U Sarajevu danas svečano uručenje prestižne nagrade „Menadžer godine“ Agencije za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope
Priznanje Miomiru Mugoši
Gradonačelniku dr Miomiru Mugoši danas će u Sarajevu biti svečano uručeno prestižno priznanje „Menadžer godine“ za oblast „Najgradonačelnik u regionu“.
U glavnom gradu BiH danas u hotelu „Holidej in“ počinje tradicionalni Poslovni forum regionalne privredne saradnje, u kojem će biti upriličena ceremonija uručenja priznanja.
Nagrade treba da prime i poznati menadžeri Filip Cepter, dr Roman Glaser iz Slovenije, Uve Hajder iz Njemačke, Dušan Antonić iz Srbije, dr Zvonko Biljecki iz Hrvatske, Ahmet Kemal Bajsak iz Turske i Ismet Kasum iz Češke.
Priznanje dodjeljuje Agencija za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope već dvadeset drugi put, a prema odluci međunarodnog žirija, sastavljenog od najuglednijih menadžera i naučnih radnika regiona.
U obrazloženju odluke donešene u maju ove godine, navodi se da se nagrada gradonačelniku Mugoši dodjeljuje za višegodišnje aktivnosti i konkretne rezultate u razvoju Podgorice, a posebno zbog omogućavanja bržeg privrednog razvoja grada, rješavanja infrastrukturnih problema i efikasnog rada gradske uprave.
- U konkurenciji 10 evropskih država i 60 kandidata dobili smo priznanje da smo posao u glavnom gradu obavljali kvalitetno. To nije veliko priznanje samo meni, već i timu mojih saradnika za rezultate koje smo postigli, ali i građanima, jer je rezultat povjerenja, saradnje i podrške koju sam imao od većine žitelja Podgorice u proteklom periodu, a koju svakako očekujem i dalje kao dodatni podsticaj radu – kazao je Mugoša za Pobjedu prije mjesec i po dana, kada je saznao da je dobitnik prestižnog priznanja.
Agencija za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope jedini je globalni nezavisni autoritet ove vrste na području regiona jugoistočne i srednje Evrope.
Nagrada „Menadžer godine“ svrstana je u sedam najrespektabilnijih nagrada u svijetu, zajedno sa priznanjima koja se dodjeljuju u Njujorku, Parizu, Londonu, Rimu, Madridu i Briselu.
Neki od dosadašnjih dobitnika nagrade su Trifun Kostovski, gradonačelnik Skoplja, Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, kao i brojni uspješni privrednici iz Evrope.
I.V.
POBJEDA
Bookmarks