Page 103 of 171 FirstFirst ... 3539399100101102103104105106107113153 ... LastLast
Results 2,551 to 2,575 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Nikollaki View Post
    Koristit Georgea Carlina za sirenje religije

Daj sto mi pokaza ovo? Zamalo se ispovracah po tastaturi...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mona Sax View Post
    Smatram da je ovo sto si iznio kontradiktorno, nemoj me pogresno shvatiti, nothing personal, medjutim ne mozes istovremeno vjerovati i u teoriju evolucije i u Boga.

Po tom principu nemožeš istovrmeno vjerovati da je broj PI=3,14 i u Boga jer neđe u Bibliji piše
    ".. i bješe bunar potpuno okrugao 10 lakata u širinu i 30 u krug i bješe ..."
    Po Bibliji ispada da je PI=3 a ne 3,14

Svake godine kad se prehladiš to ti se dešava zato što te napadne drugačiji virus gripa nego prethodne.
    Virus gripa svake godine pomalo evoluira i u tvom tijelu postoje dokazi (antitijala) te evolucije.

Bolesti koje izazivaju bakterije ili drugi organizmi koji ne evoluiraju tako brzo samo se jednom preboluju i organizam prikupi dovoljno antitijela za tu bolest i nemože više od nje da ponovo oboli.
    Sto bi Bog prvo stvarao majmuna pa od njega covjeka?
    Neznam tačno ali vjerujem da Bog stvara nekim Božjim zakonom i redom od prostijeg ka savršenijem.
    U svim Božjim akcijama postoji neki "logos" neka zakonitost koju nauka postepeno otkriva.
    Zašto bi Bog prvo stvorio vodu pa ribu? Nekako mi je logično.
    Dalje, prvo se moraju dati odgovori na konkretna pitanja a kasnije pricati o sirem shvatanju, to je barem moj princip razmisljanja. Ateizam ne moze nikako biti savrsenija verzija.
    Teorija evolucije nije ateizam. Ona je nepristrasna naučna teorija. Nije je briga za teizam (vjerovanje da Bog postoji) ili ateizam (vjerovanje da Bog ne postoji).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by septembar View Post
    Teorija evolucije nije ateizam. Ona je nepristrasna naučna teorija. Nije je briga za teizam (vjerovanje da Bog postoji) ili ateizam (vjerovanje da Bog ne postoji).
    Kako ko dođe na forum, objašnjava mu se topla voda.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Daj sto mi pokaza ovo? Zamalo se ispovracah po tastaturi...
    Cisto da ti malo prosirim vidike i da ti pokazem kakva je uvjerenja imao covjek iz cijih ti rijeci crpis gorivo za svoja pogresna ubjedjenja.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Septembar, prvi dio, zamjena teza, nije isto covjek i virus, a znamo i da su ljudi ti koji to rade, proizvode nove viruse itd.., pogledaj molim te ovaj link
    Ok, da li je Bog u bilo kojoj vjerskoj knjizi rekao da ga je napravio od majmuna? Ako nije, zar bi tako nesto izostavio?
    Cim iskljucuje Boga, ateisticka je.

Cika Dzo, informisana sam ja i vise nego sto ti mislis.
    Last edited by Mona Sax; 21-06-10 at 01:44.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Cisto da ti malo prosirim vidike i da ti pokazem kakva je uvjerenja imao covjek iz cijih ti rijeci crpis gorivo za svoja pogresna ubjedjenja.
    Prosiri svoje jer su ti krajnje suzeni. Mozda je cak i potrebna neka hirurska intervencija...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Septembar, prvi dio, zamjena teza, nije isto covjek i virus, a znamo i da su ljudi ti koji to rade, pogledaj molim te ovaj link
    Ljudi i životinje su oboljevali od gripa i prije postajanja Američke vlade, Masona, CIA-e, Vatikana ...

Postoje zapisi iz Stare Grčke a možda i ranije o tome.
    Mogu ti navesti i još neke organizme koji su brzo evoluirali.

Naravno nije isto čovjek i virus jer je virus veoma prost organizam.
    Čovjeku treba milion godina za neku bitniju promjenu a virusu desetak godina.
    Ok, da li je Bog u bilo kojoj vjerskoj knjizi rekao da ga je napravio od majmuna? Ako nije, zar bi tako nesto izostavio?
    Dosta je bitna moralna poruka iz Biblije da ne zloupotrebljavamo svoje znanje.
    Sve je sastavljeno od atoma a to u Bibliji niđe bar direktno nije rečeno a bitno je.
    Pa šta nemože se sve i svašta strpati u nju.
    Cim iskljucuje Boga, ateisticka je.
    Ne isključuje samo ga ne pominje. Znači nepristrasna je po pitanju Boga.
    Niđe u teoriji evolucije ne piše "nema Boga".
    Nepiše ni u matematici i teoriji reletivnosti ili kvantnoj fizici ....
    Last edited by septembar; 21-06-10 at 02:03.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    Kako ko dođe na forum, objašnjava mu se topla voda.
    To sam primijetio i napisao "Semafore" i Hari to okačio na vrh foruma al džaba
    https://forum.cdm.me/showthread.php?t=38256

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Cika Dzo, informisana sam ja i vise nego sto ti mislis.
    Vidim, Mona. Vidim da si jako, jako informisana.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Septembar, dobro, jesi pogledao klip? Jesu, tacno i tada, ali zato je potreban duzi niz godina, a ne preko noci, kao sto i sam kazes. Suvisno je reci koliko je covjek slozeniji od mikroorganizama, i svako poredjenje je besmisleno, isto kao da poredis baraku i onu najvecu gradjevinu u Dubaiu.
    Ja mislim da bi nas Bog upoznao sa tim da je tako bilo, a ako nadjes neki citat sa aluzijom na to, budi ljubazan pa ga kopiraj.
    Teorija iskljucuje postojanje Boga, i to jednom jedinom recenicom: covjek je nastao od majmuna (znaci nije ga Bog stvorio i kao takav ne postoji). Dovoljno je receno.
    Drugo, zasto onda Barak Obama ne kaze: ljudi, vjerujem u teoriju evolucije, ne postoji Bog; valjda je dovoljno obrazovan da zna istinu, a plus je na funkciji? A ne sve malo malo citira Isusa, Mojsija, Muhameda....?
    Ako je ta teorija tacna, logicno je da bi je trebalo prosirit i potrudit se da sto vise ljudi 'upije' tu vrstu informacije, ali ima puno nedostataka i kao takva ne moze biti prihvacena ljudima zdravog razuma, SVIDJELO SE OVO NEKOME ILI NE.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Vidim, Mona. Vidim da si jako, jako informisana.
    Budi ironican do mile volje, to nece umanjiti moje znanje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Budi ironican do mile volje, to nece umanjiti moje znanje
    Naravno da neće. Čak i kad bi moglo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Life in this country is a whole lot of bullshit that needs to be detected and avoided.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Septembar, dobro, jesi pogledao klip? Jesu, tacno i tada, ali zato je potreban duzi niz godina, a ne preko noci, kao sto i sam kazes. Suvisno je reci koliko je covjek slozeniji od mikroorganizama, i svako poredjenje je besmisleno, isto kao da poredis baraku i onu najvecu gradjevinu u Dubaiu.
    Slažem se ali i baraka i soliter u Dubaiju su napraljeni od istih "hemiskih i biloških blokova"
    Ja mislim da bi nas Bog upoznao sa tim da je tako bilo, a ako nadjes neki citat sa aluzijom na to, budi ljubazan pa ga kopiraj.
    U Bibliji je napisana neka po meni mnogo važnija stvar .
    Da kad spoznamo atomsku strukturu materije to odma ne koristimo za pravljenje atomske bombe nego za neke pametnije stvari.
    Ta zamka "grijeha poznanja" je bitnija od same spoznaje.
    Biblija nije "answering mashine" nego vodič za vjernika sa nekim važnim osnovnim principima. Za ostalo teba da koristi svoju pamet i imaginaciju i da traži odgovore i na drugim mjestima a ne samo u Bibliji.
    Teorija iskljucuje postojanje Boga, i to jednom jedinom recenicom: covjek je nastao od majmuna (znaci nije ga Bog stvorio i kao takav ne postoji).
    Bog ga je stvorio od majmuna a majmuna od lemura a lemura od ... i tako dalje do najprostije bakterije a bakteriju je storio od ....
    Neznamo mi Božju suštinu. Neznamo kako tačno izgleda Bog i precizno koje sve osobine ima.
    Nijesmo dosegli taj nivo spoznaje. Zato vjerujemo.
    U početku stvaranja univerzuma Bog je bio "riječ" , po mom shvatnju neka vrsta informacije
    ".. U početku bijaše riječ i riječ bijaše u Boga i Bog bijaše riječ... od riječi nasta tijelo ..."
    Ima tri lica (tri apstraktne dimenzije) Oca , Sina i Svetog duha ...
    Dovoljno je receno.
    Ok.
    Drugo, zasto onda Barak Obama ne kaze: ljudi, vjerujem u teoriju evolucije, ne postoji Bog; valjda je dovoljno obrazovan da zna istinu, a plus je na funkciji? A ne sve malo malo citira Isusa, Mojsija, Muhameda....?
    Zato što su te neke poruke važne jer naprimjer kad dođemo do sledećeg velikog naučnog otkrića treba da se ne poubijamo međusobno pomoću njega kao što smo dosad pokušavali.
    Ako je ta teorija tacna, logicno je da bi je trebalo prosirit i potrudit se da sto vise ljudi 'upije' tu vrstu informacije, ali ima puno nedostataka i kao takva ne moze biti prihvacena ljudima zdravog razuma, SVIDJELO SE OVO NEKOME ILI NE.
    Mislim da naučnu teoriju ne treba da gledaš kao na nešto što je apsolutno tačno već kao model koji se nabolje uklapa u fizičke eksperimantalne dokaze i teži ka apsolutnoj istini.
    Kada neko otkrije nešto revolucionarno novo taj model će biti odbačen a prihvaćen novi savršeniji i bolji.

Naprimjer sve do 1905 i pojave specijalne teorije relativnosti ljudi su smatrali da vrijeme svuda teče jednako bez ozira da li nešto miruje ili se kreće ili se nalazi u gravitacionom polju nekog masivnog ojekta ili ne i.t.d.
    Pojavom relativnosti prihvaćen je bolji i savršeniji model i dublje razumjevanje pojma vremena.

Teorija evolucije je samo do sada najbolji model za opis procesa razvoja zivih organizama.
    Imaju i njoj neki problemi i stvari na kojima naučnici rade i pokušavaju da usavrše i poboljšaju. Pričao sam o tome u ranijem post-u ove teme
    https://forum.cdm.me/showpost.php?p=1690145
    Takođe interesantno o nastanku života na Zemlji da ne pišem ponovo. Teorija je tek u razvoju ali je zanimljiva.
    https://forum.cdm.me/showpost.php?p=1688635
    Last edited by septembar; 21-06-10 at 03:07.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Mislim da naučnu teoriju ne treba da gledaš kao na nešto što je apsolutno tačno već kao model koji se nabolje uklapa u fizičke eksperimantalne dokaze i teži ka apsolutnoj istini.
    Kada neko otkrije nešto revolucionarno novo taj model će biti odbačen a prihvaćen novi savršeniji i bolji.

Teorija iskljucuje postojanje Boga, i to jednom jedinom recenicom: covjek je nastao od majmuna (znaci nije ga Bog stvorio i kao takav ne postoji). Dovoljno je receno.
    1) Bog može postojati a da nije stvorio čovjeka.
    2) Teorija evolucije nije "hipoteza da evolucija postoji" nego nauka koja izučava evoluciju.
    3) Studiraš medicinu, a misliš da evolucija ne postoji?

Ajde uzmimo da je ta teorija evolucije tacna, ali, ko je onda prvoj nastaloj ljudskoj jedinki dao da jede? Eto se ponavljam vec nekoliko puta jer mi je iskreno nelogicno.
    Plurium interrogationum. Ko kaže da postoji prva ljudska jedinka?

Ako je covjek evoluirao iz tako jednostavnog organizma, u taku kompleksnu jedinku, sto danas ne evoluira u neki napredniji super oblik?
    Zbog medicine, politike i činjenice da se, izuzev našeg (malog) uticaja, naša sredina nije značajno izmijenila. A nije da nemamo potencijal:
    Stvarno mi je jako tesko kao studentu medicine da zamislim da je takav kompleks savrseno iskreiran, do zadnje celije, nastao vremenom?!
    Kao studentu medicine trebalo bi da ti je jasno da nije savršen. Volio bih da znam na čemu baziraš tvrdnju da je kreiran.

Zasto onda svi ti jednocelijski organizmi nisu evoluirali u.... covjeka? Ili svi majmuni postali ljudi? Kakva je to selekcija bila (ako je uopste i bilo)?
    Nadam se da cu od nekog dobiti adekvatan odgovor, potkrijepljen dokazima.
    Zašto kad se baca kockica ne padne uvijek na 6? Ako je pala na 6, zašto nije pala na 1?

Postoji nebrojen broj faktora koji utiču na anatomske promjene ili promjene u ponašanju. Jedan od tih faktora sigurno jeste ugroženost. Ukoliko je egzistencija vrste ili jedinke drastično ugrožena, jedinka pribjegava drastičnijim promjenama ponašanja ili kompleksnijem obliku prilagođavanja da bi osigurala produžetak vrste.

...Ukoliko jedinka nije dovoljno efikasna da može sa potrošnjom što manje energije na prilagođavanje da pregura predviđeni životni vijek i produži vrstu (odnosno prenese svoj genom, ili one djelove koji se prenose u slučaju muškaraca na sljedeću generaciju vrste), jedinka će morati nešto da promijeni u svom ponašanju/prilagođavanju.
    Ođe ljudi često griješe. Ne mijenja se individualna jedinka ako se naglo promijeni sredina, nego nagla promjena sredine eliminiše 98% populacije a ostavlja 2% jedinki koje su svo vrijeme bile drukčije. U sljedećoj generaciji su svi drukčiji. Eto ti evolucija u 2 rečenice.

Još od velikog genija: .
    Last edited by RoNN|3; 21-06-10 at 06:06.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Nikollaki, nisam uopste ogranicena, prije nego sto sam proizvela takav zakljucak sagledala sa obije strane (i ateisticku i teisticku), i to veoma duboko, pricala sa ljudima koje smatram puno pametnijim od sebe i okrenula se onoj strani koja je imala vise argumenata, a zna se koja ima. Ovo sto sam ja rekla je cinjenica, a teorija i dalje teorija, sve ljudi manje vjeruju u nju.
    Svejedno, vidjeces jednog dana da sam bila upravu

Hari, ti si jako pametan, i tebi se ne smijem suprostaviti, cak ni virtualno
    Ti si stvarno lik.

I nemoj nam prosipat pricu o medicini, ja sam 4 godine izlazio sa studentkinjom medicine

Uostalom, zasto si upisala medicinu? Zasto jednostavno nisi sagradila crkvu, i tu zvala ljude da ih lijecis bozjom rijecju i voljom, i cuda da se dogadjaju tu? Ihtus777 bi ti bio potpora (ihtuse, no hard feelings).

Ajde onda nama ti objasni, odakle crnci, kinezi, japanci, bijelci, latinoamerikanci na zemlji, kad smo svi postali od dvoje ljudi? Medicinarka si, trebalo bi da znas, ovo su osnove genetike.

Zar je taj tvoj bog tolko zao i dvolican, da je dozvolio da se radjaju bebe sa Daunovim sindromom, i degenerici razne vrste? Sta mu je to dijete krivo, njemu tako svemocnom i svemilostivom?

Kazes medicinarka si, mora da ste ucili o starosti ljudske vrste? Kako onda u bibliju pise da je sve nastalo prije 6000 godina?

Jesi li znala da ljudima sve manje rastu osmice zubi? Trebalo bi, to svi medicinari znaju.

Zasto 30% slonova nema kljove, u danasnje vrijeme?

Zasto zvecarke vise ne cegrcu kad im se priblizava covjek?

Sjutra da rodis dijete sa Dunovim sindromom (daleko od toga da ti to zelim, uzimam kao primjer) ko ce ti bit kriv? Oces li proklinjati boga?

Tvoje razmisljanje ne ide dalje od vrata tvoje sobe, cim si u stanju da postavis pitanje: KO JE NAHRANIO PRVU BEBU.
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Zato sto mu je to savrseno, opsteprihvaceno oruzje masovne kontrole, gurko, zar ne shvatas? Koje pali vec hiljadama godina
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Zasto ljudima sve manju rastu osmice zubi??

eto vam narode
    dokaz da treba da me slusate i da batalite vjerovanje u crvenkapicu
    JA SAM SLJEDECA KARIKA U EVOLUCIJI (osmice mi nikada nisu izrasle)
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    eto vam narode
    dokaz da treba da me slusate i da batalite vjerovanje u crvenkapicu
    JA SAM SLJEDECA KARIKA U EVOLUCIJI (osmice mi nikada nisu izrasle)
    Oh boze, oh madona vjerujem u tebe
    Last edited by kvarni; 21-06-10 at 09:30.
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post

Ajde onda nama ti objasni, odakle crnci, kinezi, japanci, bijelci, latinoamerikanci na zemlji, kad smo svi postali od dvoje ljudi? Medicinarka si, trebalo bi da znas, ovo su osnove genetike.

Zar je taj tvoj bog tolko zao i dvolican, da je dozvolio da se radjaju bebe sa Daunovim sindromom, i degenerici razne vrste? Sta mu je to dijete krivo, njemu tako svemocnom i svemilostivom?
    veoma jednostavno objasnjenje

rase su nastale jer su dijeca nastala ukrstanjem bliskih rodjaka neizostavno nenormalna

Moje misljenje
    kazu da su najstariji ljudski fosili nadjeni u Africi

sto znaci da su Adam i Eva crnci

Adam i Eva=Kain i Avelj;
    Kain ubio Avelja i bog ga je prognao

Kain se usunjao iz prognanstva u majkinu pecinu i oplodio je
    Majka je rodila cerku koja je rodjena deformisana(bijela)

Adama je palila bijela boja pa je oplodio bijelu unuku/pastorku
    koja je takodje rodila jos jedno dijete(zuto)

maslinasta je nastala ukrstanjem nekih unuka

bili su tu i zeleno/plavi blizanci, ali su umrli na porodjaju

crveni izumiru jer bijeli misle da su crveni nenormalniji

a sto se tice Daunovog simptoma i hendikepa slicne vrste mozes da gledas na to na ova tri nacina
    1)bog voli raznolikost
    2) bog je psihopata
    3)ima bolestan smisao za humor i voli da se zajebava

sve je veoma jednostavno i lako objasnjivo
    :monkey:
    i da na kraju ne zaboravim da se ugledam na Sinana
    "Ringe ringe raja, doso' cika Paja pa pojeo jaja. Jedno jaje muc a mi djeca cuc, Ave Marija de'la salute, ljubim te tvoje prekrasne skute.Sve cetiri noge sve cetiri krute.Jer ti si princeza s nekog drugog sveta Tvoja rec stvara cuda, budi iskrena uputi mi Osmeh tek da znam postojis li Il' sam sam, negdje izvan planeta.Sine sine sine moj tebe voli tata tvoj majka te je ostavila s'drugim ljubav podelilaaaa"

pocecu da vjerujem u Boga
    TOLIKO JE LAKSE LUPATI GLUPOSTI NEGO RAZMISLJATI
    Last edited by Rakun; 21-06-10 at 09:59.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    veoma jednostavno objasnjenje

hendikepirani se radjaju jer su dijeca nastala ukrstanjem bliskih rodjaka neizostavno nenormalna
    kazu da su najstariji ljudski fosili nadjeni u Africi

sto znaci da su Adam i Eva crnci

Adam i Eva=Kain i Avelj;
    Kain ubio Avelja i bog ga je prognao

Kain se usunjao iz prognanstva u majkinu pecinu i oplodio je
    Majka je rodila cerku koja je rodjena hendikepirana (bijela)

Adama je palila bijela boja pa je oplodio bijelu unuku/pastorku
    koja je takodje rodila hendikepirano dijete(zuto)

maslinasta je nastala ukrstanjem nekih unuka

s'vremena na vrijeme se javlja povratni efekat u liku raznih hendikepa

sve je veoma jednostavno objasnjivo
    :monkey:

majkusa majkom=neko cudo, Adam+unuka(neko cudo)=ko zna kakvo stvorenje)
    Dobro objasnjenje, zadovoljan sam

Nalik Mona Sax - studira nauku cije osnove ignorise
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ateizam je značajno dostignuće civilizacije kao naprimjer "Nenasilna borba" Magatme Gandija

Slažem se...uopšte ateizam jeste nastao kao društveni kritički pokret i donosi neki vid ravnoteže koja je neophodna...jednostavno kao reakcija na evidentno zastranjivanje i zloupotrebe teizma.

Ne slažem se sa podijelama i svojatanjem nauke i samim tim zloupotrebom iste za svoje ciljeve.

Sama religija podržava teroiju evolucije. Čovjek zaista sa svojim stilom i načinom života utiča na sopstveni razvoj i dalji prenos sopstvenih dostignuća.
    Recimo u Egiptu nije rijetkost da se rađaju ljudi (sve manje kako vrijeme prolazi) sa spojenim malim i domalim nožnim prstima. Jednostavno evolutivni učinak njihovih predaka , jer običaj da su Egipćani često išli bosi ili u papuče (slične današnjim japankama) gdje je često mali prst bivao povrijeđen i on se vremenom spajao sa susjednim prstom jačajući taj dio tijela praveći ga otpornijim na povrede. Vremenom kada se obuća promjenila i prst bivao zaštićeniji taj vid evolitivnog učinka se počeo povlačiti i vraćati na 'staro'.

U religiji jeste podržano da je čovjek od svog pretka počeo se mijenjati pod teretom grijeha. Način života ga je transformisao,mijenjao...tijelo se prilagođavalo.

Kako nauka prodire više u istoriji postanka čovjeka, apsolutno se dovodi do jasnih zaključaka da je prvenstveno postojala jedna rasa iz koje su proizišle ostale. Razne teorije zaista se postavljaju...od genetičkih grešaka,do virusnih oboljenja, pa sve do sredine u kojoj se nastanila određena grupa.
    Bilo kako bilo...i kod svih rasa postoje geni bijelca koji su potisnuti dominatnijim genima ostalih rasa...koji određuju boju kože.

Sve govori da je sve proisteklo od potpuno razvijenog čovjeka čiji dalji potomci su evoluirali. Da nije tako sigurno bih očekivao da postoje neke rapidnije razlike u ljudskom rodu...makar neka rasa da je razvila neki oklop možda, drugačiji skelet...postoje razlike ali one su zaista male i stečene u relativnom kratkom roku mijenjanjem zajedničke osnove...svih.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ponekad je zaista problem da li ostaviti ili izbrisati postove koje blage veze nemaju ni sa necim sto se uci u prvom razredu srednje skole, a autoritet se potvrdjuje time sto se navodno studira medicina.
    Bilo bi greota da neko od djece koja idu u skolu slucajno tu nalete i procitaju takve stvari i da se smije neozbiljnim diskusijama ili nedaj boze u skoli kazu da su na ovom forumu to procitali i prihvatili kao tacno.
    Kad u prvom razredu objasne princip nasljedjivanja i pokazu neku sliku slicnu ovoj da se to dobro zapamti

za ocekivati je da neki student zapamti osnovni princip jer se na studijama, a pogotovu medicine to znatno ozbiljnije i kompleksnije objasnjava.
    Boju kože kod ljudi odrećuje veći broj gena, a svaki student medicine zna da su to geni SLC45A2, ASIP, MATP, TYR, OCA2, MC1R, SLC24A5 i da se ti geni prenose prema modelu aditivne poligenije sto bi uprosteno govoreci znacilo da sto je vise genskih lokusa koji oznacavaju crnu boju potomak je tamnije koze. Ne ono sto kod nas kazu da je neko garav nego bas ono garav i jako garav
    Za one koji studiraju pravo, matematiku ili nijesu imali biologiju shematski se to moze prosto objasniti skraćujući na samo dva genska lokusa na kojima se nalaze po dva alela.
    Obicno se velikim slovom predstavlja genski alel koji doprinosi ispoljavanju tamnije boje kože, a malim slovom alel koji nema takav efekat.
    Situaciju ukoliko se crnac genotipa N1N1N2N2 ozeni sa osobom bijele rase genotipa n1n1n2n2, njihova djeca će imati imati genotip N1n1N2n2 i boju kože mulata ili meleza.
    Taj djetić mulat će imati četiri tipa gameta i u njihovom potomstvu javiće se veći broj fenotipova za boju kože. Najvise će imati djetića mulata između dva "ekstrema" mali crnci po đedu i mali bijelci po babi, a sve u odnosu 1:4:6:4:1
    Tabela bi bila otprilike ovako
    1. crnci će biti ........1/16------ 100% crni
    2. crnci-mulati...... 4/16 -------75%crni
    3.mulati........... 6/16--------50% crni
    4.bijelci-mulati..... 4/16------- 25% crni
    5. belci................1/16.......100% beli
    Nadam se da niko neće shvati kad pise 50% crni da mu je pla glave crno a pola bijelo
    PS.
    Ovo moraju nauciti studnte da ne bude ka u onom vicu kad se majka zabrinula sta je sa bebom i poslije mjesec dana dosla sa muzem da mu daju mito, a ljekar se ufatio za glavu - Sto ne kazes da ti je muz Kinez nego ja dijete lijecim na zuticu
    Last edited by Hari Krisna; 21-06-10 at 10:36.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ponekad je zaista problem da li ostaviti ili izbrisati postove koje blage veze nemaju ni sa necim sto se uci u prvom razredu srednje skole, a autoritet se potvrdjuje time sto se navodno studira medicina.
    Bilo bi greota da neko od djece koja idu u skolu slucajno tu nalete i procitaju takve stvari i da se smije neozbiljnim diskusijama ili nedaj boze u skoli kazu da su na ovom forumu to procitali i prihvatili kao tacno.
    Kad u prvom razredu objasne princip nasljedjivanja i pokazu neku sliku slicnu ovoj da se to dobro zapamti

za ocekivati je da neki student zapamti osnovni princip jer se na studijama, a pogotovu medicine to znatno ozbiljnije i kompleksnije objasnjava.
    Boju kože kod ljudi odrećuje veći broj gena, a svaki student medicine zna da su to geni SLC45A2, ASIP, MATP, TYR, OCA2, MC1R, SLC24A5 i da se ti geni prenose prema modelu aditivne poligenije sto bi uprosteno govoreci znacilo da sto je vise genskih lokusa koji oznacavaju crnu boju potomak je tamnije koze. Ne ono sto kod nas kazu da je neko garav nego bas ono garav i jako garav
    Za one koji studiraju pravo, matematiku ili nijesu imali biologiju shematski se to moze prosto objasniti skraćujući na samo dva genska lokusa na kojima se nalaze po dva alela.
    Obicno se velikim slovom predstavlja genski alel koji doprinosi ispoljavanju tamnije boje kože, a malim slovom alel koji nema takav efekat.
    Situaciju ukoliko se crnac genotipa N1N1N2N2 ozeni sa osobom bijele rase genotipa n1n1n2n2, njihova djeca će imati imati genotip N1n1N2n2 i boju kože mulata ili meleza.
    Taj djetić mulat će imati četiri tipa gameta i u njihovom potomstvu javiće se veći broj fenotipova za boju kože. Najvise će imati djetića mulata između dva "ekstrema" mali crnci po đedu i mali bijelci po babi, a sve u odnosu 1:4:6:4:1
    Tabela bi bila otprilike ovako
    1. crnci će biti ........1/16------ 100% crni
    2. crnci-mulati...... 4/16 -------75%crni
    3.mulati........... 6/16--------50% crni
    4.bijelci-mulati..... 4/16------- 25% crni
    5. belci................1/16.......100% beli
    Nadam se da niko neće shvati kad pise 50% crni da mu je pla glave crno a pola bijelo
    Hari, ja mislim da ti nemas autoritet da ovdje iznosis medicinske podatke, a ne studiras medicinu, molim te

Zna ona sve to dobro, ali ili je stvarno glupa kao gurka, ili samo provocira ovdje, da bi imala odredjenu satisfakciju kako nas je "popalila".

Ona da studira medicinu, ne bi imala vremena da ode do WC-a, a kamoli da prica po forumu
    I nisam zidar, ali eto

Page 103 of 171 FirstFirst ... 3539399100101102103104105106107113153 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks