Originally Posted by
kvarni
Bas iz toga razloga,nemoj da se pravis glup, i da vrtis pitanja "dje je dokaz", "dokazie nesto"," prikazite mi nesto". Dobro znas da se u ovom tipu rasprave sa takvim pitanjima ulazi u jednu beskonacnu petlju, a nista se ne postize. Tako da preformulisi malo pitanja, pa ce odgovori sami doc. Da li od mene, ili od nekog pametnijeg, ne znam, ali ce doci.
А то гњавим зато што бих вовео једном да знам на чему сам, а то не могу док не сагледам обе стране. Религиозну сам сагледао, али атеистичку не могу, јер се атеисти као змије измигољавају када покушам да их "ухватим" за реч. Мислим да није проблем рећи верујем зато и зато, ето Давуд ми је одговорио јасно. Али нико ми ни је одговорио на питанје - не верујем зато и зато. Разумеш разлику? Нема то везе са глупошћу, него бих да разумем једног атеисту, јер, као што си добро рекао, нико није глуп и ако Давуд има разлог зашто верује и може да га напише "као из топа", мислио сам да и други то могу зашто не верују. Али, остадох празних руку у ово случају.
Не. не мислим на чврст доказ и прегањања како то неки несигурни воле да раде, написао сам да желим мишљење зашто неко НЕ верује. Пусти ме доказа, не треба нико да ми црта, мишљење ни је важно, а о доказима ћемо после, ако буде потребно.
Не знам колико је стар свемир, разумео сам да верници мисле само за ову Земљу да је стара 6.000 година, али то може да буде и временски период, а не буквално толико година. То није тако есенцијално битно за веру.
Читао сам како Соломун у Старом Завету пише да можемо све радити, све нам је дозвољено, али нам није све на корист. И мислим да су то јако мудре речи. Ја могу да изађем напоље и да убијем комшију који и поред моје молбе и даље пушта гласну музику у три сата ноћу, али ми то није од користи, јер ћу завршити у затвору. Да ли је то уцена законодавца, да ли је законодавац дволичан и садиста, ако ми не дозвољава да убијам, силујем и крадем, јер ме за то чека казна?
А што се тиче тога "по Божијем обличју", колико сам читао, ту и ђаво има своје прсте у томе да покушава да поквари Божију слику, па зато има тога што си навео, а не зато што је Бог такав, него зато што ђаво намерно хоће да упрља Божију слику. Ми нисмо деца да не разумемо такве ствари, као што си и сам рекао, нико није глуп, тако да постављање таквих питања нема стварне логике, зар не?
Bookmarks