Page 119 of 171 FirstFirst ... 1969109115116117118119120121122123129169 ... LastLast
Results 2,951 to 2,975 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Djevojka View Post
    Slab si ti sagovornik, vidim... Nemas argumenata...
    pazi ko mu kaze
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by nihil View Post
    Vrlo je bitno, jer ti to pokazuje kako se stvari mijenjaju kada jedni na druge ljudi utiču, bilo direktno bilo preko sistema.
    Primjer "divlje djece" je više nego jasan, jer ta djeca nisu umjela ni da govore, ni da hodaju, ni da razlikuju dobro i zlo, praktično nisu ni bili ljudi osim u fizičkom smislu. ... Što se tiče religioznog osjećaja, već sam naglasio svaki čovjek ima predispoziciju da vjeruje i uvijek posegne za nekim oblikom vjere kada o nečemu nema dovoljno znanja i mogućnosti da da razumski odgovor. Razlika između vjere i religije je u tome što je vjera stvar pojedinca a religija stvar društva. Religiju stvara društvo kao svoju instituciju, kao npr. državu, dok je vjera nešto što pripada pojedincu. To što ti znaš o vjeri u boga nisi smislila ti, niti si dobila od boga, već su ti ispričali neki drugi ljudi ili si pročitala to što su ti drugi ljudi napisali.
    Što se tiče googlanja, pominješ to kao nešto loše, a google je samo alat za pretraživanje i brže dolaženje do informacija. Drugo, ono što preuzmem sa googla, ja stavim link, tako da nije jasno odakle ti to da sam ja nešto izguglao. Navedi šta sam i odakle izguglao. Ako ne navedeš onda izmišljaš, služiš se manipulacijom. ... Ovo u vezi neargumentovanosti je takođe manipulacija. Navedi za šta ti treba argument, šta to nisam argumentovao.

I konačno, ovo u vezi boje. To se zove skretanje sa teme zbog želje da se sagovornika ismije, omalovaži, isprovocira i slično. Originalno ili ne ja to radim, baš kao što ti to ne radiš. I šta sad. Jel treba da ja kažem da je to što ti ne bojaš svoj tekst, a imaš za to mogućnost, originalno pisanje posta? ... Na kraju sugerišeš boju iz čiste provokacije... Da li je to u skladu sa tvojom vjerom u boga ili ti to radiš kao ateista?
    Kao sto rekoh, slab si sagovornik, jer si potpuno skrenuo sa teme. Ko je onda ovde manipulator?

"Provokacija" sa bojom je bila u vezi sa tvojim mimozastim ponasanjem, mislila sam da si shvatio, ali dobro...

Ako mozemo da se vratimo na temu, ili si izgubio koncentraciju? Za tebe Bog ne postoji i ti mislis da je sve ovo sto oko nas savrseno funkcionise samo jedna slucajnost, jer ne mozes da odvojis ljudsku manipulaciju verom od Bozije prisutnosti u nama samima. Neophodno je sebi razjasniti neke cinjenice pre nego sto se prihvati ili odbije neka vera ili postojanje Boga. Pre svega treba tu negaciju potkrepiti dokazima, a ne savrsenstvo Boga smatrati necim sto je podlozno kritici. Ja, na primer tacno znam zasto odbijam sektasko verovanje Pentakostalaca, zasto odbijam katolicku veru, ili bilo koju drugu veru koja pokazuje svoj negativan uticaj na ljude. Ali, isto tako znam i zasto verujem u Boga koga eksplicitno odvajam od religije onakve kakvu do sada poznajem. Kakav je slucaj kod tebe po tom pitanju, imas li u sebi razjasnjenu sliku tvog stava ili je haos u tebi zbog prevelike mogucnosti izbora?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    pazi ko mu kaze
    Onaj ko zna zasto mu to kaze...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    Polako diši lagano...To da Bog ne postoji neću ti vjerovati na riječ. Ti ne možeš znati šta je dodato, a šta oduzeto, jer nemaš metodski pristup. Nije se niko mogao iživljavati nad knjigom, ali postoji mogućnost da je mijenjana. Muslimanima je dozvoljeno da vjeruju u istinitost Biblije samo u onome što se ne kosi sa Kuranom, jer postoji mogućnost da je to ono o čemu ti pričaš. :blah:
    ono st sam napisao da je dodato i oduzeto je potpuno tacno i postoje pisani dokazi o tome

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Djevojka
    Quote Originally Posted by Rakun
    ;1704198a što se tiče boga on je u potpunosti besmislen jer ne postoji niti je moguće da postoji, a kamo li njegov sin
    kao što smo i DOKAZALI da se hrišćanstvo bazira na laži samom činjenicom da ličnost koja je "odgovorna" za nastanak hrišćanstva tj. ISUS HRIST nije postojao kao što je prikazan u Novom Zavjetu(ZA ŠTA SU VAM PREDOČENI NEOBORIVI DOKAZI!!!)
    koji?
    evo koji
    ponavljam se posto neki ne mogu da ukapiraju

-otac mu je bog i on je jedini božiji sin

-njegovo rođenje je najavila zvijezda (kometa)

-zvijezdu su pratila 3 mudraca da bi mu se poklonili

-svjedoci rađanja su pastiri

-25 decembar se slavi kao dan njegovog rođenja

-Rodila ga je djevica (Marija) kojoj je anđeo rekao da će da zatrudni od boga

-Majka je bježala sa njim jer je Herod htio da ga ubije
    -ovozemaljski otac se zvao (Josif)

-sa majkom je bježao kroz pustinju

-nema podataka o tome šta je radio do 30-te godine života

-u 30toj godini je kršten u običnoj rijeci

-njegovom krstitelju je odrubljena glava

-kada je porastao i postao čovjek đavo ga je iskušavao na putu iz pustinje u planinu

-liječio je ljude čudima:
    -Slijepe
    -Gubavce
    -vršio exocizam(protjerivanje demona)

-digao je čovjeka iz mrtvih (Lazara)

-hodao je po vodi

-imao je 12 učenika

-suđeno mu je i pogubljen razapinjanjem u 30-toj godini života u društvu dva lopova

-Vaskrsao je

---------------------------
    Djevojko tvoj komentar na ove dokaze je sta?
    Last edited by Rakun; 25-07-10 at 00:25.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Zar ti nije jasno da ne bi imao sta da dises, da sa smislom nije napravljena ozmoza biljaka na svetu? Da ne bi imao sta da jedes, da sa smislom nije napravljeno razmnozavanje biljaka i zivotinja na svetu? Da te iste biljke ne bi mogle da rastu da sa smislom nije napravljena kisa koja ih zaliva? Hiljadu miliona primera imas u prirodi na Zemlji i van Zemlje koji pokazuju kako je smisaono napravljen ovaj svet i to NAMA na korist. Nista se u prirodi ne dogadja bez smisla, sve ima svoj uzrok i razlog. Pogledaj bilo sta po tvom izboru iz prirode, pa mozemo zajedno onda da razgovaramo o smislu toga. Covek ne daje smisao onome sto vec postoji, nego mu je dat razum da shvata zasto to postoji i da vidi Boziju ljubav u tome. Hajde, idi ti na Mesec i pokusaj tamo da zivis. Imas li tamo ista sto bi jednom coveku omogucilo zivot? A na ovoj Zemlji imas sve sto je coveku potrebno da bi ziveo.
    Naišao čovjek na vjetrenjaču i zaključio da je vjetar postavljen tu radi nje.

Niti je ikada utvrdjeno da nisu imala religiozni osecaj u sebi.
    Niti je ikada utvrđeno da jesu ali ti svejedno non-stop ponavljaš kako "svi imamo Boga u sebi".

Ali, isto tako znam i zasto verujem u Boga.
    Zašto?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

evo koji

-kada je porastao i postao čovjek đavo ga je iskušavao na putu iz pustinje u planinu

-Slijepe
    -Gubavce

-hodao je po vodi

-imao je 12 učenika

-suđeno mu je i pogubljen razapinjanjem u 30-toj godini života u društvu dva lopova

-Vaskrsao je

Gde si se ti izgubio? Ovo su stvari za koje sam trazila referencu, ne tvoje objasnjenje, nego REFERENCU, ako znas sta je to:

-upravo je Grgur Veliki zapisao da je Marija Magdalena bila prostitutka
    -prvi Papa Konstantin je izbacio Isusovu rečenicu da je grijeh graditi velelepne bogomolje već da je najbolje moliti se pred običnim kamenom
    -takođe je prvi Papa Konstantin izbrisao zabranu predstavljanja svetaca(slike,kipovi itd...) čega se muslimani i dan danas drže, jer je i za njih Isus sveto lice
    -takođe je ovo gore navedeno kao jedan od 10 grijehova koji je izbrisan a jedan podjeljen na dva dijela

Zasto si ovo gore naveo, to samo ti znas...
    Last edited by Djevojka; 25-07-10 at 00:41.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kao sto rekoh, slab si sagovornik, jer si potpuno skrenuo sa teme. Ko je onda ovde manipulator?

"Provokacija" sa bojom je bila u vezi sa tvojim mimozastim ponasanjem, mislila sam da si shvatio, ali dobro...

Ako mozemo da se vratimo na temu, ili si izgubio koncentraciju? Za tebe Bog ne postoji i ti mislis da je sve ovo sto oko nas savrseno funkcionise samo jedna slucajnost, jer ne mozes da odvojis ljudsku manipulaciju verom od Bozije prisutnosti u nama samima. Neophodno je sebi razjasniti neke cinjenice pre nego sto se prihvati ili odbije neka vera ili postojanje Boga. Pre svega treba tu negaciju potkrepiti dokazima, a ne savrsenstvo Boga smatrati necim sto je podlozno kritici. Ja, na primer tacno znam zasto odbijam sektasko verovanje Pentakostalaca, zasto odbijam katolicku veru, ili bilo koju drugu veru koja pokazuje svoj negativan uticaj na ljude. Ali, isto tako znam i zasto verujem u Boga koga eksplicitno odvajam od religije onakve kakvu do sada poznajem. Kakav je slucaj kod tebe po tom pitanju, imas li u sebi razjasnjenu sliku tvog stava ili je haos u tebi zbog prevelike mogucnosti izbora?
    Provokacija je nekome reći da je slab sagovornik. To ne uči ni jedna vjera, niti religija. Što se tiče skretanja sa teme, upravo ova provokacija jeste skretanje sa teme i manipulacija. Znači ti si to ponovo uradila i to odmah na početku posta.
    Ne radi se o tome da li za mene bog postoji li ne postoji, to je nevažno, već o tome šta ateizam tvrdi i na čemu je utemeljen. Tema je ateizam, odnosno negiranje boga. Ateizam nije negiranje vjere već negiranje jednog oblika vjere, one koja se temelji na vjeri u jedno svemoćno biće koga hrišćani nazivaju bog. Budizam je ateistička religija, tj. religija koja nije zasnovana na vjeri u boga. Ono što sam ja iznio jeste da je vjeru u boga stvorio čovjek, odnosno da je čovjek stvorio boga, a ne bog čovjeka.
    Što se tiče sekti, treba da imaš na umu da je hrišćanstvo u početku bilo sekta. Takođe, treba da znaš da se hrišćanske crkve međusobno priznaju iako se u nekim djelovima svojih učenja ne slažu. I ne samo to, već i hrišćanske crkve priznaju islam kao drugačiju vjeru u boga, ali svejedno kao vjeru u boga. Štaviše, monoteističke religije priznaju i druge oblike vjere u kojima nema boga - budizam, ili imaju mnoštvo bogova, npr. hinduizam. ... To što ti izdvajaš neki novi pravac u vjeri u boga, koji je netolerantan prema ostalim vjerama u bogama, koje naziva sektaškim i negativnim je suprotno vjeri kao stvari ličnog izbora. Tebi niko ne brani da vjeruješ u boga, ali negiranje prava drugima da vjeruju u boga onako kako ga oni doživljavaju, nije stvar vjere u boga već stvar negiranja drugih, različitih ljudi. ... Uglavnom, ovdje nije riječ o tome koja je ispravna vjera u boga, i da li je ispravno vjerovati u boga ili ne, već šta ateizam kaže, zašto smatra da je nemoguća vjera u boga. Neke od argumenata sam naveo. Dakle, ovo zadnje pitanje, kakva je situacija sa mnom, nije tema za forume, niti treba da bude, bez obzira što neko može i to htjeti da radi.
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Naišao čovjek na vjetrenjaču i zaključio da je vjetar postavljen tu radi nje.
    Nije vazno sta je postavljeno, nego KO je to postavio.

Niti je ikada utvrđeno da jesu ali ti svejedno non-stop ponavljaš kako "svi imamo Boga u sebi".
    Pa? U cemu je problem? Koga ti imas u sebi? Veoma malo je praznih ljudi, ali to se onda ocituje na drugi nacin,.

Zašto?
    Zato sto ne ignorisem, niti negiram njegovo postojanje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Provokacija je nekome reći da je slab sagovornik. To ne uči ni jedna vjera, niti religija. Što se tiče skretanja sa teme, upravo ova provokacija jeste skretanje sa teme i manipulacija. Znači ti si to ponovo uradila i to odmah na početku posta.
    Ne radi se o tome da li za mene bog postoji li ne postoji, to je nevažno, već o tome šta ateizam tvrdi i na čemu je utemeljen. Tema je ateizam, odnosno negiranje boga. Ateizam nije negiranje vjere već negiranje jednog oblika vjere, one koja se temelji na vjeri u jedno svemoćno biće koga hrišćani nazivaju bog. Budizam je ateistička religija, tj. religija koja nije zasnovana na vjeri u boga. Ono što sam ja iznio jeste da je vjeru u boga stvorio čovjek, odnosno da je čovjek stvorio boga, a ne bog čovjeka.
    Što se tiče sekti, treba da imaš na umu da je hrišćanstvo u početku bilo sekta. Takođe, treba da znaš da se hrišćanske crkve međusobno priznaju iako se u nekim djelovima svojih učenja ne slažu. I ne samo to, već i hrišćanske crkve priznaju islam kao drugačiju vjeru u boga, ali svejedno kao vjeru u boga. Štaviše, monoteističke religije priznaju i druge oblike vjere u kojima nema boga - budizam, ili imaju mnoštvo bogova, npr. hinduizam. ... To što ti izdvajaš neki novi pravac u vjeri u boga, koji je netolerantan prema ostalim vjerama u bogama, koje naziva sektaškim i negativnim je suprotno vjeri kao stvari ličnog izbora. Tebi niko ne brani da vjeruješ u boga, ali negiranje prava drugima da vjeruju u boga onako kako ga oni doživljavaju, nije stvar vjere u boga već stvar negiranja drugih, različitih ljudi. ... Uglavnom, ovdje nije riječ o tome koja je ispravna vjera u boga, i da li je ispravno vjerovati u boga ili ne, već šta ateizam kaže, zašto smatra da je nemoguća vjera u boga. Neke od argumenata sam naveo. Dakle, ovo zadnje pitanje, kakva je situacija sa mnom, nije tema za forume, niti treba da bude, bez obzira što neko može i to htjeti da radi.

Nije provokacija nekome reci da je slab sagovornik, to je konstatacija na osnovu cinjenica.

Znaci, ipak si mogao da se vratis na temu, vidis da to nije bilo toliko tesko. Samo, opet si je promasio, jer od tebe niko nije trazio polupismeno predavanje o veri kroz vekove, ne razumem tu tvoju potrebu nametanja necega sto te niko nije pitao, ali valjda ces ti znati…
    Zasto se plasis da odgovoris na moje pitanje u vezi sa temom, je tvoj problem, sto pokazuje tvoju nesposobnost za diskusiju i potvrdjuje moju gornju konstataciju.

Nego, reci mi da li ti ikada trezan sednes pred ekran?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Rakun
    Originally Posted by Rakun

-upravo je Grgur Veliki zapisao da je Marija Magdalena bila prostitutka
    -prvi Papa Konstantin je izbacio Isusovu rečenicu da je grijeh graditi velelepne bogomolje već da je najbolje moliti se pred običnim kamenom
    -takođe je prvi Papa Konstantin izbrisao zabranu predstavljanja svetaca(slike,kipovi itd...) čega se muslimani i dan danas drže, jer je i za njih Isus sveto lice
    -takođe je ovo gore navedeno kao jedan od 10 grijehova koji je izbrisan a jedan podjeljen na dva dijela
    Interesuje me referenca za ovo sto si napisao, ako bi bio ljubazan da je postavis.
    sto se Marije Magdalene tice:
    "Few characters in the New Testament have been so sorely miscast as Mary Magdalene, whose reputation as a fallen woman originated not in the Bible but in a sixth-century sermon by Pope Gregory the Great.Not only is she misidentified as the repentant fallen prostitute of legend, meditating and levitating in a cave, but she was not necessarily even a notable sinner"
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mary_Magdalene

"Podigni kamen i ispod kamena ces me naci, razrezi drvo i tu ces me naci"

STO SE ZAPOVJEDI TICE:
    http://www.the-ten-commandments.org/...mandments.html
    Last edited by Rakun; 25-07-10 at 01:18.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nije provokacija nekome reci da je slab sagovornik, to je konstatacija na osnovu cinjenica.
    Na osnovu koje činjenice si zaključila da sam slab sagovornik?
    Znaci, ipak si mogao da se vratis na temu, vidis da to nije bilo toliko tesko. Samo, opet si je promasio, jer od tebe niko nije trazio polupismeno predavanje o veri kroz vekove, ne razumem tu tvoju potrebu nametanja necega sto te niko nije pitao, ali valjda ces ti znati…
    Zasto se plasis da odgovoris na moje pitanje u vezi sa temom, je tvoj problem, sto pokazuje tvoju nesposobnost za diskusiju i potvrdjuje moju gornju konstataciju.

Sada nastavljaš da vrijeđaš. Nazivaš da to što sam napisao predstavlja polupismenost, da sam promašio, da ti nešto namećem, da se plašim nekog tvog pitanja koji se tiče moje privatnosti, a ne teme o ateizmu i to sve nazivaš argumentima za konstataciju?!? Dakle, ti svoja proizvolja tvrđenja argumentuješ svojim drugim proizvoljnim uvredama.
    I na kraju još to začiniš nekakvim uvredljivim pitanjem o treznosti? Koji li je to bog u koga ti vjeruješ? Bog uvreda i provokacija?
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Za tebe Bog ne postoji i ti mislis da je sve ovo sto oko nas savrseno funkcionise samo jedna slucajnost, jer ne mozes da odvojis ljudsku manipulaciju verom od Bozije prisutnosti u nama samima. Neophodno je sebi razjasniti neke cinjenice pre nego sto se prihvati ili odbije neka vera ili postojanje Boga. Pre svega treba tu negaciju potkrepiti dokazima, a ne savrsenstvo Boga smatrati necim sto je podlozno kritici. Ja, na primer tacno znam zasto odbijam sektasko verovanje Pentakostalaca, zasto odbijam katolicku veru, ili bilo koju drugu veru koja pokazuje svoj negativan uticaj na ljude. Ali, isto tako znam i zasto verujem u Boga koga eksplicitno odvajam od religije onakve kakvu do sada poznajem. Kakav je slucaj kod tebe po tom pitanju, imas li u sebi razjasnjenu sliku tvog stava ili je haos u tebi zbog prevelike mogucnosti izbora?
    Kako samo zakljuci da je sve oko nas savrseno molim te
    I da objasni mi zasto vjerujes u pravosavlje a ne katolicizam molim te
    a eo.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Zašto?

jedino je Marija imala boga u sebi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by ducka View Post
    isto sr*nje drugo pakovanje

mada se Katolici vise pridrzavaju originalnog hriscanstva od pravoslavaca
    naravno i jedni i drugi zive u lazi
    a Djevojka namjerno zivi u lazi
    (trazila je dokaze koje sam joj naveo i sada cuti , ili ce reci da joj je ispod casti mi je da komentarise)
    Last edited by Rakun; 25-07-10 at 01:41.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

ti si stvarno ubjeđena da si posisala svu pamet ovoga svijeta!!!!!!!!!!!!

neko te debelo laže da si mnogo pametna, a ti si se primila

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

(trazila je dokaze koje sam joj naveo i sada cuti , ili ce reci da joj je ispod casti mi je da komentarise)
    Znam,nego hocu da procitam sto ce ona reci jer su u sustini razlike nebitne
    a eo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

sto se Marije Magdalene tice:
    "Few characters in the New Testament have been so sorely miscast as Mary Magdalene, whose reputation as a fallen woman originated not in the Bible but in a sixth-century sermon by Pope Gregory the Great.Not only is she misidentified as the repentant fallen prostitute of legend, meditating and levitating in a cave, but she was not necessarily even a notable sinner"
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mary_Magdalene

"Podigni kamen i ispod kamena ces me naci, razrezi drvo i tu ces me naci"

STO SE ZAPOVJEDI TICE:
    http://www.the-ten-commandments.org/...mandments.html
    E, to je bilo to, puno ti hvala. :grin:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Na osnovu koje činjenice si zaključila da sam slab sagovornik?
    Sada nastavljaš da vrijeđaš. Nazivaš da to što sam napisao predstavlja polupismenost, da sam promašio, da ti nešto namećem, da se plašim nekog tvog pitanja koji se tiče moje privatnosti, a ne teme o ateizmu i to sve nazivaš argumentima za konstataciju?!? Dakle, ti svoja proizvolja tvrđenja argumentuješ svojim drugim proizvoljnim uvredama.
    I na kraju još to začiniš nekakvim uvredljivim pitanjem o treznosti? Koji li je to bog u koga ti vjeruješ? Bog uvreda i provokacija?

Na osnovu cinjenica da se ne drzis teme, da skreces, da postavljas licne komentare.... treba ti jos?

Ne vredjam te, nego pokusavam da ti dam do znanja da to o cemu pises nije to o cemu diskutujemo. Kako cemo diskutovati ako ti govoris o Marsu, a ja o Jupiteru, shvatas?

Nemoj da si toliko mimozast, sâm vitlas palicom i kada tom palicom dobijes po nosu, onda places... nije to smisao diskusije...

Pitanje o treznosti i te kako ima svoj razlog.

Ako imas o ateizmu jos nesto da kazes, mozemo da nastavimo, ako ne, opet tvoja volja...
    Last edited by Djevojka; 25-07-10 at 11:11.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da li ti imas sta da dises? Imas? Sta mislis odakle to dolazi? Da li ti je poznat kruzni tok prirode? Da se zadrzim samo na tome. Gledas li ti svet oko sebe ocima ili iznutricom?

Odakle ti da verujem u pravoslavlje, a ne u katolicizam? Vise puta sam napisala da NE pripadam ni jednoj crkvi. Valjda si nesto pomesao?
    Last edited by Djevojka; 25-07-10 at 11:14.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne brini se, tu sam, samo ne zivim na internetu, nekad imam vise vremena, nekad manje, nemoj da si tako nestrpljiv. Osim toga, vec sam ti se zahvalila za odgovor.

O kakvoj lazi govoris? Budi konkretan ako se ne plasis?

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Primijetio sam da na ovom forumu kad se neka zesca rapsravi vodi, vodi se uvjek tipa, 1 vjernik naspram 5-toro ateista.
    Djevojko, drzis se dobro

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

evo koji

-Slijepe
    -Gubavce

-hodao je po vodi

-imao je 12 učenika

-Vaskrsao je

Ja stvarno ne znam sto oces sa ovim da potenciras!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hoće da dokaže da je pročitao Bibliju, ali očigledno ništa nije shvatio.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Na osnovu cinjenica da se ne drzis teme, da skreces, da postavljas licne komentare.... treba ti jos?

Ne vredjam te, nego pokusavam da ti dam do znanja da to o cemu pises nije to o cemu diskutujemo. Kako cemo diskutovati ako ti govoris o Marsu, a ja o Jupiteru, shvatas?

Nemoj da si toliko mimozast, sâm vitlas palicom i kada tom palicom dobijes po nosu, onda places... nije to smisao diskusije...

Pitanje o treznosti i te kako ima svoj razlog.

Ako imas o ateizmu jos nesto da kazes, mozemo da nastavimo, ako ne, opet tvoja volja...
    Opet vrijeđaš i opravdavaš svoje uvrede. Kažeš da se ja ne držim teme, a ti si napisala nekoliko zadnjih postova uključujući ovaj u kome samo vrijeđaš. ... Lične komentare si započela ti, i na svoj i na moj račun, o sebi pišući da si iz ateističke porodice, a da te niko nije ni to ni bilo šta pitao, a na moj račun uvredama, tipa "slab si sagovornik", "polupismen", a sad i "vitla palicom", "dobije po nosu", "plače", "mimozast" ... Kada neko u postovima počne da vrijeđa onda je to najbolji znak da nema nikakve argumentacije za polemiku. Tako i ovaj tvoj zadnji post nije se osvrnuo ni na šta u vezi ateizma, već samo u vezi uvreda i prepirke koju si započela.
    Glavna stvar u ateističkoj koncepciji svijeta jeste antropocentrizam, za razliku od teocentrizma koji vlada u teističkim koncepcijama svijeta. Čovjek je čovjeku najveći cilj i potreba, a ne bog. Bog je čovjekova zamisao samoga sebe u idealnoj formi. Bog za čovjeka postoji samo ukoliko čovjek stvara boga i vjeru u boga. Ne postoji ni jedan vjernik danas koji je do vjere u boga došao sam, bez pomoći drugih ljudi. Svaki čovjek koji vjeruje u boga vjeruje na drugačiji način od bilo koga drugoga zato što u vjeru ugrađuje svoje iskustvo, želje, potrebe, znanja itd. Vjerujući u boga čovjek vjeruje u samog sebe jer je on tvorac svih zamisli i nadanja koje upućuje ideji boga. Drugim riječima, bog postoji kao ideja u glavam ljudi. Bez ljudi boga nema, bez boga ljudi ima.
    (H. Hese, Sidarta)

Page 119 of 171 FirstFirst ... 1969109115116117118119120121122123129169 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks