View Poll Results: Novi selektor da ili ne?????

Voters
285. You may not vote on this poll
  • DA

117 41.05%
  • NE

89 31.23%
  • Nema veze - jer imamo zlato iz malage

79 27.72%
Page 226 of 942 FirstFirst ... 126176216222223224225226227228229230236276326726 ... LastLast
Results 5,626 to 5,650 of 23527

Thread: CG Vaterpolo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

e, vidio sam na tv-u da je dobro prokišnjavalo. ali je tako loša situacija s bazenom? a otac mi je vozio jednog čovjeka na aerodrom u tivat i reko je da je bilo strašno nevrijeme u herceg novom, baš me zvo za vrijeme pauze između 2. i 3. četvrtine.

slažem se za procjene kad bek ide preko glave. malo i zavisi od sidruna koji ako se potopi omogućava beku da skupi loptu i bez faula čak i s vode. te duele azeveda i gojkovića nisam na tv-u primjetio, možda nisam obraćo pažnju.

sve u svemu odlična utakmica, ponavljam posebno u prvom dijelu. prava uživancija i gušt za gledanje. šteta da nije komentiro đurković on mi je draži, ima i bolji glas od ovog nlađeg komentatora, a i više zna o vaterpolu.
    vaterpolski portal - www.dance.hr

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Problem sa krovom u Igalo traje vec skoro 20 godina. Konstrukcije na tom, kao i bazenu u Ko se raspadaju. Novljani ce, ako uspiju jednog dana zavrsit taj otvoreni bazen, imat' vremena da urade nesto i po pitanju tog zatvorenog bazena, tj. krovne konstrukcije.
    Bio sam svjedok kad je prije 16-17 godina usljed jakog vjetra lecelo na sve strane...
    No je i taj otvoreni bazen pod znakom pitanja. A cakula se i da je PVK Jadran uzeo dio tih sredstava za isplatu igraca...koliko je to tacno ne znam. Sobzirom da ih je CKB napustio jos 31.12. bice im jako tesko pronac' sredstva za ispatu igraca do kraja tekuce sezone.
    P r i m o r a c

big giant head Guest

izgleda da je ipak vrlo moguc raspad jadrana na kraju sezone. navodno ce ostati jedino scepanovic, gojkovic, ivovic i mozda radovic.
    no, ko zna sta moze josh biti do kraja, pogotovo sto je malo klubova uopste u evropi koji dobro i redovno placaju

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by cattaro View Post
    Problem sa krovom u Igalo traje vec skoro 20 godina. Konstrukcije na tom, kao i bazenu u Ko se raspadaju. Novljani ce, ako uspiju jednog dana zavrsit taj otvoreni bazen, imat' vremena da urade nesto i po pitanju tog zatvorenog bazena, tj. krovne konstrukcije.
    Bio sam svjedok kad je prije 16-17 godina usljed jakog vjetra lecelo na sve strane...
    No je i taj otvoreni bazen pod znakom pitanja. A cakula se i da je PVK Jadran uzeo dio tih sredstava za isplatu igraca...koliko je to tacno ne znam. Sobzirom da ih je CKB napustio jos 31.12. bice im jako tesko pronac' sredstva za ispatu igraca do kraja tekuce sezone.
    to sam i ja cuo, da s tim parama placaju igrace.
    a za iducu sezonu sve zavisi od toga koliko ce uniqa dati para jadranu, jer oni sad nisu zvanicni (generalni) sponzor jadrana.

sto se sudjenja tice, malo je glupo da govoris kako sudjenje nije uticalo na ishod utakmice, a onda onako usitno kako su sudije odradile dobar posao za jadran.

i klikovac je kod svog 3. iskljucenja letio kad ga je stajnmec odbacio, pa je dobio iskljucenje umjesto kontra faul.

sto se vukcevica i zlokovica tice, mislim da je tu suvisno trositi rijeci, jer je razlika u kvaliteti prevelika. vukcevic previse ocigledno pravi kontrafaulove, dok zlokovic to radi mnogo suptilnije, kao i stajnmec, pa je sudiji tesko ocjeniti da li je bio faul ili ne. to je uvijek na nekoj granici.
    <--- leuk

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Mangiante-u zbog dopingovanja prijeti kazna od 2 godine suspenzije!
    http://www.waterpoloweb.com/?pagina=...3473&anno=2010

Interesantan text, uz Prlainovica, u planu Recca je naravno i Sukno:
    http://www.waterpoloweb.com/?pagina=...3479&anno=2010
    Last edited by cattaro; 01-06-10 at 16:07.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

stvarno ove italijane treba nalemat....pi, gade mi se.

a prlainovic nije potekao u partizanovoj skoli vaterpola, vec u jadranu. ako vec pisu o necemu, nek se informisu malo bolje.
    <--- leuk

big giant head Guest

sjajna stvar za veterpolo, svi igraci u jednom klubu. yay.
    daj da im se za zelenim stolom pripisu tih par titula evropskog prvaka, pa da se malo odmorimo i gledamo vaterpolo kao ljudi.

sta bih dao da im uzme savona sad titulu. mada mislim da ih ne bi previse pogodilo..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hmmmm, ima li prenosa utakmice budva - cattaro? na sajtu RTCG-a pise da nema.
    <--- leuk

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

U onom talijanskom textu zaboravise Nikica.
    Prenosa naravno da nema. I ne samo to, cakula koju sam takodje ovih dana cuo je i da je eventualna 5. utakmica finala (12.06.) upitna kad je TV prenos u pitanju, zbog SP-a u fudbalu. Medjutim, vidim da je Primorac na sajtu stavio da je pocetak te utakmice zakazan za 18h, tako da se nadam da drzavna TV nece zajebavat narod bokeshki.

Naidjoh na ovo (mada ovo svi znamo...) ;
    http://www.crowaterpolo.com/content/view/3295/1/

Adzic u Dan-u pominje novi format JL, sastanak je u subotu.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    96
    Thanked in
    57 Posts

vezano za prenos finala -
    rekao je sinoc komentator da ce utakmice 4 i 5 biti igrane od 18.30 kako zbog svjetskog prvenstva tako i zbog prenosa na RTCG-u..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mangiante-u zbog dopingovanja prijeti kazna od 2 godine suspenzije!
    http://www.waterpoloweb.com/?pagina=...3473&anno=2010

već su lani zvali sukna iz recca, a vidim da bi ga htjeli i za reprezentaciju. a i umalo se i rodio u italiji s obzirom da je stari sukno u to doba igro tamo, ali mu je žena došla u dubrovnik kad je trebala rodit.
    mislim da on ima još godinu ili dvije ugovor. ove godine ističu ugovori boškoviću i vićanu od igrača iz prvih 7.

bit će zanimljivo ako uđe primorje u euroligu, ostane 3. ove godine u nas, hoće li i koga sve volpi poslat u rijeku, što se isto spominje u tekstu. i bilo bi zanimljivo vidjet što LEN misli o sukobu interesa u ta 2 kluba i njihovoj eventualnoj suradnji. u uređenim sportovima je nemoguće da jedna osoba bude u vodstvu 2 kluba.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Naidjoh na ovo (mada ovo svi znamo...) ;
    http://www.crowaterpolo.com/content/view/3295/1/

Adzic u Dan-u pominje novi format JL, sastanak je u subotu.
    pa je to točno, da će sada bit problema s parama u cattaru? nisam upoznat u detalje oko njihovog financiranja.

piše li gdje je taj sastanak u subotu?

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Za Cattaro se nista ne zna...

Evo texta iz danasnjeg Dan-a:

Novi format Jadranske lige
    Prenatrpan klupski kalendar bio je veliki problem za sve reprezentacije proteklih sezona, a ništa bolje neće biti ni naredne, pa će Savezi morati da traže rješenja sa skraćivanjem nacionalnih i regionalnih takmičenja.
    - Na sastanku Jadranske lige koji će se održati u subotu raspravljaćemo o novom formatu takmičenja. Umjesto dosadašnjeg dvostrukog najvjerovatnije će biti uveden jednostruki bod sistem, nakon čega će se osam ekipa u plej-ofu boriti za fajnal-for, pojasnio je generalni sekretar Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Dejan Adžić.
    P r i m o r a c

big giant head Guest

budva dobila 10:8

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    5 Posts

par komentara:
    1. molio bih da mi neko od kotorana navede jednu utakmicu u kojoj sudije nisu pokrale, unistile ili zakinule njihov tim a da je na toj utakmici sudjenje bilo dobro.. ?

2. Odlazak radovic au partizan je mislim u somenu naucne fantastike, jokica takodje, vlado i nikola imaju jos po godinu ugovora. Mada ograda od ovoga postoji u slucaju da jadran ostane bez para za sledecu sezonu.

3. Novi format jadranske lige.. Hmm ne mislim da ce to proc, ali zivi bili pa vidjeli.
    Please alowe me to introduce myself.......

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Shvatajuci da nekima do mozga informacije dolaze sporije ili pamte samo ono sto im odgovara reci cu opet: SVAKA nasa utakmica u budvi ili novome puna je tenzija, treneri Krivokapic i Tucak od prvog minuta skacu po sudijama, u pojedinim momentima pridruzuju im se i clanovi Uprave (ako rezultat nije povoljan). Sve to, praceno je u bazenu udaranjem nasih igraca. Ako na ta udaranja odgovorimo - bivamo kaznjeni, iskljucenjima sa pravom zamjene. Primjera iz ove sezone je koliko hocete, od Stajmneca, preko Draskovica do Milica (ne racunam lakrdiju u Kupu...).

Navoditi detalje u kojimo smo zakinuti, a koji nisu odlucili pobjednika - suvisno je. A ne pamtim poraz od novljana poslje kojeg nisam, bez obzira na sudijske greske, cestitao pobjedu.

Kako jadran prolazi u evropi u susretima sa Primorcem - vidjeli smo u ove dvije godine. Tu DPS jos uvjek nema uticaja...

P.S.
    Kopiracu ovo, da ne bih svakih 7 dana opet sklapao recenice sa istim sadrzajem.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Shvatajuci da nekima do mozga informacije dolaze sporije ili pamte samo ono sto im odgovara reci cu opet: SVAKA nasa utakmica u budvi ili novome puna je tenzija, treneri Krivokapic i Tucak od prvog minuta skacu po sudijama, u pojedinim momentima pridruzuju im se i clanovi Uprave (ako rezultat nije povoljan). Sve to, praceno je u bazenu udaranjem nasih igraca. Ako na ta udaranja odgovorimo - bivamo kaznjeni, iskljucenjima sa pravom zamjene. Primjera iz ove sezone je koliko hocete, od Stajmneca, preko Draskovica do Milica (ne racunam lakrdiju u Kupu...).

Navoditi detalje u kojimo smo zakinuti, a koji nisu odlucili pobjednika - suvisno je. A ne pamtim poraz od novljana poslje kojeg nisam, bez obzira na sudijske greske, cestitao pobjedu.

Kako jadran prolazi u evropi u susretima sa Primorcem - vidjeli smo u ove dvije godine. Tu DPS jos uvjek nema uticaja...

P.S.
    Kopiracu ovo, da ne bih svakih 7 dana opet sklapao recenice sa istim sadrzajem.
    a vi greote ne mozete se odbranit jer su svi protiv vas, bas mi vas je zao.
    ko vasoj upravi brani da skace i buni se, ako misle da su u pravu? da im nismo mi zabranili mozda? no vam je uprava sastavljena od mutavih, polu-pismenih ljudi, tako da na pogresnu adresu kukate. sto ne isprozivate gradonacelnicu, lompara, nenezica? iako je clan opozicione stranke, nas gradonacelnik je na svakoj vaznijoj utakmici jadrana. koliko je vasa gradonacelnica puta bila na nekoj utakmici?

ok, za ovu sezonu svaka cast, ali ne vidim po cemu je to primorac toliko nadmocniji bio od jadrana prosle godine...u kotoru 12:12, u novome dobili 1 razlike, ali isto tako je moglo biti i obrnuto. opet ponavljam, za ovu godinu svaka cast, razbili ste nas.
    Last edited by Fidimose; 02-06-10 at 13:05.
    <--- leuk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

evo još malo o suđenju , ovaj put na final4-u u napulju (link). malo sa zakašnjenjem, ali još je navrijeme. bit će uskoro i tekst o prozivanjima beštija i u jugovom pismu, a i na dance.hr-u. te pokoji klip. inače baš imamo lijepo uhvaćen onaj peterac na suknu nakon kojeg su poletjele boce na suca, kao i jedan sličan primjer dodavanja na markovića kad su suci isto tako donijeli ispravnu odluku i nedosudili peterac.

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

U medjuvremenu sam pogledao mec Primorac-Jug i stojim iza svega sto sam napisao.
    Text na Dance je O.K., slazem se vezano za pravila (ne znam ko moze da se ne slaze)...Sto se eventualnog udruzivanja klubova tice - to nije nerealno, pogotovo ako se udruze veliki klubovi iz ex-yu: recimo da EL dogodine bez Juga, Mladosti, Partizana, jadrana, budve, Primorca - ne bi bila ista! Cak sto vise, ovo su 6 od 16 ovogodisnjih ucesnika po grupama. No, potrebni su nam i neki drugi savezi...

U ovom textu se pominje London (!?) kao naredni organizator F4 EL: http://www.waterpolodevelopmentworld...io.php?id=5423

Fidimose, nemamo iste poglede na desavanja oko bazena. Smatram ruznim da funkcioneri skacu po sudijama...a to ko je polupismen necu komentarisat...ne pada mi na pamet da branim ljude za koje i ja mislim da ne rade svoj posao kako treba.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U medjuvremenu sam pogledao mec Primorac-Jug i stojim iza svega sto sam napisao.
    Text na Dance je O.K., slazem se vezano za pravila (ne znam ko moze da se ne slaze)...Sto se eventualnog udruzivanja klubova tice - to nije nerealno, pogotovo ako se udruze veliki klubovi iz ex-yu: recimo da EL dogodine bez Juga, Mladosti, Partizana, jadrana, budve, Primorca - ne bi bila ista! Cak sto vise, ovo su 6 od 16 ovogodisnjih ucesnika po grupama. No, potrebni su nam i neki drugi savezi...

U ovom textu se pominje London (!?) kao naredni organizator F4 EL: http://www.waterpolodevelopmentworld...io.php?id=5423

Fidimose, nemamo iste poglede na desavanja oko bazena. Smatram ruznim da funkcioneri skacu po sudijama...a to ko je polupismen necu komentarisat...ne pada mi na pamet da branim ljude za koje i ja mislim da ne rade svoj posao kako treba.
    i meni ruzno izgleda, ali isto tako, ti koji skacu su ulozili nesto u taj klub i njima je to posao, dok ti i ja nismo ulozili nista, ako razumijes o cemu govorim. meni je zato i donekle smijesno kako ovi vasi djeluju nezainteresovano.
    <--- leuk

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Iz danasnje Arene:

Imamo dosta materijala za analizu,
    kako što se tiče naše igre, tako
    i kriterijuma suđenja. Zaista, na kraju
    takmičarske godine prvo u Napulju,
    a sada evo i kod nas opet se raspravlja
    o kriterijumu suđenja i to nije
    dobro za vaterpolo. Sa naše strane
    učinićemo sve da uočene slabosti
    otklonimo - rekao je trener Primorca
    Ranko Perović.
    Vaterpolisti Primorca za naredni
    dvoboj u Kotoru opet neće moći da
    računaju na talentovanog Dragana
    Draškovića, a sada mu se pridružio
    i kapiten Nebojša Milić. Igrači
    Primorca iz utakmice u utakmicu
    sankcionisani su strogo i to u
    kotorskom klubu ne osporavaju, ali
    samo očekuju da isti kriterijum važi
    za sve.

Na mecu budva-cattaro 100 ljudi, a nije bilo TV prenosa. Kad ne igra Primorac nema ni publike!
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by dida122 View Post
    evo još malo o suđenju , ovaj put na final4-u u napulju (link). .
    hmmmm, sve sto si napisao stoji, ali opet, neke stvari su vise za bajke nego za realnost. koliko god to smijesno izgledalo, ali nije samo lonzi kriv i volpi, vec tu dosta krivice mozemo i prema sebi usmjeriti. zasto nismo uspostavili neke propise/zakone da recimo igraci ne mogu potpisati ugovor u inostranstvu prije 25, 26, 27, 30 godina starosti, ili tako nesto. jbg, zlokovic, udovicic, filipovic ce radije kulirati i igrati 10 utakmica godisnje a da im pare stizu, nego da se kao ovi nasi ovdje bore u 4 takmicenja godinje, sa skoro 50 utakmica. trebali bi na neki nacin motivisati nase igrace da igraju u domacim klubovima, jer po meni imaju puno vise sanse da se razvijaju ovdje, nego u onako malom broju utakmica godisnje. ali sad i ja vec pisem gluposti.

p.s. sto se rukovodstva LEN-a tice, nije prvi put da nestrucni kadar vodi neku kompaniju/organizaciju/drzavu itd.
    <--- leuk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

sve je u lovi. da se ođe nas 5 skupi, siguran sam da bi upjeli nać sponzore za puno veću nagradu prvaku. taman u toj (euro)ligi igrali klubovi iz jadranske lige + iz srbije.
    pa ako se pogleda koji su sve sponzori bili na onim reklamam uz bazen, pa još ovi glavni sponzori s mikasa, malmsten, arena, omega... pa 100.000 od domaćina ff-a, pa i to je već nešto što bi moglo osigurat dosta veći nagradni fond, a kamoli da se neko i potrudi i napravi kakav marketinški plan, privuče publiku i sponzore... jasno je da ne može bit ko u košarci i rukometu koji su gledaniji, ali može puno bolje od ovog.

i košarkaški klubovi su se pobunili jer je bora stanković i njegovi guzičari vodili košarkaška natjecanja tako da nije bilo para za klubove, a kakva je situacija danas, love koliko hoćeš.

problem je što nema koga ko bi nešto osmislio i napravio ni u naša dva saveza ili našim klubovima. da dođe neki sposoban čovjek, napravi plan, okupi klubove, vjerujem da bi se velika većina klubova odma odlučila za tu euroligu. a nije tako teško dovest do toga da recimo prvak europe dobije 100.000 eura. a kroz godinu dvije, kao i u košarci, svi b prešli pod vaterpolski uleb.

ali to su u košarci napravili španjolci, a slično bi u vaterpolu trebali napravit talijani jer su oni najveća zemlja u kojoj je vaterpolo razvijen i imaju najvišu mogućnost pronalaska jakih sponzora s obzirom na gosporstvo u njih i u nas. ali oni su već sad glavi i organiziraju natjecanje onako kako im paše i kako misle da bi trebalo.

fidimose, teško je da ne kažem nemoguće u doba tržišnog kapitalizma i demokracije na taj način ograničavat "slobodu" ljudi ko što je bilo u komunizmu i socijalizmu. uostalom, zašto bi se išlo na taj način, protiv igrača. treba učinit sve da vaterpolisti više zarađuju, a ne da imaju manje mogućnosti. da se to uvede, onda bi svi naši klubovi s manje para imali iste ili i jače ekipe. normalno je da će jedan vaterpolist poć u recco gdje može u 3-4 godine osigurat egzistenciju. i na što misliš pod bajke u tekstu?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by dida122 View Post
    fidimose, teško je da ne kažem nemoguće u doba tržišnog kapitalizma i demokracije na taj način ograničavat "slobodu" ljudi ko što je bilo u komunizmu i socijalizmu. uostalom, zašto bi se išlo na taj način, protiv igrača. treba učinit sve da vaterpolisti više zarađuju, a ne da imaju manje mogućnosti. da se to uvede, onda bi svi naši klubovi s manje para imali iste ili i jače ekipe. normalno je da će jedan vaterpolist poć u recco gdje može u 3-4 godine osigurat egzistenciju. i na što misliš pod bajke u tekstu?
    nisam mislio da ih zakonom vezemo za klubove za 300-400 eura, vec da budu placeni naravno, ali ih motivisat na neki drugi nacin da ostanu ovdje. ne znam, nisam pametan.

na ovaj boldovan dio sam mislio:

Intencija da se smanji potezanje i držanje na vanjskim pozicija, posebice u situacijama bez lopte, kako bi baš gore dvojica spomenutih igrača, jasno i ostali, mogli lakše prezentirat svoje znanje i umijeće je korak u pravom smjeru. Ali svatko normalan, sposoban i s trunkom ljubavi prema vaterpolu, bi ovakve krucijalne promijene donio na početku sezone. Uz jasno višednevne seminare gdje bi se okupili ne samo suci i dužnosnici, nego i treneri i igrači, i uz prijedloge sa svih strana došlo bi se do najboljih zaključaka koji bi se onda i demonstrirali u pokaznim situacijama u bazenu. A ne kao sada kad se moglo uoči Final4-a čitati kako su iz Partizana reagirali: „Nadamo se da mijenjanje pravila neće utjecat na rezultat“.
    <--- leuk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

mislim da je to minimum minumuma koji bi len trebo napravit, a ne neko preveliko očekivanje u domeni bajke. a i to bi bila prilika lonziju da još gdje otputuje na račun organizatora i da se tamo dobro provede i na kraju svi sretni i zadovoljni.

Page 226 of 942 FirstFirst ... 126176216222223224225226227228229230236276326726 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)