Page 280 of 321 FirstFirst ... 180230270276277278279280281282283284290 ... LastLast
Results 6,976 to 7,000 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Da rezimiramo, buksovci su krivi što nema vode a najviše popaj.
    Oskare ne voliš ih baš nešto a?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Da rezimiramo, buksovci su krivi što nema vode a najviše popaj.
    Oskare ne voliš ih baš nešto a?
    Nemam ja šta da ih volim ili ne volim...našli su foru da uzmu pare i uzimaju ih. Pri tom im ne smeta alternativnost da se pokažu i u pravom cetinjskom svjetlu vozeći BMW 5, a ne bubu iz 84, ili Renoa 4.

Mislim da nijednu reklamu nijesu uradili za džabe, a sjetit će se neko i skrivene kamere sa njima prije par godina kad im je rečeno da neće dobit pare za novogodišnji program, đe su ih gledaoci mogli viđet u jednom sasvim drugom svjetlu, kao hladne poslovne ljude koji neće da počnu da snimaju dok ne stignu pare. I ne zamjeram im, isto i ja mislim.

Njihova zejebancija je često ozbiljno uticala na to da se neke stvari koje su mogle valjat Cetinju...i to je ono što im zamjeram. A ne radi se o glupim momcima, no o grupi đe su možda i najinteligentniji skupljeni na gomilu.

Da hoće da pomognu gradu mogli bi i nekim konstruktivnim idejama, no me više nerviraju novinari koji ih intervjuišu oko svake bitne stvari i pretvaraju je dijelom u zajebanciju, umjesto da odu kod nadležnih i pitaju što to nije završeno.

Može nekome ko živi van Cetinja bit simpatično to što se često sprdamo sa svojom mukom, nama što živimo tamo ponekad nije baš do sprdnje.
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A ne volim ih ni ja nesto...Ponekad me nasmiju, ali vise puta ispadnu budale.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Mora da su odbili SDP pohlepne aktiviste pa...
    Uzasni su SDP-ovci kad im se plen otima. Ne biraju sredstva..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Pri tom im ne smeta alternativnost da se pokažu i u pravom cetinjskom svjetlu vozeći BMW 5, a ne bubu iz 84, ili Renoa 4.
    Zavist je cudo
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Al je bitno kakva auta voze booksovci?
    Kakva god da su, zaradili su ih radeci posteno to sto rade, sprdajuci se ali treba neko i to da radi. Nisu od nikog uzeli, nikog zakinuli... A sprdnje ne hvali. Vlasti sa ovaknvim radom im daju materijala za sprdnju na pretek.

Vlast ima mogucnosti i sredstava da utice na mnogo stvari, pa i na navike gradjana. Treba da radi sve da bi rjesila odredjene probleme. Da li se to radi? Da li je nemanje vode, rjesavanje nekih problema?

Ili treba kao matuzalem reci, da je voda za Cetinje skupa, i da je takva situacija da jednostavno ne moze biti vode stalno(?!). Onda ostaje ili da se Cetinjani odviknu od vode ili da se Cetinje "zatvori".
    Last edited by sky; 22-06-10 at 14:10.
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa ne mogu booksovci da uticu na sve, oni su komicari kao onaj sto glumi ali-g(i on ne izlazi iz svojih figura).
    I treba da se cijeni sto voze bmw 5. Pa i ja kad dodjem kuci necu da vozim renoa da bi se uklopio vec cu da pokazem sta imam. Sta ce ti pare u banci ako ne nadjes neku nagradu za rad ulozen u njima. Pa zbog cega cinis to sve sto cinish, onda je najbolje da lezis sa drugima u kafic i vozish reno84to, jer ti pare ocigledno ne trebaju za nista, pa zasto se muciti.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ma to je komunistichka ideologija od pocetne karijere pok. Slobodana Milosevica koji je vozio Zastavu 101 i bio pojam skromnosti medju komunistima tada ... a vidim i sada...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,634
    Thanked in
    2,734 Posts

Majo šta ti imaš protiv Sloba?
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Majo šta ti imaš protiv Sloba?
    Ma maja i niko ne moze da ima nesto protiv zloba. Za vrijeme njegove vladavine su prosperirale sve exyu republike i da je josh malo bio na vlasti usli bismo u eu ili rusku-uniju i vozili svi bmw 6tice

Thanks Thanks Given 
    330
    Thanks Thanks Received 
    133
    Thanked in
    80 Posts

Default Matuf na popravnom...

Quote Originally Posted by metuzalem View Post
    Ne znam cemu se cuditi....

Voda za Cetinje se ispumpava iz Podgora, dvadesetak km udaljenog od Cetinja i to vodovodom duzine desetak km na nadmorsku visinu od preko 1000 m...
    No zaludu se skola uci kad postoji mucna opstenarodna navika da se sve nauceno nakon skole namah zaboravi, jer izgleda da djeca uce za roditelje i ucitelje a ne na polzu opshtenarodnog napretka, jer je dovoljno osnovno znanje iz fizike kako bi se izracunala snaga (energija) potrebna da se jedan kubni metar "izbachi" na 1000 metara visine, ako se uzme da je na metar visine potrebna jedna konjska snaga u sekundi....

- M - ka matuf nepopravni...
    Tek nakon sto ovaj tekst (jucer) postavih, sjetih se koliko sam toga zaboravio, sve se nadajuci dace me neko od ovog pametnog i skolovanog naroda ispraviti, no posto procitah zadnje postove postade mi jasno da ovdje niko i ne dolazi da nesto procita vec daprospe pamet, ma i ja nijesam nista bolji...

No i oni najgori djaci bi, u mom formulisanju snage potrebne za pumpanje cetinjske vode, na prvi pogled mogli zapaziti da:

za podizanje kubika vode (1000 litara) nije dovoljna jedna konjska snaga (tojest 75 kgm/sec)
    vec otprilike - 14..!

...a posto cetinjski vodovod ima kapacitet 250 lit/sec (1/4 kubnog metra) znaci da su po metru visine potrebne od 3.5 konjske snage a sve to puta - visinska razlika + gubici..., zlazi na preko 2000 W odnosno 4.500 konjskih snaga

...sad samo da ovo zakljucim da da se nosim u....

- M -

Thanks Thanks Given 
    330
    Thanks Thanks Received 
    133
    Thanked in
    80 Posts

Default Priznanje....

Quote Originally Posted by sky View Post
    Al je bitno kakva auta voze booksovci?

Ili treba kao matuzalem reci, da je voda za Cetinje skupa, i da je takva situacija da jednostavno ne moze biti vode stalno(?!). Onda ostaje ili da se Cetinjani odviknu od vode ili da se Cetinje "zatvori".
    Bilo bi neoprostivo, ne zahvaliti se ovome djeticu sto me na ovako lijep i otmen nacin pomenu prilikom iznosenja svog veoma bistrog pogleda na mutne cetinjske prilike..., sto me nije iznenadilo jer mi ostrina njegovog "pera" i uma, ni do sada nije promakla...

Pozdraff!!!!
    - M -

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Zavist je cudo
    Ma kako da nije, jer sam ja vaspitavan od malih nogu da to para što imam potrošim na dobro auto

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Zamislite vi vaspitanje - kad porastesh morash biti u pol. odborima kao g. Vujica.....

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

...znaci da su po metru visine potrebne od 3.5 konjske snage ......
    - M -
    To je sitnica koliko treba konjskih snaga da se nasim ljudima objasni da mora platiti tu vodu koju koristi. Naplata je efikasna ispod 20% a lelekaci su vazda stoprocentni. Najglasniji nijesu one naivcine sto placaju već oni koji komunalno shvatili kao komunizam. Kad natovari dug par stotina eura onda mu kao siromahu pomazu pa mu se pola oprosti, a pola podijeli na rate pa on ceka da se opet to nakupi....i tako u krug da se mnogi i ne śecaju kad su vodu platili. Kad ih pitas ima spreman odgovor" kako da placam vodu kad je nema".
    Prije par dana jedan davnosnji Cetinjanin dosa sa nekim.... da pogledaju kako je grad rijesio problem otpadnih voda, da li bi se mogle kakve pare za to mogle sklapiti od EU... i kazu mu da ode i da se raspita u opstinu. Kaze neće jer bi mu tamo rekli da to vec postoji samo sklonili da djeca ne pokvare, a kad bi pita svoje zemljake htjeli bi trista cuda, a pisati mogu i uz neki cecar .

Thanks Thanks Given 
    330
    Thanks Thanks Received 
    133
    Thanked in
    80 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Najglasniji nijesu one naivcine sto placaju već oni koji komunalno shvatili kao komunizam.
    Hari...

Znam koliko istine ima u ovoj tvojoj primjedbi, jer sam nakod zemljotresa 79. itekako dobio uvid u razmisljanja i ochekivanja prosjecnog samoupravljaca, sto se tesko moze promijeniti te je rezimu bilo lako da Liberale jednom za svagda "digne iz fibala..." pri tome koristeci ovu dosta skupu - vodenu energiju.

- M -

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mislim da nijednu reklamu nijesu uradili za džabe, a sjetit će se neko i skrivene kamere sa njima prije par godina kad im je rečeno da neće dobit pare za novogodišnji program, đe su ih gledaoci mogli viđet u jednom sasvim drugom svjetlu, kao hladne poslovne ljude koji neće da počnu da snimaju dok ne stignu pare. I ne zamjeram im, isto i ja mislim.

Je li ovo skrivena kamera oko koje govoris neistinu ?

Thanks Thanks Given 
    2,049
    Thanks Thanks Received 
    6,296
    Thanked in
    2,927 Posts

ŽIVJELE VUVUZELE!

Ne zna se još tko će biti svjetski nogometni prvak, ali zna se da će pobjednik biti svjetska farmaceutska industrija: milijarde ljudi ovih dana stoje u redovima pred apotekama i kupuju mjesečnu zalihu aspirina, nurofena i ostalih šarenih analgetika, držeći se za glave betonirane zaglušujućim zujanjem vuvuzela, dugačkih truba nepodnošljivo iritantnog zvuka od stotinu i četrdeset decibela u koje deseci hiljada razuzdanih Afrikanaca zdušno pušu svih devedeset minuta, bilo da u prime-timeu igraju Južna Afrika i Francuska, ili u vrijeme ručka Južna Koreja i Grčka, pa se čini kao da su cijelu Afriku prekrili gigantski rojevi mutiranih stršljenova-ubojica na kokainu i metamfetaminima.
    Boris-Dezulovic

Vuvuzele su tako ukrale show Messiju, Ronaldu i Rooneyu, ni o čemu sportski komentatori danas ne govore osim o zaglušujućim vuvuzelama, koje su prvih sedam dana Mundijala zujale kao onomad Jehovine trube jerihonske, kada su sedmog dana opsade svojom gigadecibelskom bukom srušile čvrste zidine, a narod Izraelov provalio u grad. Bio je to kraj slavnog grada Jerihona, baš kao što danas vuvuzele jerihonske označavaju prvi tjedan najgoreg Mundijala ikad, pa čovjek gotovo poželi da svojom gigadecibelskom bukom sedmog dana sruše i čvrste zidine johanesburškog stadiona. I da konačno skonča ova dosadna korporativna zabava u kojoj siromašni Afrikanci kupuju skupe karte da na skupim stadionima gledaju skupe zvijezde kako čuvaju svoje skupe noge.

Svjetskom "sindikatu" sportskih komentatora, koji preklinju Fifu da nekako zabrani već zloglasne trube južnoafričke, pridružili su se, jasna stvar, i vrli komentatori južnoslavenskih televizija. Zagrebački, sarajevski i beogradski komentatori jadaju se tako već sedam dana kako ne čuju ni sami sebe, i kako se od neizdržive buke ne čuju ni "pravi" - valjda europski i južnoamerički - navijači. Hrvatska televizija prva se dosjetila jadu, pa je u jednom trenutku čak i isključila zvuk sa stadiona. Hrvati su se tako mogli koncentrirano posvetiti gledanju takozvanog nogometa i slušanju eksperata sportske redakcije HTV-a kako učeno recitiraju prezimena korejskih i kamerunskih igrača.

Saznali smo tako da se i to može: jednostavno isključiti ton svaki put kad osjetljivi mikrofoni Hrvatske televizije zabilježe buku odveć iritantnu za osjetljivo hrvatsko uho. Saznali smo to, eto, tek na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoj Africi, 2010. godine, nakon dakle punih dvadeset godina.

Dvadeset godina hrvatskim stadionima i dvoranama odjekuju zborne pjesme "Za dom spremni!" ili "Ajmo, ustaše!", dvadeset godina južnoslavenske televizije prenose u naše domove ljupke višeglasne arije "Ubij, zakolji, da Hrvat/Srbin/Bošnjak ne postoji!", punih dvadeset godina balkanski ljubitelji sporta zdušno skandiraju svoje mrzilačke refrene, noževe, žice i Srebrenice, zore, dane, Jure i Bobane, Karadžiće Raše i kite naše, iznova pune Jasenovce, Manjače i Kazane, pa ih osvećuju, dvadeset godina ustrajno huče i krevelje se Ciganima, balijama, škutorima i crnoputim majmunima i prizivaju poglavnike, đenerale, mudžahide, bin Ladene, Arkane, Mladiće, Francetiće i Norce, puše svojim herojima za to predviđene organe i duvaju u njih kao u vuvuzele, bilo da u prime-timeu igraju Srbija i Bosna i Hercegovina, ili u vrijeme ručka Hrvatska i Andora, pa se čini kao da su cijeli Balkan prekrila gigantska krda mutiranih budala-ubojica na šljivovici i metanolu.

Ipak i međutim, nikoga u ovih dvadeset godina glava nije zaboljela dok mu nisu zazujale afričke vuvuzele, niti jedna sportska redakcija hrvatske, bosanske ili srpske televizije nijednom u svih tih dvadeset godina nije isključila zvuk sa stadiona, nijedan sportski komentator niti jednom u tih dvadeset godina nije se požalio na iritirajuće zvukove i nepodnošljivu buku, nitko nikad nije zvao Uefu i Fifu da nekako zabrani zaglušujuću mržnju na južnoslavenskim stadionima.

Naprotiv, to se u balkanskim jezicima zove "veličanstvenom atmosferom": to kad jedna tribina viče "Za dom!", a druga uzvraća "Spremni!", kad se s istoka ori "Sprem'te se, sprem'te, četnici!", a sa zapada "Ubij, ubij, ubij Srbina!", to kad razdragani navijači ispruže dlanove u nacistički pozdrav, vješaju transparente "Genocid Zvornik" ili uz "Allah Uekhber!" mašu turskim zastavama i pale hrvatske, to kad na vrhuncu nogometne svečanosti poleti bengalka, sijevne nož ili opali pištolj, tradicionalni navijački rekvizit Južnih Slavena - to je, eto, sjajna nogometna atmosfera za kakvom žale naši sportski komentatori čijim razmaženim ušima smeta zujanje afričkih truba.

I da su danas na stadionu u Nelspruitu navijači Čilea, noseći Pinochetove slike, mlatili željeznim šipkama navijače Hondurasa, da večeras u Pretoriji umjesto strašnih vuvuzela odjekne "Ubij, zakolji, da Urugvaj ne postoji!", da sa tribina Loftus Versfelda bijeli supremisti majmunskom hukom poprate svaki potez crnih Afrikanaca, da navijači Argentine sutra skandiraju vojnoj hunti generala Jorgea Rafaela Videle, a Grci vojnoj hunti svojih slavnih pukovnika, da se Polokwaneom zaori pjesma francuskih navijača "Evo zore, sunce sija, evo vlade iz Vichyja!", a navijači Meksika zapale stadion, da engleski huligani sutra na utakmici protiv Alžira zapjevaju "Ubij, ubij, ubij Beura!", a Alžirci odgovore otmicom i ritualnim ubojstvom cijele engleske reprezentacije, bili bi balkanski sportski komentatori svoji na svome, svršavali bi u višestrukim orgazmima slaveći veličanstvenu atmosferu i sveudilj srali o tome zašto je, eto, nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Ovako, umjesto pjesme mržnje i poziva na genocid, južnoafričkim stadionima odjekuje tek zujanje vuvuzela, umjesto četnika, ustaša i balija, dakle nacista, fašista, peronista, višijevaca, pinochetovaca, mudžahedina i šovena svih boja, stadionima plešu bezazleni siromasi koji se bezazleno vesele bezazleno plešući po tribinama i duvajući u bezazlene plastične trube, što je prizor tako strahotno iritantan tankoćutnom oku i uhu balkanskih komentatora i sportskih novinara da bi ih oni, eto, zakonom zabranili, jer jebeš trube koje nisu jerihonske i koje ne pozivaju na juriš i rušenje gradova, jebeš trube koje ne sviraju marš na neku Drinu i marš u nečiju pičku materinu, jebeš vuvuzele kad ne sviraju na sahranama protivničkih navijača.

Zato se pridružujem protestu naših osjetljivih komentatora i njihovom zahtjevu da se svakom navijaču na ulazu u južnoafričke stadione oduzmu vuvuzele. I zahtijevam od Fife, UN-a ili tko god da je nadležan za te stvari da se sve tako prikupljene trube pošalju na Balkan, da se uvede zakonska obaveza puhanja u vuvuzele i da iritantnu, nepodnošljivu mržnju na tamošnjim stadionima konačno prekrije milozvučno, terapeutsko zujanje dobroćudnih afričkih stršljenova. Da nas jednom, za promjenu, na nogometnom stadionu glava ne zaboli od pajsera, lanca, boce, kamena, boksera ili pendreka.

Pa kad već ne može - što bi rekli učeni komentatori - pobijediti nogomet, ili fudbal, svejedno, neka pobijedi barem svjetska farmaceutska industrija.

izvor: www.nezavisne.com

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To je sitnica koliko treba konjskih snaga da se nasim ljudima objasni da mora platiti tu vodu koju koristi. Naplata je efikasna ispod 20% a lelekaci su vazda stoprocentni. Najglasniji nijesu one naivcine sto placaju već oni koji komunalno shvatili kao komunizam. Kad natovari dug par stotina eura onda mu kao siromahu pomazu pa mu se pola oprosti, a pola podijeli na rate pa on ceka da se opet to nakupi....i tako u krug da se mnogi i ne śecaju kad su vodu platili. Kad ih pitas ima spreman odgovor" kako da placam vodu kad je nema".
    Prije par dana jedan davnosnji Cetinjanin dosa sa nekim.... da pogledaju kako je grad rijesio problem otpadnih voda, da li bi se mogle kakve pare za to mogle sklapiti od EU... i kazu mu da ode i da se raspita u opstinu. Kaze neće jer bi mu tamo rekli da to vec postoji samo sklonili da djeca ne pokvare, a kad bi pita svoje zemljake htjeli bi trista cuda, a pisati mogu i uz neki cecar .
    Problem sa vodom je što recimo samo faktura za struju na mjesečnom nivou iznosi oko 70.000 eura, koliko bi bila naplata za svu fakturisanu vodu, tako da i kad bi naplata bila 100%, (a ne ovoliko) ne bi bilo moguće napraviti održiv sistem budući da je najveća mogućnost fakturisanja 67.000 eura.

Uz to ima dosta posla na održavanju vodoizvorišta, bazene i još nekoliko veoma bitnih stvari, tako da je nemoguće voditi to preduzeće sa manje od 130.000-150.000 mjesečno.

A kad građani (ili vlasnici kafića u glavnoj ulici) ne plaćaju ni ono što potroše, nego je naplata na nivou od 15.000e ili malo više i to uglavnom od policije, zdravstva, školstva i nešto sajvesnog građanstva, onda je najbolje od toga:

a) napravit zajebanciju
    b) napravit ozbilljnu analizu i stavit to kao najvažniji prioritet za grad/građane/lokalnu samoupravu i u zimskom periodu (kad ima dovoljno vode)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Kad bi POTOPILI CETINJE,
    i zachepili onaj TUNJEL koji su popravili, i napravili LOVCENSKO MRATINJE,
    te MILIONE KUBIKA VODE,
    sa jednom TURBINOM u Rijeci Crnojevica, od svakog KUBIKA VODE po dva kWh A2A i EPCGe bi poslovala POZITIVNO sa OGROMNIM PROFITOM,
    za PRVU BANKU I BERLUSKONIJA,
    nasha ljubav sa Talijanima bi bila zeshca nego 1941 na Cetinje, ili ona veza Princa Canja i Jelene nashe,
    sa jednim udarcem dvije muve,
    svi Srbi bi bili srecni,
    otpadnih voda nebi bilo, jer ispod vode niko ne sere,
    i Cetinjani bi postali Budvani i Podgorichani.
    Last edited by milovan; 23-06-10 at 13:20.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by E-1 View Post
    Je li ovo skrivena kamera oko koje govoris neistinu ?

Čekaj, čekaj...ako je tebi ovaj video od 4 i po minuta dokaza fantastične duhovitosti, onda ja svakako priznajem da govorim neistinu.
    Meni je dokaz toga da se zajebancija naplaćuje (ne 12.000 eura no manje) od čega ovaj lik što ih prži dobija 200 eura, ali da se naplaćuje.

I da su se dooooobro primili na to koliko su para uzeli, a da su pošalice ustuknule pred j...njem oca onome ko ih je zeznuo.

Ne čini mi se da je rasprava oko navodne cijene išta drugačija od one koja bi bila između prodavaca kola i nekoga ko ih kupuje....rasprava je o cijeni usluge u programu i tačka.

Opet ti kažem, ka što ja ne radim bez para, ne radiš ni ti, ma ni oni.

Kad dođu ozbiljne teme na red, onda je to za njih za zezanje, za mene su ozbiljne stvari, s tom razlikom što je njima zezanje posao (ka što se vidi iz ovog videa) a meni i ostalim Cetinjanima su ozbiljni problemi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

A kad građani (ili vlasnici kafića u glavnoj ulici) ne plaćaju ni ono što potroše, nego je naplata na nivou od 15.000e ili malo više....
    E kad bi oni fino zavrnuli im slavine, pa onda kad plate cio racun da moraju prikljucak kao i oni sto se tek prikljucuju prosla bi ih volja za zaebanciju. Nego bi onda mobilni do usijanja zvonili "kume Misko sta mi uradiste ostase djeca bez ljeba...." pa bi kum Misko rekao preskocite kumasina, a posto svak ima ponekog kumasina mogu se zaebavati sa onima koji su naivni pa placaju i nemaju vode. Apel gradjanima da se stedi voda a u jednom ..... razvucen slauf pa tece sve u sesneste jer se pokvario pisoar.
    Da je ta ljudina od gradonacelnika pametan pa da na trg izbaci spisak svih koji duguju vodu preko 100 eura i stavi veliki naslov "lista za sprdacinu" odma bi se mnogi uozbiljili.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Tako se LEGALNO KUPUJU GLASOVI,
    jer se zakon sprovodi SELEKTIVNO, miljenici DPSDPovaca, pored patika, vrece brashna i polutke, njih sleduje i pravo na KRADJU STRUJE , VODE I OSTALIH KOMUNALIJA,
    i to predstavljaju kao PRAVNU DRZAVU,
    dok Jevropejci ne posjete Komanski Most i Dobrotu,
    da vide STVARNO STANJE STVARI,
    i zaborave na LUXUZNE KANCELARIJE PREDSHJEDNIKA I BLINDIRANE AUDIJE,
    NA DUBOREZE KOD MINISTARA I OMBUSMENA,
    vide svezano dijete i fiksirano za krevet umrljano u sopstveni izmet,
    prava SLIKA&PRILIKA STVARNOGA STANJA STVARI.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

E kad bi oni fino zavrnuli im slavine, pa onda kad plate cio racun da moraju prikljucak kao i oni sto se tek prikljucuju prosla bi ih volja za zaebanciju. Nego bi onda mobilni do usijanja zvonili "kume Misko sta mi uradiste ostase djeca bez ljeba...." pa bi kum Misko rekao preskocite kumasina, a posto svak ima ponekog kumasina mogu se zaebavati sa onima koji su naivni pa placaju i nemaju vode. Apel gradjanima da se stedi voda a u jednom ..... razvucen slauf pa tece sve u sesneste jer se pokvario pisoar.
    Da je ta ljudina od gradonacelnika pametan pa da na trg izbaci spisak svih koji duguju vodu preko 100 eura i stavi veliki naslov "lista za sprdacinu" odma bi se mnogi uozbiljili.
    Pazi kada su se spiskovi neplatisa, nekada lijepili po ulaza i nije imalo nekog efekta. A nema srece na Cetinju. Vazda je kuburilo sa vodom i kuburit ce dok je odnos opstine takav kakav je, mijesanje politicara u zastiti preduzetnika(od iskljucivanja i utuzivanja) koji finansiraju partije pred izbore, nikakva kaznena politika prema odogovornim ljudima u preduzecu, koji su zloupotrebljavali svoje funkcije. Oprastanje neplatisama dugove, stvaranje nekakvih komisija i ako za to nijesu imali pokrice u zakonu, koje su mijenjale iznos racuna bez nekog stvarnog razloga. Ostali potrosaci su vidjeli da postoje neki koji ne placaju vodu i da su zasticeni i normalo da se stvara revolt kod redovnih platisa.

Thanks Thanks Given 
    2,049
    Thanks Thanks Received 
    6,296
    Thanked in
    2,927 Posts

Tek nakon sto ovaj tekst (jucer) postavih, sjetih se koliko sam toga zaboravio, sve se nadajuci dace me neko od ovog pametnog i skolovanog naroda ispraviti, no posto procitah zadnje postove postade mi jasno da ovdje niko i ne dolazi da nesto procita vec daprospe pamet, ma i ja nijesam nista bolji...

No i oni najgori djaci bi, u mom formulisanju snage potrebne za pumpanje cetinjske vode, na prvi pogled mogli zapaziti da:

za podizanje kubika vode (1000 litara) nije dovoljna jedna konjska snaga (tojest 75 kgm/sec)
    vec otprilike - 14..!

...a posto cetinjski vodovod ima kapacitet 250 lit/sec (1/4 kubnog metra) znaci da su po metru visine potrebne od 3.5 konjske snage a sve to puta - visinska razlika + gubici..., zlazi na preko 2000 W odnosno 4.500 konjskih snaga

...sad samo da ovo zakljucim da da se nosim u....

- M -
    Ja ću poći drugim sistemom

Na izvorištu (Crpna Stanica Podgor) su tri pumpe snage 500 KW i jedna snage 560 KW

Usput (Crpna Stanica Višnjica) se ponavlja kombinacija od tri pumpe snage 500 KW i jedna pumpa snage 560 KW

Taj sistem je u stanju da pumpa 150 litara vode u sekundi.

Najviše snage se potroši na gubicima, naime 2008 godine angažovana je jedna bosanska firma http://www.heis.com.ba/home.php?kategorija=1&lang=ba i konstatovano je da su gubici u mreži čak 70% :shock:

Ajmo sada malo matematike. Po evropskim standardima utvrđeno je da čovjek dnevno potroši do 150 litara vode. Ajde uzmimo da su Cetinjani baš rastrošni i da im treba 200 litara vode dnevno, a Cetinje ima 16.000 stanovnika.

16.000 x 200 = 3.200.000 litara vode dnevno.

Dan je podeljen na 24 sata, koji su podeljeni na 60 minuta, koji su opet podeljeni na 60 sekundi

3.200.000 : 24 : 60 : 60 = 37,04 litara po sekundi

Naravno ne može se govoriti da je uvjek ujenačena potrošnja vode, ali pretpostavimo da u trenutku najveće potrošnje ova potreba od 37 litara se više nego duplira te u nekim momentima gradu treba recimo 80 l/s. osim stanovništva što bi zadovoljilo sve potrebe Cetinjana ako gledamo da nadprosječno troše vodu.

Ako pumpe rade punim kapacitetom i pumpaju 150 litara po sekundi uz detektovane gubitke od 70% do Cetinjana stiže svega 45 litara vode po sekundi, što bi opet bilo dovoljno za zadovoljavanje potreba (izračunasmo 37 l/s) no te gorepomenute pumpe ruske proizvodnje često uzrokuju ispade iz elektro mreže te ne mogu obezbjediti ni tih 45 l/s. Da, zbog tako neefikaasnog rada i račun ka elektrodistribuciji je veliki i eto kako Cetinje nema vode.

Page 280 of 321 FirstFirst ... 180230270276277278279280281282283284290 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)