View Poll Results: Koju listu podrzavte za SO Podgorica?

Voters
183. You may not vote on this poll
  • Koalicija za evropsku Podgoricu – dr Miomir Mugoša – DPS – LP - BS

37 20.22%
  • Lista za izbor odbornika za Skupštinu Podgorice „SDP čist izbor – prof. dr Vujica Lazović”

33 18.03%
  • Lista za izbor odbornika za Skupštinu Glavnog grada Stranke srpskih narodnjaka – Dobrilo Dedeić

3 1.64%
  • „Bolja Podgorica, bolja Crna Gora”, (SNP, Nova, PzP....

71 38.80%
  • Ne izlazim na glasanje

39 21.31%
Page 88 of 88 FirstFirst ... 38788485868788
Results 2,176 to 2,198 of 2198

Thread: Podgorica, izbori 23.05.2010. godine

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,936
    Thanked in
    3,986 Posts

Neka što je politika k****, nego ima i sidu. Vrlo perfidno.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Posljednji update: 27. Jun 2010, 11:59

SDP će isključiti Radenovića iz stranke?

Socijaldemokratska partija raspustiće Opštinski odbor u Andrijevici i isključiti iz stranke njegovog predsjednika Veselina Radenovića, koji je sa koalicijom Bolja Andrijevica formirao većinu u lokalnom parlamentu.
    Kako saznaju Vijesti iz SDP-a, u pozadini Radenovićeve odluke vjerovatno su i loši odnosi sa ljudima iz Demokratske partije socijalista Andrijevice.
    "Radenović je od lokalnog DPS-a tražio da bude postavljen za direktora Elektrodistribucije u Andrijevici ili Beranama, što smo u SDP-u ocijenili nerazumnim. Radenović je, dok je bio u komunikaciji sa Podgoricom i vrhom stranke, tvrdio da time samo želi da malo nategne DPS", kazao je izvor Vijesti.
    hahahahahaha
    SDP - principjelnost - ko da vise. Kako se SDP "bori" za program partije: "Sklapaj sto vise - sad ili nikad"
    hahahaha Natezu DPS, pa onda "bolju CG" loveci funkcije.
    Nije mi zao sto rade DPS-u ni koalaciji opozicije, ali me nasmiju naivni glasachi SDP-a koji su iskoristeni za lichne interese dobijanja funkcija i natezanje pojedinaca.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 27-06-10 at 11:53.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Sad sam saznala zasto g. Konjevic nema upisano mjesto rodjenja na sajtu SDP-a. Student i pulen g. Alke koji je izguran do Predsjednika Skupstine PG je sa svojima pobjegao iz Bosne...
    Sto su krili... tj. sto kriju? CG je mala ni CV se ne moze lazno skrpiti, a kamoli ovakvi podaci.
    Pa bash lijepo sto je student postao drzavljanin CG, i sto njegove komsije iz Dajbaba koje zive i rade u CG 50-tak godina, nemaju niti mogu dobiti CG drzavljanstvo.
    Stvar principa i potencija g. Alke...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 27-06-10 at 12:23.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Socijaldemokratska partija raspustiće Opštinski odbor u Andrijevici i isključiti iz stranke njegovog predsjednika Veselina Radenovića, koji je sa koalicijom Bolja Andrijevica formirao većinu u lokalnom parlamentu.
    Kako saznaju Vijesti iz SDP-a, u pozadini Radenovićeve odluke vjerovatno su i loši odnosi sa ljudima iz Demokratske partije socijalista Andrijevice.
    "Radenović je od lokalnog DPS-a tražio da bude postavljen za direktora Elektrodistribucije u Andrijevici ili Beranama, što smo u SDP-u ocijenili nerazumnim. Radenović je, dok je bio u komunikaciji sa Podgoricom i vrhom stranke, tvrdio da time samo želi da malo nategne DPS", kazao je izvor Vijesti.
    Vise se cojek ne treba cuditi sto nam je tako dobro i sto sve ide super, kad se tako dijele funkcije direktora. Nemam pojma sta je doticni po profesiji ali ako je on tako odlucio da je bas strucan za direktora onda je malo sumnjivo i cudno da ranije nijesu znali za njegovu skromnost. Znam da je njega sad malo briga jer je on nosilac mandta, ali ako ga ne najure iz partije mrka kapa.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Vise se cojek ne treba cuditi sto nam je tako dobro i sto sve ide super, kad se tako dijele funkcije direktora. Nemam pojma sta je doticni po profesiji ali ako je on tako odlucio da je bas strucan za direktora onda je malo sumnjivo i cudno da ranije nijesu znali za njegovu skromnost. Znam da je njega sad malo briga jer je on nosilac mandta, ali ako ga ne najure iz partije mrka kapa.

Prije 50-tak godina.. bile su poznate svadje izmedju prvoboraca kojima su tada ppriznali automatski zvanje visoke struchne spreme - da li ce biti advokati, inzinjeri, doktori itd i to ljudima bez 4 razreda osnovne ALI sa zvanjem "provoborca"... Elem, ne samo sto im je priznate visoka skolska sprema, vec su htjeli da se prihvate obavljanju tih profesija...
    Takvi biseri su bili primjer ovim danashnjim biserima i nista nas ne iznenadjuje.
    U toku dana se fasuju fakultetske diplome, doktorati itd... konstruisu se lazne i nebulozne info u CV - novih politichkih pulena, a pored toga se usput tjera iz CG divno vaspitana, obrazovno i profesionalno kvalitetna omladina (posebno iz PG)...
    Sve je isto ko i "lani" samo variacije na istu temu...
    Nismo mi rodjeni u PG..tj. CG..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Sad sam saznala zasto g. Konjevic nema upisano mjesto rodjenja na sajtu SDP-a. Student i pulen g. Alke koji je izguran do Predsjednika Skupstine PG je sa svojima pobjegao iz Bosne...
    Sto su krili... tj. sto kriju? CG je mala ni CV se ne moze lazno skrpiti, a kamoli ovakvi podaci.
    Pa bash lijepo sto je student postao drzavljanin CG, i sto njegove komsije iz Dajbaba koje zive i rade u CG 50-tak godina, nemaju niti mogu dobiti CG drzavljanstvo.

Hvala Lepo
    Teorija krvi i tla, je li Majo? Odavno me ne čudi što si izabrala Berlina za svoje boravište.
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A šta je bila suština pregovora DPS i SDP u Podgorici? Da nije možda evropska budućnost Crne Gore?
    Pa danima smo čitali da je spor samo oko rasporeda fotelja.
    I sad je Radenović kriv jer je tražio fotelju za sebe?

Direktor ED u Andrijevici??? Kako vi zamišljate to radno mjesto? Nema Andrijevica 1000 ljudi u distribuciji nego možda 10. Ko da je u Podgorici tražio da bude menadžer samoposluge..
    Last edited by MonterO; 27-06-10 at 18:20.
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post

Hvala Lepo

neki bi ovdje prepoznali latentni fasizam.

ja,naprimjer.
    ilustrovani namaz za kucnog ljubimca

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    Teorija krvi i tla, je li Majo? Odavno me ne čudi što si izabrala Berlina za svoje boravište.
    Quote Originally Posted by ja sam papa View Post
    neki bi ovdje prepoznali latentni fasizam.

ja,naprimjer.
    Vas dva gospodina bi mogli malo da prostudirate citanje...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

A šta je bila suština pregovora DPS i SDP u Podgorici? Da nije možda evropska budućnost Crne Gore?
    Pa danima smo čitali da je spor samo oko rasporeda fotelja.
    I sad je Radenović kriv jer je tražio fotelju za sebe?

Direktor ED u Andrijevici??? Kako vi zamišljate to radno mjesto? Nema Andrijevica 1000 ljudi u distribuciji nego možda 10. Ko da je u Podgorici tražio da bude menadžer samoposluge..
    Posto je u Andrijevici mogao je traziti tamo nesto a sad poredjivanje kako je to na relaciji Podgorice je sporedno. Ne znam o kojim foteljamu su se sporili u PG ali nekako mi je normalnije da se za direktore biraju preko konkursa i trazi sposoban menadzer. Mislio sam da se te trgovine ticu mjesta u opstini i vezano za lokalnu upravu, a ne da se na kraju ispostavi da je direktor bolnice neki aktivista koje blage veze nema sa medicinom.

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Kukavac ovaj Radenović, kako li on uđe u SDP.
    SDP raspostio OO u Andrijevici, što je jedino logično bilo.

Ovo je za mene bilo ogromno negativno iznenađenje, ali vrh stranke je spasio situaciju.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Sto ja ne volim ove shale.
    Prvo, zna se da sam prva podrzala da sve osobe koje nemaju rijesen status u CG dobiju CG drzavljanstvo. Drugo lijepo sam to podrzala i u mom komentaru, i da mi je zao sto i drugi nemaju rijesen status ni nakon 50 god rada i boravka u CG... a sta citam od podrzavalaca profiterske partije SDP-a?
    Boze, na svasta su spremni ovi iz "sklapaj sto vise"...pa i na namjerno lose interpretacije komentara. Samo me chudi sto nisu naveli mjesto rodjenja studenta koji je postavljen na chelo PG Skupstine ako su znali, a posebno zato sto ni sam student nije naveo u svojoj biografiji na sajtu SDP-a. Logichno je da se nesto krije i ne vidim razlog za to. Ako student ima razlog, to je vec nesto drugo (bash je bilo ochigledno prikrivanje ili stid ili ko zna sta - jako neobichno).
    Za g. ja sam papa, sto me ne chudi jer je razlog jasan..ali Vi g. lale47...Stvarno ste me znenadili ... Ja nemam nista protiv onih koji su sa periferije PG niti protiv onih koji imaju kokosinjce...Vjerovatno je to zato sto sam iz CG izasla ne znajuci ni da PG ima kokosinjac u predgradju, pa nemam takvih kompleksa, inace da je tako ne bih ni sa kim iz CG pricala, a kamoli na forumu. To sto se tiche i "klase i rase".
    Zato, fino i lagano prochitajte sta sam napisala, a ne ono sto bi Vi htjeli da procitate od Vasih misli...Tako nekako.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 27-06-10 at 21:43.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Posto je u Andrijevici mogao je traziti tamo nesto a sad poredjivanje kako je to na relaciji Podgorice je sporedno. Ne znam o kojim foteljamu su se sporili u PG ali nekako mi je normalnije da se za direktore biraju preko konkursa i trazi sposoban menadzer. Mislio sam da se te trgovine ticu mjesta u opstini i vezano za lokalnu upravu, a ne da se na kraju ispostavi da je direktor bolnice neki aktivista koje blage veze nema sa medicinom.
    On je itražio da bude šef poslovnice ED u Andrijevici. Nije to nikakvo menadžersko mjesto, nego jedno od par mjesta koje DPS može da mu obezbjedi u Andrijevici. I sad je Radenović nepošten i ovakav i onakav, a tražio je isto ono što traže u svakoj partiji na lokalnom i državnom nivou kad se govori o koalicijama - fotelju.
    Ali DPS mu zo nije dao. I da se ne zavaravamo, nije sukob bio zbog posla u distribuciji. Problem je bio što je DPS htio da postavi svog predsjednika skupštine, koji bi funkcionisao kao de fakto prvi čovjek opštine. Radenović je imao svoje principe i istoriju sa tim DPSovcim i nije htio da im vjeruje na riječ. Sa druge strane, SNP je jedva dočekao ovakvu priliku i izašao mu u sussret.
    Pa taj Radenović je običan čovjek koji je došao na svoje posle 20 godina. Shvatate li da je taj čovjek bio za suverenu CG od 1990?!
    I šta je trebao da uradi kad je došlo njegovih 5 minuta? Da prepusti sve DPS i sačeka buket ruža od GO SDP?
    Ako iko zna DPS u AN, zna ih Radenović. I kaže da ih se sjeća dok su bili "Jugosloveni". I sjeća se njihovog odnosa.

Smiješne su i kao i obično licemjerne kritike na račun ovog čovjeka.

Quote Originally Posted by Escobar_BP View Post
    Kukavac ovaj Radenović, kako li on uđe u SDP.
    SDP raspostio OO u Andrijevici, što je jedino logično bilo.

Ovo je za mene bilo ogromno negativno iznenađenje, ali vrh stranke je spasio situaciju.
    Odgovorio sam gore. Ušao je u SDP jer je bio za suverenu CG i kao takav je bio endemska vrsta u Andrijevici.
    Pametno je i rekao. Crna Gora nije u opasnosti, tako da su sve opcije otvorene.
    DPS i BCG Andrijevice su bili na istoj strani prije 10 godina i Radenović im to fino kaže. Kaže im ono što i mi stalno govorimo "Svi ste vi isti".

Ali ako je jedan Radenović iz Andrijevice sa svojih 150 glasača uspio da ovako uzdrma političku scenu u Crnoj Gori...... nemam komentar

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Trgovine se tiču mjesta u opštini na koje te DPS može zaposliti, a to su Javna preduzeća i slično. ED se pokazuje da je takav primjer i na kraju krajeva ovaj Radenović je i radio u Distribuciji. A otkaz je dobio jer je radio savjesno i pošteno, koliko sam uspio da saznam.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Ovi iz Andrijevice je ućario 20.000+stan za taj pristup koaliciji.

Što se tiče Raška Konjevića...
    Njega znam evo ima i 10ak godina.Sjećam se plakanja i moljenja da ga prime u SAVJET MLADIH DPS...Sjećam se da tada nije bio baš pametan momak,ali izgleda da se dosta dobro zavuka nekome...
    “Que te vayas con el viento, como siempre!”
    http://www.travelmontenegro.me

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

On je itražio da bude šef poslovnice ED u Andrijevici. Nije to nikakvo menadžersko mjesto, nego jedno od par mjesta koje DPS može da mu obezbjedi u Andrijevici. I sad je Radenović nepošten i ovakav i onakav, a tražio je isto ono što traže u svakoj partiji na lokalnom i državnom nivou kad se govori o koalicijama - fotelju.
    Ali DPS mu zo nije dao. I da se ne zavaravamo, nije sukob bio zbog posla u distribuciji. Problem je bio što je DPS htio da postavi svog predsjednika skupštine, koji bi funkcionisao kao de fakto prvi čovjek opštine. Radenović je imao svoje principe i istoriju sa tim DPSovcim i nije htio da im vjeruje na riječ. Sa druge strane, SNP je jedva dočekao ovakvu priliku i izašao mu u sussret.
    Pa taj Radenović je običan čovjek koji je došao na svoje posle 20 godina. Shvatate li da je taj čovjek bio za suverenu CG od 1990?!
    I šta je trebao da uradi kad je došlo njegovih 5 minuta?
    Niti sam pisao da je neposten niti znam cojeka da bih ga ocjenjivao, a daleka mi je i ta logika "mojih 5 minuta i mogu sta oću". Ocigledno je u Andrijevici malo mjesta za podjelu a puno onih koji misle da su zasluzni pa nastaju zbrke.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

ih koliko je sati doslo vujici onda zbirno
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

hahhahah 19x5 + sinergija koalicije +2

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,936
    Thanked in
    3,986 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ih koliko je sati doslo vujici onda zbirno
    Da nije pio onaj energetski napitak zbog kojeg dan traje 28 sati?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Nekad su KOMUNISTI od STRUCHNJAKA pravili PODANIKE,
    danas od PODANIKA prave STRUCHNJAKE,
    a LIDERSKE CENTRALISTICHKE STRANKE,
    neka uvedu UNUTARPARIJSKU DEMOKRATIJU i biraju RUKOVODIOCE na lokalnom nivou bez diktata LIDERA, pozitivna REGRUTACIJA,
    pa ako PARTIJA POGRIJESHI,
    neka to plati na sledecim izborima,
    ali GLAS NARODA SE MORA POSHTOVAT,
    valjda ovi iz ANDRIJEVICE bolje znaju za koga su glasali,
    nego ovi iz PODGORICE.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by rain_wind_storm View Post
    Ovi iz Andrijevice je ućario 20.000+stan za taj pristup koaliciji.

Što se tiče Raška Konjevića...
    Njega znam evo ima i 10ak godina.Sjećam se plakanja i moljenja da ga prime u SAVJET MLADIH DPS...Sjećam se da tada nije bio baš pametan momak,ali izgleda da se dosta dobro zavuka nekome...
    Au.. dobar bonus za gospodina iz Andrijevice... Da li je oporezovan taj "bonus" od 20 000e? "Stanchic" je sigurno neke manje kvadrature. Koliko ono bjese kvadrat politichkog stanchica u PG?
    Gospodin iz Vasojevica je samo odano i otvoreno ispratio SDP program partije na najbolji moguci nachin...

Ovo za studenta me ne bi zachudilo... najbolji proboj kroz adekvatni politichki program.
    Samo... mislim se, da li ovi ljudi iz Plava i Bosne misle da je PG u ravni sa Tokiom, NY ili...pa se ne zna ko je kad "sljegao" u PG, kako se "skucio", od chega i odakle?
    Oni zmure, sakriju se pod sopstvenu misicu, nos u oblacima i misle da ih niko nije vidio do partijske funkcije. Clonirali se juche.

Hvala Lepo

p.s. Kad ce se DPS prizvat pameti....
    p.p.s. Nesto mi pade na pamet uporedjujuci Berlin sa PG... Nekad je bilo poznato da je zenski rod u CG jako brzo napredovao u karijeri po partijskom nesebichnom nadahnucu, trudu, stilu itd.. pa su dobacivanja i podsmjeh bili cesto i opravdani, ali se 'pravdalo' CG macho dzentlmenstvom... Danas, koliko se da primijetiti... nesto su se izmijenile "polne" uloge tih sa vrtoglavom "karijerom".. Mislim, navikla sam u Berlinu na takve mushke "karijere" ali mi se nesto ne poklapa sa CG mentalitetom, mada, CG jako napreduje u tim "integracijama" pa... sigurno vi u CG to bolje znate ...
    Last edited by Maja; 28-06-10 at 18:21.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

U Sarajevu danas svečano uručenje prestižne nagrade „Menadžer godine“ Agencije za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope

Priznanje Miomiru Mugoši

Gradonačelniku dr Miomiru Mugoši danas će u Sarajevu biti svečano uručeno prestižno priznanje „Menadžer godine“ za oblast „Najgradonačelnik u regionu“.
    U glavnom gradu BiH danas u hotelu „Holidej in“ počinje tradicionalni Poslovni forum regionalne privredne saradnje, u kojem će biti upriličena ceremonija uručenja priznanja.
    Nagrade treba da prime i poznati menadžeri Filip Cepter, dr Roman Glaser iz Slovenije, Uve Hajder iz Njemačke, Dušan Antonić iz Srbije, dr Zvonko Biljecki iz Hrvatske, Ahmet Kemal Bajsak iz Turske i Ismet Kasum iz Češke.
    Priznanje dodjeljuje Agencija za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope već dvadeset drugi put, a prema odluci međunarodnog žirija, sastavljenog od najuglednijih menadžera i naučnih radnika regiona.

U obrazloženju odluke donešene u maju ove godine, navodi se da se nagrada gradonačelniku Mugoši dodjeljuje za višegodišnje aktivnosti i konkretne rezultate u razvoju Podgorice, a posebno zbog omogućavanja bržeg privrednog razvoja grada, rješavanja infrastrukturnih problema i efikasnog rada gradske uprave.

- U konkurenciji 10 evropskih država i 60 kandidata dobili smo priznanje da smo posao u glavnom gradu obavljali kvalitetno. To nije veliko priznanje samo meni, već i timu mojih saradnika za rezultate koje smo postigli, ali i građanima, jer je rezultat povjerenja, saradnje i podrške koju sam imao od većine žitelja Podgorice u proteklom periodu, a koju svakako očekujem i dalje kao dodatni podsticaj radu – kazao je Mugoša za Pobjedu prije mjesec i po dana, kada je saznao da je dobitnik prestižnog priznanja.
    Agencija za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope jedini je globalni nezavisni autoritet ove vrste na području regiona jugoistočne i srednje Evrope.
    Nagrada „Menadžer godine“ svrstana je u sedam najrespektabilnijih nagrada u svijetu, zajedno sa priznanjima koja se dodjeljuju u Njujorku, Parizu, Londonu, Rimu, Madridu i Briselu.
    Neki od dosadašnjih dobitnika nagrade su Trifun Kostovski, gradonačelnik Skoplja, Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, kao i brojni uspješni privrednici iz Evrope.

I.V.

POBJEDA
    Medenjak nash...
    G. Mugosi chestitke na zasluzeno dobijenoj nagradi i da ih dobija napokon i u CG. Sa srecom.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 01-07-10 at 15:47.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hoćemo Mugošu i nikoga drugoga. On je ovaj grad izgradio, zato mu treba dati doživotni mandat. I neka ruši selendre, neka poruši sve one stare kućetine i one četvrti koje više podsjećaju na sela nego na grad i neka na njihovom mjestu izgradi zgrade. Podgorica je PRIJESTONICA, a za starinske kućerine i držanje živine, postoje okolna SELA! Ja živim u zgradi u centru PG, na južnoj strani je pravi grad, na sjevernoj selendra sa trošnim kućama od 300 godina. Nadam se da će za 10 godina sve to biti pretvoreno u zgrade.
    "ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"

Page 88 of 88 FirstFirst ... 38788485868788

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)