Nijedan ozbiljan ginekolog ti nece prepisati postinor bez ako nije sto posto siguran da se 'rizican odnos' desio u vrijeme plodnih dana.
Sto se pilula tice, kad imam stalnog partnera njih koristim..i stvarno, nemam nikakvih problema. Medjutim, to je rijetkost. Zensko sam i vlo cesto razgovaram sa svojim prijateljicama o njihovim iskustvima, pa se i informisem na sve moguce strane.Prije nego sto sam ih pocela piti, odradila sam sve hormonske analize(sto cinim redovno), porazgovarala prije svega sa enokrinologom....
Kupi bilo koje pilule u apoteci na svakom upustvu ces procitati sledece....
Ceste su promjene u kilazi, promjene raspolozenja, umor, iscrpljenost...
Sto i vecina mojih prijateljica potvrdjuje, a imaju urednu hormonsku sliku, i vode relativno zdrav zivot.
Uz to... ukoliko ih koristis na duze staze, povecava se rizik od karcinoma dojke, grlica materice. Ne preporucuju se zenama koje imaju problema sa prosirenim venama(ili koje genetski imaju predispozicije za to), zenama sa srcanim smetnjama(ili koje imaju srcane bolesnike u porodici), i tako dalje...Izmedju ostalog, to spada u pitanja koja ti endokrinolog obavezno postavi...
Dakle, nije TO tako jednostavno kao sto mislis, i nije se sa kontracepcijom igrati.

Reply With Quote
Bookmarks