Page 103 of 715 FirstFirst ... 3539399100101102103104105106107113153203603 ... LastLast
Results 2,551 to 2,575 of 17861

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by cartuning kotor View Post
    Grozny Ivan-e,pod broj 1,rijec "blebetanje" mozes da koristis u krugu svoje uze porodice,a ne meni odje
    naravno,ajmo kotorani,na pm dogovor pa da odemo u posjetu.
    sta,ti podrzavas to sto nisu pustile djecu na pontu i sto kazu da je njihovo?
    kao sto vidis,sve sto pricam polako dolazi na vidjelo,jer ovi sto dolaze vamo imaju problem i misle da sa parama mogu sve kupit,tzv ruski tajkuni bili oni mali ili veliki.
    i ja uopste neizjednacavam ruskog covjeka radnika,koji je slican nasem crnogorskom mentalitetu i ovih sto dolaze vamo(cast izuzecima,znam ih,super ljudi).
    da ja dodjem ili bilo ko od naseg naroda i napravim u rusiji ovo sto su te dvije babe napravile,ili bi letio iz rusije automatski ili bi malo hladio glavu u tvorza,i tako i treba.
    Oprosti za koristenje rijeci koja zvuci uvredljivo, jer nisam htio nikoga vrijedjati. Nazalost nisam dobro naucio jezik
    Ali sam zelio reci upravo ono sto je Jaroslav vec napisao - vi (Crnogorci) ste doma i ja ne vjerujem da su neke dvije babe iz inozemstva mogu diktirati svoju volju stanovnistvu cijelog grada. Takodjer ne vjerujem da su SVI radnici gradske uprave toliko "stimulirane" od strane Rusa da bi ignorirali zakonske zahtjeve crnogorskog stanovnistva.
    A znaci "ajmo, Kotorani ... da zajedno naprivimo nesto realno protiv onih baba osim poruka na forumu"
    Ne podrzavam nikoga tko bi krsio zakon iliti tradicije! :mad:
    Prva je stvar koju sam uradio kad sam bio dosao u CG bila posjeta svojih susjeda, kojih sam pitao sto smiju i sto ne smiju raditi, koja su nama na CT pravila,obicaji i tradicije. Pa sada kad ima ma koja nejasnosca uvijek pitam mojih cnogorskih prijatelja jesam li u pravu.
    Last edited by A+A; 21-08-10 at 10:31.

Thanks Thanks Given 
    3,179
    Thanks Thanks Received 
    3,215
    Thanked in
    1,556 Posts

60-300 EUR, depends on quality
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Oprosti za koristenje rijeci koja zvuci uvredljivo, jer nisam htio nikoga vrijedjati. Nazalost nisam dobro naucio jezik
    Ali sam zelio reci upravo ono sto je Jaroslav vec napisao - vi (Crnogorci) ste doma i ja ne vjerujem da su neke dvije babe iz inozemstva mogu diktirati svoju volju stanovnistvu cijelog grada. Takodjer ne vjerujem da su SVI radnici gradske uprave toliko "stimulirane" od strane Rusa da bi ignorirali zakonske zahtjeve crnogorskog stanovnistva.
    A znaci "ajmo, Kotorani ... da zajedno naprivimo nesto realno protiv onih baba osim poruka na forumu"
    Prva je stvar koju sam uradio kad sam bio dosao u CG bila posjeta svojih susjeda, kojih sam pitao sto smiju i sto ne smiju raditi, koja su nama na CT pravila,obicaji i tradicije. Pa sada kad ima ma koja nejasnosca uvijek pitam mojih cnogorskih prijatelja jesam li u pravu.

Ne bi ti vjerova što možeš kad imaš novce kod nas.
    “Que te vayas con el viento, como siempre!”
    http://www.travelmontenegro.me

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Dosao li ma tko jucer na protestni skup ispred "ruske" kuce? Ako bih bio sada u CG sa zadovoljstvom bih dosao tamo sa vama da nebi bilo problema s prevodjenjem a znaci i s obostranim razumjevanjem.
    Last edited by A+A; 21-08-10 at 12:22.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thumbs down

Grozny,slusaj tebi svaka cast na tome,ima jos svijetlih primjera,bas prije neki dan bio jedan rus koji ima kucu na prcanj,mnogo fin covjek,i sam kaze da ne kontaktira mnogo sa vecinom svojih zemljaka zato sto su tako bahati.
    tebi isto svaka cast ako je to tako,prije svega moras da znas da ja nemrzim rusiju ni ruse,uvjek podrzavam kao nas bratski narod,ali ovo sto dolazi vamo,velika vecina mi se nepoklapa sa dozivljavanjem ruskog naroda.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Grozny,slusaj tebi svaka cast na tome,ima jos svijetlih primjera,bas prije neki dan bio jedan rus koji ima kucu na prcanj,mnogo fin covjek,i sam kaze da ne kontaktira mnogo sa vecinom svojih zemljaka zato sto su tako bahati.
    tebi isto svaka cast ako je to tako,prije svega moras da znas da ja nemrzim rusiju ni ruse,uvjek podrzavam kao nas bratski narod,ali ovo sto dolazi vamo,velika vecina mi se nepoklapa sa dozivljavanjem ruskog naroda.
    Ne sumnjaj da sam realan. Ovo ti mogu potvrditi brojni Cetinjani, pa cak i Njegovo Blazenstvo Mitropolit Mihailo (mada nisam pripadnik pravoslavlja)
    Sto ima novog u Risnu? Jeste li vi protestirali ispred "ruske" kuce? Koliko je vas bilo? Jeste li jasno i glasno potvrdili svoj stav? Sto cete raditi dalje?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sto ste napali te strankinje (koje su 100% pogrijesile), kao da su uzrok svog zla u CG. Ja se sjecam slicnih situacija sa pontama po Boki, ali su tadasnji "nasa kuca, nasa i ponta ispred" bili nasi, domaci. Ali to vjerovatno nije bila tako interesantna vijest (kao vijest da su stranci "zauzeli" nase ponte i more) pa se o tome nije nesto ni pricalo.
    Kad vas je sve toliko pogodila ova vijest o strancima koji zauzimaju nase ponte, pa ste orni da idete na pontu da se u inat kupate, pravite zurke i ostalo, dje ste bili da branite nase resurse od prodaje Zavale i njenih ponti i plaza privatnicima. Sto ne podjete da se bunite zato sto je Vlada dala nekim "investitorima" da vec 10 godine drze Perazica Do nepristupacnim i u vjecnim radovima. Sto se ne pobunite nad partnerstvom Vlade i drugih nekih "investitora" koji hotel u Petrovcu drze zatvorenim vec godinama.
    Kad je strategija razvoja bila, a i jos je, "prodaj strancu pa nek on radi sto oce sa tim", umjesto valorizuj svoje za sebe, onda cemo se trebat, sve vise, ucit cutat' i povinovat gazdama i njihovim zeljama.
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Sticajem okolnosti zadesim se ponekad na Ljutu, kako mi je to mjesto u srce

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne sumnjaj da sam realan. Ovo ti mogu potvrditi brojni Cetinjani, pa cak i Njegovo Blazenstvo Mitropolit Mihailo (mada nisam pripadnik pravoslavlja)
    Sto ima novog u Risnu? Jeste li vi protestirali ispred "ruske" kuce? Koliko je vas bilo? Jeste li jasno i glasno potvrdili svoj stav? Sto cete raditi dalje?
    ovo gore necu da komentarisem jer me ne interesuje,a novog ima ponesto svasta.
    iskreno preko dana upalim gliser i odem nedje da se kupam,vozikam se pijem ladni sok,eventualno pivo,pustim muziku...
    danas sam bio kroz ljutu,snimio kucu,i vidio 2 babe na pontu,ali sam ugovorio sa drustvom iz Kotora,ja gliserom,neko skuterom,pravac na pontu ih parkirat i kupat se tamo.
    pa da vidimo sta ce reci:mad:
    ha,ha morace putin dolazit da sredjuje situaciju.
    medjunacionalni incident.
    sjutra vece javljam sta se izdesavalo,ali mislim da ce biti komicno.
    probacu snimit na telefon

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by sky View Post
    Sto ste napali te strankinje (koje su 100% pogrijesile), kao da su uzrok svog zla u CG. Ja se sjecam slicnih situacija sa pontama po Boki, ali su tadasnji "nasa kuca, nasa i ponta ispred" bili nasi, domaci. Ali to vjerovatno nije bila tako interesantna vijest (kao vijest da su stranci "zauzeli" nase ponte i more) pa se o tome nije nesto ni pricalo.
    Kad vas je sve toliko pogodila ova vijest o strancima koji zauzimaju nase ponte, pa ste orni da idete na pontu da se u inat kupate, pravite zurke i ostalo, dje ste bili da branite nase resurse od prodaje Zavale i njenih ponti i plaza privatnicima. Sto ne podjete da se bunite zato sto je Vlada dala nekim "investitorima" da vec 10 godine drze Perazica Do nepristupacnim i u vjecnim radovima. Sto se ne pobunite nad partnerstvom Vlade i drugih nekih "investitora" koji hotel u Petrovcu drze zatvorenim vec godinama.
    Kad je strategija razvoja bila, a i jos je, "prodaj strancu pa nek on radi sto oce sa tim", umjesto valorizuj svoje za sebe, onda cemo se trebat, sve vise, ucit cutat' i povinovat gazdama i njihovim zeljama.
    da,ali ja sebe smatram lokal patriotom,moj grad i moja opstina na prvom mjestu.
    ja neznam da je iko ikad u risan zabranio tako nekom da se kupa od vlasnika kuca pored mora.
    naveo sam prije,moj otac i komsije izgradise pontu od svojih para,pa nikad nikom nismo zabranjivali kupanje tu,ni nasim ni rusima nit nikome.
    niti mi ko smeta tu.
    meni je milo kad je puna ponta i plaza naroda

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,436
    Thanked in
    2,601 Posts

Talking

O da će proći više sezona, pa da se vratimo normalnim pričama o sponzorušama, boljem autu, Milu, Podgoričanima, mobilnim....
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by rain_wind_storm View Post
    Ne bi ti vjerova što možeš kad imaš novce kod nas.
    Zar to nije svudje momce ?????
    Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

da,ali ja sebe smatram lokal patriotom,moj grad i moja opstina na prvom mjestu.
    ja neznam da je iko ikad u risan zabranio tako nekom da se kupa od vlasnika kuca pored mora.
    naveo sam prije,moj otac i komsije izgradise pontu od svojih para,pa nikad nikom nismo zabranjivali kupanje tu,ni nasim ni rusima nit nikome.
    niti mi ko smeta tu.
    meni je milo kad je puna ponta i plaza naroda
    Svaka cas )))

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pa i sto si ti OSOBNO uradio osim blebetanja ovdje?
    Ovo tvoje: "Ajmo, Kotorani!"
    Patetican si ...
    Tu trebam ja da podjem i "OPLODIM" ta dva cuka ,ljese bi svima tice pojale )))

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Zvek_Zivi View Post
    Dragane, ti si kralj i pravi Cetinjanin! Hallĺ!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

sad cu ja oko 5h,ali ih oplodjavat necu,da su mladje dogovorili bi se oko detalja,ali 2 babuskare nikako:joint:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

sad cu ja oko 5h,ali ih oplodjavat necu,da su mladje dogovorili bi se oko detalja,ali 2 babuskare nikako:joint:
    E djaola crnoga. Spremate taj protes da cojek pomisli da tamo zabarikadirana ruska mafija, a ono dvije babuskare. Vala je sramota da se junacki udara na babuskare pa kako goj oćete

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    E djaola crnoga. Spremate taj protes da cojek pomisli da tamo zabarikadirana ruska mafija, a ono dvije babuskare. Vala je sramota da se junacki udara na babuskare pa kako goj oćete
    Ovo crnogorska, na siroko poznata, hrabrost ka protestima dolazi do izrazaja.
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Gajbu piva dvije tri Loze i one ce ti bit ka maloljetnice haahahahahhaha ! A uz to i mozda kucu zakucis ka miraz :*

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jeste li cudo ucinjeli?
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nema ga sto moze biti znak da su babe pruzile snazan otpor i presle u kontranapad

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Bice oglas sjutra P:Prodajem gliser na dnu mora, povoljno
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    he,he
    nko nije udarao po babama,samo smo se kulturno parkirali,izasli,okupali,pozeljeli dobar dan i posli.
    one rijeci nisu rekle.
    tako se to radi,kulturica,a ne na "dza ili bu"
    cisto da se zna,da nemogu u moju drzavu senlucit kako oce.
    nisam ja divljak da bijem babe po plazama.
    Last edited by cartuning kotor; 23-08-10 at 14:05.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Gajbu piva dvije tri Loze i one ce ti bit ka maloljetnice haahahahahhaha ! A uz to i mozda kucu zakucis ka miraz :*
    mnogo vise od toga vjeruj mi!
    za kucu bi zatvorio oci,napljasko se a3-julke i udriiii!!!
    onda na hemijsko ciscenje+ varekina

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Bice oglas sjutra P:Prodajem gliser na dnu mora, povoljno
    e ta babuske presle u kontraofvanziv:joint:

Page 103 of 715 FirstFirst ... 3539399100101102103104105106107113153203603 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)