Results 1 to 25 of 4251

Thread: Ateizam

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Inače, sad mi pade na pamet da izvučem neke SVOJE citate, čisto da demonstriram kako pervara "religioznog Ajnštajna" od prilike funkcioniše.

Dakle, sve ovo ispod sam ja pri čistoj i zdravoj svijesti napisao, i sve ovo (i još mnogo više) možete naći na 20-40 stranici upravo ove teme.

Dakle:

Quote Originally Posted by MadGod
    Ja sam u svakom slucaju protivnik religije, a protivnik Boga nisam jer nemam nikakvog razloga da budem.
    Meni je Bog dao sve ono sto mi je potrebno, i nimalo me ne interesuju crkve, svjestenici, molitve, svete knjige, ljudi koji tvrde da su izaslanici/predstavnici/sinovi Boga na zemlji.
    moj odnos sa Bogom je licna stvar
    And my personal favorites:

Ocigledno je da pojam pravednosti mijenjas i izoblicavas, i to ni manje ni vise nego Bozije pravednosti. Da li ti je ikada palo na pamet da Bog i tebe iskusava u tvojoj vjeri, i posmatra na koji nacin ti gledas na pravednost i na koji nacin predstavljas Njegovu pravednost?
    Dakle, ukoliko hoces da vjerujes u Boga, ti moras vjerovati na nacin na koji je to propisano, ili snositi posljedice jos teze nego kada uopste ne bi bila vjernik.
    Baš loše izgleda kad se ovako posloži zar ne?

Čisto da napomenem zbog novijih forumaša da su moji stavovi 2004. po ovim pitanjima bili potpuno isti kao danas. Nisam bio nikakav teist, agnostik ili bilo što slično tome u svojim tinejdžerskim danima.
    Last edited by MadGod; 05-09-10 at 01:38.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks