View Poll Results: Koju listu podrzavte za SO Podgorica?

Voters
183. You may not vote on this poll
  • Koalicija za evropsku Podgoricu – dr Miomir Mugoša – DPS – LP - BS

37 20.22%
  • Lista za izbor odbornika za Skupštinu Podgorice „SDP čist izbor – prof. dr Vujica Lazović”

33 18.03%
  • Lista za izbor odbornika za Skupštinu Glavnog grada Stranke srpskih narodnjaka – Dobrilo Dedeić

3 1.64%
  • „Bolja Podgorica, bolja Crna Gora”, (SNP, Nova, PzP....

71 38.80%
  • Ne izlazim na glasanje

39 21.31%
Page 85 of 88 FirstFirst ... 35758182838485868788 LastLast
Results 2,101 to 2,125 of 2198

Thread: Podgorica, izbori 23.05.2010. godine

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

sa svojih 30 god dosta je stvari napravio.

@maja

tvoj je cv bolji od njegovog ?
    ilustrovani namaz za kucnog ljubimca

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,657
    Thanked in
    3,826 Posts

Muka jedna kad se voda mora navodit na vodenicu, kad ne teče prirodnim tokom. Shvatam ja da je politika privlačna, u srećnim državama to nije slučaj. Što Milovan kaže, sposobni se dokazuju u raznim strukama, trećerazredni stručnjaci se bave politikom. Isto tako shvatam da je mučno nekome da počne da se bavi politikom, a da mora da krene sa dna. Ipak je ljepše postat Mugi umjesto Mugija, ovaj, sultan umjesto sultana. Mrka kapa za to. Ili ti šipak. Ne može svako kao Milo da mu prvi posao koji može upisat u CV premijerski, Fićo da jednim advokatskim slučajem upadne u najuže rukovodstvo najjače partije, Lukšić prvi posao ministar finansija. O skakanju ministara sa jedne pozicije na drugu da i ne govorimo. Valjda je jasno da kod nas ljudi sa CV-em ne uspijevaju baš u politici, a ljudi koji su politikom punili CV ima dosta.

A što se tiče namjernog (više je i pitanje da li je namjerno) pogrešnog shvatanja onoga što je ovdje piše, čovjek bi morao da se podobro razmisli kako bi pojednici shvatali mnogo ozbiljnije stvari u stvarnom životu. Šta god ta stvarnost značila za nekog. U virtuelnoj se i ne proslavljaju baš. Ako je stručna strana ličnosti dovoljno dobra, možda da se nađe neko mjesto đe će ta stručnost biti upregnuta. Što se tiče odnosa sa ljudima - bolje da ostaneš sakrivenA od očiju javnosti.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Ostalim sitnim dušama (koje liječe komplekse anonimno pljujući na obraz pojedinim ljudima, što je tipično crnogorski) da nastave svoju borbu pod CG političkim suncem, makar i osnivajući vlastitu partiju, samo da neđe budu prvi. To će vjerovatno umirit duševne bolove, koji (bojim se) svakim danom bivaju sve veći i veći, pa ćemo doći u užasnu ssituaciju da nas opet napušte (kao prije par godina) pa da se jave pod novim nikom i otvore svoj prvi topic simtomatičnog naslova: Ja sam mala glupačica, u koju partiju da se učlanim.
    Pusti se ti takvih ocjena forumasa jer ako ti velikodusno moras da branis lik i djelo pojedinih iz SDP odje niko ne mora i jednostavno se diskutuje. Svi ti tvoji su javne licnosti i zive od poreza gradjana pa bolje objasni koliko funkcija ima najvisa stetocina u Vladi Crne Gore, kako sve to stize uraditi..... Ti ga mozes ili moras proglasiti za i za sveca i bas niko odje ne kaze da si ti sitna ili prodana dusa, pa ne bi bilo na odmet da se uvede i neki kurs kulture u SDP. Ja razumijem da je sve manje onih koji su zaista bili moralne velicine Crne Gore, ali ni to nije dovoljan razlog da odje tako polemisete.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

bice muke sad u saradnji Mugija i Raska...
    Rasku neka je sa srecom, mislim da ce bolje ispratiti tempo mugija nego Suhih...
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

hahaha Uuuu sto se neko ko me stavio na "ignore" najedio.
    Citam dodatak koji poslusno partijski dodade g. OSCAR, pa se smijem jer moja sekretarica ima vise shkole i enormno bolji CV od njihove velichine koju poslusno pokusava popraviti.
    Em je radna, ne patise, savjetuje kojom avio kompanijom gdje da letim, nosi mi kosulje na peglanje, nosi mi kofere, placa racune, vodi mi lichnu poresku listu, dokumentacije, obavlja sve dopise u firmi, bivsi je pukovnik OB sluzbe na zadatku, kontrola, uvijek nasmijana, komunicira perfektno na 6 jezika, a nekad mi chita sta pisete, smijemo se SDP kapacitetima, pa vas i sama pozdravi kad ja nisam u mogucnoosti.
    Samo zamishljam ove "experte" SDP-a u poredjenju s njom ... i dosta
    Rekla sam davno da me g. Oscar sa svojim poslusnichkim stavom prema neodbranjivom u sastavu SDP-a jako inspirise, i mislim da cu napisati neki prigodan blog o ovoj smijuriji od pojedinaca u SDP Partiji na PCNEN-u, a ako bude josh inspirativniji napisacu i neki tekst i za novine u CG.
    Zahvaljujuci g. Oscaru kao olichenju predstave zvana "SDP - kapaciteti", shvatih o kakvom je tu politikanskom tj. pohlepnom sastavu rijech.
    U pocetku nisam znala osim par osoba iz te Partije, ali vremenom, preko njegovih pisanija shvatih o chemu je tu rijech i sa kakvim primitivizmom povukose glasace za nos tj. za njihove pohlepne karijeristichke ciljeve.
    Prvo me zgrozilo to sto je u toku trajanja koalicije sa DPS-m (prije poslednjih izbora) jako podrzavao svako vrijedjanje DPS-a, g. Mugose i Premijera CG. Uzdizao "moral" SDP-a, odvajajuci SDP od svega onog sto je podrzao protiv DPS-a.
    To je najgora karakteristika u biznisu i etici kad se jedan partner trudi uprlljati image drugog partnera u koaliciji.
    Drugo, primijetila sam ogromnu oholost, bahatost u izjavama SDP-a i nevjerovatnu aroganciju obichnih neznalica (dokazali da nemaju pojma ni o chemu govore), i politikantskih profitera bez i jednog djela iza sebe.
    itd... Arogancija koja ima iza sebe djelo je opravdana arogancija koja se postuje, a ovi poznati chlanovi SDPa su obichni politikantski poslusnici koje mediokriteti biraju iznad sebe.
    Takve karakteristike lichnosti pokazuju da su skloni svemu i svachemu i naravno da je moralna obaveza svakog zdravo vaspitanog intelektualca/ke da takve politikantske profitere i bolesne politichke karijeriste ne preskochimo.
    Napravila sam paralelu izmedju sujete PZP-a i SDP-a... PZP mi chak i zao, ovi su na jednom tezem nivou.

Hvala Lepo

Philadelphia, Pennsylvania, United States
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Ne ne, Vi ste klikali na 4 -5 pozicija pa mi je bilo simpatichno ... To me podsjeca na SDP-ovce po pohlepi...A veze s njima nemate.
    Imam puno prijatelja porijeklom iz Bosne, pa znam kako filuju s prichom. Neki strah ih nauchio da svima namjeste da su rekli ono sto su sami ispricali. No navikla sam se pa su mi simpatichni s tim nachinom razgovora. Krajisnici, Mostarci, Bileca... pogotovo.

Hvala Lepo
    Hahahahaha, stvarno nijesam znao da smo mi Glamochani takvi (tamo mi je ocheva porodica bila jedno 200god, u sred Krajine) A evo, taman se poklopilo... Respect za regionalnu generalizaciju, iako mislim da je u mom slucaju bespredmetna!

Klikanje na 4-5 opcija je samo proizvod nepreciznosti ankete. Kad neko zeli da se pozicionira u lijevom centru, onda bi trebao da klikne i ljevicu i centar, je li tako? Kad neko vjeruje u konzervativniji, oprezniji i brizniji pristup u slucaju jedne sredjenije zemlje, a opet smatra da nasoj zemlji trebaju brze i efikasne reforme... Onda se tu trazi balans izmedju oba pristupa. Jos ako taj neko ima u sebi srpskih, crnogorskih, spanskih i jevrejskih gena... Onda se tesko i nacionalno odrediti Zato onih kliknutih 4-5 opcija, ni u kom slucaju pokusaj da se minira anketa. Na kraju krajeva (nego odlutasmo od teme, nece Hari zamjerit') - Vasa CDM partija se vec pozicionirala u desnom centru, sto je sasvim korektno, pozitivno i legalno, chak vrlo osobeno i originalno u ovom nasem miljeu... I ja cu uzivati u razmjeni misljenja i kritici, ne Vasih sposobnosti, vec samo stavova, sredstava i ciljeva .

Oscare, ono sto sam i ja cuo za Rashka, samo cu da potvrdim - jeste da je stvarno veliki radnik, i sa nevjerovatnom energijom. I reference cu mu vazda braniti, i elokventnost, iako mi pojavom djeluje neiskreno i blago isfolirano.
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

El Re za procjenu dogadjanja u PG.Sve se desilo onako kako si rekao da ce.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

9 Jun 2010. 22:59 | Izvor: RTCG
    Potpisan koalicioni sporazum DPS-a i SDP-a
    Pošalji vijest |
    Proslijedi
    Koalicioni sporazum Demokratske partije socijalista DPS i Socijaldemokratske partije SDP za Podgoricu potpisali su večeras predsjednici opštinskih odbora tih partija Zoran Ćulafić i Vujica Lazović, saznaje Televizija Crne Gore.

U toku je sastanak šefova pregovaračkih timova Vujice Lazovića i Miomira Mugoše, koji bi trebalo da usaglase konačan tekst Sporazuma.

Prema ranijim najavama po koalicionom sporazumu DPS -u pripada mjesto gradonačelnika, a manjoj članici vladajuće koalicije mjesto predsjednika Skupštine opštine Podgorica.

Kako se navodi u saopštenju, sporazum se temelji na uzajamnom uvažavanju i očekivanju skladnog funkcionisanja lokalne vlasti u narednom četvorogodišnjem periodu.

''Zajedničkim naporima obezbijediće se dalje unapređenje infrastrukture, ambijenta za podizanje poslovne atraktivnosti i životnog standarda građana Podgorice'', kaže se u saopštenju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sad tek nista ne razumijem. Potpisali 9 Juna a kasnije fingirali da se nesto dogovaraju????

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

potpisali i i nocas i dogovaraju se i dalje o tekstu sporazuma

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Svi su izgledi da je to dogovor "jedan pisem dva pamtim" i nekom ce direktoru puci pogibija od novih strucnjaka Najbolje za direktora nekog pripravnika on je neiskvaren

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,222
    Thanked in
    1,560 Posts

Vidim da se uz pomoc principijelnog sdpa mugi konacno makao s mjesta gradonacelnika PG, OSCARe nisam ni sumnjao u vas i vasu principijelnost, bravo!
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nijesu oni pricali (ili ja nijesam nidje cuo) da će ga sad maći nego da ga neće za sljedeći mandat

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

MILO mi je radi njih, DPS i SDP, jes života mi

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Svi su izgledi da je to dogovor "jedan pisem dva pamtim" i nekom ce direktoru puci pogibija od novih strucnjaka Najbolje za direktora nekog pripravnika on je neiskvaren
    SDP traži urbanizam i sekretara Skupštine

SDP je juče DPS-u predočio svoj plan podjele izvršne vlasti prema kojem traže oko 23 odsto učešća u gradskoj vlasti.
    U ranijem aranžmanu, koji je bio predizborni, SDP je u vlasti učestvovao sa 20 odsto. SDP je zaniteresovan za mjesto sekretara Sekretarijata za urbanizam ili, kao alternativu, mjesto direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.
    SDP, takođe, želi mjesto sekretara Sekretarijata za rad i socijalno stranje, koje je vodio kadar ove partije i u ranijem sazivu. Socijaldemokrate traže i mjesto sekretara gradskog parlamenta na čijem je čelu Slavka Maraš, kadar odan Mugoši, koja se često konfontirala sa Suhihom.
    SDP bi danas, na sjednici odbora glavnog grada, trebalo da izabere kandidata za predsjednika Skupštine glavnog grada. Izvjesno je da SDP neće kandidovati Suhiha koji se konfrontirao sa Mugošom i opštinskim odborom DPS-a, kako bi izbjegli protivljenje jačeg partnera.
    Pa ovi iz DPS-a i kompletne opozicije treba da se ........ kako ih SDP-ovci setaju. Pa ovo ni maloj djeci ne bi mogli raditi.

Principjelna politika za zaposhljavanje pripravnika i nesvrsenih ali poslusnih studenata SDPa na vodeca mjesta u PG i Drzavi. Toliko o ozbilljnosti u CG i koliko im je do Drzave stalo. hahahahaha (moze josh manji i providniji grb da se stampa)
    Biser u svemu je sto se pozivaju na M.M. Popovica, obraz, chast, crnogorstvo itd. Bjelopoljski i Plavski trgovci.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Chu mjesto sekretara Sekretarijata za urbanizam. Nemam pojma sta taj treba da radi, ali sam mislio da je to posao ka i drugi pa se tamo bira konkursom od strucnjaka koji se bas dobro znaju u urbanizam, projektovanje.... Ne znam za druge drzave ali na primjer u Holandiji za posao glavnog urbaniste grada ne treba drzavljanstvo i to tretiraju strogo profesionalni odnos i bog dao da je sto strucniji pa makar se i stranac javio.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Pa dobro, cemu chudjenje kad su glavni savjetnici i saradnici g. Lazovica u Ministarstvu ex salterski radnici, sportski dopisnici itd... Ima tu iz Pluzina dosta da se zaposli. A toliko teze da se urbanizam Plava prenese na PG pa....

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by GreatMontenegro View Post
    El Re za procjenu dogadjanja u PG.Sve se desilo onako kako si rekao da ce.
    Hvala puno GM...Neke prognoze su mi ponekad sumorne pa bih volio više od svega da pogriješim jer i ja živim u CG i sve što nam se događa odražava se i na moj i živote moje porodice.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nekad su vjesali glasnike koji lose vijesti donose pa ti kako godj oj

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    28 Posts

Jes da je kasno al moze li ko postovat finale procente, nesto me interesuju
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Cega finalne procente, jer ako pitas procentualno ucesće u vlasti to se neće bez kastiga dogovarati

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Pusti se ti takvih ocjena forumasa jer ako ti velikodusno moras da branis lik i djelo pojedinih iz SDP odje niko ne mora i jednostavno se diskutuje. Svi ti tvoji su javne licnosti i zive od poreza gradjana pa bolje objasni koliko funkcija ima najvisa stetocina u Vladi Crne Gore, kako sve to stize uraditi..... Ti ga mozes ili moras proglasiti za i za sveca i bas niko odje ne kaze da si ti sitna ili prodana dusa, pa ne bi bilo na odmet da se uvede i neki kurs kulture u SDP. Ja razumijem da je sve manje onih koji su zaista bili moralne velicine Crne Gore, ali ni to nije dovoljan razlog da odje tako polemisete.
    Aj ti objasni koliko funkcija ima predsjednik države Vujanović? Je li na čelu 20 odbora za obilježavanje nečega, predsjednik Vrhovnog savjeta odbrane, potpredsjednik DPS-a (što je pomalo čudno za predsjendika svih građana CG), medijator i inicijator u nekoliko oblasti koje nijesu u njegovoj ustavnoj nadležnosti nikako.

A porediti njegovu težinu, stručni znanje ili karijeru sa nekim je za tebe "najveća štetočina u Vladi" je na štetu gorepomenutog.

Ne branim lik ili djelo ni Vujice ni bilo koga drugog, ali ako se u njegove funkcije ubraja i prije dva dana to da je vršilac dužnosti ministra prosvjete nije doprinos raspravi na nivou argumeneta.

Oko kulture mene preskoči, ali stvarno, bar kad je rasprava sa ovom osobom u pitanju.
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by N_L View Post
    Jes da je kasno al moze li ko postovat finale procente, nesto me interesuju
    Mislim da su konačni procenti DPS (LP-BS) 46
    BCG 42
    SDP 9.5
    SSN-ALB 2
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Kolika je tu mrznja prema Srbima iz CG u pitanju, kad SDP-ovcu kao sto je naglasio puno puta za ignore - hronichno smeta i moje "hvala lepo".
    Ne preza ni od uvreda najnizeg nivoa, a o dzentlmenstvu po "cojstvu" ili po "junastvu" da ne pricamo. Primjer za ...

E pa ne mogu svi biti kulturoloshke tradicije iz Plava, Belog Polja, Rozaja itd... G. Mugosa im smeta jer je Podgoricanin sa kulturom Podgorice pa se ubise da ga smijene jer ne proganja Srbe kao sto bi SDP-ovci... Sto bi se chudili SDP-ovcima sto ovako reaguju kad su im fotelje u pitanju (za ostale koji pokusaju isto sto i oni kazu da su fukare) ... a veze sa eksponiranom - javnom politikom nemamo.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 20-06-10 at 14:25.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Aj ti objasni koliko funkcija ima predsjednik države Vujanović? Je li na čelu 20 odbora za obilježavanje nečega, predsjednik Vrhovnog savjeta odbrane, potpredsjednik DPS-a (što je pomalo čudno za predsjendika svih građana CG), medijator i inicijator u nekoliko oblasti koje nijesu u njegovoj ustavnoj nadležnosti nikako.

A porediti njegovu težinu, stručni znanje ili karijeru sa nekim je za tebe "najveća štetočina u Vladi" je na štetu gorepomenutog.

Ne branim lik ili djelo ni Vujice ni bilo koga drugog, ali ako se u njegove funkcije ubraja i prije dva dana to da je vršilac dužnosti ministra prosvjete nije doprinos raspravi na nivou argumeneta.

Oko kulture mene preskoči, ali stvarno, bar kad je rasprava sa ovom osobom u pitanju.
    Ovo poredjenje ti je smijesno da smjesnije ne moze biti Biti na celu nekog odbora za obiljezavanje necega ili u odboru za proslavu godisnjece udruzenja pcelara i na celu upravnih odbora dje se deru pare. Koliko se meni cini skoro svuda je u svijetu preśednik drzave i preśednik Vrhovnog savjeta odbrane pa ne znam sto to navodis.
    Ako je to cak istina da Filip radi nesto van Ustava i sto nije njegova nadleznost sta radi koalicioni partner i zasto to dozvoljava ili mora slusati kako mu se kaze?

Page 85 of 88 FirstFirst ... 35758182838485868788 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)