Svasta cuh odje, al ovo je vrhunac stvarno..
Ispade da je Bog stvorio bluetooth i infra-red..
Pretpostavljam onda da su sms, mms i sva ostala tehnoloshka 'chuda' takodje isla u paketu sa tim ?
Iskreno, nisam bio ziv prije 25 godina, pa ne znam sto bih rekao. Ali s obzirom kako nauka napreduje, posebno tehnologija, sve je moguce. I nista me ne moze iznenadit. Pa ljudi su uspjeli da naprave mini Big Bang, zaboga. Ali ne shvatam kakve to veze ima? Pa sto i da sam kazem da je lud? Pretpostavljam da je odgovor "Dolazi sudnji dan" ili "Bog ce doci svima u spasenje" ili tako nesto. Taj dan nikad nece doci, i u to sam siguran. Ja vjernike uopste ne nazivam ludima, niti mislim da su ludi (makar ne vecina). E sad to sto se nasa misljenja ne slazu, to je druga prica. Ne mora da znaci da sam ja u pravu, ali ja tvrdim da imam dokaze i argumente iza svojih tvrdnji.
Last edited by _HokutoNoKen_; 23-07-10 at 20:28.
DICIOTTO
Svasta cuh odje, al ovo je vrhunac stvarno..
Ispade da je Bog stvorio bluetooth i infra-red..
Pretpostavljam onda da su sms, mms i sva ostala tehnoloshka 'chuda' takodje isla u paketu sa tim ?
Ni ljudi nista nisu stvorili, nego su otkrivali zakone prirode.
Ljudi koji vjeruju glupaci??to nisam rekla...nazivam glupacima one koji dozvoljavaju sebi da budu izmanipulisani i one koji ne razmisljalju svojom glavom..Najveći naučnici i najpametniji ljudi svih vremena su tvrdili da Bog postoji..tvrdili da ali bili su takvom vremenu...da su tvrdili bilo sta sto se kosi sa uvjerenjem crkve bili bi spaljeni na lomaci...I da pojavljujem se ja ali ne prosipam nista vec iznosim svoj stav.. Uzviseni koji ti oprasta grijehe..znaci ubila sam nekog idem u zatvor gresnica sam ali Uzviseni ce mi oprostiti i bicu cista...nije lose mogla bi cesce da vjerujem![]()
"Nisu loša vremena, nego čovjek."
Bog prašta grijehe samo onim ljudima koji se iskreno pokaju, poprave i ne vraćaju se tom grijehu. A onaj koji uradi nekakav grijeh a zatim traži od Boga da mu oprosti, pa se ponovo vrati tome grijehu, kao da pokušava da se igra i prevari Boga, ali samo vara sebe. :hardrock: Ako budete činili dobro, činicete ga za sebe, ako budete činili zlo, činićete ga sebi. (Kur'an). Bezumnik reče u srcu: nema Boga. »Sve ono što se može znati o Bogu ne treba razlozima tražiti nigdje drugdje nego nam može otkriti naš vlastiti duh«
Last edited by Dawud; 23-07-10 at 23:46.
Rakune, napisa ih 5 zaredom. Mogao si sve staviti u jedan veliki.
Koja drugo predstava postoji? Odakle bi saznala za taj pojam ako ne od postojećih religija?
Pitanje “Šta je Uzrok?” ima smisla tek kad se uspostavi postojanje Uzroka. Možda Uzrok uopšte ne postoji.
Ateisti su ljudi koji ne vjeruju u Boga. Ne postoji generalni stav ateista po bilo kom drugom pitanju. To je značenje riječi “ateista”. Pitanje “U šta ateisti vjeruju?” je analogno pitanju “Čime se bave ljudi koji nijesu bankari?”. Varira od osobe do osobe.
Ti nijesi pričao sa svakim ateistom na svijetu pa da možeš da tvrdiš ovako nešto.
Ja vjerujem da postoji Australija, ali to nije religija.
Pomješala si ateiste sa vjernicima*. Oni vjeruju da je čovjek iznad svega na ovome svijetu, jer je sve stvoreno za čovjeka, a jedino što je iznad čovjeka je “na onome svijetu”. Takođe, čovjek je stvoren po uzoru na savršenstvo. I onda kažu da su ateisti gordi i da “vjeruju u EGO”. Ne znam da li da se smijem ili da plačem. (*Mislim na onu grupu koja vjeruje u priče iz Biblije.)
Koji dio? Kako si to zaključio?
Prvo je ustanovljeno da Infrared postoji pa je onda nazvan Infrared.
Popravljeno.
Last edited by RoNN|3; 24-07-10 at 11:57.
★
I pravi vjernici tragaju za odgovorom, ali ne u smislu fizickih dokaza vec duhovnih. Vjernik non stop preispituje tudje i svoje odluke i trazi odgovor da li je u skladu sa Bozjim promislom.
Niko nije izmislio imaginarnu licnost, mi vjerujemo ljudima koji su vidjeli i osjetili Boga licno.
Bog jeste sveznajuc, ali mi nismo, on nam nije dao zivot da i mi postanemo sveznajuci, vec da uzivamo (ne toliko u materijalnom) u zivotu koji nam je podario.
I mene dosta ateista djeluje neozbiljno prema Bicu (Bogu) koje je vrlo moguce da postoji, pa sto cemo sad.
NOTED
Logičnije bi bilo da Ateisti postoje a ti da ne postojiš
mi imamo svoje JA
kao što sam milion puta napisao do sada
JERES u prevodu sa starogrčkog znači RAZMIŠLJATI
a vas vaša crkva naziva stadom božijim
iz ovoga zaključujemo da Ateisti imaju pamet i njom se služe dok je vama mozak atrofirao od nekorišćenja
kada čovjek malo bolje razmisli stvarno ličite Stadu Božijem, a crkveni "velikodostojnici" njegovim psima ovčarima
Jednostavan odgovor
nisi Ateista zbog toga to vrijeđaš svoju inteligenciju ne samo dajući svjest Hemiji,Fizikci i Biologiji(A PO NEKAD I MATEMATICI) NEGO IM DAJEŠ I SINA(koji je kao što svo već utvrdili identična kopija HORUS-A)
__________________________________________________ ________
početak su eno reprodukovali ljudi u Cernu
sada hoćeš li da ih nazoveš Bogovima to je već tvoja pamet
dosta pojava jednostavno nema razlog
uzrok je naravno sve što postoji
ponavljaš isto pitanje 2 puta
već sam napisao šta je početak (CERN!!!!!!)
ne postoji više vjerovanje šta je početak već samo znanje(to je nešto što vi vjernici ne želite da imate već svojevoljno živite u mraku)
nije se ni meni ni jedan vjernik usudio da odgovori na pitanje o HORUSU (evo već 14 strana od pitanja)
sve to što su ljudi otkrili i stvorili služi tome da bi vjernici kao ti to pripisali bogu kome je ime i prezime Allah Jahwe
za razliku od vjernika MI TRAGAMO ZA ODGOVOROM
ne izmišljamo imaginarnu ličnost sve joj pripišemo i tu je tačka svakom vidu inteligencije. Bog je dovoljno pametan za sve vas pa što bi ste zamarali svoje glave
podsjećate me na djecu koja tvrde da nisu ona slomila nešto već je to uradio Čiča Gliša sa kojim se druže
haha
eto koliko znate
oprost grijehova se nije praktikovao niti postojao dok Papi Grguru nije prihvalilo para pa je uveo prodavanje oprosta grijehova odštampane na papiru
sve to što su ljudi otkrili i stvorili služi tome da bi vjernici kao ti to pripisali bogu kome je ime i prezime Allah Jahwe
BOG FACEBOOK-a IM NEĆE DATI
Last edited by Rakun; 24-07-10 at 09:24.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Tačno je da su ljudi otkrivali zakone prirode i da ih dalje otkrivaju, ali isto tako je tačno da su ta otkrića prirodnih zakona dovela dao stvaranja nečega što priroda sama nije stvorila. Kompletan svijet tehnike je čovjekov proizvod. Nijedna mašina, uključujući kompjuter nije proizvod prirode već ljudskog rada. No, iako su tehnički proizvodi mnogobrojni, još je veće polje duhovnih i duševnih ljudskih tvorevina. Nauku, umjetnost i religiju je stvorio čovjek pokušavajući da zakone koje je otkrio u prirodi objasni na smislen način. Religija je, kao i nauka i umjetnost, smislen odgovor čovjeka na besmisao postojanja. Život nema smisla sam po sebi, ali mu ga čovjek daje da bi mogao da traje.
*O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
(H. Hese, Sidarta)
Zar ti mislis da je tvoje postojanje i samim time, da si TI kao jedinstveno bice, besmislen? Da je sve sto je covek, sve njegove misli, osecanja i doprinosi ovom zivotu, da su besmisleni? Sta je onda sa Bogom? Mislis li da je moguce da Bog uradi nesto besmisleno sto samo covek na vestacki nacin produzava? Gde je tu logika u razmisljanju?
svako živo biće ima razlog postojanja zbog održavanja svoje planete pod konac
moderni ljudi su potpuno besmisleni jer nemaju nikakvu funkciju u prirodi osim da je uništavaju i destabilišu
nekada su imali smisla jer su učestvovali u kontrolisanju broja nekih živih bića (lovom)
a u početku su bili i lešinari
koju danas imaju funkciju osim da stvore radioaktivnu pustinju od planete ?
a što se tiče boga on je u potpunosti besmislen jer ne postoji niti je moguće da postoji, a kamo li njegov sin
kao što smo i DOKAZALI da se hrišćanstvo bazira na laži samom činjenicom da ličnost koja je "odgovorna" za nastanak hrišćanstva tj. ISUS HRIST nije postojao kao što je prikazan u Novom Zavjetu(ZA ŠTA SU VAM PREDOČENI NEOBORIVI DOKAZI!!!)
znači da ako već hoćete da vjerujete u jednoga boga morate biti Jevreji ili Muslimani
Last edited by Rakun; 24-07-10 at 12:42.
Zivot je besmislen jedino za one koji ga prozive u ubjedjenju da nesto (Bog) kontrolise taj isti njihov zivot i da su bukvalno, pojedinci inferiorni i beznacajni u odnosu na Njega cija je volja nepromjenljiva i od presudnog uticaja. To bi znacilo da su vjernici marionete sa slabom ili skoro nikakvom sposobnoscu upravljanja svojim vlastitim zivotom u odnosu na Boga koji je opet u centru svega u sta oni vjeruju i za sta zive. Tako da, slazem se, zivjeti na takav nacin je zaista besmisleno i, rekla bih, razocaravajuce.![]()
kada već navodiš šta sam napisao navedi čitavu rečenicu a ne samo dio koji si izvukao iz konteksta jer ti ne odgovara da komentarišeš za sebe bolnu istinu
LJUDSKO BIĆE JE BESMISLENO ALI JE VEOMA ZNAČAJAN FAKTOR ZBOG SVOG UTICAJA NA PLANETU I MALENIM DIJELOM NA SVEMIR
razlikuj BESMISLENO od ZNAČAJNOG
BESMISAO = da ljudska bića ne postoje da li bi poretku stvari nedostajala neka njihova osobina ?
ZNAČAJ = da ljudska bića ne postoje sve bi bilo daleko drugačije (da sada ne idem u krajnjost i kažem BOLJE)
Last edited by Rakun; 24-07-10 at 13:07.
Bogami ka da si napisa knjigu na tu temu pa da sam ja izvuka iz kontkesta a ne dvije recenice, ajde ne cjepidlaci nego reci sto je po tebi znacajno u ovome svijetu?
Aha ispravka, sad sam vidio da si editovao svoj post gore koji se sastojao od dvije recenice pa si ga KASNIJE prosirio, ali nemoj to da ga koristis, ja sam kvotovao dok ga nisi mijenjao
Last edited by autodijagnostika; 24-07-10 at 12:54.
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
Ti koji su to radili, svakako su bili daleko ispred svog vremena.. Vidjeli ljudi da na podvodljivim budalama mogu biznis napravit, svaka im cast
Ni danasnjem dobu ne fali takvih manipulatora, (samo sto su malo promijenili pristup), a ni ovih koji ih slijepo prate..
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks