Quote Originally Posted by montenegrina View Post
Sjeca li se ko kako je SDP rekao da ce glasati za smjenu Mugija nakon incidenta sa novinarima, pa znamo kako je bilo.
Tako ce i sad biti, izvinite DPS, mi smo se samo shalili, podrzacemo mi Mugija
Nije SDP rekla da će glasat za smjenu Muguše poslije incidenta, nego je predložila svoje zaključke o tom slučaju, koji nijesu dobili podršku ni DPS-a (očekivano) ali ni opozicije, koja je jedva namakla 24 potpisa. Sve u svemu, "nezavisni" odbornici i DPS sa svoja 23 su imali više mandata od cijele opozicije i SDP-a zajedno tako da nije bilo moguće izglasati odluku o raspisivanju referenduma o nepovjerenju Mugoši tada.

A i da se raspisao (o čemu sam pisao, i bio po 100-ti put u pravu), Mugoša bi lagano dobio preko 55% i mogućnost da bije i novinare i kučka slijepe osobe i Suhiha i sve nas na ovaj forum.

Uostalom, nije li on kao nosilac liste dobio 5 mandata više poslije tih incidenata nego prije njih i to od strane građana, bez famoznog rasipanja glasova opozicije ovaj put?

Činjenica je da DPS neće pristat da im mi određujemo gradonačelnika, kao što je i činjenica da smo mi dobili 5 mandata i dijelom zbog toga što smo rekli da ga nećemo podržati za novi 4-godišnji mandat. Sad bi bilo političko samoubistvo SDP-a (ne samo u PG) da pristane na takvu soluciju, a ja mislim da ovo pitanje prevazilazi gradske okvire, pogotovo glede pozicioniranje DPS-ovih ljudi pred kongres.

Mada sam siguran da ne bi oni zatezali i odugovlačili ovoliko da nemaju jednog iz opozicije u rezervi, pa nek se razmisle oni koji su im dali glas oće li opet.