Page 187 of 373 FirstFirst ... 87137177183184185186187188189190191197237287 ... LastLast
Results 4,651 to 4,675 of 9308

Thread: Automobilizam!

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    41 Posts

Quote Originally Posted by kEDOWN View Post
    krenuo sam da preticem prvo dva auta, jer je po zakonu ne smijes vise od 2 , i kad sam prestigao ta dva dao sam zmigavac da se vratim u traku a lik iza je dodao gas da me zagradi , a po zakonu mora da drzi rastojanje od auta ispred sebe a on je bio pola metra od njega
    Od kad se to smije kolona preticat 2 po 2, smijes preticat do 2 auta jer to ne cini kolonu, ali ne mozes parcat kolonu u koju se nalaze ta 2 auta , evo ovo su prva 2 ovo druga 2, ovo treca 2, kolona je skup auta sa malim rastojanjem, to se ne pretice koliko su mene ucili, jer ta tvoja 2 auta CINE TU KOLONU.
    EDIT: ti na kraj po tvom i da preteknes sve 2 po 2, ti si pretekao kolonu, a to je zabranjeno

Član 48
    Vozač ne smije vozilom da otpočne preticanje ili obilaženje:
    1) ako bi se za vrijeme preticanja vozilom kretao po neisprekidanoj uzdužnoj liniji koja razdvaja saobraćajne trake ili ako bi vozilom prešao preko te linije;
    2) kolone vozila;
    Last edited by Gorostas; 19-07-10 at 20:52.
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

E pa boze mili...

To sto vi slusate nedeljom na formulu da se ne ubrzava kad te neko pretice,to na Sony PS3 upraznjavajte...

Svakakvih budala ima, kao i ljudi koji ce te ispostovat prilikom preticanja,ukocit, dat ti znak da mos da preteknes ako je sporiji od tebe i slicno...
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Quote Originally Posted by stevann View Post
    ^ potpis

Sad sam stigo iz njemacke.. i na putu kuci, bio stravican udes kod aluminijskog.. bilo je mrtvih.. ceoni sudar.. kola prevrtana, nekome noge okinute, neko iskomadan, izrezan po putu lezao. katastrofa.. preticanje naravno.. Uzas
    Podgorica: Jedna osoba poginula, jedna teže povrijeđena 19. jul 2010. Jedna osoba je poginula a jedna teže povrijeđena u udesu koji se dogodio u 16 sati 50 minuta na magistralnom putu Podgorica-Petrovac kod Kombinata aluminijuma, javila je večeras IN televizija.
    Nesreća se dogodila nakon čeonog sudara automobila marke “mercedes” i automobila marke “alfa romeo”, oba podgoričkih registracija. Za sada nijesu poznati uzroci nesreće niti identitet nastradalih i čeka se izjava istražnog sudije.

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    41 Posts

Mene zivo interesuje
    evo vam zakon o saobracaju
    http://www.upravapolicije.com/cms/me...tevima_RCG.doc
    gdje pise da se kolona moze preticati 2 po 2, jer ja nisam mogao naci,
    pise da se kolona ne pretice, to je valjda onda logicno da u bilo kojem slucaju kolona se ne pretice! Kolonu cini 3 ili vise vozila, znaci nema preticanja, smije se preticati 2 auta ali koja nisu u kolonu...

pazite sad ovaj stav iz zakona:
    Novčanom kaznom od 50 do 150 ˆ kazniće će se za prekršaj:
    ...
    16) vozač koji otpočne preticanje ili obilaženje zaustavljene kolone vozila ili kolone vozila u kretanju
    znaci samo otpocne, kako onda da znaju jel mislio na 2 ili vise auta da pretekne?

kEDOWN mozes mislit kako je kad oni postuju ta pravila i ne preticu i dodjes im ti "sta cekate tu, maknite se da preticem to" pa da te pusti covjek, ne vidji nego da te izgura tamo pa taman pod neki kamion da uletis kad ugrozavas druge i sebe...
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Quote Originally Posted by Gorostas View Post
    Od kad se to smije kolona preticat 2 po 2, smijes preticat do 2 auta jer to ne cini kolonu, ali ne mozes parcat kolonu u koju se nalaze ta 2 auta , evo ovo su prva 2 ovo druga 2, ovo treca 2, kolona je skup auta sa malim rastojanjem, to se ne pretice koliko su mene ucili, jer ta tvoja 2 auta CINE TU KOLONU.
    EDIT: ti na kraj po tvom i da preteknes sve 2 po 2, ti si pretekao kolonu, a to je zabranjeno
    o ljudi moji dajte mi pistolj da se odma ubijem jer nemam snage, e skim se ja raspravljam,
    tebi je po zakonu dozvoljeno da pretices do 2 auta i ti mozes 100 auta tako preteci koji se krecu jedan za drugim i koja su na propisanom rastojanju

i vidis li zagRADU prije te dvojke, to ne predstavlja DVIJE kolone vozila nego ČLAN 2

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    41 Posts

kEDOWN po tebi izgleda da ne postoje kolone, nego sve 2 po 2 auta jedno iza drugog
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    2 Posts

Gorostase kralje....zamisli situaciju...u koloni si, blaga je krivina ali nepregledna zbog siblja, gledas u retrovizor i provaljujes - lik nalijece sa Q7 i pretice 50 auta iza tebe. Ti se smijesis svog mudashkom potezu da ga neces pustit da udje ispred tebe... - dolazi do tebe i posto shvata da je previshe rizicno da udje u krivinu pokusava da uleti ispred tebe, ti pomijeras auto, on izbjegava udarac u tebe,dodaja gas da prodje i u-to nailazi iz krivine metalik sivi Cherry Amulet ( ). Dolazi do ceonog udara,izlazis da vidis kad ono u auto tvoja djevojka/zhena/sestra/brat/djeca...wtf ti pricas o cemu ?

A i vi sto cete sve isamarat,polomit glave itd...dajte ljudi....it just sucks

I prica da neko treba da drzi rastojanje kako bi neko poslije 50 auta mogao da upane u tu rupu, daj, nema sanse da prodje na sudu takva glupost...
    "ahh V-TEC...all of the lag, none of the turbo, it's like waiting for bad sex"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

kEDOWN po tebi izgleda da ne postoje kolone, nego sve 2 po 2 auta jedno iza drugog

O covjece kako si uporan.Smijes da preteknes dva auta.Tri auta se vec racunaju kao kolona.Zamisli da se nadjes u situaciji da su ispred tebe tri kamiona koji mile ispod 20 na sat i nijedan ne pretice ovog ispred.Po tvojoj logici,ti bi ih tako do Podgorice pratio?

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    41 Posts

Quote Originally Posted by GreatMontenegro View Post
    O covjece kako si uporan.Smijes da preteknes dva auta.Tri auta se vec racunaju kao kolona.Zamisli da se nadjes u situaciji da su ispred tebe tri kamiona koji mile ispod 20 na sat i nijedan ne pretice ovog ispred.Po tvojoj logici,ti bi ih tako do Podgorice pratio?
    ta 3 kamiona bi vjerovatno imala malo vecu razdaljinu izmedju njih kako se ne bi mogli racunat kao kolona i samim tim omogucili njihovo preticanje, a ako su tik jedan uz drugog naravno da ne smijes, kolona je to covjece, citaj zakon
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ta 3 kamiona bi vjerovatno imala malo vecu razdaljinu izmedju njih kako se ne bi mogli racunat kao kolona i samim tim omogucili njihovo preticanje, a ako su tik jedan uz drugog naravno da ne smijes, kolona je to covjece, citaj zakon

Kolona ti nema nikakve veze sa razdaljinom izmedju auta.Ako ti ta tri kamiona preteknes odjednom,pretekao si kolonu,bez obzira kolika je razdaljina medju njima.Dva auta nisu kolona.Ako preteknes dva auta,ovo drugo mora da ti omoguci da se ubacis(a svejedno bi trebalo da drzi odstojanje).Ako otpocnes preticanje treceg auta otpoceo si preticanje kolone i policija moze da ti pise prijavu.
    Ako auta stoje u koloni(kao na semaforu) i ti pokusavas da se ubacis ispred njih-to je vec izazivanje opste opasnosti,a vjerovatno bi dobio prijavu za preticanje kolone.
    Barem tako funkcionise u praksi.
    Last edited by GreatMontenegro; 19-07-10 at 21:48.

