jeste , sve sto je na hormonskoj bazi nema nus pojava to je oprdnjavina, prica pricina samo da se proda lijek of course
Kondom
Gasipol
u odnosu na vazektomiju sve najbolje..
She is only here to annoy herself!
jeste , sve sto je na hormonskoj bazi nema nus pojava to je oprdnjavina, prica pricina samo da se proda lijek of course
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
znate sto me jos cudi, zasto se nijedan momak nije prepao azoospermije???
zasto ni jedan nije rekao, "a sto ako to nesto poremeti, pa bude trajna azoospermija...???"
nego ste se prepali glupe hipoglikemije, koji mozete da popravite ako pojedete jednu kockicu cokolade...
jer to nikad niko ne bi uradio niti uzeo ove pilule niti ima u glavi takvo sto, i onda kad ne misle i ne pomenu
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
ja nemam problem sa timmada rekao sam koje su prednosti kondoma..a zna se koja je najveca
to su potpuno razlicite vrste kontracepcije i nisu uporedive, ako zelim direktan kontakt sa osobom u koju imam max povjerenja i zelim da idem do kraja u sred njenog perioda onda cu uzet tabletu(ako se ista pokaze pouzdanom kao i ove zenske)
za sve ostalo kondom
uporedive su evo iz jednog banalnog aspekta.
kondom je, kazu, siguran 99.97% slucajeva koji ne zele da dodje do koncepcije.
gasipol u 99% slucajeva.
a neuporedivo je nekim momcima...![]()
Zdravstveno uporedivo?
ne radi se samo o zastiti od trudnoce, ja cu i bez kondoma bit siguran u 99.99999% slucajeva ako to hocu, stavise sigurniji nego s njim jer ovako znam sta radim a ako pukne kad ejakuliram dok je u one dane..onda je 50/50 ako ne uzme postinor ili nesto slicno(koji zaista moze bit zajeban za razliku od tableta koje se uzimaju prije odnosa), a ni to nije 100% garancija
da bi se uporedili svi efekti, zdravstveni pa i nezeljni bilo kog lijeka, mora da postoji veliki broj konzumenata da bi se na velikom uzorku napravila valjana studija.
Ove tablete globalno nisu popularne medju muskarcima. kad bi ih oni vise koristili, znali bismo vise...
slabo se kapiramo, kondomi te štite od bolesti a tablete ne..isto kao što tablete mogu imati efekata u nekoj mjeri(pozitivnih ili negativnih nebitno) za razliku od kondoma, zato nisu uporedivi
naravno, sve pricamo sta bi bilo kad bi bilo...
nego ono sto ja znam je da muskarc i prije ejakulacije (po stomaku, licu, guzi, maramici, kako se dogovore) oslobadja male kolicine sperme koja ostaje u vaginalnom bazenu.
u toj spermi spermatozoidi mogu da prezive par dana, taman da sacekaju ovulaciju.
U to sam sigurna.![]()
mislila sam da hoces da kazes da na nivo uzivanja nije uporediv
ovde se kapiramo odlicno.
ja sma vec predlozila da neko postavi thread na kome ce se kositi misljenja o muskoj i zenskoj konteracpaciji. tu licno ja ne bih mnogo ucestvovala , jer ne bih imala cinjenice da s zdravstvenog aspekta afirmisem musku kontracepciju. a zensku tek ni u ludilu, bas zato sto vjerujem u istinu o tome da nije dobra.
Ta kolicina nije dovoljna za oplodnju, nije dokazano da ako je u pitanju zdrav muskarac zena moze ostati trudna od toga, jedino ako imaju odnos par puta zaredom pa u kanalicu ostane od prije..pravilni interruptus je believe it or not najpouzdanija kontracepcija..pored skupljenih koljena (ženskih naravno)
Ma diletanti
Slažem se![]()
eno gledaj sad oko cega se prepiru...
demetra, posto smo se slozili da zenske antibebi pilule nisu dobre, daj da pustimo momke da malo misle.
Smatram da su tablete lose i za jednu i drugu stranu. Ja sam vise za kondom metod a ako se moze i za kombinaciju Plug & Play & Pull.![]()
(glasao sam za kondom)
za žensko je sigurno mnogo bolje da uzima njih nego postinor u slučaju pucanja/spadanja kondoma, imaš doktore pa ih pitaj![]()
Weakness of attitude becomes weakness of character.
Nijedan ozbiljan ginekolog ti nece prepisati postinor bez ako nije sto posto siguran da se 'rizican odnos' desio u vrijeme plodnih dana.
Sto se pilula tice, kad imam stalnog partnera njih koristim..i stvarno, nemam nikakvih problema. Medjutim, to je rijetkost. Zensko sam i vlo cesto razgovaram sa svojim prijateljicama o njihovim iskustvima, pa se i informisem na sve moguce strane.Prije nego sto sam ih pocela piti, odradila sam sve hormonske analize(sto cinim redovno), porazgovarala prije svega sa enokrinologom....
Kupi bilo koje pilule u apoteci na svakom upustvu ces procitati sledece....
Ceste su promjene u kilazi, promjene raspolozenja, umor, iscrpljenost...
Sto i vecina mojih prijateljica potvrdjuje, a imaju urednu hormonsku sliku, i vode relativno zdrav zivot.
Uz to... ukoliko ih koristis na duze staze, povecava se rizik od karcinoma dojke, grlica materice. Ne preporucuju se zenama koje imaju problema sa prosirenim venama(ili koje genetski imaju predispozicije za to), zenama sa srcanim smetnjama(ili koje imaju srcane bolesnike u porodici), i tako dalje...Izmedju ostalog, to spada u pitanja koja ti endokrinolog obavezno postavi...
Dakle, nije TO tako jednostavno kao sto mislis, i nije se sa kontracepcijom igrati.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks