Samo kad nema semafora![]()
najvise me nervira kad voze spoljnom trakom oko citavog kruznog! i jos sviraju, misleci da su u pravu sto tako voze
I don't necessarily agree with everything I say.
Samo kad nema semafora![]()
Evo i ja nadjoh neke fotke kruznih tokova na netu. Ova sa strelicama odlicno pokazuje kako treba voziti u skverovima, vrlo plasticno.
Pravilno je da se ukiljučuješ u unutrašnju i isključuješ u spoljašnju traku kružnog toka. Pri tome treba da držiš upaljene žmigavce ka unutra, odnosno lijevi, dok si u kružnom toku, a neposredno prije trake u kojoj se isključuješ da upališ žmigavac ka spolja, tj desni.
Ovo sa žmigavcima, vjerujem, ni ti ne poštuješ, i to je glavni razlog zbog kojeg su kružni tokovi problem, i zbog kojeg je jednostavno, najjednostavniji način držati sredinu, jer te niko neće ispoštovati u kružnom toku, čak i ako daješ signalizaciju za to. Kako ja vozim, to je moj problem, ali barem nikoga ne ugrožavam svojom vožnjom i molim te da me poštediš svojih komentara .
Nedjo, ne iskljucujes se u spoljasnju a ukljucujes u unutrasnju nego u onoj u kojoj se ukljucis, u toj se iskljucujes...jer onda ne bi imale svrhe pravit 2 i vise traka za ukljucivanje i iskljucivanje kad se samo jedna koristi???
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Mislio sam i ja tako, ali nije. Pogledaj ovaj link, tu je detaljnije objašnjeno, a slično je i u engleskom načinu vožnje:
http://bihamk.ba/saobracajna-prevent...aobracaja.html
Suština je da možeš da uđeš i izađeš u spoljašnju traku, ako se isključuješ na prvu sledeću. U ostalim slučajevima ovo unutrašnja - spoljna važi.
![]()
nema potrebe da citam kad znam kako je...ne valja ti logika...broj 4 zatvara nekoga tipa 1 na slici...
Last edited by bojankov; 29-07-10 at 06:58.
Isprekidane putanje se koriste u slučaju veće gustine i intenziteta saobraćaja u kružnom toku. Nije moja logika, nego pravila saobraćaja. To ispada da se na taj način isključuješ i uključuješ jedino ukoliko drugačije ne možeš.
Last edited by nedjon; 29-07-10 at 07:01.
isprekidana u slucaju 3 i 4 je tacnokao i 1 i 2 spoljasnjom...
Tako bih i ja radio da nije nestrpljivih vozača koji ti dopola izađu u kružni tok i čekaju da se uključe, a onda ti, ako voziš spoljnom, imaš veliku šansu počešeš nekog usput. Onda ti dođe sigurnije unutrašnjom. Ali kad hoćeš da izađeš ovaj ga zagari i posječe te dok pokušavaš da se prestrojiš. Svakako su kružni tokovi rizik, ali i mnogo bolja solucija od običnih raskrsnica gdje u špicu možeš da zaglaviš na sred nje, i da ti se zatvori semafor.
ja i sad kad pomislim na one kruzne kod mareze izvadim spolovilo i vrtim ga u krug, uh, you spin me right round spin me right round ,.............
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Ma, treba nabavit nešto ovako i jedan problem riješen
![]()
Recite mi je li duzan onaj u spoljnoj traci da propusti onog u unutrasnjoj kad ovaj da desni zmigavac ili se ovaj vrti dok mu se ne ukaze prilika da se prestroji?
Btw, ovo su dvije razlicite teorije dva vrsna vozaca![]()
Onaj u spoljnoj traci je dužan da se isključi na prvo iskjučenje iz kružnog toka, tako da nema potrebe za propuštanjem...Kad bi se poštovala pravila, ovaj iz unutrašnje trake bi mogao da izađe iz kružnog toka bez straha da će ga udarit' neko ko ide spoljašnjom...
Znaci, spoljasnjom trakom ide SAMO onaj koji se iskljucuje na prvom desnom skretanju? Ima logike, ali to niko ne postuje. A ovo obrtanje krugova mi je malo bzvz...
Ako sam ja dobro razumio ono što su mi pričali spoljašnja traka se koristi samo ako ćeš da skreneš na prvi sledeći izlaz sa kružnog toka.Unutrašnja traka se koristi ako kreneš da izlaziš na drugi treći četvrti izlaz itd.Kad nije obilježeno svi koji su u kružnom toku imaju prednost u odnosu na one koji žele da uđu na kružni tok.To je teorija a praksa je sledeća: žena ulijeće pravolinijski na kružni tok iz pravca Delte i vozi sredinom obadvije trake ne gledajući ni lijevo ni desno i čudom nikog ne udari:shock::shock:
spoljna traka se koristi samo za ukljucivanje i iskljucivanje i ukoliko se iskljucujete na odmah na sljedece grananje.
logika je jednostavna: vozaci koji se iskljucuju iz unutrasnje trake ne mogu na retrovizoru da vide dobro ili nikako (takav je ugao) ide li ko spoljnom trakom, tj. sijecu li kome put. zato spoljna treba da bude slobodna
I don't necessarily agree with everything I say.
Nisam ja TA zena believe me :mrgreen: A i dosta muskaraca me nije pustilo da se prestrojim iz unutrasnjeg u spoljni tok, zato pitam vas jer sam se zabrinula da nedje grijesim, zensko sam sto znaaam jaaa...![]()
Za mene su kruzni tokovi mnogo bolje rjeshenje od semafora.. Tachno pravilo kruznog toka ne znam niti me zanima, jer kad sam ja polaga' vozachki nije bilo nijednoga i zbog toga uvjek ali uvjek pushtam onoga u kruzni tok da zavrshi shto je zamislio pa onda ja upadam, to se pokazalo dosta produktivno![]()
(╯°□°)╯ ︵ ┻━┻
Jos jedan kruzni je jedino rjesenje za guzve koje nastaju na raskrnici ul. pete proleterske i marka miljanova (kod muzeja) i jos jedan na raskrsnici pete proleterske i marsla tita kod lukoil pumpe na starom cim naprave zaobilaznicu.
Nije tacno. Podji u svijet i u beograd, pa ces da vidis.
Sa takvom voznjom ti u stvari ugrozavas sve ostale. Ne znam ko te tako naopako nauci da vozis sredinom.
TACNO! Konacno neko pismen! Rep+1!
Last edited by Sale; 29-07-10 at 09:16.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks