Postage: Ł7.50 Other Courier
to znaci dhl i cuda? ako je stvar 30 funti i ovih 7.50... koliko jos da ocekujem da platim?
nadjoh na google... pitao momak sto to znaci..
"other courier means anyone other than Royal mail"
"It means another postal carrier other than royal mail, for example DHL or Parcelforce."
"UPS,Fedex and DHL are couriers"
:/
Mozhe, a i ne mora da znachi da je u pitanju DHL, FedEx, itd... Jednostavno kontaktiraj prodavca i pitaj ga kojom metodom salje tu stvar u Crnu Goru... Tako da nema nedoumica...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Trebam da poručim prednje staklo za IPhone 3G sa alatom -Nije mi bitno vrijeme za koje će da stigne, pa želim savjete na šta da obratim pažnju kako bih poručila najeftiniju varijatnu. Vidjela sam na amazon uk da je ovaj set skuplji nego da ga poručim iz USA, ali tu si i pitanja u vezi PTT troškova, carine, špedicije... Savjeti su dobrodošli
![]()
Evo imas ovu varijantu, iz UK, 15 eura sa shippingom:
http://cgi.ebay.co.uk/Digitizer-iPho...item4150c5d8be
I ova nesto skuplja, oko 28 eura sa shippingom, isto UK:
http://cgi.ebay.co.uk/Digitizer-iPho...item2eabc7135b
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
e jeli ovo http://cgi.ebay.com/NEW-EA-STAR-CAMOUFLAGE-d-g-MENS-LIGHT-BLUE-JEANS-Sz-38-/380228451862?cmd=ViewItem&pt=US_CSA_MC_Jeans&hash= item588761be16 obicna posta ili ona skuplja?![]()
Ada znam da je besplatna ,no da me ovi odje nesrecnici ne oderu kad stigne.
Pitaj prodavca kako to salje, samo nemoj da je neki od kurirskih sluzbi, nego obicna posta (moze i posiljka sa trackingom), ali samo da nije DHL, Fedex, UPS,... jer ces platiti otkup tovarnog lista ~29-35 eur...
Kad smo vec kod 'obicne' poste ...
Stigne meni juce papir iz poste papir da mi je dosla posiljka i da treba da platim 4 evra carinski pregled + 109 evra carinu!!! Misleci da se radi o gresci odem ja tamo ,kad ono medjutim :mad: Sat vrijednosti 88$ oni su racunali po ovoj gornjoj cijeni od 575$![]()
Posto gejnije od carinika koji je to odradio nije bio tu , a ako ne preinaci 'odluku' kad se vidimo , mogu li se zaliti kakvoj inspekciji ili kome vec?
Edit: Nista cudno ne bi bilo da mi sat iste marke i vece cijene nije vec stizao preko njih i bilo je sve u redu...
Last edited by the_sorrow; 02-07-10 at 08:49.
Kreč, kolica i mešalica.
Prifalilo para, sad malo za ljeto
rm -rf /
^ Sat sam uzeo za jednog prijatelja , a inace znam o cemu se radi jer imam kao sto rekoh gore vrlo slican koji je stigao i sve bilo u redu.
Sto se carine tice nece ni da cuju jer unutra nema fakture a na satu stoji naljepnica 575$ ... Tako da ce im se najvjerovatnije morati platiti harač :mad:
@Perun84
Jeste sa Amazona ali preko mail forwardinga , jer kao sto si i vidio ovo ne isporucuju kod nas. Za mail forwarding koji sam ja koristio imas odlican tutorial koji je napisao kolega sa foruma @Jocker.
Inace da je sve bilo u redu sat bi ispao oko 100 eura sa svim dazbinama , doduse sad malo vise je je dolar porastao , a moj je i stigao za te pare prvi put...
Kreč, kolica i mešalica.
Ja samo da se javim, i da kazhem da mi je danas stigao paket iz amerike, kupio sam cpu cooler na amazon, a koristio sam sam mail forwarding - SHIPITO.COM. 18 Juna je poslato iz USA, danas sam preuzeo i platio 4 Eura carinjenjeInace su mi poslali USPS-om Priority Mail International
![]()
a ja zeljno cekam jos jedan paket koji je izgleda zagubljen, 44 dana vec. ovo je drugi koji nije stigao, od ukupno 10ak u zadnjih godinu. naravno-ne krivicom nase smotane poste. srecom ovaj sam osigurao na skoro citav iznos.
forwardit odnodno usps
I koja je situacija s lockerzom? Posto imam masu poena narucio bih nesto, i sta sad stigne mi nesto ispod 150 i oce da mi naplate? Jel s UPSom salju i moze li se zaobic to placanje lopovima?
rm -rf /
Pitanje:
Posto ocekujem da mi stigne iPad, koje dazbine da ocekujem? Kolika carinska stopa i koliki PDV?
Hvala
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks