Page 63 of 108 FirstFirst ... 135359606162636465666773 ... LastLast
Results 1,551 to 1,575 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da ne izostavim i svestenike pedofile. Znate one, svudaprisutne koji vole da diraju djecu. Opet, svako razuman ce reci da to nema veze sa religijom vec sa tim bolesnim pojedincima. Znam gomilu vjernika koji nisu pedofili, ne mrze druge, dobre ljude. Dobro se zna ko je vjernik a ko licemer a iza licemera stoji zlo i rat.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by mercury View Post
    a ti si u nedoumici? Islam nije religija rata. Dzihad nije ono sto laici misle. Umjesto da procitaju nesto oni vjeruju svemu sto im se servira na tv-u, novinama ili internetu. Kod svih vjernika ima i fanatika. Oni su zlo. Ne religija. Trenutno su popularni islamski fundametalisti pa se zato namecu ovakve teme. Sjutra ce biti hriscani, jevreji ili neko treci. Sve u cilju zamajavanja masa i skretanja paznje sa vaznijih pitanja. Koliko je ljudi spaljeno u ime boga? Jeretici i vjestice, malo sjutra. Opet niko pri zdravoj pameti nece reci da je hriscanstvo religija krvoprolica. Zna se da su krivi pojedinci koji vuku tupave za sobom. Sve sto je suprotno zivotu je smrt i nema to veze sa bilo kojom religijom.
    Мени се допада овај начин размишљања. има пуно реалности у њему и свести о овом свету какав је он заиста.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,950
    Thanked in
    1,462 Posts

Quote Originally Posted by Анкх View Post
    Мени се допада овај начин размишљања. има пуно реалности у њему и свести о овом свету какав је он заиста.
    Islam mozda nije nastao kao religija rata i sigurno da njegovi tvorci nisu imali namjeru da to postane. Ali Islam je onakav kakvim ga tumace danasnji Islamski lideri koji pozivaju na rat i krvoprolice. Tako da Islam trenutno jeste religija rata u vecem dijelu Islamskog svijeta jer je tako predstavljen
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by vanjatheman View Post
    islam mozda nije nastao kao religija rata i sigurno da njegovi tvorci nisu imali namjeru da to postane. Ali islam je onakav kakvim ga tumace danasnji islamski lideri koji pozivaju na rat i krvoprolice. Tako da islam trenutno jeste religija rata u vecem dijelu islamskog svijeta jer je tako predstavljen
    То ми није логично да је нешто такво зато што је таквим представљено. Замисли да тебе неко представи као лажова и криминалца, а ти то ниси, али ће неко онда ко мисли као ти, да верује да си ти лажов и криминалац зато што си тако представљен.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,950
    Thanked in
    1,462 Posts

То ми није логично да је нешто такво зато што је таквим представљено. Замисли да тебе неко представи као лажова и криминалца, а ти то ниси, али ће неко онда ко мисли као ти, да верује да си ти лажов и криминалац зато што си тако представљен.
    Kad kazem predstavljanje ne mislim bukvalno kao "e ovo je Islam, religija rata". Problem je u u onome sto se radi u ime Alaha. Ako neko poziva na rat i krvoprolice i to radi u ime boga u kojeg vjeruje a narod klice i prihvata takvu religiju i takvo shvatanje onda je itekako u pitanju religija rata. A taj epitet je dobro zasluzen.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Kad kazem predstavljanje ne mislim bukvalno kao "e ovo je Islam, religija rata". Problem je u u onome sto se radi u ime Alaha. Ako neko poziva na rat i krvoprolice i to radi u ime boga u kojeg vjeruje a narod klice i prihvata takvu religiju i takvo shvatanje onda je itekako u pitanju religija rata. A taj epitet je dobro zasluzen.
    Trebao si mi čestitati ovaj praznik, a ne onako da mi odgovoriš.:mad:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

