Page 303 of 321 FirstFirst ... 203253293299300301302303304305306307313 ... LastLast
Results 7,551 to 7,575 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    3,612
    Thanks Thanks Received 
    6,053
    Thanked in
    2,925 Posts

Majo,
    Oprosti, zbi mi interesantno tvoje čuđenje, znaš li ti kako se zove ova teritorija od 13,812-3 km2? Crna Gora.
    A kod nas nije ništa nemoguće. Nevjerovatno mi je da si napuštila CG a da se ne sjećaš kako je tonekad bilo. I gore stvari prolaze nekažnjivo. Ovo je sitno naspram toga.
    Na zapada je lijepo, na istok nije ma koliko se mi pojedini trudili da to promijenimo.
    A najlakše je konstatovat na zapad bi odgovarao. Tamo djevočice zatrudne dok plivaju u bazen, djeovku siluju dok spava u krevet sa momkom.
    Nego smo mi neotesani Balkanci, nijesmo toliko prefinjeni.

Hvala lijepo.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Majo,
    Oprosti, zbi mi interesantno tvoje čuđenje, znaš li ti kako se zove ova teritorija od 13,812-3 km2? Crna Gora.
    A kod nas nije ništa nemoguće. Nevjerovatno mi je da si napuštila CG a da se ne sjećaš kako je tonekad bilo. I gore stvari prolaze nekažnjivo. Ovo je sitno naspram toga.
    Na zapada je lijepo, na istok nije ma koliko se mi pojedini trudili da to promijenimo.
    A najlakše je konstatovat na zapad bi odgovarao. Tamo djevočice zatrudne dok plivaju u bazen, djeovku siluju dok spava u krevet sa momkom.
    Nego smo mi neotesani Balkanci, nijesmo toliko prefinjeni.

Hvala lijepo.
    Mislim da je taj slucaj sa trudnocom ipak bio u Poljskoj, a ja Poljsku ne smatram "zapadnom" drzavom..
    Kakvi ste, vi to sami znate. A ja se ne "sjecam" kako je "bilo" u ovakvim situacijama, jer kao "klinka" sam se drzala samo informacija vezanih za shkolu i obrazovanje.
    Samo mi je cudno da se toliko tezi pricom ka zapadnim normama, a onda se izraze na istochni komunisticki nacin. Nista vise.

Hvala Lepo

Nabla Guest

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Ne mogu da vjerujem...
    Prvo ne mogu ni da zamislim da ovako nesto moze da uradi bilo koji gradjanin neke drzave na zapadu, a drugo, zamjenik tuzioca da kaze da nema elemenata krivicnog djela. Neshvatljivo je da i ne postoji zakon za ovakve situacije.
    Cesto advokati u CG govore da nema zakona na koje smo navikli na zapadu, pa i da nema mogucnosti za procesuiranje nedjela koje su na zapadu teshko kaznjive, a u CG ne spadaju pod krivicni prekrsaj...
    Dok se CG okrece oko sebe gledajuci i cekajuci samo komsije tj. region, teshko se moze ocekivati "zapadni zivot" i stabilnost u CG.

Hvala Lepo
    Draga Majo, taj put se nalazi na privatnim imanjima. Na svom privatnom imanju, van zone obuhvaćene urbanističkim planom, čovjek valjda ima pravo da postavi šta god hoće, uključujući i bukve (sa svog imanja), kamenje itd.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Nabla View Post
    Draga Majo, taj put se nalazi na privatnim imanjima. Na svom privatnom imanju, van zone obuhvaćene urbanističkim planom, čovjek valjda ima pravo da postavi šta god hoće, uključujući i bukve (sa svog imanja), kamenje itd.
    I ja sam to shvatila po reakciji zamjenika tuzioca OS u NK.
    Ali to nema veze sa zapadom vec sa samoupravljachkim sistemom.
    Chemu zakoni uopste, mogu i atomske bombe da postave pored svoje bukve..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

B92: Srpski turisti vidjeli Sarica na Zabljaku

Prema izjavama očevidaca, on je vozio automobil marke „Mercedes“ sa registarskim tablicama firme „Samanta“.

Uredno obrijan, ošišan na kratko, u beloj košulji s plavim i crvenim prugama, bio je za volanom džipa mercedes na izlazu iz Žabljaka ka Šavniku.

"Shvatio je da smo ga prepoznali i istog trenutka zatvorio prozor luksuznog vozila, a potom jurnuo kroz crveno svetlo na semaforu i otišao ka Šavniku".

Dje je taj semafor na Zabljaku?

Nabla Guest

I ja sam to shvatila po reakciji zamjenika tuzioca OS u NK.
    Ali to nema veze sa zapadom vec sa samoupravljachkim sistemom.
    Chemu zakoni uopste, mogu i atomske bombe da postave pored svoje bukve..

Hvala Lepo
    Upravo tako, Majo. Zakon služi da zaštite sve ove porodice koje se bune od samovolje jednog čovjeka koji je dozvolio da se na njegovom imanju detoniraju te 'atomske bombe'.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by OCTAVIAN View Post

Prema izjavama očevidaca, on je vozio automobil marke „Mercedes“ sa registarskim tablicama firme „Samanta“.

Uredno obrijan, ošišan na kratko, u beloj košulji s plavim i crvenim prugama, bio je za volanom džipa mercedes na izlazu iz Žabljaka ka Šavniku.

"Shvatio je da smo ga prepoznali i istog trenutka zatvorio prozor luksuznog vozila, a potom jurnuo kroz crveno svetlo na semaforu i otišao ka Šavniku".

Ovaj tekst je za anale (u svakom smislu )

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,941
    Thanked in
    3,989 Posts

Valjda je jedna od osnovnih tekovna civilizovanog zapada nepovredivost privatne imovine. Što fino nisu sa vlasnicima zemlje riješili problem na isti način kao sa likom na čijoj zemlji vrše uništavanje eksploziva? Plati pa klati.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Upravo tako, Majo. Zakon služi da zaštite sve ove porodice koje se bune od samovolje jednog čovjeka koji je dozvolio da se na njegovom imanju detoniraju te 'atomske bombe'.
    Ako Vi to kazete...
    Anarhija i bezakonje.. Samoupravljacko drustvo koje ne trpi gradjanske obaveze, pravnu, drzavnu, i bilo koju hijerarhiju.
    Shvatam ja Vas.. Vec vidjeno.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hahahahahahhahahah kolko ja znam prije niksica nema ni 1

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Nabla Guest

Ako Vi to kazete...
    Anarhija i bezakonje.. Samoupravljacko drustvo koje ne trpi gradjanske obaveze, pravnu, drzavnu, i bilo koju hijerarhiju.
    Shvatam ja Vas.. Vec vidjeno.

Hvala Lepo
    Ne razumijem na koga se odnosi ova priča, može li malo pojašnjenje?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ne razumijem na koga se odnosi ova priča, može li malo pojašnjenje?
    Nazalost, shvatice se tek za nekoliko godina. Cim to nije jasno, ochigledno mi je da u CG jako sporo ide uvodjenje najbitnijih zakona. Ako smo mi koji zivimo van YU odmah shvatili i prihvatili zakone na zapadu, vjerujem da ce se josh brze srediti i shvatiti u CG.

Hvala Lepo

Nabla Guest

Nazalost, shvatice se tek za nekoliko godina. Cim to nije jasno, ochigledno mi je da u CG jako sporo ide uvodjenje najbitnijih zakona. Ako smo mi koji zivimo van YU odmah shvatili i prihvatili zakone na zapadu, vjerujem da ce se josh brze srediti i shvatiti u CG.

Hvala Lepo
    A ko to ovdje ne poštuje zakon? Ipak probajte da mi objasnite, pa ću se dobro potruditi da shvatim. Nijesmo ni mi Balkanci toliko zaostali... Nadam se da smo već zaključili da nije protiv zakona staviti građevinski materijal na SVOJE imanje.
    Valjda je protiv zakona zagađivati okolinu i uništavati ljudima jedina sredstva za preživljavanje.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

A ko to ovdje ne poštuje zakon? Ipak probajte da mi objasnite, pa ću se dobro potruditi da shvatim. Nijesmo ni mi Balkanci toliko zaostali... Nadam se da smo već zaključili da nije protiv zakona staviti građevinski materijal na SVOJE imanje.
    Valjda je protiv zakona zagađivati okolinu i uništavati ljudima jedina sredstva za preživljavanje.
    Ne bih rekla da je iko zaostao, samo da postoje ogromne razlike u sistemu koji je kako je ocijenjeno - losh, i zato vajda tezite boljem - zapadnom. Ili se ja mozda varam? U vecini drzava na zapadu zabranjeno je i stavljanje bilo cega na "svom" imanju, ukoliko nije odobreno od drzavnih organa. Drzava ima prava na mnogo vise nego sto se misli.
    Ali, da ne bih ja objasnjavala, objasnice oni koji su zaduzeni za to - kad dodje vrijeme. Ionako je u CG sve natenane - lako cemo, pa onda - sto nismo na vrijeme.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    3,612
    Thanks Thanks Received 
    6,053
    Thanked in
    2,925 Posts

Mislim da je taj slucaj sa trudnocom ipak bio u Poljskoj, a ja Poljsku ne smatram "zapadnom" drzavom..
    Kakvi ste, vi to sami znate. A ja se ne "sjecam" kako je "bilo" u ovakvim situacijama, jer kao "klinka" sam se drzala samo informacija vezanih za shkolu i obrazovanje.
    Samo mi je cudno da se toliko tezi pricom ka zapadnim normama, a onda se izraze na istochni komunisticki nacin. Nista vise.

Hvala Lepo
    Vidiš Poljska je za nas zapad, jer su oni u EU. Da bi bili u EU moraju imat dobre zakone koji se sprovode.
    Znamo mi sebe odlično, bez raznih savjetnika sa zapada kakvi smo. Najgori smo za same sebe.
    Sreća tvoja pa si toišla kad je najveselije bilo ovamo. Vidiš, i ja sam se držao škole, i ustajao u 4ipo da čekam hljeb i mlijeko, a istovremeno gledao komšiju kako mu niče vila pored naše kuće. I onda mi nije bilo jasno zašto ga povedoše jedan dan u policiju. Bio sam mali, a nije mi se moglo pojasnit.

Ali nam je najljepše, kad nam dođu gastarbajteri pa nam počnu priču kako je tamo na zapad gdje oni rade sve sređeno i uređeno, zakoni se poštuju a oni isti bačaju opuške od cigara kroz prozor, divaljuju po CG putevima i slično.

Nije ovo tebi upućeno da znaš, meni je ovo više zbog ovog napaćenog naroda koji slijepo vjeruje svojim rođacima i komšijama koji dođu u renta car vozilo u CG i prosipaju standard zakone i civilizaciju, a ne umiju se kršteno ponašat nego se brzo odomaće.
    A u CG da se pobuniš što ti poslodavac ne plaća doprinose dobio bi ti to na sud, ali se više nikad ne bi mogao zaposlit. Kompleks male sredine.

A i poslodavac ne može da otpušti neradnika, samo zato što ovaj preko svoga prijatelja doktora nabavlja bolovanja. Bilo bi smiješno da nije tužno jer obrni okreni nikome ne valja, ali malo više valja poslodavcu.

Zeznut taj zapad. Transformiše čovjeka, ali ipak, zlo govedo, dovijeka june.

Hvala lijepo.

Mislili su vjerovatno na onaj semafor za radove koji je prisutan na ovom putu što grade za regulisanje saobraćaja između dvije trake.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Vidiš Poljska je za nas zapad, jer su oni u EU. Da bi bili u EU moraju imat dobre zakone koji se sprovode.
    Znamo mi sebe odlično, bez raznih savjetnika sa zapada kakvi smo. Najgori smo za same sebe.
    Sreća tvoja pa si toišla kad je najveselije bilo ovamo. Vidiš, i ja sam se držao škole, i ustajao u 4ipo da čekam hljeb i mlijeko, a istovremeno gledao komšiju kako mu niče vila pored naše kuće. I onda mi nije bilo jasno zašto ga povedoše jedan dan u policiju. Bio sam mali, a nije mi se moglo pojasnit.

Ali nam je najljepše, kad nam dođu gastarbajteri pa nam počnu priču kako je tamo na zapad gdje oni rade sve sređeno i uređeno, zakoni se poštuju a oni isti bačaju opuške od cigara kroz prozor, divaljuju po CG putevima i slično.

Nije ovo tebi upućeno da znaš, meni je ovo više zbog ovog napaćenog naroda koji slijepo vjeruje svojim rođacima i komšijama koji dođu u renta car vozilo u CG i prosipaju standard zakone i civilizaciju, a ne umiju se kršteno ponašat nego se brzo odomaće.
    A u CG da se pobuniš što ti poslodavac ne plaća doprinose dobio bi ti to na sud, ali se više nikad ne bi mogao zaposlit. Kompleks male sredine.

A i poslodavac ne može da otpušti neradnika, samo zato što ovaj preko svoga prijatelja doktora nabavlja bolovanja. Bilo bi smiješno da nije tužno jer obrni okreni nikome ne valja, ali malo više valja poslodavcu.

Zeznut taj zapad. Transformiše čovjeka, ali ipak, zlo govedo, dovijeka june.

Hvala lijepo.

Dobro.. Ako je Vama Poljska koja je bila totalitarno komunisticka kolonija SSSR-a, pod gvozdenom zastavom - zapadna drzava i .. Vjerujem da ste nedavno i posjetili tu divnu i veliku drzavu pa iz direktnog iskustva znate sta je sta. Kao sto i primjecujem vase isticanje lichnog iskustva iz zemalja zapadne Evrope .. Medjutim, imate jako grub stav prema gasterbajterima. Ja nemam takvo mishljenje prema njima jer znam kako se mnogi muce, a bogami su se i debelo napatili i odricali da bi pomagali svoje i mnoge u ex YU. Iz mog iskustva, jer imam priliku da ih upoznam, vecinski - jako posteni ljudi i skromni.
    Mozda je za Vas taj rentacar odlika njihove vrijednosti, ja ih ipak gledam drugacije i cijenim njihov trud. Mozda ljudi nemaju sigurno auto tamo gdje zive, pa da ne bi porodicu izlagali riziku, koriste rentacar radi sigurnosti i udobnosti. Ne znam zasto ih po tome ponizavate..
    Ako je neko gasterbajter taj nema sta da se "odomacuje" u CG, jer je on domaci koliko i Vi.. A obrazovanih i neobrazovanih svuda. I od neobrazovanih se jede hleb u CG.
    Koliko vidim, Vi imate neke elitne norme procjenjivanja pa se moze pretpostaviti da je ispod Vaseg nivoa sve sto ima veze sa jednostavnim ljudima.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 12-08-10 at 12:27.

Nabla Guest

Ne bih rekla da je iko zaostao, samo da postoje ogromne razlike u sistemu koji je kako je ocijenjeno - losh, i zato vajda tezite boljem - zapadnom. Ili se ja mozda varam? U vecini drzava na zapadu zabranjeno je i stavljanje bilo cega na "svom" imanju, ukoliko nije odobreno od drzavnih organa. Drzava ima prava na mnogo vise nego sto se misli.
    Ali, da ne bih ja objasnjavala, objasnice oni koji su zaduzeni za to - kad dodje vrijeme. Ionako je u CG sve natenane - lako cemo, pa onda - sto nismo na vrijeme.

Hvala Lepo
    Draga Majo, u ovom konkretnom slučaju radi se o privatnom zemljištu u ruralnom području. NIJE obuhvaćeno urbanističkim planom! A koliko ja znam, nigdje nije zabranjeno držati bukovu građu i kamen na SVOM imanju. A valjda je zabranjeno detoniranje eksplozivnih naprava od kojih ostalim seljacima pucaju cisterne za vodu, mute se izvori i uništavaju pašnjaci.
    Da neko donese tonu eksploziva i detonira je Vama ispred vrata, da li biste pričali istu priču?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Draga Majo, u ovom konkretnom slučaju radi se o privatnom zemljištu u ruralnom području. NIJE obuhvaćeno urbanističkim planom! A koliko ja znam, nigdje nije zabranjeno držati bukovu građu i kamen na SVOM imanju. A valjda je zabranjeno detoniranje eksplozivnih naprava od kojih ostalim seljacima pucaju cisterne za vodu, mute se izvori i uništavaju pašnjaci.
    Da neko donese tonu eksploziva i detonira je Vama ispred vrata, da li biste pričali istu priču?
    Ne zamerite mi.. ali nasmijali ste me do suza.
    Ne postoji u drzavi zemljiste koje nije bitno i koje ne podlijeze drzavnim zakonima. Moze se neko sakriti i iza bukve, bukva se moze posjeci po zakonu drzave.
    Drzava ima svoje strucnjake za eksploziv i vjerujem da ipak malo bolje znaju sta rade od ljudi koji umishljaju kako to treba da izgleda. Ukoliko dodje do greske drzave, drzava isplacuje stetu.
    Ipak se drzava pita. Mogu vam oduzeti tu istu imovinu, udaljiti Vas sa vase imovine, proglasiti zonu zaraze, zonu od drzavnog interesa itd itd.. i pokriti zakonom kojim hoce. Barem je tako na zapadu.
    No ne zurite, saznacete na vrijeme. Drzava ce se potruditi da se sve zna.

Hvala Lepo

Nabla Guest

Ne zamerite mi.. ali nasmijali ste me do suza.
    Ne postoji u drzavi zemljiste koje nije bitno i koje ne podlijeze drzavnim zakonima. Moze se neko sakriti i iza bukve, bukva se moze posjeci po zakonu drzave.
    Drzava ima svoje strucnjake za eksploziv i vjerujem da ipak malo bolje znaju sta rade od ljudi koji umishljaju kako to treba da izgleda. Ukoliko dodje do greske drzave, drzava isplacuje stetu.
    Ipak se drzava pita. Mogu vam oduzeti tu istu imovinu, udaljiti Vas sa vase imovine, proglasiti zonu zaraze, zonu od drzavnog interesa itd itd.. i pokriti zakonom kojim hoce. Barem je tako na zapadu.
    No ne zurite, saznacete na vrijeme. Drzava ce se potruditi da se sve zna.

Hvala Lepo
    Sve to pod uslovom da je prekršen zakon. Što u ovom slučaju nije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Ovaj tekst je za anale (u svakom smislu )
    I ja se slazem da autor ovaj tekst moze sebi nabiti u dupe

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

E nije to kompleks male sredine no jompleks velike prdnjave i sto se svi junace kad ih niko ne cuje i prosipanje prazne price.
    Koliko znas ljudi koji su se pobunili a nikad nijesu poslije dobili posao? Iz te male sredine idu ljudi svud po svijetu pa se snadju i znaju da se pobune za svoja prava, ali u Crnoj Gori ne smiju jer ce ih odma strijeljati.
    Ne bune se jer vlada ono geslo da ih nikad ne mogu malo platiti koliko oni mogu malo raditi, pa poslodavac se pravi da plaća a radnik se pravi da nesto radi ili ih zaposli neku kum prijatelj rodjak pa se on coce ne moze buniti da ne udari kumu po obrazu. Ne postoji nesto tako kao "kompleks male sredine" kao ni velike, srednje, osrednje vec samo kompleks pojedinca

Thanks Thanks Given 
    3,612
    Thanks Thanks Received 
    6,053
    Thanked in
    2,925 Posts

Dobro.. Ako je Vama Poljska koja je bila totalitarno komunisticka kolonija SSSR-a, pod gvozdenom zastavom - zapadna drzava i .. Vjerujem da ste nedavno i posjetili tu divnu i veliku drzavu pa iz direktnog iskustva znate sta je sta. Kao sto i primjecujem vase isticanje lichnog iskustva iz zemalja zapadne Evrope .. Medjutim, imate jako grub stav prema gasterbajterima. Ja nemam takvo mishljenje prema njima jer znam kako se mnogi muce, a bogami su se i debelo napatili i odricali da bi pomagali svoje i mnoge u ex YU. Iz mog iskustva, jer imam priliku da ih upoznam, vecinski - jako posteni ljudi i skromni.
    Mozda je za Vas taj rentacar odlika njihove vrijednosti, ja ih ipak gledam drugacije i cijenim njihov trud. Mozda ljudi nemaju sigurno auto tamo gdje zive, pa da ne bi porodicu izlagali riziku, koriste rentacar radi sigurnosti i udobnosti. Ne znam zasto ih po tome ponizavate..
    Ako je neko gasterbajter taj nema sta da se "odomacuje" u CG, jer je on domaci koliko i Vi.. A obrazovanih i neobrazovanih svuda. I od neobrazovanih se jede hleb u CG.
    Koliko vidim, Vi imate neke elitne norme procjenjivanja pa se moze pretpostaviti da je ispod Vaseg nivoa sve sto ima veze sa jednostavnim ljudima.

Hvala Lepo
    Ohhh Majo. Mislio sam da ćete da me razumijete, ali na žalost nijeste.

Nijesam bio u Poljsku. Poljska je u priču došla jer na zapad može da se tuži zbog svega i svačega da se dobije tužba, a u CG ni pred 1000 svjedoka se ne može dokazat ubistvo.
    Sarkazam vjerovatno nijeste uočili u postovima.

Ali koliko vidim nijesi ni ti bila ovamo odavno, pa onda ne možeš ni komentarisat kako treba ove teme vjeruj mi. Jer si neupućena.

A prema gastarbajterima imam lijep odnos, a i mišljenje mogu ti reć. Igrom slučaja znam ih dosta iz komšiluka. Jako pošteni ljud, skromni. Da da.
    I onda dođu nama seljacima sa Balkana da prosipaju tešku priču kako se tamo radi, kako je sređeno kako ovo kako ono. I obavezno podvuču kako su uspješni, iako većina radi teške poslove, koji su dobro plaćeni.
    I onda dođu i izigravaju džekove po Podgorici u renta car autima i plaćajući piće u Hotel Crna Gora cijeloj terasi. Naravno sa zapadnom platom je u CG dobro živjet.

Za mene njihov renta car nije odlika vrijednosti niti ih ponižavam, ali lažni moral, bogastvo i standard su itekako mjerilo vrijednosti kakva je ko osoba. Izgleda da ih na zapadu uče kako dobro da glume. Jer, kao što je to vidljivo u Đekni, bitno je da se doma prikažeš ui najboljem svijetlu, i da svoje crni kukavče ne obrukaš. A ako propadaš, propadaj sa stilom.

Kao što već rekoh, meni je samo žao ovih budala u Crnoj Gori koji im slijepo vjeruju kako je tamo med i mlijeko. Kako je sve sređeno. I to samo zato što im ovi pune glavu tim glupostima.

Tamo sigurno ne pretiču preko pune, ne piju dok voze, ne bačaju smeće na ulicu. Zašto to rade u CG? Jer se odomaće. Ali ne u smislu na koji vi mislite, nego u smislu da se ponašaju tipično za našu okolinu. Uklope se odlično.

A znam gastarbajtera koji su došli na odmor ovdje, i pozajmljivali pare da se vrate nazad i nikad ih vratili nijesu.

I onda neko takvi treba nas da uči kako smo mi seljaci sa Balkana, neotesani, glupi i primitivni?

Ma daj. Snila baba što joj milo bilo.

Tako da bez brige, Crnogorci su vazda voljeli druge da poslušaju, sebe i svoje nikad, obavezno ove iz daljine po mogućnosti Srbija, Rusija.

Najevropskiji od svih nas je bio Kralj Nikola. Iako su svi mislili da gubi konce, izuzetno mudar vladar. Znao je mentalitet ovoga naroda odlično.

Ne brini majo, nemam ja ništa protiv gastarbajtera, renta car vozila i ostalog. Neka ih je li Bog da da dodju u rodnu grudu i malo para donesu naropdu :roll:

Meni je žao ovaj napaćeni narod koji sluša njihove priče, i slijepo im vjeruje. I to što oni reču je zakon.

Hvala lijepo.

Thanks Thanks Given 
    3,612
    Thanks Thanks Received 
    6,053
    Thanked in
    2,925 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    E nije to kompleks male sredine no jompleks velike prdnjave i sto se svi junace kad ih niko ne cuje i prosipanje prazne price.
    Koliko znas ljudi koji su se pobunili a nikad nijesu poslije dobili posao? Iz te male sredine idu ljudi svud po svijetu pa se snadju i znaju da se pobune za svoja prava, ali u Crnoj Gori ne smiju jer ce ih odma strijeljati.
    Ne bune se jer vlada ono geslo da ih nikad ne mogu malo platiti koliko oni mogu malo raditi, pa poslodavac se pravi da plaća a radnik se pravi da nesto radi ili ih zaposli neku kum prijatelj rodjak pa se on coce ne moze buniti da ne udari kumu po obrazu. Ne postoji nesto tako kao "kompleks male sredine" kao ni velike, srednje, osrednje vec samo kompleks pojedinca
    Uhh znam ih 3 do sad. Neću da ih imenujem ali ih znam. Jedna je trudnica koja je dobila otkaz, i tužila elitnu privatnu firmu u CG i dobila odštetu. Ni dan danas ne može da se zaposli.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

G. Herkules, stvarno mislite da na ovoj temi gasterbajteri, ili mi stranci koji vodimo porijeklo iz CG, ili znamo donekle jezik, ne treba da komentarisemo nista?
    Ja sam posjetitelj Poljske dugo godina, i nikad mi ne bi palo na pamet to cega ste se Vi sjetili da uporedite a niste bili nikada. Mislila sam da jeste cim koristite kao argument.
    Gasterbajteri su Crnogorci koji su na privremenom radu u inozemstvu. To "privremeno" znachi dosta. Ja nikada ne bih rekla da se ti ljudi nesto "prave" ili "glume" vec jednostavno sebi daju odushka na odmoru nakon teshkog stresa i rada za novac koji dobijaju. Njihovo je zadovoljstvo da potrose, a muka i da pozajme ako pretjeraju.
    Desava se da mnogi iz CG odu na odmor u inostranstvo, ili da pokusaju da nadju posao, da studiraju, na lijecenju, i zapadnu u materijalni shkripac. Znam da im ti gasterbajteri pomazu i da im mnogi nikada nisu ni vratili taj novac, a ni zahvalili za pomoc. Mozete li zamisliti kakvih je slucajeva vise..ili manje?
    Znaci, ljudi su individualno vaspitani ili nisu. Sto se tice ucenja "pameti" i stava "seljaka".. Zar treba zamjeriti nekoj starici bez mature koja Vam odrzi predavanje o ekonomiji, ili nekom dechkicu koji bi da vam odrzi "slovo", a nema ni iskustvo, ni znanje, ni vaspitanje o onome sto prica? Ne moze se zamjeriti, jer ne znachi nista, a kamoli da se osjeti bilo ko "seljakom" zbog toga.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 12-08-10 at 13:59.

Page 303 of 321 FirstFirst ... 203253293299300301302303304305306307313 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)