Штета, што су се тако изјаснили, са оним новцем који поседују многли би да ублаже сиромаштво на целом свету да су верници. Мислим да ће гадно да плате ту своју себичност, јер верујем да сваки дар који човек добије, не добије само због себе, него и зато да би помогао другима и олакшао им овај живот који никоме од нас није лак.
Али ово се односило на нешто друго колико знам.
Nisam na to mislio. Ja ne vjerujem u pakao zar se ne sjecas. Mislio sam na to sto vjernici pokusavaju da opravdaju situaciju u kojoj se nalaze robovi, beskucnici i druga sirotinja laznim obecanjima vjecitog zadovoljstva posle ovog zivota. Ja koji ne vjerujem u takve stvari smatram da je to zatvaranje ociju pred surovom stvarnoscu. Umjesto da se nesto preduzme da se pomogne tim ljudima.
Rekao sam da je jos jedan razlog a ne jedini niti najvazniji. Ja odbijam religiju jer je nelogicno vjerovat u stvari koje sve ove najvece svjetske religije tvrde. Ako neko oce da vjeruje neka vjeruje u nesto svoje a ne nesto stvoreno od drugih ljudi. Mrzim svaki vid organizovane religije. Postujem ljude koji imaju neka svoja individualna vjerovanja kao septembar (on je forumas posto si nov da se ne zbunis).
Last edited by VanjaTheMan; 13-08-10 at 00:00.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Да, видим, зато сам и досадан, јер знам да сваки човек има разлог зашто нешто верује или не верује и ја бих волео да имам целокупну слику пре него што се сам одлучим, а како ћу је имати, ако не питам оне који се декларишу као атеисти? Комунизма срећом, нема већ дуже времена, али његови огранци и даље пуштају своје пипке, јер су и тада "сви" били атеисти, а нико није знао зашто. Они искренији су говорили да неће да имају проблеме са властима, добро и то је неки разлог, али то није убеђење које људи овде заступају. Осећам се као да сам почео да читам добру књигу и на пола књиге одједном видим да су странице празне, а још није све речено.![]()
Mnogi ateisti govore za vjernike da su kukavice i slabići. A da pri tome ne znaju koliko odricanja ima u životu pravog vjernika. Šta reći za one koji, i kad su u obilju i kad su u oskudici, udjeljuju, koji srdžbu savlađuju i ljudima praštaju – a, kada grijeh počine ili kad se prema sebi ogriješe oprost od Boga mole. I koji u grijehu svjesno ne istrajavaju. Zar su ovo slabići ?
А знаш како је, религије које сам ја видео, нису се баш прославиле храброшћу, пре је то била вербална агресија и искривљавање религије. Али, као што сам рекао, свуда има кукоља, а ја нећу да се поводим за кукољем, па зато питам оне за које мислим да могу нешто паметно да ми кажу. Није лако бити верник, то сам већ видео, свеједно о којој религији је реч, али људи олако деле епитете кукавице када се неко повуче. Опет да цитирам Соломуна, чије изреке ми се јако допадају, да када се расправљамо са безумником, и сами постајемо безумни. Зато када неко каже за другога да је кукавица зато што је верник, то ми звучи безумно и не бих се освртао на то.
Бог није полицајац, колико сам разумео, он је учитељ и родитељ, он те саветује, али те не присиљава ни да чиниш добро, ни да чиниш зло. У томе је суштина слободне воље. Он нам је рекао и које консеквенце нас чекају ако чинимо зло, али то није ништа, што и овоземаљски законодавац не ради, само што је овоземаљског законодавца баш брига за тебе и он те не саветује. Многим верницина треба тутор и то је оно што мени смета у некој вери. Признавањем сопствене слободне воље, ти преузимаш и одговорност за твоја дела, а то те ставља на виши ступањ од обичних верника који су само стадо.
13/08/2010 Svećenik pozvao na obilježavanje 11. septembra spaljivanjem primjeraka Kur'anaKairo – Američki svećenik Teri Džons, ovih dana je pozvao na akciju „spaljivanja primjeraka Kur’ana“, ispred vrata Florida crkve, kao znak sjećanja na godišnjicu 11. Septembra. Svećenik Džons je ovom prilikom optužio islam i islamski šerijat za napade koji su se desili 11. Septembra. Vrhovno vijeće Al-Azhar univerziteta kojim predsjedava šejhul-azhar dr. Ahmed et-Tajjib, osudilo je ovaj poziv, da 11. Septembar bude svjetski dan spaljivanja mushafa.
Al-Azhar je obznanio da je ovaj poziv rezultat slijepe pristrasnosti i nepoznavanja islama. Dr. Muhammed Rufa’ah et-Tahtavi, glasnogovornik Al-Azhar Univerziteta, prenoseći saopštenje Al-Azhara, kaže: „Ovakvi pozivi neće naškoditi islamu, jer je Kur’an-i-Kerim u Allahovoj zaštiti stoljećima, i biće sačuvan do Sudnjeg dana.“
Al-Azhar je upozorio da ovakve uvrede na račun Kur’an-i-Kerima muslimani neće prihvatiti, i pozvao je sve razumne ljude Evropi i širom svijeta da dignu glas protiv ovakvih poziva.
Dr. Muhammed et-Tahtavi glasnogovornik Al-Azhara: „Evangelističke crkve u Egiptu su izdale saopštenje kojim osuđuju ovakve pozive, i jedan primjerak ovog sapštenja crkvi dostavljen je imamul-ekberu, šejhul-Azharu, Ahmed et-Tajjibu. Evangelističke crkve su pozvale sve hrišćanske crkve da dignu glas protiv ovakvih poziva na mržnju.“
Al-Azhar u svom saopštenju je oštro reagovao na ovaj poziv, ističući da islam ne poznaje spaljivanje knjiga. Sama Evropa, ne bi se upoznala sa sopstvenom literaturom i kulturnom zaostavštinom da muslimani nisu prevodili njihove knjige.
Debil. Knjigu spalit je grijeh.
Dobro ne bas svaku, npr Protokole sionskih mudraca i golu istinu nives celzijus bih ja a lomacu.
Al necu jer sam fin.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
I sto ovo znaci? Da je poveden sveti rat protiv muslimana?
Mislim, nemoj dame svatis pogresno, da te napadam il nesto, al i sam znas kakvi sve pacijenti imaju pristup netu, i mislim da ovo nije mjerilo, i da od ovakvog postera ne treba pravit bauka. Mogu i ja sad nesto slicno napravit, al nisam bolestan, dok ovakvim stvarima se bave pacijenti.
Poenta je da normalan covjek ce ovo da prezre,i da nastavi svoj zivot,i da se prema svakome ponasa prema zaslugama, a ne prema predrasudama koje gaji prema nekome.
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks