Page 18 of 1281 FirstFirst ... 814151617181920212228681185181018 ... LastLast
Results 426 to 450 of 32023

Thread: ++ Informacije o internet kupovini

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Ma sve dok ti salju kao obicnu postansku posiljku, sigurno nema problema... Evo meni je do sad stiglo preko 20 posiljki, i ni za jednu nisam platio carinu... To se jedino dogadja kada ti je preusmjere na DHL, UPS, itd... Jeste da tako stigne brze, al debelo platis...
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vjerovatno vecina i zna ali izgleda niko nije pomenuo - http://195.66.165.22/posiljkainfo/pretraga.aspx
    Sajt Poste Crne Gore za pracenje posiljke znaci kad stigne posiljka u cg odmah ce je registrovat tu i uglavnom kad se "pojavi" tu sjutra dan stize na vrata.

Thanks Thanks Given 
    54
    Thanks Thanks Received 
    321
    Thanked in
    81 Posts

Quote Originally Posted by gruna View Post
    Vjerovatno vecina i zna ali izgleda niko nije pomenuo - http://195.66.165.22/posiljkainfo/pretraga.aspx
    Sajt Poste Crne Gore za pracenje posiljke znaci kad stigne posiljka u cg odmah ce je registrovat tu i uglavnom kad se "pojavi" tu sjutra dan stize na vrata.

http://www.track-trace.com/post
    the World's leading dance event
    Sensation

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NikolaPGcity View Post
    Ovo sto sam ja postavio je sajt poste CG i tu mozes da vidis kad je posiljka stigla u CG

Thanks Thanks Given 
    1,694
    Thanks Thanks Received 
    590
    Thanked in
    442 Posts

I koje posiljke se tu mog pratiti? Sve koje imaju tracking, a idu 'regularnom' postom?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    I koje posiljke se tu mog pratiti? Sve koje imaju tracking, a idu 'regularnom' postom?
    Da. Mozda mogu i ove "druge" poste nisam probao jer vazda narucim obicnom postom da ide sa tracking-om.

Thanks Thanks Given 
    54
    Thanks Thanks Received 
    321
    Thanked in
    81 Posts

Quote Originally Posted by gruna View Post
    Ovo sto sam ja postavio je sajt poste CG i tu mozes da vidis kad je posiljka stigla u CG

da ali preko ovoga sajta sto sam ja postavio mozes da pratis svoju posilju u bilo kojoj zemlji gdje se nalazi ..

veoma je korisno imas opciju track direct a imas i with options i onda mozes da izaberes zemlju

prate se posilje koje su poslane EMS-om...
    the World's leading dance event
    Sensation

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

RR826282668CN - ova posiljka treba sjutra da mi stigne, ja sam ubacio ovaj broj na ovaj sajt sto si ti postavio al on mi naso samo ovo sa ovog sajta - http://intmail.183.com.cn/item/trace/itemTraceAction.do - znaci dok nije napustila Kinu, da je stigla u CG nema pa sam zato reko, al ok sad vidim da tamo ima opcija Montenegro da se izabere..

PS. evo za 10 dana mi stize posiljka iz kine - rekord .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo samo da javim "napredak". Paket poslan UPS-om iz Amerika 23. 06., stigao je u Podgoricu 25. 06., i od onda lezi tamo. Jutros su me zvali iz UPS-a da mi oni mogu obavit spediciju, koje zadovoljstvo ce me kostati 58,50€ plus carina, za koju mi ljubazna gospodjica nije znala reci koliko iznosi, odnosno niti koliku stopu carine cu platiti. Paket je (s postarinom) inace oko 170€ vrijednosti. Cekam da mi jave koliko im na kraju moram uplatiti, pa da izvrsim uplatu i nadam se da posiljku mogu ocekivati "vec" sutra.

Javim kako je proslo, da proslijedim informacije ako nekome ubuduce bude trebalo.

Pozdrav.

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

UPS je preskup, i moja je preporuka da se koristi samo ukoliko je neka posiljka hitno potrebna, ili je dosta vrijedna (npr preko 1000 eura), pa zbog sigurnosti. U svim ostalim slucajevima, obicna posta je najbolja solucija.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sta ako nije hitno a stigne preko UPS-a? Koji je najbolji nacin da otkacis i njih i tu robu da vratis? Da li je oni odmah vracaju nazad i ko snosi te troskove?

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Pa znash kako... Nemam iskustava sa time, ali mislim da je procedura standardna kao i kada vracas neku robu kojom nisi zadovoljan... UPS ce vratiti paket prodavcu, a prodavac ce ti vratiti vrijednost proizvoda nazad, medjutim nece ti vratiti troskove postarine... E sad ako postarina nije puno skupa, isplati se...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo me za dobro jutro. Znaci (kao kratka rekapitulacija) paket (spominjani Amazon Kindle) poslan UPS-om (nema alternative, neke stvari salju samo preko Priority Courier Shippinga, odnosno UPS-a) ukupne vrijednosti 209,98$ (sa postarinom).

UPS za usluge spedicije i manipulativne troskove naplacuje 58,50€, a Uprava carina na spomenutu vrijednost paketa naplacuje 20,52€.

Tu sam otkrio jos jednu (moju) gresku -- ne uplacivati carinski dug preko poste. Jer, kako mi je objasnila sluzbenica UPS-a, onda treba dan-dva da se uplata rascisti i da je carina evidentira. Sto mi nitko u UPS-u nije spomenuo prije, onih cetiri-pet puta sto sam razgovarao s njima o tim istim uplatama. Znaci SAD-Podgorica: 2 dana, Podgorica-Kotor: 3+ dana (ako iskljucimo vikend kao neradne dane). Ocekivano vrijeme dostave je 28. 06.

I na kraju, kao pozitivni dodatak: dio narudzbe, poslan kasnije, direktno od proizvodjaca (takodjer narucen i placen preko Amazona, ali salje direktno proizvodjac -- u ovom slucaju M-Edge, dodaci za Kindle) je stigao dok sam ovo pisao, poslan preko FedExa 24. 06., bez i jednog centa dodatne naplate (vrijednost posiljke sa postarinom 80,08$, FedEx Expedited Shipping, ocekivano vrijeme dostave je bio 2. 07.).

Eto, nadam se da ce ovo moje (fantasticno) iskustvo posluziti nekome, pogotovo ako netko zeli narucivati Kindle.

Pozdrav.

Thanks Thanks Given 
    1,694
    Thanks Thanks Received 
    590
    Thanked in
    442 Posts

Cek, za tu drugu posiljku ti fedex nije nista uzeo?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Cek, za tu drugu posiljku ti fedex nije nista uzeo?
    Tako je, nista, nula

Jutros donio vrlo ljubazan momak, ja i pitao (poucen iskustvom s UPS-om) dugujem li sto, i on kaze da je sve vec placeno.

Svaka im cast!

Thanks Thanks Given 
    1,694
    Thanks Thanks Received 
    590
    Thanked in
    442 Posts

Aj konacno neko normalan!

btw nije mi jasno po kojoj carinskoj i pdv stopi su ti naplatili za to:

210 U.S. dollars = ~170 eur + 3% = 175,1 + 7% = 187... i mozda carinski pregled par eur... to je to?
    Last edited by Sale; 29-06-10 at 09:11.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Aj konacno neko normalan!

btw nije mi jasno po kojoj carinskoj i pdv stopi su ti naplatili za to:

210 U.S. dollars = ~170 eur + 3% = 175,1 + 7% = 187... i mozda carinski pregled par eur... to je to?
    Nemam pojma. Faksirali su mi dvije uplatnice, jednu za UPS na 58,50€, i drugu na Upravu carina CG na 20,52€. Ovo za carinu je nesto manje od 10% vrijednosti posiljke.

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Quote Originally Posted by _Ingrid_ View Post
    Ovo mi je bio omiljeni www.asos.com ...dok me nisu zeznuli sa UPS-om
    Koja su iskustva, nema da se bira način slanja ?

Thanks Thanks Given 
    6,191
    Thanks Thanks Received 
    13,737
    Thanked in
    5,204 Posts

Quote Originally Posted by Perun84 View Post
    Evo me za dobro jutro. Znaci (kao kratka rekapitulacija) paket (spominjani Amazon Kindle) poslan UPS-om (nema alternative, neke stvari salju samo preko Priority Courier Shippinga, odnosno UPS-a) ukupne vrijednosti 209,98$ (sa postarinom).

UPS za usluge spedicije i manipulativne troskove naplacuje 58,50€, a Uprava carina na spomenutu vrijednost paketa naplacuje 20,52€.

Tu sam otkrio jos jednu (moju) gresku -- ne uplacivati carinski dug preko poste. Jer, kako mi je objasnila sluzbenica UPS-a, onda treba dan-dva da se uplata rascisti i da je carina evidentira. Sto mi nitko u UPS-u nije spomenuo prije, onih cetiri-pet puta sto sam razgovarao s njima o tim istim uplatama. Znaci SAD-Podgorica: 2 dana, Podgorica-Kotor: 3+ dana (ako iskljucimo vikend kao neradne dane). Ocekivano vrijeme dostave je 28. 06.

I na kraju, kao pozitivni dodatak: dio narudzbe, poslan kasnije, direktno od proizvodjaca (takodjer narucen i placen preko Amazona, ali salje direktno proizvodjac -- u ovom slucaju M-Edge, dodaci za Kindle) je stigao dok sam ovo pisao, poslan preko FedExa 24. 06., bez i jednog centa dodatne naplate (vrijednost posiljke sa postarinom 80,08$, FedEx Expedited Shipping, ocekivano vrijeme dostave je bio 2. 07.).

Eto, nadam se da ce ovo moje (fantasticno) iskustvo posluziti nekome, pogotovo ako netko zeli narucivati Kindle.

Pozdrav.
    Ja sam bas mislio danas da narucim 2-3 Kindle-a, al sam se sad totalno zbunio posle ovog tvog posta?Da ne narucujem direktno preko amazona ili sta vec?

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Heh, neka sad, svako iskustvo je dobrodoslo

Thanks Thanks Given 
    6,191
    Thanks Thanks Received 
    13,737
    Thanked in
    5,204 Posts

BTW pitanje za Peruna, kakve si dodatke jos narucio i kakvi su prvi utisci u vezi Kindle-a?

Thanks Thanks Given 
    1,694
    Thanks Thanks Received 
    590
    Thanked in
    442 Posts

Ipak i fedex naplacuje otkup tovarnog lista, evo sta kaze njihov predstavnik za cg na pitanje da li se placa nesto za posiljku vrijednosti (sa shippingom) do 150 eur: ukoliko je vrijednost do 150 eura, u tom slučaju ne plaćete carinski trošak i PDV. Što se tiče obaveza prema nama, otkup tovarnog lista je 29 eur, a usluga špedicije je gratis.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    8 Posts

Ipak i fedex naplacuje otkup tovarnog lista, evo sta kaze njihov predstavnik za cg na pitanje da li se placa nesto za posiljku vrijednosti (sa shippingom) do 150 eur: ukoliko je vrijednost do 150 eura, u tom slučaju ne plaćete carinski trošak i PDV. Što se tiče obaveza prema nama, otkup tovarnog lista je 29 eur, a usluga špedicije je gratis.
    špediterske usluge za dž? pa to je onda taman uračunato u te "manipulativne troškove" od 29€, za razliku od ovih krvnika od UPS-a
    C9H13NO3

One world, Two wheels

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    BTW pitanje za Peruna, kakve si dodatke jos narucio i kakvi su prvi utisci u vezi Kindle-a?
    M-Edgeovu "futrolu" i svijetlo za Kindle. A utiske javim kad ga dobijem :P

Nemam pojma za to. Gore navedena posiljka naplacena mi je od strane posiljatelja, nista vise nisam platio (niti je tko trazio). E, sad, je li to neki propust, je li posiljka uopce prosla carinsku kontrolu (mislim, je li je itko pogledao/obrazio paznju na nju za prolaska kroz carinu), ili sam jednom i ja docekao da nesto prodje bez kakvog peha, neznam

Pozdrav!

Thanks Thanks Given 
    1,798
    Thanks Thanks Received 
    2,330
    Thanked in
    1,286 Posts

iz engleske stvar od 200funti, stigao je juce, poslat 22.06....

prodavac stavio 50 funti cijenu (po dogovoru) da bi se izbjegla carina i cuda......
    Preko obične pošte (royal) eto toliko
    Last edited by stefke; 01-07-10 at 04:13.

Page 18 of 1281 FirstFirst ... 814151617181920212228681185181018 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)