Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 25 of 66

Thread: Sandzak za Tursku, Banja Luka i Podgorica Srbiju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Default Sandzak za Tursku, Banja Luka i Podgorica Srbiju.

Dali je normalno da NAVIJACHI , gaje simpatije za drugu DRZAVE,
    kod hljeb jedu u jednoj, SRCE im kuca za drugom.

Ko je KRIV, DRZAVE ILI NARODI ????
    ili je sve to NORMALNO ???
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Tema je zahvalna za razmišljanje ali bih se ja usudio i tebe pitao - za koga ti navijaš u meču Crna Gora - Danska?
    I ja sam sklon da pohitam razočaran kad vidim da neko navija za tuđu državu a ne onu u kojoj jede hleb, ali valjda je to negdje manje moralno problematično nego što se nama na prvi pogled čini.
    Sve je stvar toga s čim se čovjek identifikuje više. Na žalost naši Srbi (ali ni drugi Srbi u regionu) ne identifikuju se s državama u kojima žive, a evo to primjećujemo kao pojavu i kod srpskih Bošnjaka. Istina i među jednim zanemarljivim brojem crnogorskih Bošnjaka bilo je moguće primijetiti ovu pojavu baš kao i kod crnogorskih Albanaca.
    Ja zapravo mislim da navijati za ono što čovjek smatra maticom i ne mora da znači neprijateljski čin prema državi u kojoj se živi.
    Može da bude i time motivisano ali mi se čini da najčešće nije...

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Pod 1 u svakom meču navijam za Crnu Goru i njene klubove, sportiste kad god da igraju.

Isto tako navijam za BiH i HRV (ITA i TUR) osim kad igraju protiv Crne Gore.

PS Kako je bio lijep osjećaj kad su na utakmici CG-ITA sva četvorica Bjelopoljaca bila zajedno na parketu plus Kuk :-).

Intervju muftije Zukorlića o navijanju za Tursku (koja uzgred nije matica Bošnjaka)

http://www.b92.net/info/vesti/index....&nav_id=458620

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Mislim da je veliko bogatstvo da crnogorski Bošnjaci navijaju za Crnu Goru jer ju smatraju u velikoj većini jedinom maticom. No to nije samo po sebi nešto što je nastalo kao slučajno. To je zasluga dugogodišnje politike koja ih je učinila da se u CG osjećaju kao i Crnogorci - domaće.
    Ipak, bez želje da se upuštam u polemiku situacija u Srbiji sa tamošnjim Bošnjacima je upravo rezultat pogrešne politike prema njima i u zabludi je svako ko misli da muftija Zukorlić već sada ne predstavlja većinsko raspoloženje srpskih Bošnjaka. Na žalost, on već ima pola srpskog Sandžaka iza sebe i ta podrška će progresivno rasti onom brzinom koliko Srbija bude odlagala da učini nešto i konačno krene da razgovara s tim dijelom stanovništva.
    To je moj stav i ne želim da se bavim komšilukom više od ovoga.
    Tema je u suštini za koga navijati.
    Last edited by El Re; 14-09-10 at 15:56.

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Mislim da je veliko bogatstvo da crnogorski Bošnjaci navijaju za Crnu Goru jer ju smatraju u velikoj većini jedinom maticom. No to nije samo po sebi nešto što je nastalo kao slučajno. To je zasluga dugogodišnje politike koja ih je učinila da se u CG osjećaju kao i Crnogorci - domaće.
    Ipak, bez želje da se upuštam u polemiku situacija u Srbiji sa tamošnjim Bošnjacima je upravo rezultat pogrešne politike prema njima i u zabludi je svako ko misli da muftija Zukorlić već sada ne predstavlja većinsko raspoloženje srpskih Bošnjaka. Na žalost, on već ima pola srpskog Sandžaka iza sebe i ta podrška će progresivno rasti onom brzinom koliko Srbija bude odlagala da učini nešto i konačno krene da razgovara s tim dijelom stanovništva.
    Slažem se u potpunosti!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam albanac ali ne bi nikad mogao navijat za albaniju protiv crne gore kao sto je to bio slucaj od prije 2 mjeseca. Navijati za drugu drzavu tj protiv svoje drzave u kojoj kao manjina imas sva prava ovog svijeta, zadovoljan svojim zivotom, super odnosi sa vecinskim stanovnistvom, znaci to moze samo covjek bez karaktera.

A to da simpatises npr tursku koja je npr muslimanska drzava ili albaniju ili bosnu ne vidim nista lose.

Lose bi bilo npr navijati za srbiju od koje je balkan vjekovima samo zlo imao posebno albanci muslimani i naravno crnogorci u cg.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Escobar_BP View Post
    Pod 1 u svakom meču navijam za Crnu Goru i njene klubove, sportiste kad god da igraju.
    Drugacije i nije navijanje već bolestina Alien Hand syndrome ili mozda japanski drift ko će ga znati

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    Dali je normalno da NAVIJACHI , gaje simpatije za drugu DRZAVE,
    kod hljeb jedu u jednoj, SRCE im kuca za drugom.

Ko je KRIV, DRZAVE ILI NARODI ????
    ili je sve to NORMALNO ???
    Krivi su i jedni i drugi,
    Navijači ne treba da gaje simpatije prema bilo kojoj državi, pa ni prema svojoj, već prema sportu.

Ali danas je sport postao samo jedna od figura politike.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nemozete uporedjivati stanje Bosnjaka i Albanaca u Crnoj Gori i u Srbiji. Naravno da Bosnjaci/Muslimani navijaju za Crnu Goru, i to se nece promjeniti dok god Crna Gora bude navijala za njih. U Crnoj Gori cijenim lapezu sastavljenu od razlicitih vjera i nacija. Uvijek ce biti nezadovoljnih. Politika mora da prozivodi materijal. A sto se tice prvog posta, to pitanje treba postaviti drzavama. Zaista je porazavajuce da gradjani jedne drzave navijaju za drugu.S obzirom da su u pitanju mase, trebamo krenuti sa prvim pitanjem sto je dovelo te grupe do takvog stava.
    Zalosno je isto tako da jedan Premijer (Dodik) kaze da za svoju zemlju naviju samo ako igra protiv Turske. Turska neprijatelj br1, vlastita zemlja br2.
    İ nasi Srbi (crnogorski) navijaju za Srbiju

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ljudi, ajde malo razmišljajte... Pa nije to tako teško zaboga...
    Ne razumijem a volio bih da mi neko objasni po kojoj to logici navijanje za drugu državu znači mržnja i neprijateljstvo prema svojoj? Ko je taj da sebi pribavi ekskluzivno pravo da kaže "ovo je neprijateljstvo!"... Naravno da to može biti i to ali nije po default-u. Shvatate razliku? Kad CG igra u inostranstvu mnogi raseljeni Crnogorci navijaju za nju. Da li to znači mržnju prema državi u kojoj žive i koja im je dala sve. Naravno da ne... Je li moguće da je ovo teško shvatiti?
    Mislim,.. svi odlično znate koliko pucam od ljubavi prema crnogorskim Srbima. Evo ispade malo perverzno da ih ja branim...
    Ja sam samo protiv načela "ako nisi s nama - protiv nas si". To je fašistički princip! To nije pravilo demokratije. Ja mogu poći da živim bilo đe navijaću uvijek za Crnu Goru.
    Crnogorski Srbi u većini trenutno ne navijaju za Crnu Goru. To je tako i ne treba padat u depresiju zbog toga. Ja bih volio da sve manjine pa i Srbi navijaju za CG, ali postoje razlozi zašto je to tako. Srbi se još nisu pomirili da će Srbija zauvijek biti inostranstvo. Oni su još u šoku da to prihvate. Treba im malo vremena da to shvate a i da ih CG integriše.
    Iskren da budem mene bi jedino brinulo kad Crnogorci ne bi navijali za CG. To bi jedino bilo vrijedno pažnje a ovo sve drugo me zaista ne dotiče mnogo.

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,189
    Thanked in
    472 Posts

Valjda Crnogorci Muhamedanske vjeroispovijesti?
    Vidim zavladalo je opste "Bosnjacko" ludilo,toliko da je cak i ugledni stari profesor Ceno Tuzovic,izvorni staropodgoricanin nazvao sebe-Bosnjakom.
    Nego da ne bjezim dalje u off.

Sto se tice navijanja,dok god neko za bilo koga navija ne zato sto mrzi drzavu Crnu Goru,ne vidim mjesta panici.
    I nemam nista protiv toga da neko ko se osjeca Srbinom\Hrvatom navija za Srbiju\Hrvatsku itd.
    Sasvim normalna i demokratska stvar.
    Last edited by Sidewinder; 14-09-10 at 17:03.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Sto se tice navijanja,dok god neko za bilo koga navija ne zato sto mrzi drzavu Crnu Goru,ne vidim mjesta panici.
    I nemam nista protiv toga da neko ko se osjeca Srbinom\Hrvatom navija za Srbiju\Hrvatsku itd.
    Objasnjeno.Apsolutno nema svrhe raspravljati o tome.Sem ako necemo etnicki cistu drzavu?
    Raise my hammer,take my aim

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Dude View Post

Lose bi bilo npr navijati za srbiju od koje je balkan vjekovima samo zlo imao posebno albanci muslimani i naravno crnogorci u cg.
    Kakva je ovo legenda

Nego, jesi li ti jedini koji je tu noc navijao za Crnu Goru?

El Re, Zukorlic ce ici toliko daleko koliko mu se kaze. Nista ovdje nije samoniklo, da neko drugi sa strane ne vodi igru. A, sad je idealno stanje, NP posle sverca od prije 20-ak godina propada, narko klanovi rade sta hoce, politicari koji su vodili glavnu rijec, Ugljanin i Ljajic su objektivno izgubili podrsku. Ode su off
    Ja navijam za Srbiju, i ne vidim kako ce se to promijeniti. POsle referenduma je kod vecine nas bila otvorena mrznja prema ekipama iz CG. Sad nesto ne vidim da je bas tako. Ja licno ne pratim, a neke ekstreme smirujem da ne navijaju protiv jer ce jednog dana ovo(opet) biti nase
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Ljudi, ajde malo razmišljajte... Pa nije to tako teško zaboga...
    Ne razumijem a volio bih da mi neko objasni po kojoj to logici navijanje za drugu državu znači mržnja i neprijateljstvo prema svojoj? Ko je taj da sebi pribavi ekskluzivno pravo da kaže "ovo je neprijateljstvo!"... Naravno da to može biti i to ali nije po default-u. Shvatate razliku? Kad CG igra u inostranstvu mnogi raseljeni Crnogorci navijaju za nju. Da li to znači mržnju prema državi u kojoj žive i koja im je dala sve. Naravno da ne... Je li moguće da je ovo teško shvatiti?
    Mislim,.. svi odlično znate koliko pucam od ljubavi prema crnogorskim Srbima. Evo ispade malo perverzno da ih ja branim...
    Ja sam samo protiv načela "ako nisi s nama - protiv nas si". To je fašistički princip! To nije pravilo demokratije. Ja mogu poći da živim bilo đe navijaću uvijek za Crnu Goru.
    Crnogorski Srbi u većini trenutno ne navijaju za Crnu Goru. To je tako i ne treba padat u depresiju zbog toga. Ja bih volio da sve manjine pa i Srbi navijaju za CG, ali postoje razlozi zašto je to tako. Srbi se još nisu pomirili da će Srbija zauvijek biti inostranstvo. Oni su još u šoku da to prihvate. Treba im malo vremena da to shvate a i da ih CG integriše.
    Iskren da budem mene bi jedino brinulo kad Crnogorci ne bi navijali za CG. To bi jedino bilo vrijedno pažnje a ovo sve drugo me zaista ne dotiče mnogo.
    Nije problem kad recimo Srbin iz Hrvatske (ili Crne Gore) navija za Srbiju, ali mi je prilično nejasno zašto Srbin iz Hrvatske (ili Crne Gore) navija protiv države koja mu daje kruh i to ne kad Hrvatska (ili Crna Gora) igra protiv Srbije, nego kad igra protiv bilo koje druge države na svijetu. Ja to nikad neću moći shvatit a takvim ljudima bih bez trunke kajanja poželio sretan put.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Nije problem kad recimo Srbin iz Hrvatske (ili Crne Gore) navija za Srbiju, ali mi je prilično nejasno zašto Srbin iz Hrvatske (ili Crne Gore) navija protiv države koja mu daje kruh i to ne kad Hrvatska (ili Crna Gora) igra protiv Srbije, nego kad igra protiv bilo koje druge države na svijetu. Ja to nikad neću moći shvatit a takvim ljudima bih bez trunke kajanja poželio sretan put.
    Ah, tu se slažemo 100%!
    Toj vrsti onih koji navijaju protiv zemlje u kojoj žive i kad ona igra protiv bilo koje države a ne samo one koju smatraju maticom, ne samo da bih poželio sretan put već bi im valjalo pomoči i da se spakuju.
    Malo je ponašanja koja zaslužuju veliki prezir kao takvo.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Quote Originally Posted by Dude View Post
    Ja sam albanac ali ne bi nikad mogao navijat za albaniju protiv crne gore kao sto je to bio slucaj od prije 2 mjeseca. Navijati za drugu drzavu tj protiv svoje drzave u kojoj kao manjina imas sva prava ovog svijeta, zadovoljan svojim zivotom, super odnosi sa vecinskim stanovnistvom, znaci to moze samo covjek bez karaktera.

A to da simpatises npr tursku koja je npr muslimanska drzava ili albaniju ili bosnu ne vidim nista lose.

Kapiram citav tvoj post i podrzavam, ali mi nije jasna uopste stvar da iko moze da navija uopste i musliman i pravoslavac iz Crne Gore za Tursku ili Srbiju skroz nenormalno..Nzn ono meni su isti K i jedn i i drugi..A za Srbiju se slazem u potpunosti ,zemlja koja je zajedno sa Crnom Gorom masu zla nanijela na ovaj balkan.Crna Gora mal omanje ali sa svojom politikom 90-ix baqs fino pratila ''bracu'' Srbe.

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    895
    Thanked in
    374 Posts

Meni nije normalno navijanje za znojave i često priglupe milionere kojima je to samo posao....bez obzira u kome su trenutno dresu. Al ko mene pita?

Kad smo bili djeca govorili smo : Navijam za tatu, kad primi platu.
    Tu mi ima puno više logike.

Thanks Thanks Given 
    8,756
    Thanks Thanks Received 
    3,887
    Thanked in
    2,321 Posts

Extremisti...kojima ne treba pridavat prevelik znachaj,shvatam simpatisanje odredjene drzave,zemlje,al o svojoj sve najgore lajat...a tu uzivat sve blagodeti...shteta ponekad shto nemamo staru Db da se pozabavi ovim problemom...srecan bi im bio veliki put.
    ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ja kao Tomas Man,
    tvrdim, da Crna Gora nije tamo dhje ste VI,
    nego tamo dhje sam JA.

Stalno je nosim u SRCU, nikad u STOMAKU, pogershno se formulisa sa hljebom.

srdachan pozdrav
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vidim zavladalo je opste "Bosnjacko" ludilo,toliko da je cak i ugledni stari profesor Ceno Tuzovic,izvorni staropodgoricanin nazvao sebe-Bosnjakom.

U ovom slucaju ne smetaju ti Srbi i Hrvati. Problem su Bosnjaci. Za mene su i Bosnjaci sasvim normalna stvar.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

a evo to primjećujemo kao pojavu i kod srpskih Bošnjaka. Istina i među jednim zanemarljivim brojem crnogorskih Bošnjaka bilo je moguće primijetiti ovu pojavu baš kao i kod crnogorskih Albanaca.
    Nazalost, to se siri i kod nas, i da se pocne sve vise identifikovati sa nekom administrativnom regijom koja je postojala u proslosti nego sa CG .

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Ja licno ne pratim, a neke ekstreme smirujem da ne navijaju protiv jer ce jednog dana ovo(opet) biti nase

Valjda Crnogorci Muhamedanske vjeroispovijesti?
    Valjda islamske vjeroispovjesti...
    Last edited by Rave92; 14-09-10 at 22:52.
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Ja licno ne pratim, a neke ekstreme smirujem da ne navijaju protiv jer ce jednog dana ovo(opet) biti nase
    Trebao bi ti malo da se preispitas..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

^A neka, malo komedije nije lose imati .
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    ^A neka, malo komedije nije lose imati .
    Ma i ja velim no vidji momka kako je raspolozen za neka klanja tacno ga vidim sad bi na Kosovo posao junacina..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

idiotizam,nisi bio u drzavu za koju navijas i koju volis od svoje 2 puta.
    BBNSC

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)