E josh neshto u servisnoj dokumentaciji ima barem 5 unosa sa 4-cifrenim brojevima, a sto je najjache uzela sam da spamujem sve likove na fb koji mogu biti potencijalni vlasnik naznacen na prethodnim dokumentima za taj kod - koja likusha ;p
11 godina star PC je rahmetli.. Huswel I3 nastavlja posao
www.magicprodesign.weebly.com
Mijenjan lezaj tocka (A4 '97), kad je sve zavrseno pali se lampica od rucne i abs-a. Elektricar ne moze da iskljuci to, kaze da je senzor vjerovatno ostecen kad se to radilo. Mehanicar kod kojeg je radjeno kaze da nije dirao njega i da je pazio.
Osim da mehanicar laze, sto moze bit?![]()
Bijo si poziw koi se neodbija
Ti modeli imaju koma senzore.
Probaj da ga skines i da ga ocistis sitnim glanc papirom, 400.
I onda ciscenje contact sprejom i vratis ga na mjesto.
E sad, moras da pazis na jednu stvar.
Odavno nisam dirao lezajeve na te modele i zaboravio sam kako izgledaju, ali ja mislim da oni imaju semering na koji su "iscrtane" linije za impulse ABS-a, (Balsa, ocu vise infa).
Ako si stavio lezaj koji nije originalan, postoji mogucnost da ti nije dosao sa semeringom ili postoji vjerovatnoca da ti semering novog lezaja nema iste crte za impuls.
Dalje, moguce da je on preblizu ili predaleko od senzora, razmak izmedju senzora i semeringa mora da bude od 0,8 do 1,3 mm.
TAKUMI
Wtf? (not THE plate)
A mozda ga je samo slomio?![]()
Hvala.
Jos nesto, radi li mi abs sad dok to ne sredim?
Ne moze, raskacio mu ga je MimiR.![]()
If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.
Znao sam da ima neka fora s tim dugmetom...![]()
http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
Les chiens aboient, la caravane passe.
@Phenix, hahahahaha![]()
If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.
Ne, svaki put kad ugasis auto on se resetuje.
Kad upalis auto on je resetovan, ali on je pametan, recimo kao NSX - cim modul 7 km/h on radi jos jedan check up cijelog sistema. Ako vidi da nesto nije u redu, upali lampicu. Ako vidi da je sve OK, nastavlja sa radom.
Tebi sad nije OK i pali lampicu.
A desi se recimo, da imas neki kvar za kojeg sistem zna da je tu i onda posle kretanja uopste ne radi check nego lampica stoji upaljena ful time.
TAKUMI
citao sam na audi club croatia bas o ovome...problem je bio lezaj... nije bio postavljen kako treba ili nesto tako...ili je nesto tu falilo..ne znam sad tacno...
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Fuk Audi Kroejsa, organizujemo ovdje Tech casove, pa navrati...
Last edited by Fabia_Elegance!; 10-06-10 at 02:36.
TAKUMI
Znas sto, i Obama ima slican problem...
60 milja oko njega se prisluskuju telefoni for key words...
Tako ti je i kod mene...i ona prisluskuje sve...
Lisica...
Hvala Bogu sto nije na forum![]()
TAKUMI
Mislim da lezaj nema apsolutno nikakve veze sa abs senzorom. Abs senzor cita podatke sa obruca preko zgloba pri tocku.
Ono sto je najvjerovatnije napravio je GURNUO senzor malo unutra (a on je svega par mm daleko od zgloba), dovoljno da se dodirne sa zglobom, koji ga je povrijedio i senzor vise ne radi.
Meni su ovo jednom napravili prilikom mijenjanja zgloba ili lezaja na A4.
Novi senzor je kostao, cini mi se, oko 150eur. Naravno, nacerao sam ih da ga plate jer su sami zeznuli stvar.
BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked
Vw gollf 4, 1.9 t(di), 85 kw
digitalna klima - klimatronic....
Imam problem sa klimom. Dakle kad se ukljuci, primjecujem da je smanjena moc rashladjivanja...izbaca blago hladan vazduh....
Odvezem auto u servis (A/C klima servis na Pobrezju), odrade servis klime znaci dopuna gasa (u sistemu je bilo 200g a treba 700g), ulje, zamjena filtera, dezinfekcija (sve ukupno 80 E).
I pored toga klima i dalje ne radi kako treba, poslije ovog servisa osjeca se poboljsanje mozda 20 % nego ranije.
Majstor kaze da kompresor nije u redu i da je potrebna njegova zamjena...
Polovni kosta oko 150 E (i tek kad se ugradi mogu znati jel bio ispravan) i ruke 50 E, dakle 200 E.
Interesuje me, da li je nesto drugo uzrok tome...i je li neko imao slicna iskustva....? Postoji li mozda neki majstor koji radi reparaciju kompresora?
Sto mi savjetujete?
Učlani se ođe i pitaj, odgovaraju vrlo brzo.
http://forum.eserviceinfo.com/index....54a566463eb423
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks