Page 117 of 171 FirstFirst ... 1767107113114115116117118119120121127167 ... LastLast
Results 2,901 to 2,925 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    A da ti je neko prije 25 godina pričao o infra redu i blue toothu, ako bi ti rekao kako će se paliti televizor (u vremenu onih čuvenih Niških), šta bi za njega rekao?
    Naravno, rekao bi da je lud. Rekao bi, kako se nešto može desiti nevidljivim putem. Ajde budi iskren.
    Iskreno, nisam bio ziv prije 25 godina, pa ne znam sto bih rekao. Ali s obzirom kako nauka napreduje, posebno tehnologija, sve je moguce. I nista me ne moze iznenadit. Pa ljudi su uspjeli da naprave mini Big Bang, zaboga. Ali ne shvatam kakve to veze ima? Pa sto i da sam kazem da je lud? Pretpostavljam da je odgovor "Dolazi sudnji dan" ili "Bog ce doci svima u spasenje" ili tako nesto. Taj dan nikad nece doci, i u to sam siguran. Ja vjernike uopste ne nazivam ludima, niti mislim da su ludi (makar ne vecina). E sad to sto se nasa misljenja ne slazu, to je druga prica. Ne mora da znaci da sam ja u pravu, ali ja tvrdim da imam dokaze i argumente iza svojih tvrdnji.
    Last edited by _HokutoNoKen_; 23-07-10 at 20:28.
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Svasta cuh odje, al ovo je vrhunac stvarno..

Ispade da je Bog stvorio bluetooth i infra-red..
    Pretpostavljam onda da su sms, mms i sva ostala tehnoloshka 'chuda' takodje isla u paketu sa tim ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ni ljudi nista nisu stvorili, nego su otkrivali zakone prirode.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    A i ono sto su stvorili, unistili su...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Stani malo, otkud tebi pravo da ljude koji vjeruju nazivaš glupacima? Najveći naučnici i najpametniji ljudi svih vremena su tvrdili da Bog postoji. Onda se pojavljuješ ti, koja nije pročitala mislim ništa od svete literature i ovde prosipaš neka tvoja mnenja, kako bi možda liječila svoju nesposobnost ili nespremnost da spozna Uzvišenog. Ili si možda nespremna da spoznaš Boga zbog mnogobrojnih grijeha, za koje misliš da ti Bog s.w.t. neće nikada oprostiti?

Ljudi koji vjeruju glupaci??to nisam rekla...nazivam glupacima one koji dozvoljavaju sebi da budu izmanipulisani i one koji ne razmisljalju svojom glavom..Najveći naučnici i najpametniji ljudi svih vremena su tvrdili da Bog postoji..tvrdili da ali bili su takvom vremenu...da su tvrdili bilo sta sto se kosi sa uvjerenjem crkve bili bi spaljeni na lomaci...I da pojavljujem se ja ali ne prosipam nista vec iznosim svoj stav.. Uzviseni koji ti oprasta grijehe..znaci ubila sam nekog idem u zatvor gresnica sam ali Uzviseni ce mi oprostiti i bicu cista...nije lose mogla bi cesce da vjerujem
    "Nisu loša vremena, nego čovjek."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MiLiCa_Hn View Post
    Svasta cuh odje, al ovo je vrhunac stvarno..

Ispade da je Bog stvorio bluetooth i infra-red..
    Pretpostavljam onda da su sms, mms i sva ostala tehnoloshka 'chuda' takodje isla u paketu sa tim ?

hahah zaboravio si facebook ali pssst ako nas uhvati da smo nevjernici izbacice nas iz prijatelja

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by LittLe_girL View Post
    Uzviseni koji ti oprasta grijehe..znaci ubila sam nekog idem u zatvor gresnica sam ali Uzviseni ce mi oprostiti i bicu cista...nije lose mogla bi cesce da vjerujem
    Bog prašta grijehe samo onim ljudima koji se iskreno pokaju, poprave i ne vraćaju se tom grijehu. A onaj koji uradi nekakav grijeh a zatim traži od Boga da mu oprosti, pa se ponovo vrati tome grijehu, kao da pokušava da se igra i prevari Boga, ali samo vara sebe. :hardrock: Ako budete činili dobro, činicete ga za sebe, ako budete činili zlo, činićete ga sebi. (Kur'an). Bezumnik reče u srcu: nema Boga. »Sve ono što se može znati o Bogu ne treba razlozima tražiti nigdje drugdje nego nam može otkriti naš vlastiti duh«
    Last edited by Dawud; 23-07-10 at 23:46.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Rakune, napisa ih 5 zaredom. Mogao si sve staviti u jedan veliki.

Quote Originally Posted by Kliker17 View Post
    Moje je mišljenje da ljudi koji NE vjeruju u Boga ne postoje. Postoje ljudi koji NE vjeruju u predstavu o Bogu koju serviraju postojeće svjetske religije.
    Koja drugo predstava postoji? Odakle bi saznala za taj pojam ako ne od postojećih religija?

Po meni riječ BOG je zamjena za razlog, početak, uzrok, energiju, silu, mogućnost, nešto što je stvorilo sve.
    ....................
    Šta je početak?
    Šta je razlog?
    Šta je uzrok svega što postoji u univerzumu i šire?
    Pitanje “Šta je Uzrok?” ima smisla tek kad se uspostavi postojanje Uzroka. Možda Uzrok uopšte ne postoji.

Pošto ne mogu da skontam u šta vjeruju ateisti neka mi neko od njih objasni.
    Ateisti su ljudi koji ne vjeruju u Boga. Ne postoji generalni stav ateista po bilo kom drugom pitanju. To je značenje riječi “ateista”. Pitanje “U šta ateisti vjeruju?” je analogno pitanju “Čime se bave ljudi koji nijesu bankari?”. Varira od osobe do osobe.

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    ..samo sto ne mogu lako da se pomire da mozda postoji nesto vise od njih samih.
    Po ateistima početak ne postoji nego vječnost. Razlog ne postoji nego je sve slučajnost.
    Ti nijesi pričao sa svakim ateistom na svijetu pa da možeš da tvrdiš ovako nešto.

Znači, ateisti ipak VJERUJU? Samo je njihova RELIGIJA drugačija od ostalih?
    Ja vjerujem da postoji Australija, ali to nije religija.

Da li oni vjeruju da je ČOVJEK iznad svega?
    Pomješala si ateiste sa vjernicima*. Oni vjeruju da je čovjek iznad svega na ovome svijetu, jer je sve stvoreno za čovjeka, a jedino što je iznad čovjeka je “na onome svijetu”. Takođe, čovjek je stvoren po uzoru na savršenstvo. I onda kažu da su ateisti gordi i da “vjeruju u EGO”. Ne znam da li da se smijem ili da plačem. (*Mislim na onu grupu koja vjeruje u priče iz Biblije.)

Tako je, bar jedan dobar dio njih.
    Koji dio? Kako si to zaključio?

A vjeruješ li u infrared i blue tooth? Ni oni se ne mogu čuti niti osjetetiti.
    Prvo je ustanovljeno da Infrared postoji pa je onda nazvan Infrared.

A dzaba, kad bi srusili taj zid koji nam pravi logika onda bi, ali mozda, otvorili svoj um.
    Popravljeno.
    Last edited by RoNN|3; 24-07-10 at 11:57.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    za razliku od vjernika MI TRAGAMO ZA ODGOVOROM

ne izmišljamo imaginarnu ličnost sve joj pripišemo i tu je tačka svakom vidu inteligencije. Bog je dovoljno pametan za sve vas pa što bi ste zamarali svoje glave

podsjećate me na djecu koja tvrde da nisu ona slomila nešto već je to uradio Čiča Gliša sa kojim se druže
    I pravi vjernici tragaju za odgovorom, ali ne u smislu fizickih dokaza vec duhovnih. Vjernik non stop preispituje tudje i svoje odluke i trazi odgovor da li je u skladu sa Bozjim promislom.
    Niko nije izmislio imaginarnu licnost, mi vjerujemo ljudima koji su vidjeli i osjetili Boga licno.
    Bog jeste sveznajuc, ali mi nismo, on nam nije dao zivot da i mi postanemo sveznajuci, vec da uzivamo (ne toliko u materijalnom) u zivotu koji nam je podario.

I mene dosta ateista djeluje neozbiljno prema Bicu (Bogu) koje je vrlo moguce da postoji, pa sto cemo sad.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

BOG FACEBOOK-a IM NEĆE DATI

hahahah najjace

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bog prašta grijehe samo onim ljudima koji se iskreno pokaju, poprave i ne vraćaju se tom grijehu. A onaj koji uradi nekakav grijeh a zatim traži od Boga da mu oprosti, pa se ponovo vrati tome grijehu, kao da pokušava da se igra i prevari Boga, ali samo vara sebe. :hardrock: Ako budete činili dobro, činicete ga za sebe, ako budete činili zlo, činićete ga sebi. (Kur'an). Bezumnik reče u srcu: nema Boga. »Sve ono što se može znati o Bogu ne treba razlozima tražiti nigdje drugdje nego nam može otkriti naš vlastiti duh«

imacu to u vidu ..

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Rakune, napisa ih 5 zaredom. Mogao si sve staviti u jedan veliki.
    NOTED

Moje je mišljenje da ljudi koji NE vjeruju u Boga ne postoje. Svi vjeruju u nešto.
    Logičnije bi bilo da Ateisti postoje a ti da ne postojiš
    mi imamo svoje JA
    kao što sam milion puta napisao do sada
    JERES u prevodu sa starogrčkog znači RAZMIŠLJATI
    a vas vaša crkva naziva stadom božijim

iz ovoga zaključujemo da Ateisti imaju pamet i njom se služe dok je vama mozak atrofirao od nekorišćenja

kada čovjek malo bolje razmisli stvarno ličite Stadu Božijem, a crkveni "velikodostojnici" njegovim psima ovčarima

Po meni riječ BOG je zamjena za razlog, početak, uzrok, energiju, silu, mogućnost, nešto što je stvorilo sve.
    Da li sam ja vjernik ili ateista?
    Jednostavan odgovor
    nisi Ateista zbog toga to vrijeđaš svoju inteligenciju ne samo dajući svjest Hemiji,Fizikci i Biologiji(A PO NEKAD I MATEMATICI) NEGO IM DAJEŠ I SINA(koji je kao što svo već utvrdili identična kopija HORUS-A)
    __________________________________________________ ________
    Pitanja za Ateiste:

Šta je početak?
    Šta je razlog?
    Šta je uzrok svega što postoji u univerzumu i šire?
    početak su eno reprodukovali ljudi u Cernu
    sada hoćeš li da ih nazoveš Bogovima to je već tvoja pamet
    dosta pojava jednostavno nema razlog
    uzrok je naravno sve što postoji

Pošto ne mogu da skontam u šta vjeruju ateisti neka mi neko od njih objasni:

Šta je početak svega?
    Šta oni vjeruju da je početak?
    ponavljaš isto pitanje 2 puta

već sam napisao šta je početak (CERN!!!!!!)

ne postoji više vjerovanje šta je početak već samo znanje(to je nešto što vi vjernici ne želite da imate već svojevoljno živite u mraku)

Zaista nisam čitala prethodne 2000 postova, možda je neko i dao odgovor,
    ali pošto se u zadnje vrijeme mnogo raspravljam po ovom pitanju sa
    jednim ''ateistom'' voljela bih da mi neko sada odgovori.
    Hvala.
    nije se ni meni ni jedan vjernik usudio da odgovori na pitanje o HORUSU (evo već 14 strana od pitanja)

sve to što su ljudi otkrili i stvorili služi tome da bi vjernici kao ti to pripisali bogu kome je ime i prezime Allah Jahwe

Oni u principu isto kao i pravi vjernici, vjeruju da uvjek mora postojati odgovor. Uzrok posledica, samo sto ne mogu lako da se pomire da mozda postoji nesto vise od njih samih.
    za razliku od vjernika MI TRAGAMO ZA ODGOVOROM

ne izmišljamo imaginarnu ličnost sve joj pripišemo i tu je tačka svakom vidu inteligencije. Bog je dovoljno pametan za sve vas pa što bi ste zamarali svoje glave

podsjećate me na djecu koja tvrde da nisu ona slomila nešto već je to uradio Čiča Gliša sa kojim se druže

Bog prašta grijehe samo onim ljudima koji se iskreno pokaju, poprave i ne vraćaju se tom grijehu. A onaj koji uradi nekakav grijeh a zatim traži od Boga da mu oprosti, pa se ponovo vrati tome grijehu, kao da pokušava da se igra i prevari Boga, ali samo vara sebe. Ako budete činili dobro, činicete ga za sebe, ako budete činili zlo, činićete ga sebi. (Kur'an). Bezumnik reče u srcu: nema Boga. »Sve ono što se može znati o Bogu ne treba razlozima tražiti nigdje drugdje nego nam može otkriti naš vlastiti duh«
    haha
    eto koliko znate

oprost grijehova se nije praktikovao niti postojao dok Papi Grguru nije prihvalilo para pa je uveo prodavanje oprosta grijehova odštampane na papiru

sve to što su ljudi otkrili i stvorili služi tome da bi vjernici kao ti to pripisali bogu kome je ime i prezime Allah Jahwe

Quote Originally Posted by LittLe_girL View Post
    hahah zaboravio si facebook ali pssst ako nas uhvati da smo nevjernici izbacice nas iz prijatelja

BOG FACEBOOK-a IM NEĆE DATI

Last edited by Rakun; 24-07-10 at 09:24.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tačno je da su ljudi otkrivali zakone prirode i da ih dalje otkrivaju, ali isto tako je tačno da su ta otkrića prirodnih zakona dovela dao stvaranja nečega što priroda sama nije stvorila. Kompletan svijet tehnike je čovjekov proizvod. Nijedna mašina, uključujući kompjuter nije proizvod prirode već ljudskog rada. No, iako su tehnički proizvodi mnogobrojni, još je veće polje duhovnih i duševnih ljudskih tvorevina. Nauku, umjetnost i religiju je stvorio čovjek pokušavajući da zakone koje je otkrio u prirodi objasni na smislen način. Religija je, kao i nauka i umjetnost, smislen odgovor čovjeka na besmisao postojanja. Život nema smisla sam po sebi, ali mu ga čovjek daje da bi mogao da traje.
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by nihil View Post
    Religija je, kao i nauka i umjetnost, smislen odgovor čovjeka na besmisao postojanja. Život nema smisla sam po sebi, ali mu ga čovjek daje da bi mogao da traje.
    Zar ti mislis da je tvoje postojanje i samim time, da si TI kao jedinstveno bice, besmislen? Da je sve sto je covek, sve njegove misli, osecanja i doprinosi ovom zivotu, da su besmisleni? Sta je onda sa Bogom? Mislis li da je moguce da Bog uradi nesto besmisleno sto samo covek na vestacki nacin produzava? Gde je tu logika u razmisljanju?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Djevojka View Post
    Zar ti mislis da je tvoje postojanje i samim time, da si TI kao jedinstveno bice, besmislen? Da je sve sto je covek, sve njegove misli, osecanja i doprinosi ovom zivotu, da su besmisleni? Sta je onda sa Bogom? Mislis li da je moguce da Bog uradi nesto besmisleno sto samo covek na vestacki nacin produzava? Gde je tu logika u razmisljanju?

svako živo biće ima razlog postojanja zbog održavanja svoje planete pod konac
    moderni ljudi su potpuno besmisleni jer nemaju nikakvu funkciju u prirodi osim da je uništavaju i destabilišu
    nekada su imali smisla jer su učestvovali u kontrolisanju broja nekih živih bića (lovom)
    a u početku su bili i lešinari
    koju danas imaju funkciju osim da stvore radioaktivnu pustinju od planete ?

a što se tiče boga on je u potpunosti besmislen jer ne postoji niti je moguće da postoji, a kamo li njegov sin
    kao što smo i DOKAZALI da se hrišćanstvo bazira na laži samom činjenicom da ličnost koja je "odgovorna" za nastanak hrišćanstva tj. ISUS HRIST nije postojao kao što je prikazan u Novom Zavjetu(ZA ŠTA SU VAM PREDOČENI NEOBORIVI DOKAZI!!!)

znači da ako već hoćete da vjerujete u jednoga boga morate biti Jevreji ili Muslimani
    Last edited by Rakun; 24-07-10 at 12:42.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

nije besmislen koliko je beznačajan

a što se tiče boga on je u potpunosti besmislen jer ne postoji
    a sto je znacajno po tebi?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by nihil View Post
    Tačno je da su ljudi otkrivali zakone prirode i da ih dalje otkrivaju, ali isto tako je tačno da su ta otkrića prirodnih zakona dovela dao stvaranja nečega što priroda sama nije stvorila. Kompletan svijet tehnike je čovjekov proizvod. Nijedna mašina, uključujući kompjuter nije proizvod prirode već ljudskog rada. No, iako su tehnički proizvodi mnogobrojni, još je veće polje duhovnih i duševnih ljudskih tvorevina. Nauku, umjetnost i religiju je stvorio čovjek pokušavajući da zakone koje je otkrio u prirodi objasni na smislen način. Religija je, kao i nauka i umjetnost, smislen odgovor čovjeka na besmisao postojanja. Život nema smisla sam po sebi, ali mu ga čovjek daje da bi mogao da traje.
    Pa gde si bre Nihile? Baš sam ovih dana raznišljao o tebi. Mislio sam da si u međuvremenu postao vjernik, ali očigledno sam se prevario. Koja si zlodjela radio u međuvremenu, ove dvije tri godine, pa te Bog nije htio uputiti?
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Djevojka View Post
    Zar ti mislis da je tvoje postojanje i samim time, da si TI kao jedinstveno bice, besmislen?
    Ha ha ha. Legenda si.
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zivot je besmislen jedino za one koji ga prozive u ubjedjenju da nesto (Bog) kontrolise taj isti njihov zivot i da su bukvalno, pojedinci inferiorni i beznacajni u odnosu na Njega cija je volja nepromjenljiva i od presudnog uticaja. To bi znacilo da su vjernici marionete sa slabom ili skoro nikakvom sposobnoscu upravljanja svojim vlastitim zivotom u odnosu na Boga koji je opet u centru svega u sta oni vjeruju i za sta zive. Tako da, slazem se, zivjeti na takav nacin je zaista besmisleno i, rekla bih, razocaravajuce.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Rakun
    nije besmislen koliko je beznačajan

a što se tiče boga on je u potpunosti besmislen jer ne postoji
    a sto je znacajno po tebi?
    kada već navodiš šta sam napisao navedi čitavu rečenicu a ne samo dio koji si izvukao iz konteksta jer ti ne odgovara da komentarišeš za sebe bolnu istinu

LJUDSKO BIĆE JE BESMISLENO ALI JE VEOMA ZNAČAJAN FAKTOR ZBOG SVOG UTICAJA NA PLANETU I MALENIM DIJELOM NA SVEMIR

razlikuj BESMISLENO od ZNAČAJNOG

BESMISAO = da ljudska bića ne postoje da li bi poretku stvari nedostajala neka njihova osobina ?
    ZNAČAJ =
    da ljudska bića ne postoje sve bi bilo daleko drugačije (da sada ne idem u krajnjost i kažem BOLJE)
    Last edited by Rakun; 24-07-10 at 13:07.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Bogami ka da si napisa knjigu na tu temu pa da sam ja izvuka iz kontkesta a ne dvije recenice, ajde ne cjepidlaci nego reci sto je po tebi znacajno u ovome svijetu?
    Aha ispravka, sad sam vidio da si editovao svoj post gore koji se sastojao od dvije recenice pa si ga KASNIJE prosirio, ali nemoj to da ga koristis, ja sam kvotovao dok ga nisi mijenjao
    Last edited by autodijagnostika; 24-07-10 at 12:54.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

kada već navodiš šta sam napisao navedi čitavu rečenicu a ne samo dio koji si izvukao iz konteksta jer ti ne odgovara da komentarišeš za sebe bolnu istinu

LJUDSKO BIĆE JE BESMISLENO ALI JE VEOMA ZNAČAJAN FAKTOR ZBOG SVOG UTICAJA NA PLANETU I MALENIM DIJELOM NA SVEMIR

razlikuj BESMISLENO od ZNAČAJNOG
    Ja ne moram da ispravljam tvoje greske druze.
    Mislim da svako od nas ima svoju bolnu istinu ali je problem sto je neki ne priznaju niti su spremni da se mijenjaju.
    Za mene je sve smisleno i znacajno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Orginaliy posted bu Rakun
    ;haha

eto koliko znate

oprost grijehova se nije praktikovao niti postojao dok Papi Grguru nije prihvalilo para pa je uveo prodavanje oprosta grijehova odštampane na papiru
    Po ovoj logici Bog nije postojao prije pape Grgura. Ha ha ha haaa haaa .

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Orginaliy posted bu Rakun
    ;haha

eto koliko znate

Po ovoj logici Bog nije postojao prije pape Grgura. Ha ha ha haaa haaa .
    Po njegovoj logici, tek tada su svestena lica pocela sa oprastanjem grijehova, iako svi znamo da samo bog ima pravo na to, no pametni neki ljudi, nasli da zarade pare

Oprastam i ja Dawude, ako ko pita, cijena sitnica - 100 eur i bombonjera pa cemo dijelit pare
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ti koji su to radili, svakako su bili daleko ispred svog vremena.. Vidjeli ljudi da na podvodljivim budalama mogu biznis napravit, svaka im cast

Ni danasnjem dobu ne fali takvih manipulatora, (samo sto su malo promijenili pristup), a ni ovih koji ih slijepo prate..

Page 117 of 171 FirstFirst ... 1767107113114115116117118119120121127167 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Bookmarks

Bookmarks