Originally Posted by
montenegrina
Sjeca li se ko kako je SDP rekao da ce glasati za smjenu Mugija nakon incidenta sa novinarima, pa znamo kako je bilo.
Tako ce i sad biti, izvinite DPS, mi smo se samo shalili, podrzacemo mi Mugija

Nije SDP rekla da će glasat za smjenu Muguše poslije incidenta, nego je predložila svoje zaključke o tom slučaju, koji nijesu dobili podršku ni DPS-a (očekivano) ali ni opozicije, koja je jedva namakla 24 potpisa. Sve u svemu, "nezavisni" odbornici i DPS sa svoja 23 su imali više mandata od cijele opozicije i SDP-a zajedno tako da nije bilo moguće izglasati odluku o raspisivanju referenduma o nepovjerenju Mugoši tada.
A i da se raspisao (o čemu sam pisao, i bio po 100-ti put u pravu), Mugoša bi lagano dobio preko 55% i mogućnost da bije i novinare i kučka slijepe osobe i Suhiha i sve nas na ovaj forum.
Uostalom, nije li on kao nosilac liste dobio 5 mandata više poslije tih incidenata nego prije njih i to od strane građana, bez famoznog rasipanja glasova opozicije ovaj put?
Činjenica je da DPS neće pristat da im mi određujemo gradonačelnika, kao što je i činjenica da smo mi dobili 5 mandata i dijelom zbog toga što smo rekli da ga nećemo podržati za novi 4-godišnji mandat. Sad bi bilo političko samoubistvo SDP-a (ne samo u PG) da pristane na takvu soluciju, a ja mislim da ovo pitanje prevazilazi gradske okvire, pogotovo glede pozicioniranje DPS-ovih ljudi pred kongres.
Mada sam siguran da ne bi oni zatezali i odugovlačili ovoliko da nemaju jednog iz opozicije u rezervi, pa nek se razmisle oni koji su im dali glas oće li opet.
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
Bookmarks