Page 2 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 26 to 50 of 120

Thread: Kruzni tokovi!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

najvise me nervira kad voze spoljnom trakom oko citavog kruznog! i jos sviraju, misleci da su u pravu sto tako voze
    I don't necessarily agree with everything I say.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    58
    Thanked in
    45 Posts

Samo kad nema semafora

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo i ja nadjoh neke fotke kruznih tokova na netu. Ova sa strelicama odlicno pokazuje kako treba voziti u skverovima, vrlo plasticno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by madobrojeto View Post
    najvise me nervira kad voze spoljnom trakom oko citavog kruznog! i jos sviraju, misleci da su u pravu sto tako voze
    Inace je pravilno da kojom udjes tom i izadjes, falio mi je cdm zbog ovakvih strucnjaka...

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by MimiR' View Post
    Inace je pravilno da kojom udjes tom i izadjes, falio mi je cdm zbog ovakvih strucnjaka...
    Pravilno je da se ukiljučuješ u unutrašnju i isključuješ u spoljašnju traku kružnog toka. Pri tome treba da držiš upaljene žmigavce ka unutra, odnosno lijevi, dok si u kružnom toku, a neposredno prije trake u kojoj se isključuješ da upališ žmigavac ka spolja, tj desni.
    Ovo sa žmigavcima, vjerujem, ni ti ne poštuješ, i to je glavni razlog zbog kojeg su kružni tokovi problem, i zbog kojeg je jednostavno, najjednostavniji način držati sredinu, jer te niko neće ispoštovati u kružnom toku, čak i ako daješ signalizaciju za to. Kako ja vozim, to je moj problem , ali barem nikoga ne ugrožavam svojom vožnjom i molim te da me poštediš svojih komentara .

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    531 Posts

Nedjo, ne iskljucujes se u spoljasnju a ukljucujes u unutrasnju nego u onoj u kojoj se ukljucis, u toj se iskljucujes...jer onda ne bi imale svrhe pravit 2 i vise traka za ukljucivanje i iskljucivanje kad se samo jedna koristi???
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    6 Posts

Mislio sam i ja tako, ali nije. Pogledaj ovaj link, tu je detaljnije objašnjeno, a slično je i u engleskom načinu vožnje:
    http://bihamk.ba/saobracajna-prevent...aobracaja.html
    Suština je da možeš da uđeš i izađeš u spoljašnju traku, ako se isključuješ na prvu sledeću. U ostalim slučajevima ovo unutrašnja - spoljna važi.

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    531 Posts

nema potrebe da citam kad znam kako je...ne valja ti logika...broj 4 zatvara nekoga tipa 1 na slici...
    Last edited by bojankov; 29-07-10 at 06:58.

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    6 Posts

Isprekidane putanje se koriste u slučaju veće gustine i intenziteta saobraćaja u kružnom toku. Nije moja logika, nego pravila saobraćaja . To ispada da se na taj način isključuješ i uključuješ jedino ukoliko drugačije ne možeš.
    Last edited by nedjon; 29-07-10 at 07:01.

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    531 Posts

isprekidana u slucaju 3 i 4 je tacno kao i 1 i 2 spoljasnjom...

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    6 Posts

Tako bih i ja radio da nije nestrpljivih vozača koji ti dopola izađu u kružni tok i čekaju da se uključe, a onda ti, ako voziš spoljnom, imaš veliku šansu počešeš nekog usput . Onda ti dođe sigurnije unutrašnjom. Ali kad hoćeš da izađeš ovaj ga zagari i posječe te dok pokušavaš da se prestrojiš. Svakako su kružni tokovi rizik, ali i mnogo bolja solucija od običnih raskrsnica gdje u špicu možeš da zaglaviš na sred nje, i da ti se zatvori semafor.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

ja i sad kad pomislim na one kruzne kod mareze izvadim spolovilo i vrtim ga u krug, uh, you spin me right round spin me right round ,.............
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    531 Posts

Quote Originally Posted by nedjon View Post
    Tako bih i ja radio da nije nestrpljivih vozača koji ti dopola izađu u kružni tok i čekaju da se uključe, a onda ti, ako voziš spoljnom, imaš veliku šansu počešeš nekog usput . Onda ti dođe sigurnije unutrašnjom. Ali kad hoćeš da izađeš ovaj ga zagari i posječe te dok pokušavaš da se prestrojiš. Svakako su kružni tokovi rizik, ali i mnogo bolja solucija od običnih raskrsnica gdje u špicu možeš da zaglaviš na sred nje, i da ti se zatvori semafor.
    zato spoljasnjom ides samo do prvog ili drugog izlaza i imas najvise jednu mogucnost da te neko tako počeše...a unutrasnjom na svaki sledeci...

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    6 Posts

Ma, treba nabavit nešto ovako i jedan problem riješen

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Recite mi je li duzan onaj u spoljnoj traci da propusti onog u unutrasnjoj kad ovaj da desni zmigavac ili se ovaj vrti dok mu se ne ukaze prilika da se prestroji?
    Btw, ovo su dvije razlicite teorije dva vrsna vozaca

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zajeban...

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Onaj u spoljnoj traci je dužan da se isključi na prvo iskjučenje iz kružnog toka, tako da nema potrebe za propuštanjem...Kad bi se poštovala pravila, ovaj iz unutrašnje trake bi mogao da izađe iz kružnog toka bez straha da će ga udarit' neko ko ide spoljašnjom...

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    531 Posts

Quote Originally Posted by _Ingrid_ View Post
    Recite mi je li duzan onaj u spoljnoj traci da propusti onog u unutrasnjoj kad ovaj da desni zmigavac ili se ovaj vrti dok mu se ne ukaze prilika da se prestroji?
    Btw, ovo su dvije razlicite teorije dva vrsna vozaca
    onaj spoljasnji ima prvenstvo...ovaj unutra moze okrenuti krug ako nije uspio da se iskljuci...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znaci, spoljasnjom trakom ide SAMO onaj koji se iskljucuje na prvom desnom skretanju? Ima logike, ali to niko ne postuje. A ovo obrtanje krugova mi je malo bzvz...

Thanks Thanks Given 
    244
    Thanks Thanks Received 
    1,825
    Thanked in
    922 Posts

Ako sam ja dobro razumio ono što su mi pričali spoljašnja traka se koristi samo ako ćeš da skreneš na prvi sledeći izlaz sa kružnog toka.Unutrašnja traka se koristi ako kreneš da izlaziš na drugi treći četvrti izlaz itd.Kad nije obilježeno svi koji su u kružnom toku imaju prednost u odnosu na one koji žele da uđu na kružni tok.To je teorija a praksa je sledeća: žena ulijeće pravolinijski na kružni tok iz pravca Delte i vozi sredinom obadvije trake ne gledajući ni lijevo ni desno i čudom nikog ne udari:shock::shock:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

spoljna traka se koristi samo za ukljucivanje i iskljucivanje i ukoliko se iskljucujete na odmah na sljedece grananje.
    logika je jednostavna: vozaci koji se iskljucuju iz unutrasnje trake ne mogu na retrovizoru da vide dobro ili nikako (takav je ugao) ide li ko spoljnom trakom, tj. sijecu li kome put. zato spoljna treba da bude slobodna
    I don't necessarily agree with everything I say.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nisam ja TA zena believe me :mrgreen: A i dosta muskaraca me nije pustilo da se prestrojim iz unutrasnjeg u spoljni tok, zato pitam vas jer sam se zabrinula da nedje grijesim, zensko sam sto znaaam jaaa...

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    531 Posts

Quote Originally Posted by _Ingrid_ View Post
    Nisam ja TA zena believe me :mrgreen: A i dosta muskaraca me nije pustilo da se prestrojim iz unutrasnjeg u spoljni tok, zato pitam vas jer sam se zabrinula da nedje grijesim, zensko sam sto znaaam jaaa...
    nema prestrojavanja iz unutrasnjeg,nego kad izlazis iz unutrasnje izlazis na lijevu traku a iz spoljasnjeg u desnu izlaznu traku

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    46 Posts

Za mene su kruzni tokovi mnogo bolje rjeshenje od semafora.. Tachno pravilo kruznog toka ne znam niti me zanima, jer kad sam ja polaga' vozachki nije bilo nijednoga i zbog toga uvjek ali uvjek pushtam onoga u kruzni tok da zavrshi shto je zamislio pa onda ja upadam, to se pokazalo dosta produktivno
    (╯°□°)╯ ︵ ┻━┻

Thanks Thanks Given 
    1,713
    Thanks Thanks Received 
    597
    Thanked in
    448 Posts

Jos jedan kruzni je jedino rjesenje za guzve koje nastaju na raskrnici ul. pete proleterske i marka miljanova (kod muzeja) i jos jedan na raskrsnici pete proleterske i marsla tita kod lukoil pumpe na starom cim naprave zaobilaznicu.

Quote Originally Posted by ultras_mentalita View Post
    pa jedino u nasu u zemlju je pravilo da ima prednost onaj ko je u kruzno toku inace svudje je u kruznom toku pravilo desne strane
    Nije tacno. Podji u svijet i u beograd, pa ces da vidis.

Quote Originally Posted by nedjon View Post
    Pravilno je da se ukiljučuješ u unutrašnju i isključuješ u spoljašnju traku kružnog toka. Pri tome treba da držiš upaljene žmigavce ka unutra, odnosno lijevi, dok si u kružnom toku, a neposredno prije trake u kojoj se isključuješ da upališ žmigavac ka spolja, tj desni.
    Ovo sa žmigavcima, vjerujem, ni ti ne poštuješ, i to je glavni razlog zbog kojeg su kružni tokovi problem, i zbog kojeg je jednostavno, najjednostavniji način držati sredinu, jer te niko neće ispoštovati u kružnom toku, čak i ako daješ signalizaciju za to. Kako ja vozim, to je moj problem , ali barem nikoga ne ugrožavam svojom vožnjom i molim te da me poštediš svojih komentara .
    Sa takvom voznjom ti u stvari ugrozavas sve ostale. Ne znam ko te tako naopako nauci da vozis sredinom.

Quote Originally Posted by Enjoy_The_Silence View Post
    Onaj u spoljnoj traci je dužan da se isključi na prvo iskjučenje iz kružnog toka, tako da nema potrebe za propuštanjem...Kad bi se poštovala pravila, ovaj iz unutrašnje trake bi mogao da izađe iz kružnog toka bez straha da će ga udarit' neko ko ide spoljašnjom...
    TACNO! Konacno neko pismen! Rep+1!
    Last edited by Sale; 29-07-10 at 09:16.

Page 2 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)