kad kazem predstavljanje ne mislim bukvalno kao "e ovo je islam, religija rata". Problem je u u onome sto se radi u ime alaha. Ako neko poziva na rat i krvoprolice i to radi u ime boga u kojeg vjeruje a narod klice i prihvata takvu religiju i takvo shvatanje onda je itekako u pitanju religija rata. A taj epitet je dobro zasluzen.
    Опет пример из твоје куће или моје, свеједно. Ако сам ја поштена особа, а мој рођак је лопов, да ли сам и ја онда лопов, иако се не слажем са тиме што он ради?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by dawud View Post
    trebao si mi čestitati ovaj praznik, a ne onako da mi odgovoriš.:mad:
    Ево, ја ти честитам рамазан, иако не знам много о тој религији, али сваки празник је леп и надам се да и ти имаш лепе дане.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hvala ti... Ovo je svrha ramazana: O vjernici! Propisuje vam se post, kao što je propisan onima prije vas, da biste se grijeha klonili, i to neznatan broj dana; a onome od vas koji bude bolestan ili na putu – isti broj drugih dana. Onima koji ga jedva podnose – otkup je da jednog siromaha nahrane. A ko drage volje da više, za njega je bolje. A bolje vam je, neka znate, da postite. U mjesecu ramazanu počelo je objavljivanje Kur’ana, koji je putokaz ljudima i jasan dokaz Pravoga puta i razlikovanja dobra od zla. Ko od vas u tom mjesecu bude kod kuće, neka ga u postu provede, a ko se razboli ili se na putu zadesi, neka isti broj dana naposti – Allah želi da vam olakša, a ne da poteškoće imate – da određeni broj dana ispunite, i da Allaha veličate zato što vam je ukazao na Pravi put, i da zahvalni budete. A kada te robovi Moji za Mene upitaju, Ja sam, sigurno, blizu: odazivam se molbi molitelja kad Me zamoli. Zato neka oni pozivu Mome udovolje i neka vjeruju u Mene, da bi bili na Pravome putu.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,950
    Thanked in
    1,462 Posts

Опет пример из твоје куће или моје, свеједно. Ако сам ја поштена особа, а мој рођак је лопов, да ли сам и ја онда лопов, иако се не слажем са тиме што он ради?
    Uopste nije adekvatan primjer, ali neka ti bude. Ako su svi iz tvoje porodice dobro poznati lopovi, a ti jedini posten niko nece tebe da izdvoji iz grupe i da kaze da nisi kao oni. Bice individualaca koji ce to znat. Ali vecina ce jednostavano da govori o tvojoj porodici kao cjelini bez obzira na njene postene clanove. Tako je i sa Islamom.

Reci mi kad pomenem Islam da li bi prvo pomislio na teroriste ili na humanitarne radnike?

a Ramazan - prelijep praznik. Koliko ja znam ne smijes da jesed i pijes do zalaska Sunca. Zvuci kao dobar provod

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hvala ti... Ovo je svrha ramazana: O vjernici! Propisuje vam se post, kao što je propisan onima prije vas, da biste se grijeha klonili, i to neznatan broj dana; a onome od vas koji bude bolestan ili na putu – isti broj drugih dana. Onima koji ga jedva podnose – otkup je da jednog siromaha nahrane. A ko drage volje da više, za njega je bolje. A bolje vam je, neka znate, da postite. U mjesecu ramazanu počelo je objavljivanje kur’ana, koji je putokaz ljudima i jasan dokaz pravoga puta i razlikovanja dobra od zla. Ko od vas u tom mjesecu bude kod kuće, neka ga u postu provede, a ko se razboli ili se na putu zadesi, neka isti broj dana naposti – allah želi da vam olakša, a ne da poteškoće imate – da određeni broj dana ispunite, i da allaha veličate zato što vam je ukazao na pravi put, i da zahvalni budete. A kada te robovi moji za mene upitaju, ja sam, sigurno, blizu: Odazivam se molbi molitelja kad me zamoli. Zato neka oni pozivu mome udovolje i neka vjeruju u mene, da bi bili na pravome putu.
    Леп и племенит разлог за славље.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post

Reci mi kad pomenem Islam da li bi prvo pomislio na teroriste ili na humanitarne radnike?

a Ramazan - prelijep praznik. Koliko ja znam ne smijes da jesed i pijes do zalaska Sunca. Zvuci kao dobar provod
    Ko je sad neobjektivan, upravo sam te okarakterisao kao klevetnika i podrugljivca.:mad:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

uopste nije adekvatan primjer, ali neka ti bude. Ako su svi iz tvoje porodice dobro poznati lopovi, a ti jedini posten niko nece tebe da izdvoji iz grupe i da kaze da nisi kao oni. Bice individualaca koji ce to znat. Ali vecina ce jednostavano da govori o tvojoj porodici kao cjelini bez obzira na njene postene clanove. Tako je i sa islamom.
    Е, видиш, добро си то написао. Ту се види класификација људи који посматрају моју породицу. Лопови ће увек да дају тежиште на лопове како би оправдали себе и своју злоћу, казаће, види његову фамилију и они не ваљају ништа и тако ће лажно тешити себе. Они поштенији и паметнији ће и тако да гледају појединце и њихова дела. Исто ти је и з исламу и з било којој друој вери, свуда имас кукољ и жито. Али људи се не хране кукољем, него житом, јер су паметни да проберу.

reci mi kad pomenem islam da li bi prvo pomislio na teroriste ili na humanitarne radnike?
    Помислио бих на исламску науку искрено речено, а не на људе.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,950
    Thanked in
    1,462 Posts

Помислио бих на исламску науку искрено речено, а не на људе.
    Ali pitam cisto sta je vjerovatnije izmedju ova dva: teroristi ili humanitarci?

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,950
    Thanked in
    1,462 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    Ko je sad neobjektivan, upravo sam te okarakterisao kao klevetnika i podrugljivca.:mad:
    Shvatam ja da provod nije svrha ramazana. Samo sam se salio ne moras sve da shvatas ozibljno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ali pitam cisto sta je vjerovatnije izmedju ova dva: Teroristi ili humanitarci?
    Мислиш на претпоставку? Шта ја претпостављам? Не постоји само избор измећу те две опције, него има много више опција. Да ли мислим на стабилност бракова, на породичну припадност, на науку, као што споменух, на мањину верника или на већину.....? Наравно да мислим на већину верника који представљају ислам, ипак их је око милијарду и не можеш да тврдиш да су већина терористи, иначе ове наше Земље више не би било. Мањина никада не може да представља већину. Интелигентна особа никада неће да доноси суд о већини, на основу понашања мањине, јер је то као да кажеш: У пустињи стално пада киша. У пустињи су већином сунчани дани, али по некад падне и киша. То знамо обојца. Када би ти сада неко дошао и почео да ти прича како у пустињи стално пада киша, шта би ти мислио о тој особи? Тако и о исламу не можеш да судиш на основу пар људи који раде нешто што прави верници не одобравају.

Хуманитаризам је леп и красан, али то је хришћанска измишљотина како би целом свету показали како су велики верници, тако да хуманитаризам гледам пре негативно, него позитивно, јер се он користи смишљено у своју корист, а то није смисао хуманитаризма.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,950
    Thanked in
    1,462 Posts

Мислиш на претпоставку? Шта ја претпостављам? Не постоји само избор измећу те две опције, него има много више опција. Да ли мислим на стабилност бракова, на породичну припадност, на науку, као што споменух, на мањину верника или на већину.....? Наравно да мислим на већину верника који представљају ислам, ипак их је око милијарду и не можеш да тврдиш да су већина терористи, иначе ове наше Земље више не би било. Мањина никада не може да представља већину. Интелигентна особа никада неће да доноси суд о већини, на основу понашања мањине, јер је то као да кажеш: У пустињи стално пада киша. У пустињи су већином сунчани дани, али по некад падне и киша. То знамо обојца. Када би ти сада неко дошао и почео да ти прича како у пустињи стално пада киша, шта би ти мислио о тој особи? Тако и о исламу не можеш да судиш на основу пар људи који раде нешто што прави верници не одобравају.

Ne, ne. Da pojednostavim. Da imas ispred sebe pojam Islam i opciju a)teroristi, opciju b)humanitarci, koju bi zaokruzio?
    Ono sto ja hocu da kazem je da bez obzira na to sta je originalna ideja Islama da se ona izopacila. I da ljudi svuda vide Islam kao nesto negativno, kao religiju rata. Ne kazem ja da je Islam samo religija rata i da su svi Muslimani isti. ja kazem da je Islam danas religija rata jer su odredjeni ljudi svojim akcijama to pokazali cijelom svijetu. U buducnosti kad dodje do dekadencije Islamske zajednice (sad je na redu Hriscanstvo) stvari ce se vjerovatno primijenit. A ako smo ista naucili iz istorije to je da nijedna religija ne traje vjecno.

Хуманитаризам је леп и красан, али то је хришћанска измишљотина како би целом свету показали како су велики верници, тако да хуманитаризам гледам пре негативно, него позитивно, јер се он користи смишљено у своју корист, а то није смисао хуманитаризма.
    Ja sam ateista pa se bavim humanitarnim radom s vremena na vrijeme. Problem kod vjernika koji rade dobra djela je sto ih ne rade zbog dobrog djela vec jer im tako religija propovjeda. Ima izuzetaka naravno, ali uvijek postoji misao u njihovim glavama da ce na taj nacin kupit kartu za raj.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne, ne. Da pojednostavim. Da imas ispred sebe pojam islam i opciju a)teroristi, opciju b)humanitarci, koju bi zaokruzio?
    Ono sto ja hocu da kazem je da bez obzira na to sta je originalna ideja islama da se ona izopacila. I da ljudi svuda vide islam kao nesto negativno, kao religiju rata. Ne kazem ja da je islam samo religija rata i da su svi muslimani isti. Ja kazem da je islam danas religija rata jer su odredjeni ljudi svojim akcijama to pokazali cijelom svijetu. U buducnosti kad dodje do dekadencije islamske zajednice (sad je na redu hriscanstvo) stvari ce se vjerovatno primijenit. A ako smo ista naucili iz istorije to je da nijedna religija ne traje vjecno.

Покушао сам да ти објасним да ти је приступ погрешан. Не можеш у једној дискусији терати све на своју воденицу. Ирациналне су те две опције које ти пружаш, јер обухватају само ТВОЈ поглед на ствар, ти уопште не дајеш могућност другачијег мишљења. То се зове онда МОНОЛОГ, а не ДИЈАЛОГ, а то можеш и сам испред огледала. Ако већ желиш заокруживање и реалан одговор, онда мораш допустити и другачије опције од твојих погледа.

Ислам је данас религија рата, само за екстремисте који су у МАЊИНИ, како сам ти већ рекао. Мислим да ће муслимани да се смеју када виде да два немуслимана дискутују о њиховој религији, али нас двојца имамо поглед са стране и ти видиш само негативну страну која је далеко мања од позитивне. Тако депресивни људи гледају на живот. Колико сам до сада видео, ислам је наука љубави и поштовања много више него што је то хришћанство које само говори, али ништа не ради. Инсистираш на хуманитарности, али да ли знаш да је један од стубова ислама давати милостињу сиромашнима и да муслиман није прави верник, ако то не ради? Наравно да ислам има хуманитарни аспект, али он није као код хришћана да све новине пишу о томе и да људи трче да се сликају зато што су дали нешто од свог сувишка.

ja sam ateista pa se bavim humanitarnim radom s vremena na vrijeme. problem kod vjernika koji rade dobra djela je sto ih ne rade zbog dobrog djela vec jer im tako religija propovjeda. ima izuzetaka naravno, ali uvijek postoji misao u njihovim glavama da ce na taj nacin kupit kartu za raj.
    И зато и да би себе истакли како су добри верници, али право доброчинство је увек анонимно, када човек ништа не очекује за узврат, него даје из срца.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Покушао сам да ти објасним да ти је приступ погрешан. Не можеш у једној дискусији терати све на своју воденицу. Ирациналне су те две опције које ти пружаш, јер обухватају само ТВОЈ поглед на ствар, ти уопште не дајеш могућност другачијег мишљења. То се зове онда МОНОЛОГ, а не ДИЈАЛОГ, а то можеш и сам испред огледала. Ако већ желиш заокруживање и реалан одговор, онда мораш допустити и другачије опције од твојих погледа.

Ислам је данас религија рата, само за екстремисте који су у МАЊИНИ, како сам ти већ рекао. Мислим да ће муслимани да се смеју када виде да два немуслимана дискутују о њиховој религији, али нас двојца имамо поглед са стране и ти видиш само негативну страну која је далеко мања од позитивне. Тако депресивни људи гледају на живот. Колико сам до сада видео, ислам је наука љубави и поштовања много више него што је то хришћанство које само говори, али ништа не ради. Инсистираш на хуманитарности, али да ли знаш да је један од стубова ислама давати милостињу сиромашнима и да муслиман није прави верник, ако то не ради? Наравно да ислам има хуманитарни аспект, али он није као код хришћана да све новине пишу о томе и да људи трче да се сликају зато што су дали нешто од свог сувишка.

И зато и да би себе истакли како су добри верници, али право доброчинство је увек анонимно, када човек ништа не очекује за узврат, него даје из срца.
    One koji troše imetke svoje na Allahovu putu, a onda ono što potroše ne poprate prigovaranjem i uvredama, čeka nagrada u Gospodara njihova – ničega se oni neće bojati i ni za čim oni neće tugovati.
    Lijepa riječ i izvinjenje vrjedniji su od milostinje koju prati vrijeđanje. – A Allah nije ni o kome ovisan i blag je. O vjernici, ne kvarite svoju milostinju prigovaranjem i uvredama, kao što to čine oni koji troše imetak svoj da bi se ljudima pokazali, a ne vjeruju ni u Allaha ni u onaj svijet; oni su slični litici sa oskudnom zemljom kada se na nju sruči pljusak, pa je ogoli; oni neće dobiti nikakvu nagradu za ono što su uradili. – A onima koji neće da vjeruju Allah neće ukazati na Pravi put. Lijepo je kada javno dajete milostinju, ali je za vas bolje da je dajete siromasima kad niko ne vidi, i On će preći preko nekih vaših hrđavih postupaka. A Allah dobro zna ono što radite. oni koju budu strpljivi, i istinoljubivi, i Allahu poslušni, i oni koji budu milostinju udjeljivali, i koji se budu u posljednjim satima noći za oprost molili.” ljudi koje kupovina i prodaja ne ometaju da Allaha spominju i koji molitvu obavljaju i milostinju udjeljuju, i koji strepe od Dana u kom će srca i pogledi biti uznemireni. I od onoga čime vas Mi opskrbljujemo udjeljujte prije nego nekom od vas smrt dođe, pa da onda rekne: ”Gospodaru moj, da me još samo kratko vrijeme zadržiš, pa da milostinju udjeljujem i da dobar budem!” Ko je taj koji će Allahu drage volje zajam dati, pa da mu ga On mnogostruko vrati? – A Allah uskraćuje i obilno daje, i Njemu ćete se povratiti.
    Last edited by Dawud; 12-08-10 at 22:26.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

one koji troše imetke svoje na allahovu putu, a onda ono što potroše ne poprate prigovaranjem i uvredama, čeka nagrada u gospodara njihova – ničega se oni neće bojati i ni za čim oni neće tugovati.
    Lijepa riječ i izvinjenje vrjedniji su od milostinje koju prati vrijeđanje. – a allah nije ni o kome ovisan i blag je. O vjernici, ne kvarite svoju milostinju prigovaranjem i uvredama, kao što to čine oni koji troše imetak svoj da bi se ljudima pokazali, a ne vjeruju ni u allaha ni u onaj svijet; oni su slični litici sa oskudnom zemljom kada se na nju sruči pljusak, pa je ogoli; oni neće dobiti nikakvu nagradu za ono što su uradili. – a onima koji neće da vjeruju allah neće ukazati na pravi put. lijepo je kada javno dajete milostinju, ali je za vas bolje da je dajete siromasima kad niko ne vidi, i on će preći preko nekih vaših hrđavih postupaka. A allah dobro zna ono što radite. Oni koju budu strpljivi, i istinoljubivi, i allahu poslušni, i oni koji budu milostinju udjeljivali, i koji se budu u posljednjim satima noći za oprost molili.” ljudi koje kupovina i prodaja ne ometaju da allaha spominju i koji molitvu obavljaju imilostinju udjeljuju, i koji strepe od dana u kom će srca i pogledi biti uznemireni. I od onoga čime vas mi opskrbljujemo udjeljujte prije nego nekom od vas smrt dođe, pa da onda rekne: ”gospodaru moj, da me još samo kratko vrijeme zadržiš, pa da milostinju udjeljujem i da dobar budem!” ko je taj koji će allahu drage volje zajam dati, pa da mu ga on mnogostruko vrati? – a allah uskraćuje i obilno daje, i njemu ćete se povratiti.
    Види молим те, нисам знао да то пише у Курану, а скоро га цитирах, бас интересантно.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dato ti je prirodno svjetlo vjere. Tako se kaže za ljude koji se bave naukom, a uz to su iskrene i pravedne osobe. Mada mi oprosti zbog ovoga, rekao sam ono što mislim, jer u islamu ne smijemo da hvalimo jedni druge, da se nebi onaj koji je hvaljen lakomisleno opustio u vjeri. Ono što sam ja dao od milostinje volio bih da zaboravim, samo da bih dao još, i kako nebi mislio da sam dao mnogo. Zekat pripada samo siromasima i nevoljnicima, i onima koji ga skupljaju, i onima čija srca treba pridobiti, i za otkup iz ropstva, i prezaduženima, i u svrhe na Allahovom putu, i putniku. Allah je odredio tako! – A Allah sve zna i mudar je.
    Last edited by Dawud; 12-08-10 at 22:36.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

dato ti je prirodno svjetlo vjere. Tako se kaže za ljude koji se bave naukom, a uz to su iskrene i pravedne osobe. Mada mi oprosti zbog ovoga, rekao sam ono što mislim, jer u islamu ne smijemo da hvalimo jedni druge, da se nebi onaj koji je hvaljen lakomisleno opustio u vjeri.
    Не мораш се извињавати, разузмем те. Хвала ти на лепом мишљењу, волео бих да га ја имам о себи по том питању.

ono što sam ja dao od milostinje volio bih da zaboravim, samo da bih dao još, i kako nebi mislio da sam dao mnogo. Zekat pripada samo siromasima i nevoljnicima, i onima koji ga skupljaju, i onima čija srca treba pridobiti, i za otkup iz ropstva, i prezaduženima, i u svrhe na allahovom putu, i putniku. Allah je odredio tako! – a allah sve zna i mudar je.
    "И за откуп из ропства"... то је лепо да су радили, јер робови нису имали никакве шансе раније, јер им је јако ретко поклањана слобода, али ја верујем да то може да се разуме и у пренесеном смислу, то за ропство. Сиромашних је одувек било, али једно је читати о томе, а друго је то видети својим очима, како ми то гледамо данас. Верујеш ли да сам видео сиромахе који просе испред католичке цркве одакле верници излазе после службе. Ни један му није дао ништа, још су отишли код свештеника да се пожале како им овај смета што проси и свештеник га је онда отерао. Била је зима, негде око Божића, можеш ли да верујеш такво нешто. Какви су то верници? У западним земљама Европе је забрањено просити, јер полиција хапси такве, постоји чак закон за то. Страшно нешто како су људи постали груби и себични. Зато је мени тако лепо када видим да нека религија сматра милостињу толико важном.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Не мораш се извињавати, разузмем те. Хвала ти на лепом мишљењу, волео бих да га ја имам о себи по том питању.

"И за откуп из ропства"... то је лепо да су радили, јер робови нису имали никакве шансе раније, јер им је јако ретко поклањана слобода, али ја верујем да то може да се разуме и у пренесеном смислу, то за ропство. Сиромашних је одувек било, али једно је читати о томе, а друго је то видети својим очима, како ми то гледамо данас. Верујеш ли да сам видео сиромахе који просе испред католичке цркве одакле верници излазе после службе. Ни један му није дао ништа, још су отишли код свештеника да се пожале како им овај смета што проси и свештеник га је онда отерао. Била је зима, негде око Божића, можеш ли да верујеш такво нешто. Какви су то верници? У западним земљама Европе је забрањено просити, јер полиција хапси такве, постоји чак закон за то. Страшно нешто како су људи постали груби и себични. Зато је мени тако лепо када видим да нека религија сматра милостињу толико важном.
    Ropstvo je postojalo u vrijeme Muhameda.a.s. I on ga je morao postepeno iskorijenjivati, dok nije potpuno ukinuto. U islamu se ubraja u veliki grijeh ako tako čovjek postupi sa siromahom. Teško svakom klevetniku-podrugljivcu, koji blago gomila i prebrojava ga, i misli da će ga blago njegovo besmrtnim učiniti! A ne valja tako! On će, sigurno, biti bačen u Džehennem! A znaš li ti šta je Džehennem? Vatra Allahova razbuktana,koja će do srcā dopirati. Ona će iznad njih biti zatvorena, plamenim stupovima zasvođena.
    Last edited by Dawud; 12-08-10 at 23:01.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ropstvo je postojalo u vrijeme muhameda.a.s. I on ga je morao postepeno iskorijenjivati, dok nije potpuno ukinuto. U islamu se ubraja u veliki grijeh ako tako čovjek postupi sa siromahom.

Да, слажем се, али ропство постоји још и данас. Читао сам како у Саудијској Арабији богаташи држе служавке као робове и то не само за рад у кући, него их и сексуално злостављају. Додуше, је то забрањено законом, али они то несметано раде, знаш каква је политика, нико не сме да дира богате.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Да, слажем се, али ропство постоји још и данас. Читао сам како у Саудијској Арабији богаташи држе служавке као робове и то не само за рад у кући, него их и сексуално злостављају. Додуше, је то забрањено законом, али они то несметано раде, знаш каква је политика, нико не сме да дира богате.
    Tačno je tako kako si čitao. Ali ti znaš da prevelika želja i lagodan život uništavaju čovjekovu vjeru i dobrotu. Čitao sam i ja o tome. Postoji podatak da 75 posto bogataša u Arabiji su se izjasnili kao nevjernici, i bili su protiv šerijata. Uvijek je tako bilo, blago siromašnima, jer je njihovo carstvo nebesko.

Page 63 of 108 FirstFirst ... 135359606162636465666773 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Bookmarks

Bookmarks