60-300 EUR, depends on quality
Oprosti za koristenje rijeci koja zvuci uvredljivo, jer nisam htio nikoga vrijedjati. Nazalost nisam dobro naucio jezik
Ali sam zelio reci upravo ono sto je Jaroslav vec napisao - vi (Crnogorci) ste doma i ja ne vjerujem da su neke dvije babe iz inozemstva mogu diktirati svoju volju stanovnistvu cijelog grada. Takodjer ne vjerujem da su SVI radnici gradske uprave toliko "stimulirane" od strane Rusa da bi ignorirali zakonske zahtjeve crnogorskog stanovnistva.
A znaci "ajmo, Kotorani ... da zajedno naprivimo nesto realno protiv onih baba osim poruka na forumu"
Ne podrzavam nikoga tko bi krsio zakon iliti tradicije! :mad:
Prva je stvar koju sam uradio kad sam bio dosao u CG bila posjeta svojih susjeda, kojih sam pitao sto smiju i sto ne smiju raditi, koja su nama na CT pravila,obicaji i tradicije. Pa sada kad ima ma koja nejasnosca uvijek pitam mojih cnogorskih prijatelja jesam li u pravu.![]()
Last edited by A+A; 21-08-10 at 10:31.
60-300 EUR, depends on quality
She is only here to annoy herself!
Dosao li ma tko jucer na protestni skup ispred "ruske" kuce? Ako bih bio sada u CG sa zadovoljstvom bih dosao tamo sa vama da nebi bilo problema s prevodjenjem a znaci i s obostranim razumjevanjem.
Last edited by A+A; 21-08-10 at 12:22.
Grozny,slusaj tebi svaka cast na tome,ima jos svijetlih primjera,bas prije neki dan bio jedan rus koji ima kucu na prcanj,mnogo fin covjek,i sam kaze da ne kontaktira mnogo sa vecinom svojih zemljaka zato sto su tako bahati.
tebi isto svaka cast ako je to tako,prije svega moras da znas da ja nemrzim rusiju ni ruse,uvjek podrzavam kao nas bratski narod,ali ovo sto dolazi vamo,velika vecina mi se nepoklapa sa dozivljavanjem ruskog naroda.
Ne sumnjaj da sam realan. Ovo ti mogu potvrditi brojni Cetinjani, pa cak i Njegovo Blazenstvo Mitropolit Mihailo (mada nisam pripadnik pravoslavlja)![]()
Sto ima novog u Risnu? Jeste li vi protestirali ispred "ruske" kuce? Koliko je vas bilo? Jeste li jasno i glasno potvrdili svoj stav? Sto cete raditi dalje?
Sto ste napali te strankinje (koje su 100% pogrijesile), kao da su uzrok svog zla u CG. Ja se sjecam slicnih situacija sa pontama po Boki, ali su tadasnji "nasa kuca, nasa i ponta ispred" bili nasi, domaci. Ali to vjerovatno nije bila tako interesantna vijest (kao vijest da su stranci "zauzeli" nase ponte i more) pa se o tome nije nesto ni pricalo.
Kad vas je sve toliko pogodila ova vijest o strancima koji zauzimaju nase ponte, pa ste orni da idete na pontu da se u inat kupate, pravite zurke i ostalo, dje ste bili da branite nase resurse od prodaje Zavale i njenih ponti i plaza privatnicima. Sto ne podjete da se bunite zato sto je Vlada dala nekim "investitorima" da vec 10 godine drze Perazica Do nepristupacnim i u vjecnim radovima. Sto se ne pobunite nad partnerstvom Vlade i drugih nekih "investitora" koji hotel u Petrovcu drze zatvorenim vec godinama.
Kad je strategija razvoja bila, a i jos je, "prodaj strancu pa nek on radi sto oce sa tim", umjesto valorizuj svoje za sebe, onda cemo se trebat, sve vise, ucit cutat' i povinovat gazdama i njihovim zeljama.
Release Yourself
Sticajem okolnosti zadesim se ponekad na Ljutu, kako mi je to mjesto u srce![]()
ovo gore necu da komentarisem jer me ne interesuje,a novog ima ponesto svasta.
iskreno preko dana upalim gliser i odem nedje da se kupam,vozikam se pijem ladni sok,eventualno pivo,pustim muziku...
danas sam bio kroz ljutu,snimio kucu,i vidio 2 babe na pontu,ali sam ugovorio sa drustvom iz Kotora,ja gliserom,neko skuterom,pravac na pontu ih parkirat i kupat se tamo.
pa da vidimo sta ce reci:mad:
ha,ha morace putin dolazit da sredjuje situaciju.
medjunacionalni incident.
sjutra vece javljam sta se izdesavalo,ali mislim da ce biti komicno.
probacu snimit na telefon
da,ali ja sebe smatram lokal patriotom,moj grad i moja opstina na prvom mjestu.
ja neznam da je iko ikad u risan zabranio tako nekom da se kupa od vlasnika kuca pored mora.
naveo sam prije,moj otac i komsije izgradise pontu od svojih para,pa nikad nikom nismo zabranjivali kupanje tu,ni nasim ni rusima nit nikome.
niti mi ko smeta tu.
meni je milo kad je puna ponta i plaza naroda
O da će proći više sezona, pa da se vratimo normalnim pričama o sponzorušama, boljem autu, Milu, Podgoričanima, mobilnim....
Nema ga sto moze biti znak da su babe pruzile snazan otpor i presle u kontranapad
Bice oglas sjutra P:Prodajem gliser na dnu mora, povoljno![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
he,he
nko nije udarao po babama,samo smo se kulturno parkirali,izasli,okupali,pozeljeli dobar dan i posli.
one rijeci nisu rekle.
tako se to radi,kulturica,a ne na "dza ili bu"
cisto da se zna,da nemogu u moju drzavu senlucit kako oce.
nisam ja divljak da bijem babe po plazama.
Last edited by cartuning kotor; 23-08-10 at 14:05.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks