Page 90 of 715 FirstFirst ... 4080868788899091929394100140190590 ... LastLast
Results 2,226 to 2,250 of 17859

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    http://www.vijesti.me/index.php?id=343239
    4.000 dinara ili četiri eura
    Gospoda novinari su malo pogresili, oko 10 puta nesto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Glupo bi bilo očekivati da nasi nesto uče od drugog jer su najpametniji, a i kako god urade na kraju ispada super. Nebi volio da nekog dovedem u zabludu jer ne znam koliko će trajati akcija kod komsija, zbog cega je bila akcija.... ili su to mozda oni uradili uoči naseg drzavnog praznika, ali je 12. VIP u Hrvatskoj na graničnim prelazima turistma dijelio VIP pre-paid free SIM kartice :!:
    Vjerujem da kod njih nema nidje ni kap vode jer ne pisu na tablama "imamo vode".
    Kako su sumanuti na kraju sezone će kukati da je moglo bolje pa iduće godine nesto popraviti nego ko im je kriv kad imaju nesposobne u turizmu, a ne ka' mi pa
    "svakog dana u svakom pogledu sve vise napredujemo".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Čudi me da je ovdje na forumu ovo ostalo nezabilježeno.

Inače Hari, stvarno se puno uložilo u ovu sezonu, u Dubrovniku pogotovo. Dubrovnik bilježi rekordne rezultate po svakom pitanju, a radi se i na poboljšanju noćnog života. Jbg, od toga živimo

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Magistrala na Zlatici zatvorena...No se ide iz pravca Bg do pasarele pa kroz masline...Extra sad u sred sezone...
    Idemo dalje,juče Bečići,plaža puna na recimo nekih 65% kapaciteta."Gosti" 95% domaći(pg,nk,ct)...2 ležaljke i suncobran 6-8eVra...Parče pice 2e,krofna 1.5e...Aaaaaaaaa
    Extra!
    A krevet vele da se nudi za 5e.
    I naravno da je sezona pošla po qrcu...
    “Que te vayas con el viento, como siempre!”
    http://www.travelmontenegro.me

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Sad ce guzva.
    Navalica iz srbije. Karata za bus se jeeeedva moze naci. I to ce da traje mjesec dana
    i pffff

Thanks Thanks Given 
    3,379
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Ljepse bi bilo da imamo neke fabrike no sto forsiramo turizam u kojem evo dugi niz godina dokazujemo da ne valjamo nista.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    9,598
    Thanks Thanks Received 
    5,976
    Thanked in
    2,280 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Čudi me da je ovdje na forumu ovo ostalo nezabilježeno.

Inače Hari, stvarno se puno uložilo u ovu sezonu, u Dubrovniku pogotovo. Dubrovnik bilježi rekordne rezultate po svakom pitanju, a radi se i na poboljšanju noćnog života. Jbg, od toga živimo
    Mislim da nije josh otvoren, jer su i u toku pripreme koncerta i kasnije radnici na hotelu bili aktivni...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

http://www.vijesti.me/index.php?id=343470
    Parking i plažni rekviziti skuplji su od smještaja

Podgorica(MINA-BUSINESS) – Štandovi na šetalištima u Budvi i Bečićima neprimjereni su ideji visoko-kvalitetnog turizma koja se zagovara u Crnoj Gori - smatra predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), Žarko Radulović, koji za haos, koji traje godinama, krivi nadležne inspekcije.
    - Igračke, sladoled, bezalkoholna pića, izleti, privatni smještaj, avio karte i sve što možete da zamislite – na jednom štandu. Ili na jednom štandu, koji je označen kao Prodaja sladoleda, sve se prodaje osim sladoleda - rekao je Radulović Radiju Antena M.
    On je pitao da li je neko nešto slično vidio na nekoj drugoj destinaciji, jer on nije.

- Inspekcijske službe ne rade svoj posao onako kako bi trebalo. Kad bi one postupale po zakonu, za pola sata ovaj haos bi stao - kazao je Radulović.
    On je dodao da izlete po Crnoj Gori mahom organizuju oni koji za to nijesu specijalizovani, niti su taj posao prijavili nadležnim organima kako bi plaćali poreze.
    - Imamo za prošlu godinu ocjene stranih tur-operatora, odnosno gostiju koji su koristili izlete – ocjena je 1,5. Imamo najgoru ocjenu za organizaciju izleta u jednoj bajkovitoj zemlji - naveo je Radulović.
    On kao posebno lošu reklamu za crnogorski turizam u ovom trenutku vidi i visoke cijene parkinga i plažnog mobilijara.

- Imate parking koji je pet eura, za jednu poljanu prašnjavu i zapuštenu, gdje vam niko ništa ne garantuje. Platićete pet eura da ostavite auto da biste pošli da se okupate - kazao je Radulović. “Dolje ćete platiti 12 ili 15 eura za ležaljku i suncobran i izaći će vas skuplje nego smještaj”.
    U Morskom dobru rekli su da su cijene zakupa plaža snižene 12 odsto, pa bi zakupci zato trebalo znatno da spuste cijene.

Portparol Morskog dobra, Sandra Radulović, navela je da je preduzeće sugerisalo korisnicima da, s obzirom na ukupnu ekonomsku situaciju, smanje cijene plažnog mobilijara.
    - To je nešto što je na nivou sugestije, a nikako nešto što naši korisnici obavezno moraju da ispune - kazala je Radulović.
    Ona je podsjetila da bi polovina zakupljenih plaža trebalo da bude slobodna - bez ležaljki i suncobrana.

- Apelujem na sve koji dođu u takvu situaciju da ne samo prijave ovakav problem, nego da tačno definišu na kojoj plaži se nalaze, da prijave to odmah na telefon 1300, kako bi precizirali o kome se radi - poručila je Radulović.
    Morsko dobro, kako je dodala, nakon tri negativna zapisnika može da raskine ugovor sa korisnikom, ili da ga ne razmatra za produženje ugovora naredne godine.

Na pitanje šta će Turistička inspekcija preduzeti povodom žalbi koje stizu iz CTU-a i apela iz Morskog dobra, glavni turistički inspektora Milovan Vujović, nije želio da odgovori.
    »Telefonom ne mogu da dajem izjave, ali nismo za sve od toga zaduženi. Ne izlazim lično u javnost, jer nema potrebe, ima neko ko je zadužen da to - rekao je Vujović.

Zar nije ovo boldovano prava tragedija crnogorskog turizma?
    ... 5+15 eura ...
    Bloody Hell!

Thanks Thanks Given 
    577
    Thanks Thanks Received 
    774
    Thanked in
    388 Posts

Jeste. Stvarno je sramno. Pogotovo što mi nije jasan ekskluzivitet koji se pripisuje Budvi u odnosu na Bar, Ulcinj, Petrovac, Herceg-Novi, pa i Tivat

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma koji elitizam, nema ovdje turizma u pravom smislu te rijeci dokle god se ne isprati don Pedja sa svojom pozerskom svitom i na njihovo mjesto ne dovedu ljudi koji hoce da rade u turizmu ali prije svega to i znaju. Nenezic je postao ekspert samo u sepurenju pred novinarima, supljoj prici i iscitavanju statistika +/- u odnosu na 2007, 2008, 2009... :mad:

Ono sto je sasvim sigurno je da ni jedna drzava na svijetu nije dozivjela takav sunovrat turizma (iskljucujuci faktore kao sto su ratovi, elementarne nepogode i sl.) kakav je dozivjela Crna Gora od kako je Nenezic preuzeo da vodi turizam i poceo da sijece granu na kojoj dobar dio nas sjedi. ;-)

Thanks Thanks Given 
    2,309
    Thanks Thanks Received 
    5,857
    Thanked in
    2,041 Posts

Quote Originally Posted by Globetrotter View Post
    Ma koji elitizam, nema ovdje turizma u pravom smislu te rijeci dokle god se ne isprati don Pedja sa svojom pozerskom svitom i na njihovo mjesto ne dovedu ljudi koji hoce da rade u turizmu ali prije svega to i znaju. Nenezic je postao ekspert samo u sepurenju pred novinarima, supljoj prici i iscitavanju statistika +/- u odnosu na 2007, 2008, 2009... :mad:

Ono sto je sasvim sigurno je da ni jedna drzava na svijetu nije dozivjela takav sunovrat turizma (iskljucujuci faktore kao sto su ratovi, elementarne nepogode i sl.) kakav je dozivjela Crna Gora od kako je Nenezic preuzeo da vodi turizam i poceo da sijece granu na kojoj dobar dio nas sjedi. ;-)
    A nisu oni krivi ništa, kriva je svjetska ekonomska kriza.
    Je li ko sluše juče konferenciju za štampu turističkog inspektora? Što ga god pitaju on odgovara, ne znam, nemam podataka, kući su mi podaci ostali, ne mogu na to odgovorit itd.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Čitam danas u Vijesti,valjda se na Mogren naplaćuje ulaz na plažu,i sad su se neki stranci žalili na to,ovi su im iz inspekcije ili ministarstva rekli da ONI PLATE TO,ALI DA DONESU TAJ RAČUN NJIMA,I ONDA ĆE ONI TOGA NEKOGA DA POSPREME.
    A bate koja je vajda kad im ja platim,a žiivm u norvešku recimo,da mi nece MT uplatit na žr taj Evr

Thanks Thanks Given 
    3,379
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by rain_wind_storm View Post
    Čitam danas u Vijesti,valjda se na Mogren naplaćuje ulaz na plažu,i sad su se neki stranci žalili na to,ovi su im iz inspekcije ili ministarstva rekli da ONI PLATE TO,ALI DA DONESU TAJ RAČUN NJIMA,I ONDA ĆE ONI TOGA NEKOGA DA POSPREME.
    A bate koja je vajda kad im ja platim,a žiivm u norvešku recimo,da mi nece MT uplatit na žr taj Evr
    Isto procitah i ne mogah vjerovat.
    Ja volim dat pare i kad ne treba jer se onda vidi da imam para. Jer sam bogatun.
    Zali boze turizma.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

ja mislim da je ovo super sve, i da treba biti i skuplje zasto da ne kad ima ljudi i odavde svi svaki vikend i dan silaze i uzivaju i provode se
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Isto procitah i ne mogah vjerovat.
    Ja volim dat pare i kad ne treba jer se onda vidi da imam para. Jer sam bogatun.
    Zali boze turizma.
    Pa da se plati tome zakupcu(čitaj brat,šura,sestrić,zaovičić,tetkić nekoga iz ministarstva) i onda će oni to da ...Ahaa

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Još mi se i dopada ono u Bečiće,prvi red ležaljki 12e,drugi red 10,sve ostalo po 8e
    A vele krevet za 5e
    Murš
    ---
    Preporuka svima,kad se vrćete iz Budve ajte na Cetinje u "malu kužinu" ručak za 4 osobe 22e

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Sve manje odmjerenih komentara...Ko da čitam "Dan"...Nikakve razlike nema.
    Kad čitam neke komentare imam osjećaj da ih pišu pojedinci koji na topicu izlivaju lično nezadovoljstvo činjenicom da su nezaposleni, moguće i kivni na "tamonekog" što oni nemaju mogućnost da priušte ljetovanje a možda čak ni seksualni život nije na visini...
    Reći da su crnogorske plaže pustinja, da je crnogorska turistička i ponuda i sezona (ne zna se šta više) ubjedljivo najkatastrofalnija u Evropi i da smo doživjeli turistički Armagedon,.....to čak nije ni duhovito. To je u sferi patologije.
    Ne znam da li je u pitanju lični bezobrazluk ili neinformisanost ali kukati nad sudbinom na ovaj način...
    Dragi moji, da je nas zadesio i 10. dio onog što je zadesilo Grčku koja je već 2 mjeseca u haosu ili da prolazimo kroz ono što prolaze španske Costa Brava i Costa del Sol ovđe bi se neki izgleda polili benzinom i zapalili ne mogavši to da gledaju...
    Koliko košta pica ili koliko košta burek ili koliko koštaju mooda od galeba apsolutno je nebitno! Zašto?! Zato što cijene određuje tržište. Ako nešto košta XX eura to je zato što ga neko kupuje po toj cijeni. Onima koji se ne mogu spuštat na primorje ko nekad i priuštit čitav dan banjanja za 15-20 eura naravno da je njima skupo. Ali turizam nije zdravstvena njega pa da svaki građanin mora imat garantovano ljetovanje. Ljetuju oni koji su tokom godine vrijedno radili i zaradili ili su makar pozajmili na ime svog budućeg rada. Nije ljetovanje za ladoleže i besposličare.
    Naravno da treba istinu reći o svemu pa i o turizmu ali pjevat tužbalice i u crno zavijat...Takvim pisanjem se s ovog foruma isključivo rastjeruju oni koji žive u realnom vremenu a ne u virtuelnoj stvarnosti opšteg crnila.
    Ako budem vidio da ima smisla postovaću u nekom narednom postu cjenovnik s grčkog Tasosa (jeftinije grčke destinacije, no one na kojoj je ljetovanje metafora za Srbina koji je uspio u životu) eto tek da vidite kakve su tamo cijene i to sve na današnji dan, u inače generalno turistički kolabiraloj Grčkoj. Možda vam bude interesantno saznanje šta to čeka srpske turiste kojima je "preskupa" Crna Gora.

Thanks Thanks Given 
    3,379
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

O da mi je do tunisa poc da vidim odakle su crnogorci a i jeftinije mi je.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Kad čitam neke komentare imam osjećaj da ih pišu pojedinci koji na topicu izlivaju lično nezadovoljstvo činjenicom da su nezaposleni, moguće i kivni na "tamonekog" što oni nemaju mogućnost da priušte ljetovanje a možda čak ni seksualni život nije na visini...
    Reći da su crnogorske plaže pustinja, da je crnogorska turistička i ponuda i sezona (ne zna se šta više) ubjedljivo najkatastrofalnija u Evropi i da smo doživjeli turistički Armagedon,.....to čak nije ni duhovito. To je u sferi patologije.
    Ne znam da li je u pitanju lični bezobrazluk ili neinformisanost ali kukati nad sudbinom na ovaj način...
    Dragi moji, da je nas zadesio i 10. dio onog što je zadesilo Grčku koja je već 2 mjeseca u haosu ili da prolazimo kroz ono što prolaze španske Costa Brava i Costa del Sol ovđe bi se neki izgleda polili benzinom i zapalili ne mogavši to da gledaju...
    Koliko košta pica ili koliko košta burek ili koliko koštaju mooda od galeba apsolutno je nebitno! Zašto?! Zato što cijene određuje tržište. Ako nešto košta XX eura to je zato što ga neko kupuje po toj cijeni. Onima koji se ne mogu spuštat na primorje ko nekad i priuštit čitav dan banjanja za 15-20 eura naravno da je njima skupo. Ali turizam nije zdravstvena njega pa da svaki građanin mora imat garantovano ljetovanje. Ljetuju oni koji su tokom godine vrijedno radili i zaradili ili su makar pozajmili na ime svog budućeg rada. Nije ljetovanje za ladoleže i besposličare.
    Naravno da treba istinu reći o svemu pa i o turizmu ali pjevat tužbalice i u crno zavijat...Takvim pisanjem se s ovog foruma isključivo rastjeruju oni koji žive u realnom vremenu a ne u virtuelnoj stvarnosti opšteg crnila.
    Ako budem vidio da ima smisla postovaću u nekom narednom postu cjenovnik s grčkog Tasosa (jeftinije grčke destinacije, no one na kojoj je ljetovanje metafora za Srbina koji je uspio u životu) eto tek da vidite kakve su tamo cijene i to sve na današnji dan, u inače generalno turistički kolabiraloj Grčkoj. Možda vam bude interesantno saznanje šta to čeka srpske turiste kojima je "preskupa" Crna Gora.

Evo ću ti i ja dat sa bilo koje destinacije u Grčkoj cijene,da vidiš kako smo mi napredni.Kako cijene smještaja kod privatnika tako i u hotelima,a o hrani i piću takođe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by rain_wind_storm View Post
    Evo ću ti i ja dat sa bilo koje destinacije u Grčkoj cijene,da vidiš kako smo mi napredni.Kako cijene smještaja kod privatnika tako i u hotelima,a o hrani i piću takođe.
    Ajde evo daj da vidimo te hvalospjeve o grckoj.Zivio sam tamo par godina, ajde da vidimo sta imas to ekstra da nam kazes u korist Grcke?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by SECTOR View Post
    Ajde evo daj da vidimo te hvalospjeve o grckoj.Zivio sam tamo par godina, ajde da vidimo sta imas to ekstra da nam kazes u korist Grcke?
    Živio si na području cijele Grčke ili u jednom gradu?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Da ne bi ja sad palamudio i pravio copy/paste imate najjači forum o putovanjima na
    www.putovanja.info
    pa pročitajte iskustva turista i kakve su cijene po državama.
    Izvuci računicu ako odeš 10dana recimo u Budvu,hotelski smještaj,pp,+sve ostalo što ćeš potrošit(hrana i piće).
    Ako ti samo za recimo ležaljke i suncobran za tih 10dana treba minimum 60e.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

vala bi i ja volio jedno nabrajanje i realno poredjenje blagodeti svijeta naspram nas ?
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Ti si u pravu 100%. Ali džabe ti pisanje, ođe se ne piše o tome "ima li se ili se nema". Sve ima svoju cijenu i tržište, jeste, ali cijena mora da prati uslugu. Daj napiši te cijene iz Grčke, ali i navedi šta sve turista dobije za tu cijenu.

Šta se dobije u Crnoj Gori, to svi znamo. Koliko bješe parking na Jaz? 2,5 EUR? Da se parkiraš na nekoj travi između dva drveta? Sjećam se davne 2003 išli smo da snimamo nešto na Jaz, koleginica novinarka je obrađivala turističke teme. Tad niko od nadležnih nije znao reći zašto se parking na Jaz naplaćuje ali svi su znali da "ne bi trebalo". Mrčo na ulazu u Jaz nije htio pričat' o tome i bježao je od kamere. Navodno "ovo je privatna zemlja, pa se zato naplaćuje". Vjerujem da je i sad ista situacija.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

12dana
    800e za dvije osobe sa svim troškovima(takse,vize itd),polupansion u hotelu sa 4*
    Avio polazak iz Bg.
    Hurgada/Egipat
    --------------
    Pogledajte cijene smještaja u Barceloni...

Page 90 of 715 FirstFirst ... 4080868788899091929394100140190590 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (1 members and 5 guests)

1. Clubbin'