Page 11 of 24 FirstFirst ... 78910111213141521 ... LastLast
Results 251 to 275 of 578

Thread: Heaven & Hell

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ihtus777 View Post
    Онда мораш показати да постоје природни закони који подржавају твоју теорију.
    Često upadaš u ovu blagu zamjenu teza.
    Ti si taj koji tvrdi da postoji četvrta (ili osma) dimenzija. Ukoliko tvrdiš da postoji nešto izvan ovog 'domaćeg' spektra - ti si taj na kome je teret dokazivanja. To što si na teren stigao ranije ne znači da si automatski u vođstvu.
    Naročito kad su čuda u pitanju,moraš dokazati kroz metodološki spektar kroz koji je dokazano da postoje ti određeni fizički zakoni da su se događaji koji ih totalno negiraju zaista desili.
    A,naravno,možeš i da jednostavno vjeruješ da su se desili što ti daje određeni metafizički alibi.
    Poprilično sam siguran da sve ovo već znaš. No,ne lezi vraže,ni Ibn Sinan nema neke dokaze za ono što priča (i inače,nevezano samo za ove religiozne momente),tako da ste egal.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Па ако кренемо од природних закона који налажу да се тијело после одређеног времена крене распадати а тијело СВетог Василија је ево 300 година нераспаднуто-а мислим да ситуација говори за саму себе

Ја једино што могу да вам кажем јесте оно што пише у Јеванђељу:Дођи и виђи

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Па ако кренемо од природних закона који налажу да се тијело после одређеног времена крене распадати а тијело СВетог Василија је ево 300 година нераспаднуто-а мислим да ситуација говори за саму себе

Ја једино што могу да вам кажем јесте оно што пише у Јеванђељу:Дођи и виђи
    Da,a ako krenemo od preskakanja logičkih zaključaka i negiranja drugih oblika iskustva - koje je pokazalo da se poprilično očuvan kromanjonac može naći negdje u valovitim brdima Francuske 36.000 godina nakon smrti - siguran sam da situacija govori sama za sebe.
    Jedino što ja želim da tebi kažem je : gledaj i u širinu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Da bih vidio sto pisu likovi koji su spremni da potrose 8 sati, da im nista ne bi bilo dokazano, nego samo da se da neka vrste potpore njihovim vjerovanjima, da im se prenese snaga da istraju u propovijedanju.
    Jel moze jedno pitanje ? Vjerujes li u gatare,vidovnjake.... ovo sr_nje o 2012...Nastradamus itd itd.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by cika_dzo View Post
    da,a ako krenemo od preskakanja logičkih zaključaka i negiranja drugih oblika iskustva - koje je pokazalo da se poprilično očuvan kromanjonac može naći negdje u valovitim brdima francuske 36.000 godina nakon smrti - siguran sam da situacija govori sama za sebe.
    Jedino što ja želim da tebi kažem je : Gledaj i u širinu.
    Питање је у каквим условима је чувано његово тијело.

По селима око манстира Острог исто су људи умирали али никоме није тијело очувано као СВетом Василију.Ствар је у томе што тијело одређено вријеме лежи под земљом и онда се вади и по свим законима природе би требало да се распадне али оно је и даље цјеловито

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Jes' da meni nisi postavio pitanje...
    Nijesi odg. :roll:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Питање је у каквим условима је чувано његово тијело.

По селима око манстира Острог исто су људи умирали али никоме није тијело очувано као СВетом Василију.Ствар је у томе што тијело одређено вријеме лежи под земљом и онда се вади и по свим законима природе би требало да се распадне али оно је и даље цјеловито
    Upravo tako. Kao dokaz da se to sa moštima Svetog Vasilija desilo imamo priču monaha (pretpostavljam) koji su ga našli. Bilo bi jako zanimljivo istraživat' same ostatke,ali je to zabranjeno (pretpostavljam). Nije sigurno da je tijelo Vasilija Jovanovića (jel' bješe Jovanovića?) bilo sačuvano u tačno istim uslovima u kojima su bila tijela ostalih ljudi iz tog područja. Nije dobro sačuvana čitava populacija kromanjonaca,već samo jedan. Mora da je i to čudo.
    Takođe,istraživanje njegove (Vasilijeve) grobnice bi bilo jako zanimljivo,da možemo da se vratimo 300 godina unazad.
    No,to je sad apstrakt. U čemu se bješe drže njegove mošti?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Па могу се откопати гробови оних који су сахрањени у околини а тијело Светог Василија се чува у кивоту:то је као дрвени сандук и изложено је сваки дан да вјерници поклоне ;-)

Чудо је како му се тијело на распадне на ваздуху јер се и мошти пресвлаче па се комплетно тијело износи.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tu i tamo nađe se poneki fenomen
    kakav je to odg ? iskljucimo ove vidovite zore,mirjane....
    Nego ovo Maje,Nastradamus,Vanga...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Па могу се откопати гробови оних који су сахрањени у околини а тијело Светог Василија се чува у кивоту:то је као дрвени сандук и изложено је сваки дан да вјерници поклоне ;-)

Чудо је како му се тијело на распадне на ваздуху јер се и мошти пресвлаче па се комплетно тијело износи.
    Koliko mi se čini (a sjećanje na posljednju posjetu prije par godina je u najmanju ruku mutno),taj kivot je kombinacija drveta i stakla,a unutra je obložen nečim,jel'?
    Da,da,zanimljivo to za vazduh. No,trebalo bi sve to podvrći malo široj analizi pa onda donositi zaključke.
    Nažalost,takvih inicijativa je premalo.
    Quote Originally Posted by Macak Bob View Post
    Nastradamus
    Nostrodamus
    Baš kul,rasprava o Nostradamusu u kojoj nijedan od učesnika ne zna da napiše čovjekovo ime pravilno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by cika_dzo View Post
    koliko mi se čini (a sjećanje na posljednju posjetu prije par godina je u najmanju ruku mutno),taj kivot je kombinacija drveta i stakla,a unutra je obložen nečim,jel'?
    Da,da,zanimljivo to za vazduh. No,trebalo bi sve to podvrći malo široj analizi pa onda donositi zaključke.
    nažalost,takvih inicijativa je premalo.
    Да,обложен је,али може се његово тијело видјети кад се мошти пресвлаче
    Last edited by ihtus777; 01-06-10 at 15:15.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bitno je da imamo tebe pametnoga da nas ispraviš...
    Da,drago mi je da sam tu za vas.
    Nije lako pogoditi riječ (i to ime potpuno anonimnog tipa) od 11 slova,nije mala stvar.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Jel moze jedno pitanje ? Vjerujes li u gatare,vidovnjake.... ovo sr_nje o 2012...Nastradamus itd itd.....
    NAravno da ne vjerujem. Zasto?
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Stari i Novi Zavet, Sveto Pismo, Nostradamusa, Tarabiće, Jehovine Svedoke, Kule Stražara, Zodijak...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Na konkretno ove ne bih mogao konretnije da ti odgovorim...

Nostradamus mi je nevjerovatno privukao pažnju...mogu reći da je fascinatan...ništa više o njemu

To je već stvar kompetentnosti...i ako sam iščitao dosta o njemu i znam dosta o njemu, ne mogu reći da sam ga 'dekodirao'...
    E u redu,covjek je ispisao buducnost u narednih 500god. e sad nevjerovatno je to da se sve poklapa sve je onako kao sto pise u njegovoj knjizi o svim ratovima u tih 500 god o susama bolestima znaci bukvano sve...

E sad neka i kvarni takodje udari koji komentar

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

E u redu,covjek je ispisao buducnost u narednih 500god. e sad nevjerovatno je to da se sve poklapa sve je onako kao sto pise u njegovoj knjizi o svim ratovima u tih 500 god o susama bolestima znaci bukvano sve...
    Šališ se ili si ozbiljan?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

'Sve' je velika riječ...

Čovjek nimalo nije naivno napisao svoje kvatrene...niti su one baš toliko besmislene da bi se ovako olako tresnuli u koš besmisla i gluposti.

konkretno za pogrom 2012 godine ...mislim da je pogrešno protumačen...možda je u pitanju nuklearka, gotovo da je realno da negdje rokne.

Mada šta pokušavaš sa pritiskanjem teme o raznim fenomenima...ipak oni zadiru mentalno mnogo dublje od obiičnog čovjeka. Mislim da je to činjenica.
    Zato sto je to djelo Lucifera,sudbina ne postoji,svakome je dato da upravlja svojim zivotom onako kako hoce .
    Ljudi u danasnje vrijeme se sve vise odaljavaju od boga a cudno je to da sve vise vjeruju kao u neku sudbinu koja je zacrtana za svakog covjeka
    Sa druge strane ako je covjek toliko obican tj nastao evolucijom kako to da se onda vjeruje u takav vid pojave :roll:
    Last edited by Macak Bob; 03-06-10 at 16:19.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

NAravno da ne vjerujem. Zasto?
    Kvarni cini mi se da tragas uveliko za istinom tj da ipak sumnjas u to da je sve nastalo tako slucajno jer da si pravi ateista nebi se toliko smarao na ovom pdf...
    Ali ako bas trazis odgovor opet ti kazem odgledaj the arrivals.A vjeruj da ce proleti cijeli serijal u jednom danu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Šta ti je život...nikada ne znaš šta te čeka ispod šljive

Osamdesetjednogodišnji Anđelo De Luka pao je sa šljive u dvorištu
    svoje kuće u Švajcarskoj, nakon čega je dobio kontinuirani seksualni nagon, pa nije izlazio iz lokalne javne kuće dok nije potrošio svu ušteđevinu.

Starac je nakon pada proveo četiri dana u komi, a kada se probudio i oporavio nije otišao kući, već pravo u bordel. Sinovi su bezuspešno pokušali da ga urazume, a lekari nisu imali odgovor na pitanje šta mu se desilo...

Na kraju su njegova deca podnela zahtev sudu da ga proglasi neuračunljivim i sudija mu je oduzeo pravo da upravlja svojom imovinom i bankovnim računima.

"Moj otac je imao 7 polomljenih rebara i probušena pluća, morao je da čeka nekoliko nedelja na operaciju... Zbog prevelikih bolova sestre su mu davale morfijum izleda da mu je previše morfijuma oštetilo mozak pa je upao u komu 4 dana..." Priča jedan od sinova.

De Luka je sada u nekoj vrsti kućnog pritvora iz kojeg je par puta uspeo da pobegne, ali pošto nema novca uskraćen mu je provod u javnoj kući.

Inače deka je potrošio preko 4000 evra na prostitutke!

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Kvarni cini mi se da tragas uveliko za istinom tj da ipak sumnjas u to da je sve nastalo tako slucajno jer da si pravi ateista nebi se toliko smarao na ovom pdf...
    Ali ako bas trazis odgovor opet ti kazem odgledaj the arrivals.A vjeruj da ce proleti cijeli serijal u jednom danu
    To nije nikakva tajna, da sma ja ovdje da bih pronasao istinu, samo istine nema nidje brate? Ja kazem - mozda ja grijesim, mozda sam ja u krivu sto ne vjerujem, al meni nije dokazano postojanje, dokazima koje ja mogu da shvati mi prihvatim. Ko mi pruzi validne, neoborive dokaze, po automatizmu cu postat najbolji vjernik vo vjeki vjekov, metanisat cu i postit, i mozda rasprodat sve, a sve u korist crkve.
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

To nije nikakva tajna, da sma ja ovdje da bih pronasao istinu, samo istine nema nidje brate? Ja kazem - mozda ja grijesim, mozda sam ja u krivu sto ne vjerujem, al meni nije dokazano postojanje, dokazima koje ja mogu da shvati mi prihvatim. Ko mi pruzi validne, neoborive dokaze, po automatizmu cu postat najbolji vjernik vo vjeki vjekov, metanisat cu i postit, i mozda rasprodat sve, a sve u korist crkve.
    E naša' si crkvu đe ćeš se molit

Pravilo No.1

Nikada ne obećavaj ono što ne možeš ispuniti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Stari i Novi Zavet, Sveto Pismo, Nostradamusa, Tarabiće, Jehovine Svedoke, Kule Stražara, Zodijak...
    Tarabići?
    Zvuči kao jeftin crtani film.
    Pretpostavljam da to i jeste,samo ne bukvalno.

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Šališ se ili si ozbiljan?
    Mislim da je macak bob ozbiljan.
    Najgore je biti polu obavijesten.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sve u korist crkve ?? Drug moj ja vjerujem u Boga i nema te stvari koja bi me ubijedila drugacije ali nikad nebi uradio ono sto ti kazes kad bi bilo tih dokaza. Sta je crkva to uradila za narod ? zar je moguce da jedno svesteno lice siri nacionalnu mrznju i dijeli narod na sto znam ja sta.... dali je to u redu ? Mene cijela ta stvar mirise na jedno a to sami procijenite ! Lucifer je tu i on iskusava i zbunjuje ! Veliki dio samog Vatikana se klanja njemu i podrzava planove Masonista. Ogroman dio elite je u tome industrijalci,politicari,plemici,crkveni svestenici,muzicari itd itd... u arrivals je objasnjeno kako oni koriste medije,pop rep rock zvijezde,filmove i ostala nejsra da bi dosli do oblikovanja misljenja javnosti ................................................ http://www.novinar.de/2007/08/04/mas...-luciferu.html
    Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Mislim da je macak bob ozbiljan.
    Najgore je biti polu obavijesten.
    Kratko i jasno ne vjerujem u sudbinu i sudbina ne postoji ! Samo sam htio reci da ako sudbina ne postoji(covjek odlucuje kojim putem ce krenuti i sta ce raditi od svog zivota) kako to da se stvari koje su prorekli "vidovnjaci" objestinjuju ako bog vec nije stvorio sudbinu ?! Opet dokaz je ocigledan ko upravlja sa svom tom sitovacijom.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Sve u korist crkve ?? Drug moj ja vjerujem u Boga i nema te stvari koja bi me ubijedila drugacije ali nikad nebi uradio ono sto ti kazes kad bi bilo tih dokaza. Sta je crkva to uradila za narod ? zar je moguce da jedno svesteno lice siri nacionalnu mrznju i dijeli narod na sto znam ja sta.... dali je to u redu ? Mene cijela ta stvar mirise na jedno a to sami procijenite ! Lucifer je tu i on iskusava i zbunjuje ! Veliki dio samog Vatikana se klanja njemu i podrzava planove Masonista. Ogroman dio elite je u tome industrijalci,politicari,plemici,crkveni svestenici,muzicari itd itd... u arrivals je objasnjeno kako oni koriste medije,pop rep rock zvijezde,filmove i ostala nejsra da bi dosli do oblikovanja misljenja javnosti ................................................ http://www.novinar.de/2007/08/04/mas...-luciferu.html
    Ovo za korist crkve sam stavio smajlija, koji oslikava moj stav povodom toga.

I ja krivim crkvu za mnoge mnoge stvari, ali sto ces kad ima ljudi koji vjeruju u crkvu, a ne recimo u boga.

Za mene, kao ateistu, koji ne vjeruje, vjera se svodi na vjerovanje svoje, ne namtnuto, i ne komercijalno, kao sto je crkva, razumijes? Da li neko ko ide u crkvu je mozda veci vjernik nego neko ko ne ide, a zivi po bozjim pravilima? Za mene nije uopste. Za mene je vjera pitanje covjeka kao jedinke, unutrasnjeg JA svakog covjeka. Svako je drugacije dozivljava, ali rezultat je isti, vjernici su svi.

Takodje, smatram da je vjera nametnuta. Zasto bih ja, samo zato sto poticem iz pravoslavne porodice, po automatizmu bio pravoslavac? Vjera se ne moze naslijedit, po nekom mom misljenju.
    I nisam zidar, ali eto

Page 11 of 24 FirstFirst ... 78910111213141521 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)