Page 92 of 715 FirstFirst ... 4282888990919293949596102142192592 ... LastLast
Results 2,276 to 2,300 of 17863

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pusti mi djaolji internet i nasijedanje na to sto oni pisu. Nadji Aqua Fun pa pogledaj kako se garant fale u nebesa, a takvog sr... od hotela nijesam u zivotu vidio, a toboze 4*. Ako ne ostavis koju funtu na krevet spremiće ga malo śutra, ako trazis da donesu leda jer voda topla oni ti to sve fino zapisuju pa ako ne provjeras na kraju racun ispostavi se da si bio u ledaru non stop....
    Eto si bio i kazi sta je tamo bolje od onog sto nasi pruze turistima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by rain_wind_storm View Post
    Evo ja cu ti rec da sam bio prije mjesec dana,i da nista od toga navedenoga nije tacno.
    Setalo se po gradu i po najgorim djelovima Sakale pa nikome nista nije falilo.
    E ne znam dje su te tvoje kolege isle i kako su se provodili...
    Ja ti mogu garantovat da od 250ljudi koji su isli u tu grupu kad i ja avionom,nikome nista nije falilo.
    Čuješ sad ovo...Bravo ti ga...Ada nisu se ni ovi vratili u komade no su prispjeli doma čitavi. To ne negira da su žene bile izložene ružnom dobacivanju i nekulturnom ponašanju kad god su ostale same makar i na minut, a nekada čak i u društvu svojih pratilaca iako ničim nisu davale povoda za to, što je njihove pratioce dovodilo često do ruba da reaguju. Jedan od mojih kolega (a ne radi se o kakvim podgoričkim klošarima već ozbiljnim ljudima) je pokušao da razgovara sa ljudima iz uprave hotela jer mu je bilo nepojmiljivo da se ovo sve ne dešava od mještana (od kojih su uglavnom bili izolovani) već od osoblja hotela, ali mu je od strane hotelskog menadžera rečeno da se "ne osvrću na to jer su oni zaboga tu samo par dana" (??!). Ljudi su su se vratili bijesni iz Hurgade, a na fotografijama su ili neke puste plaže (tipa Lorens od Arabije) ili kakva scena iz hotelskog diska u kome je pristup slobodan samo Evropljanima.
    A to što tebe nisu spopadali....Možda je to zato što si muško ili sam ja o tebi stekao pogrešnu predstavu?...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Splendid je najveca bruka i sramota sto se usluge tice...Nema covjeka da poznajem da je bio gost tog hotela, a da je na kraju bio zadovoljan pruzenim. Naime, sestra koja je udata za domenikanca je usla u hotel, uputila se ka recepciji gdje su stajale dvije kvocke, a jedn aod njih se obratila ovoj drugoj "idi ti sjedi malo, ja cu s ovom malom i s ovim crncem!" Naravno, treba li da kazem da su bili uzasnuti...Uvece ok 12-1 legli da gledaju TV - TV ne radi.Zovu recepciju - "bogami ti nema sad ko to popravit, vidis li kolko je sati???Nista prije ujutro" Na pitanje kako je to moguce da se desi u hotelu sa 5* ova je spustila slusalicu. Sjutra dan kad su se vracali sa plaze ispred hotela, security je njenog muza bukvalno zgrabio za ruku i krenuo da ga vodi van ograde hotela uz vrisku i dreku jer po njegovoj slobodnoj procjeni on nije bio gost hotela. Posto je nastala panika i vriska i dreka, dosao je menadzer koji se tu vise *****o nego sto je stao u odbranu svog gosta, kojem treba guzicu da lize zato sto placa tolko para da bude u takvom hotelu. Na kraju, nisu dobili ni obecani popust...Usluga je sramotna, bolja je na tusku pjacu na bilo kojoj tezgi.Ovo je samo jedan od mnogobrojnih primjera koje znam.Ne znam koje pare da imam, da ne znam dje cu sa njima, ocekujem da tamo dje odem usluga bude na nivou.Niko ne trazi crvene tepihe, klanjanje i ne znam ni ja sta, ali barem osnovno kucno vaspitanje je potrebno.Ja razumijem da bi oni da snize troskove pa zaposljavaju nekoga da radi za 200-300 eura a pojma nema o tome, a nece da zaposle iskusne ljude iz struke koje bi morali da plate bogami dobro, i sve mi je to nedje jasno, ali najosnovnije stvari se ne postuju kad je gost u pitanju.Dzaba taj konobar nosi bijele rukavice dok mi sluzi kafu, kad su one glibave i kad samo cekam kad ce da je prospe po meni zato sto mu drhti ruka jer to nikad do tad nije radio...To je prava slika naseg turizma i ugostiteljstva, a ne ono sto Nenezic prica.Gledam sad na cafemontenegro info da je vise turista za 9% nego prosle godine u isto vrijeme...Vjerujte mi da nije.Manje je za 13.9%, a ta prica se plasira iz godine u godinu kako bi se pumpali rezultati i narod, stoka glupa, vjerovao u to.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Čuješ sad ovo...Bravo ti ga...Ada nisu se ni ovi vratili u komade no su prispjeli doma čitavi. To ne negira da su žene bile izložene ružnom dobacivanju i nekulturnom ponašanju kad god su ostale same makar i na minut, a nekada čak i u društvu svojih pratilaca iako ničim nisu davale povoda za to, što je njihove pratioce dovodilo često do ruba da reaguju. Jedan od mojih kolega (a ne radi se o kakvim podgoričkim klošarima već ozbiljnim ljudima) je pokušao da razgovara sa ljudima iz uprave hotela jer mu je bilo nepojmiljivo da se ovo sve ne dešava od mještana (od kojih su uglavnom bili izolovani) već od osoblja hotela, ali mu je od strane hotelskog menadžera rečeno da se "ne osvrću na to jer su oni zaboga tu samo par dana" (??!). Ljudi su su se vratili bijesni iz Hurgade, a na fotografijama su ili neke puste plaže (tipa Lorens od Arabije) ili kakva scena iz hotelskog diska u kome je pristup slobodan samo Evropljanima.
    A to što tebe nisu spopadali....Možda je to zato što si muško ili sam ja o tebi stekao pogrešnu predstavu?...

https://forum.cdm.me/showthread.php?t=60739

Ja i žena,i jos je bilo ljudi sa nama,nismo nikakvu neprijatnost doživjeli za te dane.
    Tako da te zamolim ne pričaj mi o nečemu đe sam bio i što sam vidio...
    “Que te vayas con el viento, como siempre!”
    http://www.travelmontenegro.me

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

https://forum.cdm.me/showthread.php?t=60739

Ja i žena,i jos je bilo ljudi sa nama,nismo nikakvu neprijatnost doživjeli za te dane.
    Tako da te zamolim ne pričaj mi o nečemu đe sam bio i što sam vidio...

Milo mi je da si bio i zaista mi nije želja da se rugam tvom izboru...Prenio sam iskustva mojih kolega i ljudi koji zaslužuju moje povjerenje. Evo da se pridružim i ja tvom pozivu - pakujte se ljudi i pravac da doživite bajan odmor u Hurgadi...Šta hoćeš drugo da ti kažem?
    Žao mi je samo što se naši ljudi zadovoljavaju s bilo čim samo da dobiju pečat u pasoš da su neđe za života izbili iz kuće... Mene lično tamo đe ne idu prosjećni Evropljani i Amerikanci već gotovo isključivo istočnoevropska slovenska salaterija neće brzo gledat a svima koji vole da probaju - sretan put. I treba poći. Posebno ako vam nije žao novca.
    Kairo, Aleksandrija i Šarm el Šeik su već nešto drugo, a meni lično od islamskih mediteranskih zemalja jedino pažnju privlači Turska i to bih najradije pošao u Antaliju i Marmaris. I nije to stvar samo ukusa...

Thanks Thanks Given 
    3,379
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Da ne bude da hejtujem stalno hotel Milocer je prelijep.
    Mislim da je noc 700 eura.
    Ali vrijedi.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Da ne bude da hejtujem stalno hotel Milocer je prelijep.
    Mislim da je noc 700 eura.
    Ali vrijedi.
    To vrijedi jer su menadzeri svi sa strane i znaju da nije dovoljno imat samo lijepu prirodu, koju btw. se trudimo da sto prije upropastimo. Znaju da je gostu potrebno ponudit vise od lezaljke na plazi.
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    9,601
    Thanks Thanks Received 
    5,977
    Thanked in
    2,280 Posts

Aham, jedan gost se bash prijatno o$ecao jer je na plazhi bio sa josh 20 ljudi iz obezbjedjenja...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    3,379
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by sky View Post
    To vrijedi jer su menadzeri svi sa strane i znaju da nije dovoljno imat samo lijepu prirodu, koju btw. se trudimo da sto prije upropastimo. Znaju da je gostu potrebno ponudit vise od lezaljke na plazi.
    Nazalost u pravu si. Mislim da im stranci rade svevaznije poslove dok su konobari i sobarice nasi. Konobari prva liga. Nevjerovatno ali istinito. Da, doveli su kuvare sa strane takodje.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Evo nešto gledam što pišu Srbi o Tasosu...Sve cijene koje sam naveo su potvrdili ili su čak iznijeli da su skuplje od onih koje sam naveo. ...Super...Toliko o đevreku, bureku, pici na parče i drugoj skupoći Budve i ostalih vašarišta po primorju, marljivo sklepanih svake godine da iznova namame Srbe kako bi u što većem broju došli i osjećali se kao kod kuće.
    Meni je simpatična ova ovogodšnja srpska pomama za Grčkom...Šta ti je narodna čoporativna histerija za nekom najednom izvikanom i naprasno "in" destinacijom. A sve u stilu "ajmo komšo s gospođama da zajedno prevalimo 900 km, dijelimo WC i da se gledamo i jedan drugom visimo o vratu svo vrijeme odmora" To je izgleda jedini način da jedan drugom zaista vjeruju da su odmor proveli na Tasosu... Vrh!..
    Međutim meni lično je žalosniji podatak šta to prosječne Srbe izgleda najviše interesuje na Tasosu...Ne,..nije ni obilazak ostrva, ni njegove plaže, ni lokalna kuhinja...Izgleda (ako je vjerovati ovom forumu koga neki smatraju za relevantan) da je u žiži interesovanja prosječnog Srbina to - pošto je pivo?

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,218
    Thanked in
    1,558 Posts

ljetovao sam u Grčkoj tri godine zaredom(95. 6. i 7.) od onoga što sam zapamtio je da su tada cijene bile dosta veće nego u CG (danas su vjerovatno na istom nivou ili nešto mizerno jeftinije, objektivno gledano) more je čisto ali ta voda nije Jadran, ni blizu (to je bilo oko Soluna uglavnom, Katarina Leptokarija i to), ali opet je u odnosu na Bugarsku more izmislilo vidio sam po BD nekoliko auta sa bugarskim tablicama a čisto sumnjam da je neko odavde odio u Varnu na more..

trude se više oko turista (bar su tada) i ljubazniji su, makar onda bili

sve u svemu kako god da je ne treba odavde tjerati turiste tamo da vide kako je..
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NSX View Post

sve u svemu kako god da je ne treba odavde tjerati turiste tamo da vide kako je..
    Ja mislim da je ovo srpsko okretanje Grčkoj moralo da se dogodi jednog dana. Prosto ljudi žele da promijene i da kažu kako su ljetovali u zemlji članici EU (ma nije mala stvar...), a sve u svemu mislim da je to jako pozitivno za CG.
    Kada Srbi budu imali da priušte odmor na jugu Egeja (Santorini, Peloponez, Krit, Rodos...) tamo đe idu Ameri, Englezi i Njemci,..e tada ću se ja zabrinuti za procenat njihovog učešća u posjeti CG.
    Ovi što idu po sjeveru Grčke vratiće se već iduće sezone jer većina tih ljetovališta prosto nije u stanju da parira ljepoti crnogorske obale. Uostalom, normalnom čovjeku odmor i ne smije da se svede na brigu o žderanju i cijenama pice na parče. Kome je to prvo interesovanje, najbolje je onda da pođe u neku selendru među medvede i valjda bi tada trebalo da se vrati s odmora zadovoljan da nije puno potrošio.

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

To im vala nije tesko bit.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

ljetovao sam u Grčkoj tri godine zaredom(95. 6. i 7.) od onoga što sam zapamtio je da su tada cijene bile dosta veće nego u CG (danas su vjerovatno na istom nivou ili nešto mizerno jeftinije, objektivno gledano) more je čisto ali ta voda nije Jadran, ni blizu (to je bilo oko Soluna uglavnom, Katarina Leptokarija i to), ali opet je u odnosu na Bugarsku more izmislilo vidio sam po BD nekoliko auta sa bugarskim tablicama a čisto sumnjam da je neko odavde odio u Varnu na more..

I u Varnu, Burgas, z.pjasci, Kiten...
    E tamo je da se IJe i pije i nista vise. Za srbe idealno. Bem ti more koje je kao jezero, dje ti lipa raste pored mora a kukuruzna i sunckretna polja razdvaja magistrala od mora. Nema ni m od onog lijepog mediteranskog smeka.

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,218
    Thanked in
    1,558 Posts

Ja mislim da je ovo srpsko okretanje Grčkoj moralo da se dogodi jednog dana.
    I prije 15ak godina ta mjesta bila puna turista iz Srbije i čak su zapošljavali po prodavnicama i kafanama radnike iz Srbije zbog jezika..tako da se to okretanje desilo mnogo ranije. Jedino što je sada kupovna moć u Srbiji dosta manja pa više ne ide naroda toliko na more kao prije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

I prije 15ak godina ta mjesta bila puna turista iz Srbije i čak su zapošljavali po prodavnicama i kafanama radnike iz Srbije zbog jezika..tako da se to okretanje desilo mnogo ranije. Jedino što je sada kupovna moć u Srbiji dosta manja pa više ne ide naroda toliko na more kao prije.
    Ne sporim...Samo mi se zaista čini da će većina (posebno urbanih Srba) učiniti sve da odmor sebi ove godine priušti u Grčkoj. Ipak, obzirom da ti živiš u Srbiji vjerovatno bolje znaš kako je uistinu raspoloženje u srpskoj javnosti.

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,218
    Thanked in
    1,558 Posts

Ne živim već 11 godina(a ni tada nisam konstantno bio tamo)

Mislim da nema potrebe biti tamo da bi se znalo, dovoljno je pročitati komentare na b92..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ne živim već 11 godina(a ni tada nisam konstantno bio tamo)

Mislim da nema potrebe biti tamo da bi se znalo, dovoljno je pročitati komentare na b92..
    Pa ja sam taj utisak i stekao na bazi komentara prosječnih net-Srba uključujući i one sa B 92. Ipak ponekad mi se čini da među ovim srpskim propagatorima "recite NE Crnoj Gori" ima puno ostrašćenih i balavaca koji zapravo i ne znaju ni da li će biti u prilici vidjeti ikakvog mora ove godine. Zato bih o generalnom raspoloženju rado čuo nekog ko živi među Srbima a nije opterećen politikom...
    Last edited by El Re; 16-07-10 at 16:32.

Thanks Thanks Given 
    2,309
    Thanks Thanks Received 
    5,858
    Thanked in
    2,041 Posts

Eto i ova sezona je bolja od prošle, ako je njima na primorju dobra sezona i meni je dobro.
    Ono što bih pita ministra da mi može bit je što je njegovo ministarstvo učinjelo da
    objasni potencijalnim gostima iz Srbije da u CG ima vode i struje, jer mi je više ogavno čitat komentare đe se to pominje kao glavni nedostatak na CG primorju.

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,218
    Thanked in
    1,558 Posts

Ipak ponekad mi se čini da među ovim srpskim propagatorima "recite NE Crnoj Gori" ima puno ostrašćenih i balavaca koji zapravo i ne znaju ni da li će biti u prilici vidjeti ikakvog mora ove godine. Zato bih o generalnom raspoloženju rado čuo nekog ko živi među Srbima a nije opterećen politikom...
    Pa nema ih puno ali ih ima, Net nikada nije bio jeftiniji A generalno raspoloženje im uglavnom zavisi od stanja u novčaniku..bili opterećeni ili ne

Thanks Thanks Given 
    3,379
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

I da se pohvalim dovodim 3 srpska turista.
    Eto ti ga na Nenezicu!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Pa nema ih puno ali ih ima, Net nikada nije bio jeftiniji A generalno raspoloženje im uglavnom zavisi od stanja u novčaniku..bili opterećeni ili ne
    Bitno je, bitno...Nije isto kada "nikada više neću poći u CG" kaže jedan balavac i simpatizer pokreta Obraz ili 1389 ili kada tako nešto kaže neko ko je ovih mjeseci zaista razmišljao gdje da pođe sa svojim novcem ove godine.
    A meni se nešto ipak čini da te komentare kontra CG ipak više pišu ovi prvi što im je Net postao naprasno dostupan.
    Čak mi nešto izgleda da su oni politikom manje opterećeni Srbi u većini i ove godine došli u CG dok su oni ostrašćeniji (koji su Herceg Novi gotivili zbog toga što srpski diše i miriše) upravo taj grad ove godine i učinili nešto praznijim nego prethodnih sezona.
    Ovo je čisto neko moje zapažanje za koje nemam dokaza...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U svakom slucaju cijene kod nas su previsoke.Ne kazem da sad treba ici na to da se prave bagatelne cijene kako bi na more dovodili milione niskoplateznih turista sa kojima dolazi i odredjena kultura u vidu Cece,Mine,Seke...,ali ako je boca vode od pola litra 1 euro u obicnom kiosku,o cemu mi onda pricamo?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by GreatMontenegro View Post
    U svakom slucaju cijene kod nas su previsoke.Ne kazem da sad treba ici na to da se prave bagatelne cijene kako bi na more dovodili milione niskoplateznih turista sa kojima dolazi i odredjena kultura u vidu Cece,Mine,Seke...,ali ako je boca vode od pola litra 1 euro u obicnom kiosku,o cemu mi onda pricamo?
    Doći će vrlo brzo vrijeme kada će i Crnogorcima koji ne žive uz obalu odmor na crnogorskoj rivijeri biti pitanje kojim će dokazivati vlastitu uspješnost i prestižno imovno stanje. U Hrvatskoj je to stvarnost Hrvatima iz unutrašnjosti HR i to već godinama. Sve je to negdje već viđeno...
    Ako i u godini krize privatnici po primorju ne vide potrebu da spuštaju cijene jer su očigledno prihvatljive turistima, onda to znači da vremena kada je u PG i na primorju nešto koštalo podjednako, su trajno iza nas i više se vrtat neće.
    Last edited by El Re; 16-07-10 at 16:56.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam sad proveo odličan vikend u Stolivu (koga zanima, mala reklama http://www.apartmani-montenegro.com/...pmn_verige.php ) i preporučio bih svima koji vole miran i ugodan odmor u pravoj mediteranskoj atmosferi da odu tamo.

Sa drugovima ipak idem na jedno grčko ostrvo, jer mi se čini je bolji noćni život, a i da probamo neko drugo mjesto. Ne čini mi se da će bit preskupo, mada neće ništa jeftije od Budve. A glede jezika...pa i idem na odmor da ne slušam domaće probleme, čitam domaće novine i gledamo domaće dnevnike ! Ne znam kome je to gušt, no svakakvije ima
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Page 92 of 715 FirstFirst ... 4282888990919293949596102142192592 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (1 members and 1 guests)

1. Clubbin'