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    41 Posts

Kolona ti nema nikakve veze sa razdaljinom izmedju auta.Ako ti ta tri kamiona preteknes odjednom,pretekao si kolonu,bez obzira kolika je razdaljina medju njima.Dva auta nisu kolona.Ako preteknes dva auta,ovo drugo mora da ti omoguci da se ubacis(a svejedno bi trebalo da drzi odstojanje).Ako otpocnes preticanje treceg auta otpoceo si preticanje kolone i policija moze da ti pise prijavu.
    Ako auta stoje u koloni(kao na semaforu) i ti pokusavas da se ubacis ispred njih-to je vec izazivanje opste opasnosti,a vjerovatno bi dobio prijavu za preticanje kolone.
    Barem tako funkcionise u praksi.
    Ok ali ako ti preteknes 2 auta i imas mjesta izmedju da se ubacis oni maltene nisu dio kolone,
    i razdaljina je vrlo vazna sto se tice definicije kolone

65) kolona vozila je niz od tri ili više vozila koja su zaustavljena na putu ili se kreću jedno iza drugog istom saobraćajnom trakom ujednačenom brzinom između kojih ne može bez ometanja ući drugo vozilo;
    o tome ja pricam, ako mozes pretec 2 i imat se gdje uklopit ta 2 se ne racunaju u kolonu, ali ako krenes preteci jos 2 "između kojih ne može bez ometanja ući drugo vozilo" to je preticanje kolone jer oni cine kolonu
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Inace,sad sam malo pogledao zakon i sto se toga tice,mozda si ti u pravu,ali to tako u praksi ne funkcionise.Milion puta sam tako preticao pred policijom (najcesce niz Crkvine u onom dijelu kad se spustas i imas isprekidanu liniju) i nikad me zaustavili nisu.
    Medjutim,taj zakon ima mnogo nelogicnosti,jer ako bi ga postovali preticanje skoro pa ne bi ni bilo moguce.Zamisli da je ogranicenje 80,a kamion ispred tebe vozi 70 km/h.Kako da ga preteknes a da ne prekrsis zakon?Ako krenes u preticanje brzinom od 80 km/h mozes komotno da se pozdravis sa rodbinom i prijateljima.Da ne pricamo o nizim ogranicenjima.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

ja sam jednom pretekao 6 auta i jedan shleper na isprekidanu, na pravac, IZ CUGA. izmedju svakog auta je bilo minimum po 50 metara razdaljine. oduzeta mi je vozacka zbog PRETICANJA KOLONE i ugrozavanja bezbjednosti.
    sama pomisao da sam toliko vozio lijevom trakom znaci da nikog nije bilo iz suprotnog pravca i da nikog ugrozio nisam (osim sebe krseci pravila tj prekoracivsi dozvoljenu brzinu), ali ne, pasatlije me nisu kaznile zbog prebrze voznje neg ozbog gore navedenog.
    ako se okrenem na zakon, to uopste i nije kolona al ajd, moja protiv njihove... nikad ne izadje na dobro.

dalje, nikad mi nisu bili jasni likovi koji otpocinju preticanje a nisu sigurni da se mogu bezbjedno vratit u traku. mislim... razumio bi da je zivot u pitanju ali ovako,,, ti si kriv brate. oprosti
    ako mene neko pretice i vidim da taj neko nema dje da se vrati, pomjericu se skroz desno jer to MORAM da uradim. niti moram da kocim niti smijem da ubrzavam, to je osnovno i to se uci kad polazes vozacki.
    dalje, nase magistrale (dje su dvije trake) su dovoljno siroke da se mimoidju 3 auta i to KOMOTNO tako da ne vidim cemu prevelika nervoza oko svega ovoga
    SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    41 Posts

Inace,sad sam malo pogledao zakon i sto se toga tice,mozda si ti u pravu,ali to tako u praksi ne funkcionise.Milion puta sam tako preticao pred policijom (najcesce niz Crkvine u onom dijelu kad se spustas i imas isprekidanu liniju) i nikad me zaustavili nisu.
    Medjutim,taj zakon ima mnogo nelogicnosti,jer ako bi ga postovali preticanje skoro pa ne bi ni bilo moguce.Zamisli da je ogranicenje 80,a kamion ispred tebe vozi 70 km/h.Kako da ga preteknes a da ne prekrsis zakon?Ako krenes u preticanje brzinom od 80 km/h mozes komotno da se pozdravis sa rodbinom i prijateljima.Da ne pricamo o nizim ogranicenjima.
    to je i mene interesovalo, mada mi se cini da sam negdje procitao da moze da se ubrza i preko samo kako bi se preticanje obavilo bezbjedo i onda odmah vratiti na dozvoljenu brzinu, ali nisam siguran... ma konfuzan je citav taj zakon, kunem ti se da pola policajaca ne znaju to tumacit a ne mi
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

to je i mene interesovalo, mada mi se cini da sam negdje procitao da moze da se ubrza i preko samo kako bi se preticanje obavilo bezbjedo i onda odmah vratiti na dozvoljenu brzinu, ali nisam siguran... ma konfuzan je citav taj zakon, kunem ti se da pola policajaca ne znaju to tumacit a ne mi

E tu se slazemo.
    Ja vam pricam kako to funkcionise u praksi(makar sam ja imao takva iskustva).
    Znaci,kad preticete-nemojte ni pod razno da preteknete 3 i vise auta odjednom bez obzira na razdaljinu,inace ode vozacka.Pretekni 2,pa se ubaci,pa opet 2 i tako do sjutra ako oces.
    Takodje,ako su tri trake pri preticanju nemojte ni slucajno da predjete u trecu traku(niti 10 cm) pa sve i da nema nikoga jer cete vjerovatno ostat bez vozacke.
    Sto se tice policajaca,ja mislim da uglavnom lose rade posao i da im je jedini cilj da ispune kvotu,a svakakve vam se stvari mogu trefit.
    Mene su recimo kod Kolasina zaustavili zato sto sam nagazio punu liniju(ne pretekao,auta nije bilo nidje,nego samo pregazio tockom,ali mi je pokazao u zakonu da se i zato moze pisat prijava).Htio da mi pise prijavu i odrzao mi vec cuveno predavanje o punoj liniji i zidu.

Thanks Thanks Given 
    1,772
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

Koja to budala pretice trecom trakom? Tu je puna, a po negdje u dupla puna, pa zdravo pameti ko tu pokusa da pretice.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by kEDOWN View Post

ne preticem ja na foru sklonice se neko, jednostavno je bila situcija s 10 automobila i ja sam samo trazim da se postuju pravila...

znaci da razjasnimo ako se tri auta krecu jedan za drugim i idu po pola metra rastojanja i ja preticem sve njih medjutim u susretu mi ide auto ja odlucim da prekinem preticanje i hocu da se ubacim izmedju njih i dajem zmigavac i ne daju mi NAMJERNO a po zakonu MORAJU da imaju rastojanje ma IDEM DESNO RAZNIJECU IH BRE A DA NE TREPNEM
    Ako pretices tri auta u koloni, moje je misljenje da to jedino mozes radit na neke jako duge pravine, Ulice i slicne. Ako to radis na krace pravine, prvo se moras uvjerit da ima mjesta dje ces se uvalit. Zar mozes krenut u preticanje i da zavisis od toga oce li ti neko napravit mjesta?
    Pazi ko se poziva na zakon, onaj ko pretice troje auta u kolonu...

Edit: sad procitah nastavak. Namjerno (ali iskljucivo to) zatvaranje nekoga je za ludaru.
    Last edited by Mad_dog_KO; 19-07-10 at 22:53.
    Bijo si poziw koi se neodbija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    Koja to budala pretice trecom trakom? Tu je puna, a po negdje u dupla puna, pa zdravo pameti ko tu pokusa da pretice.

Lako je ovako teoretisat.
    Ne bih to pominjao da mi nisu bratu uzeli dozvolu tako.
    Krenuo u preticanje,ovaj preticani ga nije vidio nego i on krenuo da pretice ovog ispred njega,moj brat se malo izmakao u trecu traku(u njoj nije bilo nikoga) da ne bi bio udaren,svirnuo mu,ovaj se vratio u svoju traku,moj brat zavrsio preticanje,da bi ga 100-tinjak metara dalje sacekao policajac motorista i uzeo mu vozacku zbog prelaska u trecu traku.Tu logika i cinjenica da bi bio udaren da nije presao tih 20-30 cm u trecu traku nista ne pomaze.
    Policajac mu jednostavno uzeo dozvolu,rekao da napise prigovor,pa na sud nek prica sta ima.
    Sto je najsmjesnije,na sud su ga "oslobodili",odnosno nije morao nista da placa,jer je bio u pravu.

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Pa dobro. Bar na sudu je logika pobijedila.

Thanks Thanks Given 
    1,772
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

Necu ni da zamislim sta bi bilo da se tom trakom kretao sleper.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    Necu ni da zamislim sta bi bilo da se tom trakom kretao sleper.

Pa ne bi bilo nista jer se u tom slucaju ne bi ni prelazilo u tu traku,vec bi se sve zavrsilo "cukanjem",osim ako ovaj ne bi namjerno isao da ga izgura,sto je malo vjerovatno .
    Po meni to i jeste problem sa zakonima i njihovom primjenom,sto se ne gleda konkretna situacija nego se slijepo prati nekakva forma i time se gubi sustina,a to je valjda bezbijednost saobracaja i da u krajnjem bude sto manje poginulih.Primjera radi,imas ogranicenje 40 ispred neke skole,sto je potpuno opravdano,ali sta se postize time sto ce tu da se naperi patrola u 2 sata poponoci i da glumi kako stiti bezbijednost ucesnika u saobracaju,kad tu gotovo i ne postoji sansa da se desi neki ozbiljniji udes?Zar ne bi bilo bolje da se ta patrola postavi na neko kriticno mjesto,dje se zna da svake godine pogine toliko i toliko ljudi?Primjera radi u Dromiru(nikad mi nece jasno kako toliki ljudi tamo izginuse).Ali ne da se sakrije iza nekog zbuna ili ograde,nego da se naperi tako da ih svi vide.I znak da se postavi ako treba-"radarska kontrola zagarantovana" ili nesto slicno.Mlatim,ali valjda je poenta jasna.Jeste da bi ovo dovelo do toga da se naplati neuporedivo manje kazni i da bi se znacajno smanjio broj oduzetih vozackih dozvola,ali bi se vala po nekoj logici sigurno smanjio i broj poginulih,jer niko ne bi bio budala da "leti" kad sigurno zna da ga na tom mjestu ceka policijska kontrola.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa ne bi bilo nista jer se u tom slucaju ne bi ni prelazilo u tu traku,vec bi se sve zavrsilo "cukanjem",osim ako ovaj ne bi namjerno isao da ga izgura,sto je malo vjerovatno .
    Po meni to i jeste problem sa zakonima i njihovom primjenom,sto se ne gleda konkretna situacija nego se slijepo prati nekakva forma i time se gubi sustina,a to je valjda bezbijednost saobracaja i da u krajnjem bude sto manje poginulih.Primjera radi,imas ogranicenje 40 ispred neke skole,sto je potpuno opravdano,ali sta se postize time sto ce tu da se naperi patrola u 2 sata poponoci i da glumi kako stiti bezbijednost ucesnika u saobracaju,kad tu gotovo i ne postoji sansa da se desi neki ozbiljniji udes?Zar ne bi bilo bolje da se ta patrola postavi na neko kriticno mjesto,dje se zna da svake godine pogine toliko i toliko ljudi?Primjera radi u Dromiru(nikad mi nece jasno kako toliki ljudi tamo izginuse).Ali ne da se sakrije iza nekog zbuna ili ograde,nego da se naperi tako da ih svi vide.I znak da se postavi ako treba-"radarska kontrola zagarantovana" ili nesto slicno.Mlatim,ali valjda je poenta jasna.Jeste da bi ovo dovelo do toga da se naplati neuporedivo manje kazni i da bi se znacajno smanjio broj oduzetih vozackih dozvola,ali bi se vala po nekoj logici sigurno smanjio i broj poginulih,jer niko ne bi bio budala da "leti" kad sigurno zna da ga na tom mjestu ceka policijska kontrola.

Istina ziva, u EU nemoze da se radarise dje im pane napamet nego postoje zone koje su objelezene (postoje i kod nas), i samo tamo moze radarisati i objava na svim radio stanicama dje se vrsi kontraola, ali kad te tamo uhvati onda i platis.

Thanks Thanks Given 
    1,772
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

I da nemas nekog pasenoga koji ce to da 'pocijepa'...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Page 187 of 373 FirstFirst ... 87137177183184185186187188189190191197237287 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks