Page 132 of 171 FirstFirst ... 3282122128129130131132133134135136142 ... LastLast
Results 3,276 to 3,300 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    To sto je ljudi i dalje zovu teorija evolucije je nebitno. Evolucija je cinjenica.
    Kad bi mogli nekako da predvidimo kako će naprimjer virus gripa da evoluira u sledećih deset godina to bi bio veliki napredak u usavršavnju teorije Evolucije.
    A ja jos nijednom nisam dobio inteligentan odgovor na to ko je stvorio boga. To je najvaznije pitanje na koje se vjernici grce jer znaju da njiihovo blebetanje o tome kako NISTA nije moglo samo od sebe da nastane pada u vodu.
    Evo naprimjer neka je X1 stvorio "boga" , ali neko je morao da stvori X1 ,
    Znači nešto , zvaćemo ga X2 je stvorilo X1, a X3 je stvorilo X2, ... , X1000 je stvorilo X999...
    Kad dođeš do kraja to nazoveš "Bog" a ako nema kraja onda minus beskonačno ili dio niza iza 1000 ili čitav niz nazoveš "Bog".
    Kako god smatraš da je ispravno.
    Ako smatraš da nije ispravno bilo šta nazvati "Bog" onda tome daš neko drugo ime "početna sila" ili sl.

Bog je stvorio vrijeme pa je bezvremen - otporan na vrijeme.
    Nije ga mogao neko stvoriti jer bi ga morao nekad stvoriti a kad kad kad nema vremena.

Ima još objašnjenja. Bog je samo oznaka za taj prauzrok u nečijem religiskom načinu razmišljanja.

Način nečijeg razmišljanja nemora biti religiski sa pretpostavkom postojanja Boga. Može i drugačije.
    https://forum.cdm.me/showthread.php?...27#post1724727
    Last edited by septembar; 09-08-10 at 18:23.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,950
    Thanked in
    1,462 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    Allah je samopostojeći održavatelj, sve ostale stvari duguju zahvalnost Bogu zato što su zavisne od Njega, jer ih je stvorio. Jedino ne nevjernici.
    Opet ista prica. Sve sto ti imas su prazne rijeci koje nikako ne mozes da dokazes. Evo ja i tebi trazim da mi dokazes da nemam nevidljivog leteceg psa pored sebe. Ja tvrdim da imam takvog psa. Evo ga pored mene lezi. Ovo sam trazio jos jednom forumasu i nisam jos dobio odgovor.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

I ajmo ponovo.

- Evolucija je prirodni fenomen, odnosno proces prirodnog razvoja i selekcije organizama.

- Teorija evolucije je naučna teorija koja objašnjava procese i zakonitosti u evoluciji. Sve i kad ne bi postojali (a postoje) dokazi za TEORIJU evolucije, to bi značilo da je TEORIJA nepotpuna ili netačna, odnosno da ljudi nisu našli pravi način da objasne evolutivne procese - ne bi značilo da sama EVOLUCIJA nije čvrsto utvrdjena činjenica.

- Evolucija i teorija evolucije, samim tim, nisu ista stvar.

Analogno tome, i dalje postoji TEORIJA gravitacije. To ne znači da je "gravitacija nedokazana", i svako ko u to danas sumnja može sebi dokazati tako što će skočiti sa vrha solitera po izboru.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,950
    Thanked in
    1,462 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    I ajmo ponovo.

- Evolucija je prirodni fenomen, odnosno proces prirodnog razvoja i selekcije organizama.

- Teorija evolucije je naučna teorija koja objašnjava procese i zakonitosti u evoluciji. Sve i kad ne bi postojali (a postoje) dokazi za TEORIJU evolucije, to bi značilo da je TEORIJA nepotpuna ili netačna, odnosno da ljudi nisu našli pravi način da objasne evolutivne procese - ne bi značilo da sama EVOLUCIJA nije čvrsto utvrdjena činjenica.

- Evolucija i teorija evolucije, samim tim, nisu ista stvar.

Analogno tome, i dalje postoji TEORIJA gravitacije. To ne znači da je "gravitacija nedokazana", i svako ko u to danas sumnja može sebi dokazati tako što će skočiti sa vrha solitera po izboru.
    Ali gravitaciju je stvorio bog da covjek ne bi bez svoje volje odletio u svemir

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ali gravitaciju je stvorio bog da covjek ne bi bez svoje volje odletio u svemir
    Naravno da je gravitaciju stvorio Bog, da bi uredio savršen odnos između nebeskih tijela.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Znači gravitaciju je stvorio bog, ali evoluciju nije.

Genijalno.

(PS. Odnos izmedju nebeskih tijela nije savršen)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znači gravitaciju je stvorio bog, ali evoluciju nije.

Genijalno.

(PS. Odnos izmedju nebeskih tijela nije savršen)
    Genijalno, jer Bog je stvorio živa bića po uzorcima od svake vrste.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

To ne znači da je "gravitacija nedokazana", i svako ko u to danas sumnja može sebi dokazati tako što će skočiti sa vrha solitera po izboru.
    Ako prsne ka tikva onda je kriva gravitacija, a ako prezivi onda je tako htio Alah

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ako prsne ka tikva onda je kriva gravitacija, a ako prezivi onda je tako htio Alah
    Tačno tako, veoma si bistar...

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Genijalno, jer Bog je stvorio živa bića po uzorcima od svake vrste.
    E ako ti to kažeš, mora da je tako bilo.

Hari, razumijemo se.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E ako ti to kažeš, mora da je tako bilo.

Hari, razumijemo se.
    Ja kažem jer je mnogo logičnije, nego teorija evolucije. A ti i dalje pokušavaj da vjeruješ po nekakvom svom vjerovanju, prihvatajući ateističke izmišljotine, a ne Božije poruke.
    Last edited by Dawud; 09-08-10 at 19:27.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja kažem jer je mnogo logičnije, nego teorija evolucije. A ti i dalje pokušavaj da vjeruješ po nekakvom svom vjerovanju, prihvatajući ateističke izmišljotine, a ne Božije poruke.
    Postoji li mogućnost da je Bog stvarao po ovom redosledu ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne postoji. Jer Bog je sebe iskazao, objavio, to znači izrekao metafizički odgovor o nastanku svega. Ljude je stvorio po arhetipovima prvog čovjeka i prve žene, što je mnogo logičnije, jer danas nije dokazan prelazak iz roda nekih životinja u rod drugih. To znači ako želiš da vjeruješ u Boga vjerovaćeš u njegovu poruku, a ako ne priznaješ ti tu poruku, onda slobodno budi ateista. Ja sam dugo vremena vjerovao slično tebi, istražujući razumom, dok nisam shvatio da za sva moja pitanja već postoje mnogo bolji i savršeniji odgovori.
    Last edited by Dawud; 09-08-10 at 19:35.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Čemu aplauz? Oduševljen si svojim mišljenjem?
    Naučne teorije ne mogu se klasifikovati kao izmišljotine. Na osnovu određenog seta podataka zaključuješ najlogičniji mogući ishod. Mogle bi se nazvati pogađanjem na osnovu dostupnih podataka.
    Što se djelića sa logičnošću tiče, ne bih rekao da je mnogo logičnije stvaranje iz riječi ili iz vode. (Da, tumačim bukvalno i obesmišljavam, ali i ti se tako ponašaš.)

@Septembar; Mogao je jednostavno postaviti pravila po kojima bi se evolucija odvijala i po kojima bi uopšte bila moguća, i time preskočiti stvaranje po redu, rodu, vrsti, itd..
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne postoji. Jer Bog je sebe iskazao, objavio, to znači izrekao metafizički odgovor o nastanku svega. Ljude je stvorio po arhetipovima prvog čovjeka i prve žene, što je mnogo logičnije, jer danas nije dokazan prelazak iz roda nekih životinja u rod drugih.
    Promjene su postepene i traju dugo vremena.
    Svake godine virus gripa se promijeni zato se prehladimo jer naš organizam ne preoznaje novu vrstu.
    Kornjače na Galapagosu imaju po 200 kila a ove u našim uslovima tek po koje kilo.
    To znači ako želiš da vjeruješ u Boga vjerovaćeš u njegovu poruku, a ako ne priznaješ ti tu poruku, onda slobodno budi ateista.
    Ja sam vjernik ali evo da nijesam nego hoću daš sad da izaberem jednu religiju.
    Ako ima više različitih religija i poruka kako bih se odlučio a da to nije tvoja religija.
    Zar nije svijet koji nas okružuje "Božje djelo" najsigurnija i najvažnija poruka.
    Evo i ateisti se na nju oslanjaju.
    Ja sam dugo vremena vjerovao slično tebi, istražujući razumom, dok nisam shvatio da za sva moja pitanja već postoje mnogo bolji i savršeniji odgovori.
    Šta ako se odgovori ne uklapaju dobro u neke svakodnevne stvari.
    Virus gripa svake godine drugačiji. Aboridžini , neki afrikanci, eskimi različite građe nego ostali.
    Ptice, neki gmizavci i iskopane kosti dinosaurusa imaju neke zajedničke osobine. Zašto?

Jeli ovo gušter ili ptica ?
    Last edited by septembar; 09-08-10 at 20:13.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by septembar View Post
    Promjene su postepene i traju dugo vremena.
    Svake godine virus gripa se promijeni zato se prehladimo jer naš organizam ne preoznaje novu vrstu.
    Kornjače na Galapagosu imaju po 200 kila a ove u našim uslovima tek po koje kilo.

Ja sam vjernik ali evo da nijesam nego hoću daš sad da izaberem jednu religiju.
    Ako ima više različitih religija i poruka kako bih se odlučio a da to nije tvoja religija.
    Zar nije svijet koji nas okružuje "Božje djelo" najsigurnija i najvažnija poruka.
    Evo i ateisti se na nju oslanjaju.

Šta ako se odgovori ne uklapaju dobro u neke svakodnevne stvari.
    Virus gripa svake godine drugačiji. Aboridžini , neki afrikanci, eskimi različite građe nego ostali.
    Ptice, neki gmizavci i iskopane kosti dinosaurusa imaju neke zajedničke osobine. Zašto?
    Promjene nisu dokazane jer treba vjerovati u postepenost od nekoliko milijardi godina. Virus gripa se promijeni, ali ostaje virus gripa, isti slučaj je kao i kod kornjače. Turci su sitni visinom i kilažom, a Egipćani ogromni.
    Izaberi onu koja najbolje potvrđuje razum i tvoje srce. Ja smatram da je najsavršenija moja jer je u Njoj Bog dovršio svoju poruku, i poslao poslednjeg poslanika. Tačno je treba učiti iz svijeta jer je po islamu nauka najjača svjetlost vjere.
    Ateisti se oslanjaju na teoriju evolucije jer misle da će tako najbolje negirati Božije postojanje.
    Ako se odgovori u Kuranu ne budu uklopili u naučne činjenice, ja prihvatam odmah ateizam.
    Postoji sličnost i između mačke i leoparda, pa ipak je ogromna razlika.
    Last edited by Dawud; 09-08-10 at 20:20.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,950
    Thanked in
    1,462 Posts

Promjene nisu dokazane jer treba vjerovati u postepenost od nekoliko milijardi godina.
    Promjene jesu dokazane.
    Virus gripa se promijeni, ali ostaje virus gripa, isti slučaj je kao i kod kornjače. Turci su sitni visinom i kilažom, a Egipćani ogromni.
    Pa i pracovjek je bio covjek, i moderni covjek je i dalje covjek a razlika je ogromna.
    Izaberi onu koja najbolje potvrđuje razum i tvoje srce. Ja smatram da je najsavršenija moja jer je u Njoj Bog dovršio svoju poruku, i poslao poslednjeg poslanika.
    Opet: tvoje vjerovanje potice od knjige koju su pisali ljudi koji nisu znali ni 2% onoga sto danas znamo. Vjerovat u takve knjige i dalje je sramota.
    Tačno je treba učiti iz svijeta jer je po islamu nauka najjača svjetlost vjere.
    Jedina nauka koju bi neko mogao da nazove najjacom sjetloscu vjere je ona koja se bavi proizvodnjom oruzja. Sve ostalo su obicne lazi da bi pokusali da prilagodite vjeru vremenu u kojem nema mjesta za Islam[/quote]
    Ateisti se oslanjaju na teoriju evolucije jer misle da će tako najbolje negirati Božije postojanje.
    Ateisti se ne oslanjaju na teoriju evolucije. Evolucija je cinjenica. To sto negira mnoga vjerovanja je tvoj problem jer neces da prihvatis istinu vec bi radije da zivis u iluziji. Znaci ti se oslanjas na vjeru, na cinjenice se niko ne oslanja. One su tu i nigdje ne idu.
    Ako se odgovori u Kuranu ne budu uklopili u naučne činjenice, ja prihvatam odmah ateizam.
    Odlicno, jer se ne ukpapaju. Uklapaju se samo prethodna znanja kja su imali ljudi u trenutku pisanja Kurana. Nista o modernim naucnim otkricima ne pise. To nam je tako strucno pokazao Mabus. Medjutim pise ono sto vi zelite da pise, pa tako apstraktne tekstove i budalastine tumacite na lukav i mnogo glup nacin ustvari, i prilagodjavate ih modernom dobu da bi izmislili razlog da vjerujete.
    Postoji sličnost i između mačke i leoparda, pa ipak je ogromna razlika.
    Postoji slicnost izmedju Hriscanstva i Islama, pa ipak je ogromna razlika.
    Ogromna je i slicnost.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Promjene nisu dokazane jer treba vjerovati u postepenost od nekoliko milijardi godina. Virus gripa se promijeni, ali ostaje virus gripa, isti slučaj je kao i kod kornjače. Turci su sitni visinom i kilažom, a Egipćani ogromni...
    Ali to samo zavisi koliko široko posmatraš .
    Virus gripa nije jedna vrsta već imaju nekolika tipa.
    Čovjek , šimpanza , gorila i orangutan pripadaju istoj široj grupi. Gorila je najsnažniji , čovjek najmaštovitiji , šimpanza najspretniji u penjanju, ...
    Sisari su još veća grupa iako su čovjek i delfin dosta različiti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ali to samo zavisi koliko široko posmatraš .
    Virus gripa nije jedna vrsta već imaju nekolika tipa.
    Čovjek , šimpanza , gorila i orangutan pripadaju istoj široj grupi. Gorila je najsnažniji , čovjek najmaštovitiji , šimpanza najspretniji u penjanju, ...
    Sisari su još veća grupa iako su čovjek i delfin dosta različiti.
    Kao što ima nekoliko tipova čovjeka (bijeli,crni,crveni i žuti) a ipak je to jedan rod, isto tako postoji rod majmuna sa mnogo vrsta, ne miješaj babe i žabe. Čovjek se razlikuje od životinja jasnim govorom, proizvodnjom oruđa i tehnike, svim oblicima duhovnog stvaralaštva. Ne mogu da shvatim da ga miješaš sa tako primitivnim i glupim životinjama. Životinje nemaju istoriju, nego vječno vrćenje u krug, ono što su radile u prošla vremena rade i u sadašnja. I ovo je dokaz da evolucije nema, samo postoji prilagođavanje uslovima sredine. Bijeli medvedi, bijeli vukovi, eskimi, imaju drugačiji izgled zbog klime i uslova života, za razliku od onih istoga roda a različite vrste, koji žive u našim sredinama.
    Last edited by Dawud; 09-08-10 at 22:31.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Evo naprimjer neka je X1 stvorio "boga" , ali neko je morao da stvori X1 ,
    Znači nešto , zvaćemo ga X2 je stvorilo X1, a X3 je stvorilo X2, ... , X1000 je stvorilo X999...
    Kad dođeš do kraja to nazoveš "Bog" a ako nema kraja onda minus beskonačno ili dio niza iza 1000 ili čitav niz nazoveš "Bog".
    Kako god smatraš da je ispravno.
    Ako smatraš da nije ispravno bilo šta nazvati "Bog" onda tome daš neko drugo ime "početna sila" ili sl.

Ima još objašnjenja. Bog je samo oznaka za taj prauzrok u nečijem religiskom načinu razmišljanja.
    Samo mi objasni kako je opravdan ijedan stav, osim apsolutne indiferentnosti, prema postojanju toga što nazivaš "Bog".

Bog je stvorio vrijeme pa je bezvremen - otporan na vrijeme.
    Nije ga mogao neko stvoriti jer bi ga morao nekad stvoriti a kad kad kad nema vremena.
    KAD je Bog stvorio vrijeme?

Ne postoji. Jer Bog je sebe iskazao, objavio, to znači izrekao metafizički odgovor o nastanku svega.
    Postoji razlika između "Bog je sebe iskazao i objavio" i "U knjizi koju je pisalo pleme čobana iz Bronzanog Doba piše da je Bog sebe iskazao i objavio".

Ljude je stvorio po arhetipovima prvog čovjeka i prve žene, što je mnogo logičnije, jer danas nije dokazan prelazak iz roda nekih životinja u rod drugih.
    Evolucija nije prelazak iz jednog roda u drugi rod.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Evolucija nije prelazak iz jednog roda u drugi rod.
    A šta je onda, ako to nije. Kako od majmuna nastaše ljudi. Zajednički predak koji je izmišljena fikcija, i podvala teorije evolucije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Postoji razlika između "Bog je sebe iskazao i objavio" i "U knjizi koju je pisalo pleme čobana iz Bronzanog Doba piše da je Bog sebe iskazao i objavio.
    Naravno i ti čobani su znali nešto o tome, a mnogi ovdje ne znaju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Čovjek se razlikuje od životinja jasnim govorom, proizvodnjom oruđa i tehnike, svim oblicima duhovnog stvaralaštva. Ne mogu da shvatim da ga miješaš sa tako primitivnim i glupim životinjama.
    Čovjekova sposobnost da komunicira sa drugim ljudima i njegova maštovitost i inteligencija ne znače da nije nastao na isti način kao i ostale životinje.

A šta je onda, ako to nije. Kako od majmuna nastaše ljudi. Zajednički predak koji je izmišljena fikcija, i podvala teorije evolucije.
    Grananje jednog roda na vrste. Čovjek ima skoro isti DNK kao i ostali majmuni, pa prema tome i isto porijeklo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Čovjekova sposobnost da komunicira sa drugim ljudima i njegova maštovitost i inteligencija ne znače da nije nastao na isti način kao i ostale životinje.

Grananje jednog roda na vrste. Čovjek ima skoro isti DNK kao i ostali majmuni, pa prema tome i isto porijeklo.
    Pa ja tvrdim da je nastao kao ostale životinje, stvaranjem od Boga u paru muško i žensko. Kao što moderna fizika govori da sve u vasioni posjeduje par istoga roda. Pozitivne i negativne čestice unutar same materije, prilikom njenog razdvajanja, koje se uvijek javljaju. Zatim- Muško-žensko, polovi na magnetu, dan-noć, dobro-zlo, lijepo ružno itd.

Skoro isti DNK, znaš na šta me to podsjeća: Na sef koji treba otvoriti imamo deset cifara koje treba otkucati, a mi znamo samo dvije, i na osnovu te dvije pokušavamo da nađemo ostale jer vjerujemo da su slične. Ljude i majmune razdvaja beskonačna intelektualna razlika. Kad hoćemo nekog duboko da uvrijedimo kažemo mu majmune!!!
    Last edited by Dawud; 09-08-10 at 23:22.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kao što ima nekoliko tipova čovjeka (bijeli,crni,crveni i žuti) a ipak je to jedan rod, isto tako postoji rod majmuna sa mnogo vrsta, ne miješaj babe i žabe. Čovjek se razlikuje od životinja jasnim govorom, proizvodnjom oruđa i tehnike, svim oblicima duhovnog stvaralaštva.
    Znaš kako je rekao neki njemački filozof Fojerbah ili Kant
    "Civilizacija je samo tanak sloj laka na primitivnom tijelu"
    Ne mogu da shvatim da ga miješaš sa tako primitivnim i glupim životinjama.
    To što ti pričaš je samo jedna strana novčića.
    Evo zadnji ovi ratovi u Dubrovniku, Bosni, Hrvatskoj , prvi i drugi svjetski rat , ... pa onda razna zla pljački, ubistava, primitivizmi i gluposti.
    Ne miješam, čovjek je šimpanza sa tri puta većim mozgom.
    Životinje nemaju istoriju, nego vječno vrćenje u krug, ono što su radile u prošla vremena rade i u sadašnja.
    Naravno ali takođe ...
    Slonovi naprimjer dobro pamte i znaju gomilu nekih "rođačkih veza".
    Neka jata delfina imaju neke društvena ponašanja naprednija od čovjekovih.
    I ovo je dokaz da evolucije nema, samo postoji prilagođavanje uslovima sredine. Bijeli medvedi, bijeli vukovi, eskimi, imaju drugačiji izgled zbog klime i uslova života, za razliku od onih istoga roda a različite vrste, koji žive u našim sredinama.
    U dugom periodu vremena jedna kopnena životinja se prilagođavala i prilagođavala ...

... delfin
    Samo mi objasni kako je opravdan ijedan stav, osim apsolutne indiferentnosti, prema postojanju toga što nazivaš "Bog".
    U fizičkom smislu iz "Bog"-a slijede sve fizičke sile, materija, energija, kretanje i vrijeme.

U moralnom smislu za vjernika bi "Bog" trebao biti objekat moralne odgovornosti. Bez obzira na društvo i trenutno ovozemaljsko stanje čovjek može da ima moralna shvatanja koja su samostalna a ispravna.
    Mogu ta shvatanja biti ista kao nekog ateiste . Bog tu služi da ih poveže sa prethodnim fizičkim shatanjima svijeta i u izvjesnom smislu učvrsti.

U smislu spoznaje i nauke kao krajnja tačka spoznaje.
    ...
    Pokušao sam to da objasnim u temi "Bog - uputstvo za upotrebu" https://forum.cdm.me/showthread.php?t=60494

Ne želim ovo da tebi ili bilo kome namećem kao jedini ispravan stav jer to nije tako.
    To je samo jedan od gomile mogućih religisko-filozofskih okvira razmišljanja.
    Jedan koji se meni sviđa i za mene ima smisla.
    KAD je Bog stvorio vrijeme? ...
    U početku Velikog Praska u prvom Plakovom kvantu vremena kao posljedicu kretanja.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Planck_time
    Last edited by septembar; 09-08-10 at 23:39.

Page 132 of 171 FirstFirst ... 3282122128129130131132133134135136142 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)

Bookmarks

Bookmarks