Originally Posted by
Perun84
Evo me za dobro jutro. Znaci (kao kratka rekapitulacija) paket (spominjani Amazon Kindle) poslan UPS-om (nema alternative, neke stvari salju samo preko Priority Courier Shippinga, odnosno UPS-a) ukupne vrijednosti 209,98$ (sa postarinom).
UPS za usluge spedicije i manipulativne troskove naplacuje 58,50€, a Uprava carina na spomenutu vrijednost paketa naplacuje 20,52€.
Tu sam otkrio jos jednu (moju) gresku -- ne uplacivati carinski dug preko poste. Jer, kako mi je objasnila sluzbenica UPS-a, onda treba dan-dva da se uplata rascisti i da je carina evidentira. Sto mi nitko u UPS-u nije spomenuo prije, onih cetiri-pet puta sto sam razgovarao s njima o tim istim uplatama. Znaci SAD-Podgorica: 2 dana, Podgorica-Kotor: 3+ dana (ako iskljucimo vikend kao neradne dane). Ocekivano vrijeme dostave je 28. 06.
I na kraju, kao pozitivni dodatak: dio narudzbe, poslan kasnije, direktno od proizvodjaca (takodjer narucen i placen preko Amazona, ali salje direktno proizvodjac -- u ovom slucaju M-Edge, dodaci za Kindle) je stigao dok sam ovo pisao, poslan preko FedExa 24. 06., bez i jednog centa dodatne naplate (vrijednost posiljke sa postarinom 80,08$, FedEx Expedited Shipping, ocekivano vrijeme dostave je bio 2. 07.).
Eto, nadam se da ce ovo moje (fantasticno) iskustvo posluziti nekome, pogotovo ako netko zeli narucivati Kindle.
Pozdrav.
Bookmarks