Inače jedan podatak...u CG trenutno odmara bluzu 90.000 registrovanih gostiju ili 9% više no istog dana prošle godine. Izgleda je završetak SP učionio svoje za armiju muškaraca iz regiona![]()
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
Dobro,ovo je bilo na Taru,ali svejedno,sto je mnogo mnogo je.
Slazem se sa tobom,ako se radi o nekim luksuznim objektima,ali ovako tesko da ce ici.S druge strane,ako su strani turisti spremni da placaju ovakve cijene za ovakav nivo usluge,onda samo naprijed,i treba drat ovce.
Ovog vikenda idem u Buje u Istru (ima par BP kuća) pa ću vam prenijeti utiske.
Znam bate da smo cijelu noc pili koktela,šutersa,piva i vodke i ujutro kad bi trebali da platimo to nikad nije bilo preko 20e.
Lešili smo se.
Bruka!
More ka u bačvu da se kupaš,al onu metalnu.
Hvala na preporukama, ali zasad mogu da ostanem samo 2 maksimalno 3 dana plus put.
Ima na pdf "Nauka generalno" tema o psiholoskoj pismenosti crnogorskih roditelja, pa iznijeh tamo jedno moje misljnje, ali posto gotovo istu stvar mogu reci i za ovakva razmisljanja, necete mi zamjeriti sto cu se jednostavno ponoviti..toliko od mene..
Vise stranih turista dodje u Rovinj nego u cijelu budvansku rivijeru
i uglavnom su njemci, englezi i italijani gosti
a marina im je vazda fulirana, koja je poprilicno velika.
I mi cemo tako za... ___ godina
Ne može se ni porediti HRV i naša obala, ipak je njihovo primorije puno veće, a i uspjeli su da se odupru gradnji, ponajviše divljoj.
Ma ima i tamo divlje gradnje (posebno u splitsko-dalmatinskoj ž.) no je manje vidjivo na oko 5.000 km obale, nego na ovih naših manje od 300...
A i samo u par stotina km istarske obale ima više toga da se vidi no u po CG...Rovinj, Medulin, Pazin, Pula, Umag, Motovun, Poreč...gradovi za koje je mnogo ljudi čulu, i u koje dolazi po par miliona turista iz zapadne Evrope godišnje...
Svakako najljubazniji domaćini u ovom dijelu svijeta, u regiji koja je jedina primorska u HR da joj turizam nije glavna grana privrede.
sto se zalite ljudi ima bas puno turista kad vam kaze najbolji ministar u vladi g-dja Nenezic
Raspitaj se malo kako su prosli ovi ruski neimari,suskajuci milionima eura, bas po Opatiji,i ostalim djelovima Istre.
Zaludu su svemoguce pare bile...
Nego,sinoc prosetah kroz Kotor.
Petak vece...komocija,nidje cuka,mjesta koliko dje oces,moze se disat,parkinga koliko oces.
Fala vi dvojche bez kormilara,(Nenezic&Radovic),fala vi...
Ma je crnji onaj te vi je put pokaza no vi sto ste,sezonski grobari.
Last edited by Sidewinder; 17-07-10 at 19:34.
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
Upravo tako, cekamo ih od 1. do 5. avgusta da ih oderemo do gole koze i to je to. Kad malo razmislis, ipak je genijalna poruka Nenezica... Za 5 dana zaradimo za cijelu sezonu a ostatak uzivamo po praznim plazama.
Ili, cuti, dobro je, mogla nam je eksplodirat kakva naftna platforma u Jadran, pa da nam more bude pod naftom.cuti, dobro je, zamisli da je njesra ka u Grcku..![]()
Release Yourself
Kao sto nedje ranije napisah, prosle godine sam bio na Krf i ... jbga, stvarno je bilo extra i kad sam se vratio u BG razmisljam : "Pi*ka mu materina, zasto tako ne moze da bude i u CG?" Je*ote, toliki potencijal, toliko prirodnih bogatstava, prelijepih plaza...stvarno sam se osjecao sjebano. Zar je problem progutat svoj ponos i ulizivati se tom gostu 2-3 mjeseca? Biti pravi domacin? Gdje gost okom, a gazda skokom. Nabaciti osmjeh na usta pa makar i lazan. Jes, bas su Grci i Turci ljubazni iz ljubavi prema srpskoj braci... Vole nase pare, i to je jedino bitno. Pare je*ote, turista daje pare i hoce da bude grof tih 10 dana. Da mu se ugadja, da se osjeca prijatno. Jeli on Srbin, Hrvat, Kinez, Somalijac...zar je bitno? Ima P A R E!
I tako ja to pricam a Crnogorci ce: " Ti mrzis Crnu Goru, tebi sad odje nista ne valja, sad si u Beograd i protiv si Crne Gore..."
Volim je vise nego ti isti koji je upropastavaju svojim fanatizmom. I ogranicenoscu.
Izjadah se, hvala vi ;-)
Nenezić : Špic će popraviti slab početak sezone
Ljetnja sezona je skraćena, ne samo u Crnoj Gori, već i na cijelom Mediteranu. Međutim, intenzivan špic, popraviće slab početak sezone, kazao je ministar turizma Predrag Nenezić u izjavi za Radio Antenu M.
Zahvaljujući porastu broja gostiju tokom špica sezone, Nenezić smatra da će se i u 2010. ostvariti planirani prihodi. Poboljšanju sezone, kako tvrdi, doprinijeće i povećano konzumiranje domaćih proizvoda, pa će se na taj način smanjiti uvoz.
“Spektakularni rezultati će izostati, ali nema mjesta tvrdnjama dijela javnosti da je sezona propala. Nije dobro za Crnu Goru što neki domaći mediji šire pesimizam, ali sve će se to vrlo jednostavno demantovati u oktobru, kada budemo sabirali rezultate”, naglasio je ministar turizma.
Reklame
Optimizam ulivaju i brojne investicije koje su u toku, kao i projekti sa čijom će se realizacijom započeti nakon ljeta.
“Crna Gora je uspjela da u vrlo nezahvalnom periodu za ulaganja, privuče investiture, što mnogim drugim destinacijama nije pošlo za rukom,” zaključio je Nenezić.Je li ovo CG pocela znacajno da prozvodi prehrambene proizvode? Sto sam to propustio. Ili mu je neko rekao da je jedan seljak prodao nekom hotelu domaci sir, pa ovaj kaze ajde da iskoristim i to u nedostatku drugih argumenata.Poboljšanju sezone, kako tvrdi, doprinijeće i povećano konzumiranje domaćih proizvoda, pa će se na taj način smanjiti uvoz.
Milo mi je cut da sve puca od investicija. Jos kad bi znao koje su to investicije sem kompleksa SVeti Stefan. Je li se Mirax privatni stanovi jos racunaju kao investicija koja ce dopriniijeti razvoju CG turizma?Optimizam ulivaju i brojne investicije koje su u toku, kao i projekti sa čijom će se realizacijom započeti nakon ljeta.
Release Yourself
There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)
Bookmarks