Originally Posted by
Demetra
Nijedan ozbiljan ginekolog ti nece prepisati postinor bez ako nije sto posto siguran da se 'rizican odnos' desio u vrijeme plodnih dana
naravno da nece, i naravno da sam podrazumijevao plodne dane..

Originally Posted by
Demetra
Sto se pilula tice, kad imam stalnog partnera njih koristim..i stvarno, nemam nikakvih problema. Medjutim, to je rijetkost.
Posmatracu sa strane ovo zvuci kao "ja sam pametna..medjutim, to je rijetkost". Kapiras sta hocu da kazem.

Originally Posted by
Demetra
Zensko sam i vlo cesto razgovaram sa svojim prijateljicama o njihovim iskustvima, pa se i informisem na sve moguce strane.Prije nego sto sam ih pocela piti, odradila sam sve hormonske analize(sto cinim redovno), porazgovarala prije svega sa enokrinologom....
Pametno, kad se u ovom okruzenju gdje vecina ljudi ne postuje osnovnu zdravstvenu kulturu za to mora rec da je pametno
Sto se tice prijateljica da manje razgovaraju a vise idu na treninge nikad ne bi imale problema sa kg 

Originally Posted by
Demetra
Kupi bilo koje pilule u apoteci na svakom upustvu ces procitati sledece....
Ceste su promjene u kilazi, promjene raspolozenja, umor, iscrpljenost...
Sto i vecina mojih prijateljica potvrdjuje, a imaju urednu hormonsku sliku, i vode relativno zdrav zivot.
Proizvodjaci to moraju napisati da bi zastitili sebe od tuzbi tvojih prijateljica kojima su i za kasnjenje plate krive pilule
Kao i u svemu i tu vlada konkurencija medju proizvodjacima i sigurno bi neki jedva cekali da kroz neko istrazivanje "podmetnu nogu" konkurentu i dokazu da njihove tablete goje..ali eto divnog li cuda, to se jos ne desi 

Originally Posted by
Demetra
Uz to... ukoliko ih koristis na duze staze, povecava se rizik od karcinoma dojke, grlica materice. Ne preporucuju se zenama koje imaju problema sa prosirenim venama(ili koje genetski imaju predispozicije za to), zenama sa srcanim smetnjama(ili koje imaju srcane bolesnike u porodici), i tako dalje...Izmedju ostalog, to spada u pitanja koja ti endokrinolog obavezno postavi...
Dakle, nije TO tako jednostavno kao sto mislis, i nije se sa kontracepcijom igrati.
Ovo prvo za kancer nije tacno ovo drugo jeste, ali nema bas toliki procenat zena prosirene vene i srcane smetnje, uostalom onda treba da se posvete lijecenju toga a ne sexu.
•Women who use the pill are 1/3 less likely to get ovarian or uterine cancer than those who don't
•Protection against these cancers increases with each year of use and can last up to 30 years after ending pill use
•Some experts advise that all women use the pill for at least 5 years, solely for ovarian cancer protection (especially women with strong family histories of ovarian cancer)
•Most experts believe that the pill doesn't cause any type of cancer
•Recent research suggests that the pill has little if any effect on causing breast cancer and that taking estrogen before menopause doesn't predispose women to breast cancer
She is only here to annoy herself!
Bookmarks