Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 26 to 50 of 66

Thread: Sandzak za Tursku, Banja Luka i Podgorica Srbiju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

tesko je crnu goru ne voljet!

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Drugacije i nije navijanje već bolestina Alien Hand syndrome ili mozda japanski drift ko će ga znati
    bravo, ti ces nam objasniti razliku izmedju navijanja i bolestine..
    Da igraju Crna Gora - Srbija, hvala Bogu da cu navijati za Crnu Goru.. Ali da se kojim slucajem sudare Buducnost i Partizan, tu nema rasprave - navija se za Partizan svim srcem! Ne zato sto ikoga mrzim, vec sto za taj tim navijam od malih nogu, kada je sve ovo bila jedna velika drzava u kojoj je bilo sasvim normalno navijati za jedan Hajduk, Partizan, Zvezdu.. ma dje u njoj zivio!
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,189
    Thanked in
    472 Posts

Quote Originally Posted by NegroDag View Post
    U ovom slucaju ne smetaju ti Srbi i Hrvati. Problem su Bosnjaci. Za mene su i Bosnjaci sasvim normalna stvar.
    Smeta mi samo ako se radi o Bosnjacima "iz trenda",a u nekim slucajevima sam vise nego siguran da je u tome stvar.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Toliko se toga ispricalo na ovoj temu od 2006. da covjek stvarno vise ne zna sta da kaze a da to vec nije nedje napisano.
    Mozda ovo: Mrznja, potpomognuta dnevnom politikom, je glavni pokretac ovakvih nakaradnih navijackih strasti. Ta mrznja uvijek ima neko opravdanje, ali je, gledana sa moralne i religijske strane izuzetno pogubna stvar. Najvise za onog koji mrzi.

Ja iskreno zalim sve ljude koji su pokoreni sopstvenom mrznjom.
    Citav Balkan je potpuno s.jeban po tom pitanju. Tesko ce se od toga ikad izlijeciti.
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bosanci su nacija po svom, barem tako tvrde, - da su već davno postojeća nacija koja je "samo" primila Islam.

U tome se nalazi onaj problem koji Braco opišuje. (Srbin koji navija protiv HRV kad HRV igra protiv totalno druge zemlje, dakle ne Srbije). Kako Bosanci u SRB i CG mogu navijat za Tursku kad po njihovoj izjavi oni ništa nemaju sa Turskom (jer su po njihovom staropostojeća nacija)? Kakvo onda mogu navijat za zemlju sa kojom nemaju ništa, a protiv zemlje koja ih grani, stambuje, itd. ?

Da bi navijali za Bosnu koja bi igrala protiv CG ili SRB, ajd ok, jer im je to matica kao što oni tvrde. Al navijat za Tursku nema nikakvog smisla. Ovako samo sebe (i SVE što izjavljuju pa i ono u ovo zadnje vrijeme) zanose kontradiktornim akcijama.
    Last edited by MNT; 15-09-10 at 13:00.

Thanks Thanks Given 
    8,754
    Thanks Thanks Received 
    3,886
    Thanked in
    2,320 Posts

Bosanci ako ih ima u CG neka navijaju za koga god hoce shta to koga briga za koga ce navijat Bosanci ili Slovenci u CG ?
    Shto je sa crnogorskim Srbima koji vazda navijaju protiv zemlje u kojoj zive i koja ih hrani ? i nazivaju najpogrdnijim imenima i to stalno,koji god sport da je u pitanju ?
    ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

[quote=Dude;1825476]Ja sam albanac ali ne bi nikad mogao navijat za albaniju protiv crne gore kao sto je to bio slucaj od prije 2 mjeseca. Navijati za drugu drzavu tj protiv svoje drzave u kojoj kao manjina imas sva prava ovog svijeta, zadovoljan svojim zivotom, super odnosi sa vecinskim stanovnistvom, znaci to moze samo covjek bez karaktera.

A to da simpatises npr tursku koja je npr muslimanska drzava ili albaniju ili bosnu ne vidim nista lose.

Lose bi bilo npr navijati za srbiju od koje je balkan vjekovima samo zlo imao posebno albanci muslimani i naravno crnogorci u cg.

Brate,vidim koliko postujes neke stvari,posebno ako su vezane za tvoje politicko misljenje...zasto ne navijati za Srbiiju?????????? Kako mozes da kazes da treba simpatisati tursku,ili ne znam ti ja koju drugu drzavu a ne simpatisati drzavu sa kojom si do juce zajedno zivio!!!! Oviom recenicom necu da se dovacem politickih pitanja,nego mi je malo BZV da pises na taj nacin (jer previse je tebi dobro odje) zato i imas takav stav...Treba navijati za drzavu u kojoj zivis,i to je realnost ali prosipati price o nekakvim odnosima sa albanijom,turskom (navijati za Njih) a ovamo govoriti da imas samo zlo od srbiej je totalno nenormalno...moje misljenje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja navijam za Srbiju. Smatram da je navijanje u Sportu stvar slobodne volje svakog pojedinca. Takodje, potpuno mi je prirodno da Albanac iz Crne Gore ili Svajcarske, ili Njemacke, navija za Albaniju, Srbi za Srbiju, Makedonci za Albaniju itd. Naravno, i da navijaju za zemlju za koju zive nije nista nenormalno. Stvar licnog opredjeljenja.

Jedino sto mi je malo cudno u slucaju Bosnjaka iz Novog Pazara i okoline je to sto navijaju za Tursku. Da navijaju za Bosnu je potpuno prirodno. Oni su Bosnjaci a ne Turci. A ako ih neko nazove Turcima, to smatraju kao uvredu. I zaista ne zamjeram nista Zukorlicu sto nije navijao za Srbiju, jedino mi nije jasno zasto je navijao za Tursku ako je vec Bosnjak.

Ja licno nikad ne navijam za reprezentaciju neke drzave samu po sebi, vec samo za reprezentaciju koja u najvecoj mjeri reprezentuje citav moj narod. U mom slucaju je to reprezentacija Srbije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kad bi malo ljudi izaslo iz ove drzave,shvatili bi da su ostale zapadne zemlje sastavljene od mnostva nacionalnih manjina i da niko nikome ne uskracuje pravo da navioja za koga hoce-samo je to nama nenormalno!!! Sta ako ja navijam za Srbiju-manje volim CG od ovih ljudi koji zive samnom u istoj drzavi,ili su oni veci crnogorci od mene jer navijaju za Cg...Dokle cemo vise da se bavimo tim pitanjima koja nas samo opterecuju i udaljavaju od normalnog nacina zivota...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by mikri maus View Post
    Kad bi malo ljudi izaslo iz ove drzave,shvatili bi da su ostale zapadne zemlje sastavljene od mnostva nacionalnih manjina i da niko nikome ne uskracuje pravo da navioja za koga hoce-samo je to nama nenormalno!!! Sta ako ja navijam za Srbiju-manje volim CG od ovih ljudi koji zive samnom u istoj drzavi,ili su oni veci crnogorci od mene jer navijaju za Cg...Dokle cemo vise da se bavimo tim pitanjima koja nas samo opterecuju i udaljavaju od normalnog nacina zivota...
    upravo tako

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Quote Originally Posted by MNT View Post
    Bosanci su nacija po svom, barem tako tvrde, - da su već davno postojeća nacija koja je "samo" primila Islam.

U tome se nalazi onaj problem koji Braco opišuje. (Srbin koji navija protiv HRV kad HRV igra protiv totalno druge zemlje, dakle ne Srbije). Kako Bosanci u SRB i CG mogu navijat za Tursku kad po njihovoj izjavi oni ništa nemaju sa Turskom (jer su po njihovom staropostojeća nacija)? Kakvo onda mogu navijat za zemlju sa kojom nemaju ništa, a protiv zemlje koja ih grani, stambuje, itd. ?

Da bi navijali za Bosnu koja bi igrala protiv CG ili SRB, ajd ok, jer im je to matica kao što oni tvrde. Al navijat za Tursku nema nikakvog smisla. Ovako samo sebe (i SVE što izjavljuju pa i ono u ovo zadnje vrijeme) zanose kontradiktornim akcijama.
    Bosanci kao nacija ne postoje, već Bošnjaci. Za TUR navijam jer je dosta naših ljudi otišlo tamo. Čak tri košarkaša iz TUR su sa ovih prostora, a Bošnjacima je TUR prijateljska zemlja. Devedesetih su mnogi Bošnjaci dobijali podršku i pomoć od TUR.

Pored TUR simpatišem i ITA, zbog njihovog načina života, ljepote njenih gradova, Juventusa, Fiata.

GER simpatišem jer je mnogo naših ljudi našlo sreću u toj državi.

BiH i HRV simpatišem jer tamo radim.

Za SRB ne mogu nikako navijati zbog poznatih dešavanja iz zadnjeg desetljeća, i zla koje su njeni građani nanijeli pripadnicima mojeg naroda i nekim drugim. Nisu svi Srbi odobravali ova zlodjela, ali većina jeste. Takođe, razumijem zašto Srbi, ne navijaju za BiH, HRV i to je realnost koju treba prihvatiti.

CG volim jer mi je to jedina država i gdje sam uvijek svoj na svome. Bilo gdje grugdje sam stranac. Nije mi bilo teško da dođem iz Karlovca na utakmicu CG-ISR, niti će mi kad biti sve dok CG ima pošten odnos prema Bošnjacima i dok ne vrši raznorazne pritiske. Ako se kad to bude desilo, to znači da više ne mogu normalno živjeti u toj državi, a i ljubav prema njoj se u tom slučaju izgubi. Ali, nadam se da se ovaj scenarij više neće nikada ponoviti.

E viva Montenegro!
    Last edited by Escobar_BP; 15-09-10 at 14:15.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    Dali je normalno da NAVIJACHI , gaje simpatije za drugu DRZAVE,
    kod hljeb jedu u jednoj, SRCE im kuca za drugom.

Ko je KRIV, DRZAVE ILI NARODI ????
    ili je sve to NORMALNO ???
    eo trenutno su spanci mnogo uspjesni u sportu pa eo primjer :
    spanac zivi u portugal i navija za spaniju ocigledno je da nnije normalan

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Quote Originally Posted by mikri maus View Post
    Sta ako ja navijam za Srbiju-manje volim CG od ovih ljudi koji zive samnom u istoj drzavi,ili su oni veci crnogorci od mene jer navijaju za Cg...
    Dobar ti je način razmišljanja. Po tebi iako ne navijaš za Crnu Goru nego za reprezentaciju susjedne zemlje ne voliš manje Crnu Goru od onih koji navijaju za reprezentaciju te iste, zamisli, Crne Gore. Baš ti je to logično.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sunshine~ View Post
    eo trenutno su spanci mnogo uspjesni u sportu pa eo primjer :
    spanac zivi u portugal i navija za spaniju ocigledno je da nnije normalan

Al taj Sapanac zivi u Portogalu, a Bosnjak i Srbin u Crnoj Gori su svoji na svom to je razlika o kojoj govorimo cijelo vrijeme.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Kakva je ovo legenda

Nego, jesi li ti jedini koji je tu noc navijao za Crnu Goru?

El Re, Zukorlic ce ici toliko daleko koliko mu se kaze. Nista ovdje nije samoniklo, da neko drugi sa strane ne vodi igru. A, sad je idealno stanje, NP posle sverca od prije 20-ak godina propada, narko klanovi rade sta hoce, politicari koji su vodili glavnu rijec, Ugljanin i Ljajic su objektivno izgubili podrsku. Ode su off
    Ja navijam za Srbiju, i ne vidim kako ce se to promijeniti. POsle referenduma je kod vecine nas bila otvorena mrznja prema ekipama iz CG. Sad nesto ne vidim da je bas tako. Ja licno ne pratim, a neke ekstreme smirujem da ne navijaju protiv jer ce jednog dana ovo(opet) biti nase
    Zasto ne ides u Srbiju da zivis? Volis je vise, navijas za nju, mrzis CG. Zasto si u CG?

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

@Escobar BP

Jedna dobronamjerna kritika. Ti si rekao koja je tvoja reprezentacija a to je Crna Gora. To koja ti je pored, prve Crne Gore, još mila to je tvoja stvar i uopšte nije bitno. Neka ovi koji ne navijaju za Crnu Goru iako su i oni i njihovi preci odavde objašnjavaju. Ti si svoje rekao.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Dude View Post
    Ja sam albanac ali ne bi nikad mogao navijat za albaniju protiv crne gore kao sto je to bio slucaj od prije 2 mjeseca. Navijati za drugu drzavu tj protiv svoje drzave u kojoj kao manjina imas sva prava ovog svijeta, zadovoljan svojim zivotom, super odnosi sa vecinskim stanovnistvom, znaci to moze samo covjek bez karaktera.
    potpuno pogrešno razmišljanje

Quote Originally Posted by Dude View Post
    Lose bi bilo npr navijati za srbiju od koje je balkan vjekovima samo zlo imao posebno albanci muslimani i naravno crnogorci u cg.
    hahahahahahaaha smiješno u punom smislu te riječi

to što srbi ne navijaju za Crnu Goru nebitno protiv koga CG igrala je pogrešno, a pogrešno je i to što crnogorci ne navijaju za Srbiju, nebitno protiv koga ona igrala(naravno ne računajući CG)

nego to je sve zbog politike koja je zaglupila narod.

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

@italia

Iako se ne slažemo za dosta toga imam puno poštovanje prema tebi zato što navijaš za Crnu Goru i to, vide se, iskreno. Ne volim da pričam o nacionalnostima jer ne razmišljam na takav način. Pogledajte našu vaterpolo i košarkašku reprezentaciju đe ima raznih nacionalnosti a svi igraju srcem za onu državu odakle potiču. O tome je pričao i Dule Vujošević. Ukratko, politika se ne smije miješati sa sportom.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by italia View Post

to što srbi ne navijaju za Crnu Goru nebitno protiv koga CG igrala je pogrešno, a pogrešno je i to što crnogorci ne navijaju za Srbiju, nebitno protiv koga ona igrala(naravno ne računajući CG)

nego to je sve zbog politike koja je zaglupila narod.
    Klasično razmišljanje nekoga ko je bio za zajedničku državu ili mu se makar ta ideja jako dopada...
    Zašto bi Crnogorci navijali za državu toliko neprijateljski nastrojenu prema njima kao što je Srbija? Crnogorski Srbi mogu zazivat "majčicu" Srbiju koliko hoće ali da Crnogorci to čine... Neka vama te preporuke i briga za koga će navijat Crnogorci, a vi "gorite" od ljubavi za Srbijom koliko hoćete.

Thanks Thanks Given 
    8,754
    Thanks Thanks Received 
    3,886
    Thanked in
    2,320 Posts

Smijeshno mu je koliko je zla nanio sprski rezim iza kog je stajala vecina naroda,al zato nam daje preporuke da bi mi trebali navijat za Srbiju..hahaha shto je ovo je li moguce ccccc,ma kad mu vidjeh potpis jasno mi je sve.
    ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Jasno je meni sve odavno... Nek su zdravo samo i nek navijaju za Srbiju... Prije ili kasnije vratiće ih Srbi (oni pravi iz Srbije) kući obzirom da je Srbima više preko glave crnogorskih Srba od kojih se ne može živjet po Beogradu i Srbiji. Taj proces je počeo i to je sve stvar vremena i pravi poraz njima tek slijedi sa te adrese za kojom toliko izgoreše...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Klasično razmišljanje nekoga ko je bio za zajedničku državu ili mu se makar ta ideja jako dopada...
    Zašto bi Crnogorci navijali za državu toliko neprijateljski nastrojenu prema njima kao što je Srbija? Crnogorski Srbi mogu zazivat "majčicu" Srbiju koliko hoće ali da Crnogorci to čine... Neka vama te preporuke i briga za koga će navijat Crnogorci, a vi "gorite" od ljubavi za Srbijom koliko hoćete.
    inače sam crnogorac ka i moj đed i njegov đed i bio sam za nezavisnu Crnu Goru(i NISAM ništa manji crnogorac od tebe)

ne kažem ja da treba pod svaku cijenu da se navija za Srbiju, nego da nema potrebe da se navija protiv nje, da se mrzi Srbija i sve srpsko.

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Smijeshno mu je koliko je zla nanio sprski rezim iza kog je stajala vecina naroda,al zato nam daje preporuke da bi mi trebali navijat za Srbiju..hahaha shto je ovo je li moguce ccccc,ma kad mu vidjeh potpis jasno mi je sve.
    Pa ja o tome i pričam, nije ti zlo nanio srpski narod nego srpski režim!
    I što fali mom potpisu?

Quote Originally Posted by amnesiac View Post
    @italia

Iako se ne slažemo za dosta toga imam puno poštovanje prema tebi zato što navijaš za Crnu Goru i to, vide se, iskreno. Ne volim da pričam o nacionalnostima jer ne razmišljam na takav način. Pogledajte našu vaterpolo i košarkašku reprezentaciju đe ima raznih nacionalnosti a svi igraju srcem za onu državu odakle potiču. O tome je pričao i Dule Vujošević. Ukratko, politika se ne smije miješati sa sportom.
    Vujošević je objasnio nešto što ovima ođe na forumu nikad neće bit jasno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by italia View Post
    inače sam crnogorac ka i moj đed i njegov đed i bio sam za nezavisnu Crnu Goru(i NISAM ništa manji crnogorac od tebe)
    ne kažem ja da treba pod svaku cijenu da se navija za Srbiju, nego da nema potrebe da se navija protiv nje, da se mrzi Srbija i sve srpsko.
    Pa ja o tome i pričam, nije ti zlo nanio srpski narod nego srpski režim!
    I što fali mom potpisu?
    To da li ima ko razloga da navija protiv Srbije ostavićeš svakome da sam procijeni. Ne brini ti o tome... Isto tako ni Crnogorci ne trebaju učit domaće Srbe za koga će oni navijat .
    A što se tiče tvog identiteta, iskreno, bez ikakve želje da te uvrijedim, ali neko ti je nedavno uputio odličan odgovor vezan za način kako si nam se ovđe predstavio nick-om "Italia", turskim satom i kliktanjem da je Kosovo srce tuđe države i onda se ne čudi načinu kako te ljudi u većini doživljavaju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by amnesiac View Post
    Dobar ti je način razmišljanja. Po tebi iako ne navijaš za Crnu Goru nego za reprezentaciju susjedne zemlje ne voliš manje Crnu Goru od onih koji navijaju za reprezentaciju te iste, zamisli, Crne Gore. Baš ti je to logično.

ajde ne pametuj mi tu nesto,nego malo bolje procitaj sta sam napisao-da imas i malo logike shvatio bi da sam u prethodnom postu napisao da treba da se navija za CG (na kraju krajeva je tvoj izbor za koga ces navijati,nego je problem sto se ovdje namece za koga treba dase navija ) ali i ako simpatisem srbiju iz razloga sto mi je simpaticna repka (ne moram da sam srbin) ne znaci da ja manje volim CG zbog toga...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    3 Posts

Jedna mi stvar nece nikad bit jasna. Pobijedi Srbija i kruzi se po gradu kolima sa sve srpskim zastavama, a kad pobijedi CG ti ljudi koji su slavili pobjedu Srbije, sad ne kruze kolima sa zastavama Crne Gore, a ti ljudi su rodjeni ovdje, porasli ovdje i zive ovdje (neki Srbiju ni na kartu nisu vidjeli)

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)