Brate, za većinu stvari se slažem sa tobom jer imamo slične poglede na fudbal, ali kada je Ibrahimović u pitanju jednostavno ne mogu.
Stvarno ga ne volim uopšte, ali čovjek jeste pravi onaj ''rasni špic''. Ne toliko prefinjen kao Runi ili Drogba, konkretno zbog svoje arogancije i prepotentnosti, ali stvarno jeste dobar napadač. Nije jednostavno riješiti titule Interu sam za sve one godine, pa sve i da ne igraš protiv Juventusa. Bili su tu te godine i Milan i Roma, pa na kraju dade Inter po guzici svima, tj. Ibrahimović.
Da je on imao tako jednostavnu ligu i bio najbolji, onda bi to mogli danas komotno da uspiju i jedan Žulio Baptista (Roma, mada prešao sad u Olimpijakos) i jedan Mirko Vučinić (Roma), pa Aleksandre Pato (Milan), pa Vinćenco Jakvinta ili Trezege (Juventus), ali ipak - to nije uspio bilo ko od njih. Zapravo, jeste Dijego Milito (Đenova, pa Inter) ali uz ogromnu podršku iza sebe (Snajder, Eto, Pandev, Stanković, Mota, te Zaneti i Kambijaso u životnoj formi) što je dalo najbolje rezultate Intera u posljednjih 50 godina.
Ibrahimović jednostavno nije čovjek za Barselonu. Svjesni su toga i ljudi koji rade tamo, zato je ove godine stigao David Vilja - i opet su ubjedljivo najjača ekipa u Španiji. Ono što meni uliva nadu da Real može tu dominaciju prekinuti ove godine jeste jedino Žoze Murinjo na klupi i jedno mijenjanje politike kluba iz korijena. Da nije došao Murinjo vjerovatno bi do sad već bili potpisani promašaji kao Vidić, Runi, Fabregas, ovaj, onaj - i trener bi bio opet neki Pelegrini/Šuster, a Real bi opet ispadao u 1/8 finala LŠ.
Ibrahimović je čovjek rođen za Premier Ligu. Siguran sam da bi u Čelziju (pod Anćelotijem) ili u Mančesteru (Ferguson) igrao finale LŠ i bio najbolji strijelac. Ljudi su zaboravili koliko je taj igrač moćan upravo zbog nemoći koju je pokazao u Španiji, zemlji gdje se igra prefinjen fudbal suve tehnike, od čega je on odviknut još kad je Ajaks napuštao i jakao se s italijanskim štoperima.
Bookmarks