Nadji moj post,rekao sam da mi je coek jako antipatican,i mislio sam da ce ga poslat za ambasadora u JAR.
Koalicija za evropsku Podgoricu – dr Miomir Mugoša – DPS – LP - BS
Lista za izbor odbornika za Skupštinu Podgorice „SDP čist izbor – prof. dr Vujica Lazović”
Lista za izbor odbornika za Skupštinu Glavnog grada Stranke srpskih narodnjaka – Dobrilo Dedeić
„Bolja Podgorica, bolja Crna Gora”, (SNP, Nova, PzP....
Ne izlazim na glasanje
Napadaš li ti to minjo Mugošu ili su meni stavili neku drogu u piće???
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
Nadji moj post,rekao sam da mi je coek jako antipatican,i mislio sam da ce ga poslat za ambasadora u JAR.
nisam glasao za DPS na ovim izborima,nijesam iz PG,a ako mislis da sam glasac DPS,jesam,samo u slucajevima kada su u sa SDPom u koaliciji.Osvanuce srijeda,SDP ce podrzat DPS u skupstini grada,a mozda i koaliraju
Ako SDP pocne sa vratolomijama,tipa,"postujemo odluke lokalnih odbora",pa onda jedan poslanik truca kako ga vrijedjaju mikro krstici na grbu,i slicna njihova iskakanja,dicu ruke i od njih.Mislim da nijesam dao glas nikad samom DPS.Glasacu uvjek za drzavotvorne partije,trenutno ih ima 3.valjda se nece toliko ogadit,da necu niti jednoj moc dati glas.
sada vidjeh ovog Slavisu Guberinica na Atlas ,snimak sa sjednice,coek u znoju,da ne kazem kakvom :-)
Last edited by minjo; 14-06-10 at 21:15.
Dobro...Zahvaljujem na iskrenosti u svakom slučaju...Mislio sam da si više partijski "vezan" za DPS. Čak sam bio u utisku da im "pomažeš po malo" ko uzoran član u mjestu u kom živiš...
Dosta su ti stavovi bili isključivi...No, zaboravi...Možda sam stekao pogrešan utisak...
ORA ET LABORA
pogresan utisak
mada ce mi biti stavovi uvjek "radikalni" prema cudnovatim partijama ,njih 12 npr.
mislim da ako ne dodje do koalicije DPS+SDP u pg da ce taj ceh morati platiti Suhih jer on je po meni jedini krivac za to.. Zasto kazem ``platiti`` zato jer ce SDP ostati bez rukovodecih mjesta u pg, samim tim i smanjce se priliv novca od clanarina donacija i sl( nista sto i drugi ne rade) i zbog toga ce morati platiti Suhih, mada na dugorocno, SDP ce profitirati jer ce ovo prvi put biti a da niko ne moze reci da nije odrzala ``krupno`` obecanje, jer za nase prilike ovo je bilo krupno
``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``
Ovo boldovano je i moje mišljenje bez obzira koji razlozi stoje iza toga. A što se tiče Suhiha, on je već "platio" na određeni način. Moj je utisak da je prilično gurnut u drugi plan u posljednje vrijeme. Nisam ga se nešto puno nagledao ni u TV prilozima sa govornica SDP-a tokom kampanje. No možda i griješim. Ipak prilično sam siguran da niko u partiji nije bio oduševljen njegovim ličnim ratom sa Mugošom (i njegovim kadrovima u Skupštini grada) a koji se pretvorio u sapunicu.
Sve je to radio bez imalo manira i ukusa koji se ne može prigovoriti drugim funkcionerima SDP-a kao nedostatak.
Možda jesu licemjeri i u sto farbi namazani ali ne može se baš reći da ih krasi lična nekultura. A šta je uradio Suhih? Pristao je da se spušti na Mugošin teren i svađa s njim ko kakva tetka.
ORA ET LABORA
SDP, je toliko zabrazdio da ne postoji nacin da iz toga izadje "s' obrazom". Obiće im se o glavu ponasanje "uvrijedjene frajle" a ono prica o njihovom navodnom postenju moze macku o rep. Prica za malo mnogo naivne da toliko godina sa Mugijem i on garav i crn ka ciganski kota' a oni fini i u bijelim rukavicama ka apotekarski sluzbenik. Demagogija koja nikako ne moze profitirati dugorocno.
Neće nas nedaj Boze zadesiti takav maler da Lazović podnese ostavku u Vladi. Kakva bi to bila tragedija to je strasnoLazović: Propast pregovora izazvala bi turbulencije na državom nivou 15. jun 2010.
Nosilac liste SDP za Podgoricu i potpredsjednik te stranke dr Vujica Lazović ocijenio je da bi propast pregovora dvije stranke o savezu u Podgorici izazvao turbulencije unutar koalicije na državnom nivou.
„Ukoliko nijesmo u koaliciji sa DPS-om u Kotoru, na Cetinju i tako dalje; ukoliko tome dodamo i Glavni grad onda se postavlja pitanje egzistencije te i takve koalicije. Dakle, jedan moj osjećaj, i ne samo osjećaj nego nešto što sam bio u prilici u prethodnom periodu da provjerim na nivou političkih konsultacija sa mojim stranačkim kolegama jeste da bi sigurno došlo do značajnih turbulencija na državnom nivou“, rekao je potpredsjednik SDP-a Lazović u izjavi za Radio Slobodna Evropa.![]()
Portal Analitika: 15.06.2010
Đukanović: SDP ne može ucjenjivati DPS
Crnogorski premijer Milo Đukanović ocijenio je danas, da Socijaldemokratska partija ne može ucjenjivati Demokratsku partiju socijalista, koja je u Skupštini Glavnog grada osvojila 28 mandata.
“Mi svi moramo da se oslobodimo logike ucjenjivanja u Crnoj Gori”, istakao je Đukanović u intervjuu Radiju Crne Gore, prenijela je agencija Mina.
Đukanović je, u prilog tome, podsjetio na ulogu Liberalnog saveza iz 2002.godine prilikom formiranja vlasti
-Liberalni savez je tada došao u poziciju jezička na vagi za formiranje vlasti, zbog čega je pokušao da mijenja političku istoriju. Sastavni dio njihovog paketa bio je da im se ustupe poslanički mandati koje nijesu dobili na izborima. To govori dokle može da ide politička mašta i nerealnost, ali i čemu vodi i kako se završava logika političkog reketiranja”, kazao je Đukanović.On je ocijenio da DPS i SDP imaju kvalitetnu koaliciju na državnom nivou koja već dugi niz godina odgovorno upravlja nacionalnim interesima Crne Gore.
Prema njegovim riječima, rezultat tog odgovornog upravljanja je crnogorska nezavisnost i napredak na evropskom i evroatlanskom putu
“Zbog toga smo, po logici stvari, usredsređeni jedni na druge. DPS se mora osloboditi ideje da sama nameće sve uslove za formiranje vlasti. To bi nam bilo primjereno da smo uspjeli da ostvarimo apsolutnu pobjedu, zašto nam je nedostajalo 700 glasova”, naveo je Đukanović.
Đukanović je kazao da bi smatrao ozbiljnim političkim neuspjehom i DPS-a i SDP-a ukoliko ne postignu dogovor o koaliciju u glavnom gradu Crne Gore, odnosno za postizborni savez potraže druge partnere.
- Moramo, kazao je lider DPS-a, uvažiti ono što su interesi SDP-a, ali i oni takođe moraju razumjeti da nemaju pravo da ucjenjuju nekog ko ima 28 mandata. Đukanović je rekao da se do sada nije uključivao u pregovore podgoričkih odbora DPS i SDP-a, kao i da, za sada, ne namjerava da to uradi.“Mislim da svako treba da ponese svoj dio odgovornosti, uključujući i filijale naše dvije partije. Treba da rade na tome da odnjeguju međusobno povjerenje, da neke stvari napišu, a da se neke stvari, koje se odnose na povjerenja, podrazumijevaju”, kazao je on.
Ako od svega toga ne bude ništa, naveo je Đukanović, onda ostaje mogućnost da se ulazi u razgovore i sa drugim potencijalnim partnerima, koji eventualno iskažu želju da sa jednim ili drugim čine alternativnu većinu za vršenje vlasti u Podgorici.“To bih smatrao ozbiljnim političkim neuspjehom i DPS i SDP, ali i to je nešto što je legitimno”, kazao je on.
- Za postizanje dogovora Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP) o koaliciji u Podgorici potrebno je da se obje strane odreknu maksimalističkih zahtjeva- zaključio je Đukanović.
Last edited by El Re; 15-06-10 at 15:20.
ORA ET LABORA
Hm, Guberinić i Vladimir Pavićević - glavne vedete mladih NS dugo vremena. Pavićević se sad pravi lud, da ga pitaju, vjerovatno bi rekao da nikad on nije bio na "krivoj" strani. Kako bi, inače, došao u obzir da bude direktor berze. Mada je uspio da postane direkor i da traje punih... Koliko ono bi? Petnaestak dana? A onda su se sporazumno razišli... Kad je Knežević kupio berzu.
A sjećam se u Vijestima prije godinu i po dvije, kad on priča kako je još 2006 upozoravao na dolazak krize... Ko ga je znao ranije, zna i sad ko je Pavić Glavić.
Guberinić mu je kolega.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Dragi moj kolega forumasu El Re
Znaci li ovo brate da bilo sto, sto se napravi tamo, nema istu tezinu kao u Masline? Znaci li to da geografskim udaljavanjem slabi i moc zahvatanja i sprovodjenja zakona? Da li je isplaitivije prodavat drogu u Masline ili u Karabusko polje? Dje ce se dobit manja kazna ako me uhvate?
Razumijes sto ocu da ti kazem
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
zna li se dje sastance nocas?
``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``
u Valentino..
She is only here to annoy herself!
Kvarni,
odlično znaš da imaš moje poštovanje ovdje, ali me ponekad, iz ne znam kog razloga, tjeraš da maltretiramo ostale objašnjavanjem stvari koje većina dobro zna.
Graditi nelegalno na gradskom-građevinskom zemljištu i graditi nelegalno na industrijskom ili poljoprivrednom (kakav je slučaj ovaj u Dinoši) - nije isto.
Zato je Mugoša za svoju (krajnje logičnu) listu prioriteta imao moju podršku.
To prosto nije ni zakonski gledano podjednak prekršaj. Isto kao što sudija pravi razliku da li je neko pravio divlju građevinu na tuđoj (u 99% opštinskoj/državnoj) zemlji ili na svojoj privatnoj.
Nema to veze s Malisorima i simpatiji prema njima. Kada bi krenuo Mugoša da ruši nelegalne objekte na poljoprivrednom zemljištu po Malesiji morao bi i po Zeti ili Lješkopolju i obratno.
Čak, ruku na srce, ta divlja gradnja u Malesiji i Zeti je u zadnjih 15 godina u neuporedivo manjem procentu od one u samom gradu i nemoralno bi bilo krenuti s "uvođenjem u red" iz Zete i Malesije. To bi bio vrhunac licimjerja.
Uzgred ti koji grade objekte bez "papira" po poljoprivrednom zemljištu su mahom sve gola sirotinja mada ima i onih drugih.. Kada povremeno idem u Bjelopavliće (đe sam napravio kuću za odmor na koju sam ponosan) iako je to u susjednoj opštini, prolazim pored jednog divljeg a sada već velikog naselja koje se zove Podanje, ali su ga već prekrstili u "Mojkovačko naselje". Tuga me uhvati kad vidim kakve tu sirotinje ima. Ne bih imao srca poslati tim ljudima bager pa sve kad bih znao da su sagradili te objekte na tuđoj a ne najgorem dijelu zemljišta na kom Bjelopavlići nikad nisu pomišljali ni kokošinjac napravit, a koje eto kao takvo postoji u inače lijepim Bjelopavlićima i koje su oni vlastitim novcem pošteno kupili od starosjedilaca.
Dakle, prvo dovesti u red ove po gradu, a periferija će svakako doć na red...
Last edited by El Re; 16-06-10 at 14:00.
ORA ET LABORA
PC NEN Posljednji update: 16. Jun 2010, 12:11
Konstitutivna sjednica ponovo prekinuta
Sjednica skupštine glavnog grada jutros je nastavljena, ali pošto se DPS i SDP još nijesu dogovorili o formiranju vlasti, ubrzo je prekinuta i njen nastavak zakazan je za ponedjeljak, 21. jun.
Sjednica je prekinupa jer odbornici nijesu imali kandidata za predsjednika gradske skupštine.
Nosilac liste DPS-ove koalicije Miomir Mugoša najavio je da će njegova stranka danas dostaviti SDP-u najnoviju ponudu za zajedničko konstituisanje lokalne vlasti, ali nije htio da precizira o kakvom predlogu je riječ.
Odbornik SDP-a Đorđe Suhih rekao je nakon sjednice da su dvije partije blizu dogovora, da su im stavovi prilično približeni, te da očekuje da će postići sporazum do vikenda.
Zakonski rok za izbor predsjednika gradske skupštine je 23. jun, mjesec nakon izbora.
ORA ET LABORA
Dobro, slazemo se u svemu, pa zasto se onda ne krene sa realizacijom urbanizovanja? Sto se moze urbanizovat, neka se urbanizuje, sto ne moze, neka se rusi?
Nece se krenut, jer nekome ne odgovara to moj El Re, nekome ne odgovara, nego da bi se imao privid da se nesto radi, biraju se nasumicno kuce. Cist primjer ti je moj komsija, sa kojim se granici moj plac, njemu je srusise, a od otpada Ivanovic, do njegove kuce, prosli su barem pored 20 kuca bez dozvole. Jos je coek to sagradio na svome zemljistu.
Ja mislim da ti samo uzaludno trosis zivce i energiju objasnjavanjem. Ne zato sto ne umijes, ne zato sto ne volim da te citam, nego zato sto vecina nas sve to zna brate, a opet se svi na ovaj forum bavimo razlaganjem sadasnjeg stanja - sto je dovelo, dje ce povesti, ko je kriv, ko bi bolje uradio, bavimo se razlaganjem cinjenicnog stanja, a to je po meni put kojim ne treba da idemo. Cuvaj tu energiju i znanje, mozda dodje vrijeme kad ce se sve mijenjat, tada ce ti trebat, a ne ovako po forumu, da oprostis, baljezginjamo i ti i ja, i svi odavde.
Ima ovdje dosta pametnih ljudi, koji kad bi ulozili energiju, ne u razlaganje, nego u promjenu, ta promjena bi na kraju dosla. Svi mi znamo zbog cega je situacija takva kakva je, i svi o tome pricamo, a niko da krene nesto da radi. To mene nervira, zato i ne pisem puno, jer nemam sto rec. Kad bi se islo u konkretne akcije, tada bi se vec aktivira, budi siguran bio bih u prve redove, ne zbog sebe, nego sjutra zbog djeteta, da za 20 god on ne sjedi ka mu otac za forumom, i pise i razglaba.
Nego je problem sto se nikom ne moze vjerovat, vjerujes li da sad ne bih ni smio krenut da mijenjam nesto moj el Re, jer ne bih imao mira da me neko nece pri provj prepreci izdat i zabos mi noz u ledja.
Zbrda zdola sve ispisah, uh, ali razumijeces![]()
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
Cudim se sto mugi jos nije poslao bagersite put Dinose da porusi sve one divlje gradnje a poprilicno su se prosirli prema koniku znajuci da nemaju nista u katastar...
Razumijem kvarni i slažem se potpuno s tvojim postom...U toj igri krive su obije strane. I vlast koja se prostituiše s građanima i građani koji se prostituišu s vlašću kako i kada im odgovara, a sve praveći cirkus na račun zakona i propisa koje navodno usvajaju da bi živjeli svi po njima.
ORA ET LABORA
Predstavnik Socijaldemokratske partije SDP Đorđije Suhih je saopštio da SDP nema želju da određuje Demokratskoj partiji socijalista DPS ko će biti njihov kandidat gradonačelnika.
“Smatramo da je prirodno da, ako ste s nekim u koaliciji, zajednički izglasate kandidata, a ne da se eventualno uskraćuju glasovi jednog koalicionog partnera i da se nadoknađuju glasovima neke druge političke opcije ili grupacije”, rekao je Suhih.
Principijelno nema šta :mrgreen:![]()
Last edited by institucija; 16-06-10 at 14:57.
SDP - svi znamo o kakvim se "ljuCkovinama" radi .... Mugi je ipak najbolja solucija kako god. A ovi privjesci neka se poklope usima za vazda, najmrznija partija u CG.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks