Frustrirani kotorani
8-)
P r i m o r a c
Naravno cast izuzecima.
Ma ne smeta meni sto se pise protiv Jadrana i komentarise, i sudije nekad grijese, ali smeta mi konstantno plakanje, kukanje, zapomaganje, aooo, ubi
A grijesis, grijesis, ja sam objed vec paricala, karfiol i becke snicle, sude prat necu, vala dok je ove mi najbolje drugarice - masine za pranje sudova
Pa recimo da neko sebi ne moze bas da priusti svaki odlazak na utakmicu. Puna mi je kuca pomoraca, znam ja da je to nekima neshvatljivo![]()
Ponekad, citajuci forum, pomislim kako ce mi mozak progristi put kroz
lobanju i otrcati vristeci...
U ponedjeljak u 18:30 je 3. utakmica.
P r i m o r a c
jesi siguran? ja upravo dobio obavjestenje od saveza u kojem pise da je u 8
ujedno, cattaro izjednacio na 1:1 [dobili 11:8, cini mi se]
P r i m o r a c
budva - cattaro je isto u ponedeljak, po ovom obavjestenju iz saveza, u 7 sati.
inace, jadran se definitivno raspada na kraju sezone, barem 5 igraca ide.
Last edited by big giant head; 04-06-10 at 21:38.
Evo CdM dao skroman izvjestaj sa utakmice Cattaro-budva i napisao da je treca u utorak. Jebeni savez!
Sto se raspada jadrana tice, kao sto rekoh danas, mi nismo frustrirani, frustrirana je Uprava jadrana kojoj je plasman na F4 bila zadnja sansa da obezbijedi sponzore i za narednu sezonu. Lijepo se radovat tituli, ali...mislim da se ona u novi na pocetku sezone podrazumijevala, dok je u Kotor niko nije obecavao. (i logicnije mi je da dobijemo sponzore mi kao vicesampioni Evrope nego jadran kao sampion drzave)
Volio bih da dogodine sve osvojimo, ali ne bih volio slabi jadran (pogotovo ne da se raspadne) i koliko god igraci bili umorni od medjusobnih meceva ove godine (u ponedjeljak ce biti 9. mec) mislim da je svaki bio neka posebna prica...
P r i m o r a c
carski je sto su oni u godini najvece krize u poslednjih nekoliko decenija odlucili da bacaju, doduse tudje, pare na bazen i skupu ekipu. na stranu koliko je para tu otislo na stvari kojima su namjenjene, a koliko u privatne dzepove, finansijski kolaps se morao desiti. navodno se duguje oko pola miliona evra.
sledece godine ce biti mladja ekipa. nece biti potpunog raspada, ali dosta glavnih igraca idu, kao sto je neko na par stranica unazad i pomenuo. promovisace dosta klinaca (i onda to, naravno, predstavljati kao plansko podmladjivanje ekipe, vizionarski potez, blabla). pretpostavljam da slijedi borba sa cattarom za trece mjesto.
pratio sam raspravu o utakmici. nisam utakmicu baš detaljno (pažljivo) gledo da bi mogo dat svoj sud o cattarovim navodima da su suci spriječili primorac da se još više odvoji, a i objektivno sudačke poteze, kao i igračke, puno je lakše i bolje promatrat uživo nego preko tv-a.
što se tiče pada primorca u drugom dijelu to im se ponavlja već neki put i objektivno, bez obzira na moguće pokoje zakidanje od strane sudaca mogli su privest utakmicu kraju - što neopravdava ako je tog zakidanja zaista bilo.
što se tiče ovih pravila s linka. o prvome (peterci umjesto isključenja) bi se moglo razmislit, a druga 2 su nebulozna,posebno ovo s delegatima-sucima. možda da razmisle kako preuzet uspješne inovacije iz drugih sportova, a prije svega ujednače kriterij u svim utakmicama.možda da se proba implementirat brzi centar iz rukometa koji je tamo donio veliki napredak. samo bi onda trebalo riješit problem zamjena igrača, ali nije ni to nepremostivo.
sutra počinje i finale našeg prvenstva. jug i mladost očekivano. kao što se i očekuje pobjeda juga. ko može pratit htv2, u 20:00 je prijenos.a evo i male najave
vaterpolski portal - www.dance.hr
bice opet solidna ekipa. dosta mladja, ali solidna. naravno, nece se boriti za trofeje, ni blizu. meni je u principu najvise krivo sto radovic ide. pa jos u partizan... da on ostane, ekipa bi bila slicna proslogodisnjoj, s obzirom da gojkovic, ivovic i scepo ostaju.
makar cemo konacno vidjeti kakvi su ti klinci jadranovi, imaju li what it takes. samo a i na kraju sledece sezone ne bude novi raspad![]()
mislim donekle je normalno da nase igrace izvozimo u inostranstvo (sjetite se kakva je bila italijanska liga prije), ali da nase igrace izvozimo u partizan, to je totalni debilizam. napravili smo gresku s prlainovicem, i nista iz toga nismo naucili.
s obzirom da ivovicu i gojkovicu isticu ugovori na kraju iduce sezone, a ivovic je sad u najboljim igrackim godinama i zivotnoj formi, mislim da ce on ipak otici. gojkovic se vise izduvao, nije to onaj do prije par godina.
<--- leuk
Kad ja rekoh da Radovic ide u Partizan skociste na mene. A navodno je saradnja dogovorena na 4 godine. N.Janovic ima kontakte sa Savonom. To je davnasnja zelja brace, da igraju zajedno.
Jokica trazi Budva...jadran ako zadrzi @ opet su sve samo ne ekipa za gol razliku. Zlokovic, Jokic, Janovic, Radovic...ko je peti koji ide?
Ne znam sto vam je cudno za Partizan. Beograd je za klince iz Boke uvjek bio prioritetan u njihovom razvoju, jbg uvaljuju im razne price, na kraju ta djeca u velikoj vecini propadaju.
Recimo, pitao sam se zasto je Partizan zagrizao za malog Mandica, a onda sam vidio da Partizan nema ljevaka u tom uzrastu medju 15 igraca! Ali ja extra talentovane klince, koji u svojoj sredini, u jakoj konkureciji, dobiju sansu, ne razumijem kad traze da idu... Umalo je zvezda tako upropastila N.Janovica.
Primorac po nekim najavama ima pokrivenu finansijsku konstrukciju za narednu sezonu, ali sa rezovima. Kiss valjda ima neku cijenu ispod koje nece da igra, ja bih mu se zahvalio...a kao pojacanje (moja zelja, kao lani Azevedo kad je Vjeko otisao), jedan od rijetki na toj poziciji, da valja, a da nije preskup: http://www.cnab.org/index.php?id=932 info je da je placen samo 60k po sezoni, sto mi djeluje smijesno, a ne malo...
Igrac za velike utakmice, ko takve ne bi volio u timu?
Cattaro, po Mirkovim rijecima, u narednu sezonu ulazi znatno oslabljen. Vidjecemo koga ce se odrec', ono sto pouzdano znam je da se nikome iz Kotora ne ide... Ne bi me iznenadilo da bas oni dovedu Jokica, a puste Kunca...Smodlaku i Vukcevica ce, vjerujem, takodje pustit...
Budvani vazda mute. Ako dodje Peuro, u sto vjerujem, bice mozda i najjaci u CG. Opstinarima kasne plate, ali se u fudbal, vaterpolo i odbojku i dalje ulaze dosta.
P r i m o r a c
klikovac je peti. ide u shturm ili sintez, nisam siguran
Sad to procitah na tvom sajtu.
To je tek neshvatljiv potez! O.K. tamo mu je stari, ali ovo je bila (NAPOKON) sezona u kojoj je dobio odlicnu minutazu, pokazao kvalitet...
Vrlo rado bih ga vidjeo u Primorca, umjesto Trajkovica npr.
P r i m o r a c
Meni je bas ovo razmisljanje o petercima nakon odredjenog broja iskljucenja - neshvatljivo! Pa tad bi se vaterpolo mec pretvorio u sutiranje peteraca! Ne gledam ja to sa aspekta da bi to natjeralo igrace da izbjegavaju ostrije faulove (iskljucenja), vec da bi sudije, navlaceci za jednu od ekipa, omogucile toj ekipi da petercima obezbijedi pobjedu. Sto se delegata tice, Rajevic se uveliko petlja...fuj!!!
Nisam za to ni da se smanji broj iskljucenja sa 3 na 2. Ne svidja mi se ni ''brzi centar'', pa necemo se valjda ugledat na rukomet (otkad je isto trcanje i plivanje!?). Zamjene igraca...e za to jesam. Imam ideju, ali bi tek to stvorilo konfuziju...
Talijani SERU, sad su se kao zabrinuli za vaterpolo, misle da bi promjenom pravila nesto napravili po tom pitanju, a dan nakon 1. meca njihovog finala u Gazzeti i Corriere dello sport o vaterpolu - ni slova!!! Sitne textove (kao informacije) su objavili poslje 2 dana, bez ijedne izjave aktera. Da ne pominjem sto niko ne pita Volpija koliko on utice na danasnji vaterpolo...
Vase finale cu gledat na TV-u, srecno!
P r i m o r a c
ode kvragu dosta toga. sad više nego ikad treba zapet u traženju sponzora da jadranska liga ne samo bude bespaltna za sudionike, nego da ima i fini nagradni fond.
jadranu ako ostanu ivović, gojković, šćepo, vukčević, i još po koji solidniji igrač, uz nekoliko mladih koji valjda imaju dovoljno talenta da popune nekoliko pozicija u 14, i dalje će bit jaki. čuo sam da će možda i sutić doć, ipak on i tucak dobro poznaju jedan drugog.
sad će bit prilike da mladi igrači iz vala i bjele dobiju šansu u jadranskoj ligi, prvi kroz cattaro, a drugi kroz jadran...
ja sam i lani kad sam bio u genovi, i ove godine u napulju kupovo i gazzetu i još neke novine. i u jednima i u drugim je vaterpolo bio na predzadnjoj stranici. format novina im je onaj ogromni, valjda duplo veći od ovih naših, a članak bi bio minijaturan, na manje od 1/10 stranice.
pa osnovna predpostavka spasa vaterpola je da se konačno unormalni i ujednači suđenje. mogu pravila i promjene bit ne znam kako dobri ako će se ovako nastavit, sve zaludu. nisam ni ja detaljno razmislio o tom kažnjavanju petercima, ali to mi se od ta 3 prijedloga jedino čini vrijedno razmišljanja. ova druga bi odma odbacio.
nije isto trčanje i plivanje, ali može se nešto kopirat uz modifikacije. ove zadnje veće pomjene u vaterpolu, da nema kornera od igračevog bloka i šut iz faula sa 5 m su mi bili dobri potezi. trebalo bi još nešto napravit da se smanji potezanje i opstrukcija igre bez lopte, ali ne ovako ko u napulju... mislim možda je i to prvi korak koji će dovest do čišće igre, ali je loše i u krivo vrijeme napravljen.
što se tiče finala PH. razlika u kvaliteti je prevelika tako da i uz nepovoljno suđenje, u razumnim granicama, jug bi morao dobit ovu seriju. ali mislim da će suđenje bit tako da će suci sudit bar 15 izbačaja i jednima i drugima i onda će se samo gledat ko će bolje igrat igrača više i manje, a jug je tu pokazao puno više od mladosti u cijeloj sezoni
meni se nijedno od tih predlozenih pravila ne svidja narocito, jedino sto mi je koliko toliko zanimljivo je to povecanje vremena sa igracem vise. mada ni za to nisam siguran. jedino sto bi trebalo uraditi, mada ne znam koliko je to izvodljivo, a valjda jeste makar u odredjenoj mjeri - napraviti konkretnija pravila, koja ne mogu toliko zavisiti od procjena sudija, i ujednaciti kriterijume sudjenja
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks