Page 115 of 171 FirstFirst ... 1565105111112113114115116117118119125165 ... LastLast
Results 2,851 to 2,875 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,950
    Thanked in
    1,462 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Teret ?

Zašto bi neko sa PDF-a RELIGIJA i filosofija imao obavezu da nekome dokazuje sopstvena uvjerenja ?

Valjda je na nekom terenu koji je obezbjeđen za njegove manerve.
    Nema obavezu, ali nema ni pravo da to trazi od drugih ako nije u stanju isto sama da uradi.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Djevojka View Post
    Budisti pre svega imaju previse vremena...
    ne znam kako stigose od građenja onakve kulture
    dok smo mi spavali do prije 300 godina

Pogresno, kada neko ne zna da objasni zasto drzi do neke ideje, onda je on gubitnik, vernici uvek imaju za sta da se uhvate, a ateisti? Za vazduh?
    POGRESNO, kada neko tvrdi da nesto postoji na njemu je teret dokazivanja kao što reče VanjaTheMan
    definicija je
    nesto ne postoji ukoliko se ne dokaže suprotno

ajde Djevojko živo me interesuje da neko prokomentarise HORUS-a bez filozofiranja

Da li si primetio da ateisti nemaju argumente za svoj ateizam
    samo mi reci jesi li bila ozbiljna kada si ovo napisala ?
    Last edited by Rakun; 22-07-10 at 16:47.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Niti mogu da izgubim, niti da sebe okaljam ako znam sta kazem i zasto to kazem sto kazem, dok neznalica niti zna sta kaze, niti zasto to kaze, a pogotovo ne zna gde to treba da kaze sto kaze. Ko onda na kraju ostaje okaljani gubitnik?

Za one koji su hriscani, mogu da procitaju Psalam 92, 6. stih:
    "Bezumnik ne zna, i neznalica ne razume to."
    ti ne možeš ništa da izgubiš jer znaš šta pričaš
    pa ti i tebi slični čitavo ovo vrijeme pojma nemaju šta pričaju osim što ponavljaju kao papagaji "ima boga"

i onaj papagaj iz džungle koji nikada nije učio da oponaša riječi ima veći vokabular od vas
    (osim kada ne kopirate tuđe riječi COPY/PASTE)
    Last edited by Rakun; 22-07-10 at 16:25.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Dovoljno sam dugo na ovom svetu da bih znala da se rec ARGUMETNI pise malim slovom, kao prvo, a kao drugo, ja ne diskutujem sa proslim vremenom nego sa tobom, ako TI ne znas sta da napises, to je onda tvoj problem. Mislila sam da svaki razuman covek ima RAZLOG zasto nesto veruje ili ne veruje, a ne da papagajise tudje reci, koje onda ne zna da objasni.
    zapravo se piše Argumenti a ne ARGUMETNI

ako ateisa ne zna šta da napiše !!!!!!
    isprati diskusiju od početka možda i naučiš značenje riječi Argument (i pravopis)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    zapravo se piše Argumenti a ne ARGUMETNI

ako ateisa ne zna šta da napiše !!!!!!
    isprati diskusiju od početka možda i naučiš značenje riječi Argument (i pravopis)

Takodje.

PS
    Svi ostali komentari na tvoje jadne pokusaje zapocinjanje neke rasprave bi bili uzalud, nisi mi vredan odgovora...
    Last edited by Djevojka; 22-07-10 at 16:45.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Svi ostali komentari na tvoje jadne pokusaje zapocinjanje neke rasprave bi bili uzalud, nisi mi vredan odgovora...
    :burp:
    ne predstavljaj svoje neznanje kao ponos (veoma je djetinjasto)
    nisam ni mislio da ćeš se usuditi da mi odgovoriš niti ti niti bilo koji vjernik

što sam već davno predvidio još na 110-toj strani
    Last edited by Rakun; 22-07-10 at 17:21.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@Djevojko ne prdi..

Ti i tvoji odgovori, mislis da si najpametnija odje a ne shvatas jednu osnovu stvar;

Govorimo o vjeri i vjerskim osjecajima koje mi, kao individue ili imamo ili nemamo, ne postoji struchnjak za tako nesto (iako si ti umislila da si to ti i da se mi ostali prosto ne mozemo chudu nachudit kakva mudrost izbija iz tvojih postova) a zapravo samo prdnjavis u prazno i vrtis jednu te istu pricu koja ni sa cim povezana nije, kad ti se postavi konkretno pitanje ne odgovoris, ili je tvoj odgovor nesto slicno ovom:

''Nisi mi ni do koljena, necu da pricam s tobom Bog ce te kaznit pushti me..''
    ''Ti imas mravlju pamet a ja sam najpametnija na svijet, ja sve znam, Bog mi je to prenio, on je inache svemocni gospodar moje dushe a ti si jednostavni duh..''

i slicno..

ajde jadna skalaj malo, shvati ovaj forum kao sto i treba da shvatis, mjesto dje mozes ponesto i da naucis, da izneses svoje misljenje i prihvatis necije drugo, ne samo da vrijedjas i svakog ko se ne slozi sa tobom automatski dozivis kao nekog ispod sebe i svoje prevelike pameti..

p.s. ima li ko da mi kaze mogu li kako da ne gledam njene postove vise, neki ignore ili nesto, da kad dodjem na forum procitam nesto kvalitetno kao i inace, a ne ove budalashtine..

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    Ne vjerujem da si ti to shvatio kako treba. Pazi... Jevreji su ubili Isusa. Nije Pontije džabe plaknuo ruke. Liše toga, jevreji su žešći satanisti. To se čak vidi i u Bibliji. Znaš onu caku sa stvaranjem? Njihov je Bog stvoritelj čulnog svijeta (stvaranje za sedam dana i to) - hrišćanski je Bog u vlasti nad dušom čovjeka. Ukoliko povučemo paralelu između njih dvojice, lako je vidjeti šta je koji. Treba njih fino istrest' iz gaća, dovoljno su zla uzrokovali.

Fantastično, zar ne? Količina nonsensa koje možeš da kažeš mrtav ozbiljan je stvarno velika.

Elem, svi ste vi proizvodi cionističkog lobija.
    jeste da je staro ali sam tek sada vidio
    Jevrejski bog je Sotona ?
    Isus=sin jevrejskog boga (Sotone)
    Isus=đavolji sin
    ti vjeruješ u đavolovog sina

ti si satanista koji si satanizam naslijedio sa koljena na koljeno od Jevreja

posto ja nisam politicar neću reći da pričaš nonsense već da pričaš Gluposti

Quote Originally Posted by MiLiCa_Hn View Post
    @Djevojko ne prdi..

Ti i tvoji odgovori, mislis da si najpametnija odje a ne shvatas jednu osnovu stvar;

Govorimo o vjeri i vjerskim osjecajima koje mi, kao individue ili imamo ili nemamo, ne postoji struchnjak za tako nesto (iako si ti umislila da si to ti i da se mi ostali prosto ne mozemo chudu nachudit kakva mudrost izbija iz tvojih postova) a zapravo samo prdnjavis u prazno i vrtis jednu te istu pricu koja ni sa cim povezana nije, kad ti se postavi konkretno pitanje ne odgovoris, ili je tvoj odgovor nesto slicno ovom:

''Nisi mi ni do koljena, necu da pricam s tobom Bog ce te kaznit pushti me..''
    ''Ti imas mravlju pamet a ja sam najpametnija na svijet, ja sve znam, Bog mi je to prenio, on je inache svemocni gospodar moje dushe a ti si jednostavni duh..''

i slicno..

ajde jadna skalaj malo, shvati ovaj forum kao sto i treba da shvatis, mjesto dje mozes ponesto i da naucis, da izneses svoje misljenje i prihvatis necije drugo, ne samo da vrijedjas i svakog ko se ne slozi sa tobom automatski dozivis kao nekog ispod sebe i svoje prevelike pameti..

p.s. ima li ko da mi kaze mogu li kako da ne gledam njene postove vise, neki ignore ili nesto, da kad dodjem na forum procitam nesto kvalitetno kao i inace, a ne ove budalashtine..
    QQ
    nemo' se ljutit na mene ovako
    Last edited by Rakun; 22-07-10 at 17:18.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Mona Sax View Post
    A ti upravo pokazujes kako nemas pojma. Jos sramnije. Pogledaj malo dublje a ne samo sto ti taj televizor prikazuje.
    Evo ti usput i jedan link, da'ko se probudis, ako ne onda ti IQ nije veci od sobne temperature.
    stvarno mi je žao što ovo radim ali nisam bio u zemlji (nije ono vaše "od praha si, i u prah ćeš se vratiti")

pogledaj ovaj vjernik se potpuno slaže sa vama po pitanju jevreja

Last edited by Rakun; 22-07-10 at 18:00.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

QQ
    nemo' se ljutit na mene ovako

Post je za @Djevojku

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Post je za @Djevojku
    ja to unaprijed, za svaki slučaj
    Last edited by Rakun; 22-07-10 at 18:01.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

meni samo nije jasno sto se napravi od djevojke koja je tvrdila da je vjernicima lakse podnijet gubitak nekog bliskog jer slijepo vjeruju u teoriju o raju :O
    a eo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

jeste da je staro ali sam tek sada vidio
    Jevrejski bog je Sotona ?
    Isus=sin jevrejskog boga (Sotone)
    Isus=đavolji sin
    ti vjeruješ u đavolovog sina

ti si satanista koji si satanizam naslijedio sa koljena na koljeno od Jevreja

posto ja nisam politicar neću reći da pričaš nonsense već da pričaš Gluposti
    A pošto ja nisam političar, neću ti reći da sam govorio nešto što ne mislim da bih se zabavio nego da sam se zajebavao.
    Pf, čovječe. Samo lagano.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Nema obavezu, ali nema ni pravo da to trazi od drugih ako nije u stanju isto sama da uradi.
    Mislim da se nismo baš najbolje razumjeli. Ovaj dio si u pravu. Međutim na neki način sam aludirao na onaj intimniji dio...samu vjeru ili neka uvjerenja koja nose onaj osobeni pečat.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@Djevojko ne prdi..

?????????????????????????
    Ovakav recnik za forum Religija???? I to jos od zenske osobe????
    Zar te nije sramota? Kakva si ti to zena????

Zaista ostadoh bez reci.... Strasno nesto... kamenjar po svuda....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Daleko smo od teme.
    Znači ateizam - suprotno od teizma.
    Sistem razmišljanja u kojem Bog ne igra neku ulogu ili sadrži eksplicitno vjerovanje "da Bog ne postoji".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by septembar View Post
    Daleko smo od teme.
    Znači ateizam - suprotno od teizma.
    Sistem razmišljanja u kojem Bog ne igra neku ulogu ili sadrži eksplicitno vjerovanje "da Bog ne postoji".
    Evo ovako, da odgovorim na ovo pitanje kako umijem, da se vratimo na temu. Ja sebe smatram ateistom, i pod tim podrazumijevam eksplicitno vjerovanje "da Bog ne postoji", kako si ti rekao. Znaci, ja mislim da Bog apsolutno ne postoji, vec da je to figment ljudske maste, koji koriscen prevashodno za kontrolisanje ljudi. Naravno, toga je sve manje danas, ali kao takva, religija je opstala kao bitan faktor u ljudskom zivotu mnogih nacija. Naravno, znamo da je vjerovanje u natprirodne sile uopste pocelo da bi se objasnile neke prirodne pojave koje su tad bile van dometa ljudske pameti. Ali kasnije, kako je covjek evoluirao (psihicki prevashodno), tako je zelja za objasnjavanjem ovakvih pojava jenjavala, jer se to moglo objasniti racionalnim razmisljanjem. Zatim, nastala je zelja da se kontrolise lakovjerni narod, i tu se koristio Bog (ili Bogovi). Meni omiljeni primjer je primjer Hamurabia, koji je rekao da je zakonik koji je on donio dobio direkt od Boga, i svi ljudi su ga objerucke prihvatili. Cisti primjer manipulacije. I sve do danas, na vise primjera mozemo vidjet ovu manipulaciju. E sad, ovakvu manipulaciju vrsi CRKVA, prije svega, koristeci vec rasprostranjenu sliku o Bogu.

Da ne davim vise sa ovom pricom, ja vjerujem da Bog ne postoji jer nema racionalnih dokaza ni argumenata koji me mogu ubijedit u suprotno. A sve religije, i vjere postujem. I svim vjernicima jedna poruka- ne treba vam crkva da bude medijum izmedju vas i Boga, ako se to moze tako reci. Ovo je rekao Popaj na "Fajront Republika", i mislim da je to tacno.
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by _HokutoNoKen_ View Post
    Evo ovako, da odgovorim na ovo pitanje kako umijem, da se vratimo na temu. Ja sebe smatram ateistom, i pod tim podrazumijevam eksplicitno vjerovanje "da Bog ne postoji", kako si ti rekao. Znaci, ja mislim da Bog apsolutno ne postoji, vec da je to figment ljudske maste, koji koriscen prevashodno za kontrolisanje ljudi. Naravno, toga je sve manje danas, ali kao takva, religija je opstala kao bitan faktor u ljudskom zivotu mnogih nacija. Naravno, znamo da je vjerovanje u natprirodne sile uopste pocelo da bi se objasnile neke prirodne pojave koje su tad bile van dometa ljudske pameti. Ali kasnije, kako je covjek evoluirao (psihicki prevashodno), tako je zelja za objasnjavanjem ovakvih pojava jenjavala, jer se to moglo objasniti racionalnim razmisljanjem. Zatim, nastala je zelja da se kontrolise lakovjerni narod, i tu se koristio Bog (ili Bogovi).Meni omiljeni primjer je primjer Hamurabia, koji je rekao da je zakonik koji je on donio dobio direkt od Boga, i svi ljudi su ga objerucke prihvatili. Cisti primjer manipulacije. I sve do danas, na vise primjera mozemo vidjet ovu manipulaciju. E sad, ovakvu manipulaciju vrsi CRKVA, prije svega, koristeci vec rasprostranjenu sliku o Bogu.

Da ne davim vise sa ovom pricom, ja vjerujem da Bog ne postoji jer nema racionalnih dokaza ni argumenata koji me mogu ubijedit u suprotno. A sve religije, i vjere postujem. I svim vjernicima jedna poruka- ne treba vam crkva da bude medijum izmedju vas i Boga, ako se to moze tako reci. Ovo je rekao Popaj na "Fajront Republika", i mislim da je to tacno.
    Tacno tako.
    Ono sto crkva radi stvarno jeste jedan razvijen biznis, i meni je potpuno neshvatljivo da danas ljudi idu u te gradjevine, ostavljaju novac ispod slika nekih toboz svetaca (al u sustini sasvim obicnih ljudi), mole se ne znam ni ja kome ili chemu i zive u jednom potpuno nenormalnom ubjedjenju, pojedini se cak i ne zapitaju kome ide taj novac i zasto svi ti svestenici voze najnovija auta (vecinom) i zive jednim izuzetno komfornim zivotom

Sa druge strane, sasvim je u redu biti vjernik, to nije odraz primitivizma ako se vjera sama po sebi shvati na pravi nacin, medjutim vecinom se ne shvata i kao sto vec negdje rekoh niko se nije rodio sa usadjenim tim vjerskim osjecajima, cesto se vjera nametne od strane porodice, okoline i cesto covjek ni ne stigne da se zapita sta je to tacno u sta vjeruje i sta ga pokrece, samo prihvati ono sto je vecina prihvatila. Ja jesam ateista li vjerujem u sebe, u druge ljude, u ovo sto me okruzuje i sto cini moj zivot. I ne smatram da je to odraz povrshnosti, jer vecina ateista ne odluci tek tako, iz pomodarstva da ne vjeruje, vecinom ljudi dodju do nekih saznanja koja promijene njihove stavove. A srecom, istorija religije je puna takvih saznanja, ko umije i zeli da ih prepozna

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Moje je mišljenje da ljudi koji NE vjeruju u Boga ne postoje. Svi vjeruju u nešto.

Postoje ljudi koji NE vjeruju u predstavu o Bogu koju serviraju postojeće svjetske religije (neki bradati čiko koji sjedi na oblaku i sluša molitve).

To je moje shvatanje pojma ATEISTA - ako griješim neka mi neko objasni.

Po meni riječ BOG je zamjena za razlog, početak, uzrok, energiju, silu, mogućnost, nešto što je stvorilo sve.
    Da li sam ja vjernik ili ateista?
    __________________________________________________ ________
    Pitanja za Ateiste:

Šta je početak?
    Šta je razlog?
    Šta je uzrok svega što postoji u univerzumu i šire?

Pošto ne mogu da skontam u šta vjeruju ateisti neka mi neko od njih objasni:

Šta je početak svega?
    Šta oni vjeruju da je početak?
    __________________________________________________ _
    P.S.
    Zaista nisam čitala prethodne 2000 postova, možda je neko i dao odgovor,
    ali pošto se u zadnje vrijeme mnogo raspravljam po ovom pitanju sa
    jednim ''ateistom'' voljela bih da mi neko sada odgovori.
    Hvala.
    Last edited by Kliker17; 23-07-10 at 10:59.
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Po ateistima početak ne postoji nego vječnost.
    Razlog ne postoji nego je sve slučajnost.
    Uzrok svega je vječna materija koja se samorazvija i tako stvara život.
    Najčešće oni vjeruju samo u nauku i racionalizaciju cjelokupnog znanja, iako nauka u ovom slučaju ne može da činjenično dokaže da li Bog postoji ili ne.
    Last edited by Dawud; 23-07-10 at 11:36.

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    Pa i ovo je jedno viđenje Boga.

Bog je UZROK, razlog ili slučajnost, ništa i sve, vječnost i samorazvoj...

Znači, ateisti ipak VJERUJU?
    Samo je njihova RELIGIJA drugačija od ostalih?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Kliker17 View Post

Pošto ne mogu da skontam u šta vjeruju ateisti
    Ateisti veruju u EGO.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Oni u principu isto kao i pravi vjernici, vjeruju da uvjek mora postojati odgovor. Uzrok posledica, samo sto ne mogu lako da se pomire da mozda postoji nesto vise od njih samih.

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Oni u principu isto kao i pravi vjernici, vjeruju da uvjek mora postojati odgovor. Uzrok posledica, samo sto ne mogu lako da se pomire da mozda postoji nesto vise od njih samih.

Ček, ček....
    To je ono što mi nije jasno po pitanju ateista:

Da li oni vjeruju da je ČOVJEK iznad svega?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    Po ateistima početak ne postoji nego vječnost.
    Razlog ne postoji nego je sve slučajnost.
    Najčešće oni vjeruju samo u nauku i racionalizaciju cjelokupnog znanja, iako nauka u ovom slučaju ne može da činjenično dokaže da li Bog postoji ili ne.

Ovde nesto nije u redu.

Kazes ovo:

"Uzrok svega je vječna materija koja se samorazvija i tako stvara život."

A zatim ovo:

"Najčešće oni vjeruju samo u nauku i racionalizaciju cjelokupnog znanja,"

U prvoj recenici spomiinjes perpetuum mobile, a u drugoj nauku koja negira postojanje perpetuum mobile-a.

Objasni mi kako si to mislio?

Page 115 of 171 FirstFirst ... 1565105111112113114115116117118119125165 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Bookmarks

Bookmarks