Page 55 of 108 FirstFirst ... 54551525354555657585965105 ... LastLast
Results 1,351 to 1,375 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Znači, Bog MOŽE da učini da neki kamen postane toliko težak da ga ni Bog ne može podići? Zanimaju me i stavovi Islama po tom pitanju. Da li Bog podliježe logici?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Све може,али тај исти камен Он може подићи :-)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Znači Bog može učiniti da isto vrijeme važi A i ne-A? I može i ne može ga podići?

Zanima me još nekoliko stvari. Može li Bog napraviti još jednog Boga? Može li Bog učiniti da ne postoji? Ima li kakvih implikacija u knjigama?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ihtus777 View Post
    Не подлијеже.За БОГА не важе закони.
    Ne, za Boga ne važe zakoni jer ga Biblija opisuje neshvatljivo. To bi bio pravi odgovor. Imamo misteriju trojstva, pa sad još jednu po meni veću misteriju, tj. da je Isus imao dva oca, Boga i Josifa. Kako čovjek može imati dva oca istovremeno takođe je misterija. Još je veća misterija kako je Josif mogao biti otac Isusov ako je Marija bila djevica. Neshvatljivo je da Isus kao Božiji sin ima rodoslov u kome mu je otac Josif. Kako je sve ovo nastalo i zbog čega? Naravno, da Kur'an ima odgovor:

i zbog nevjerovanja njihova (Jevreja) i zbog iznošenja teških kleveta protiv Merjeme (Marije) En-Nisa: 156.

Dakle, Kur'an nas obavještava da su Jevreji iznosili klevete protiv Merjeme jer je rodila dijete a nije imala muža.
    E sad, da bi se moglo odgovoriti Jevrejima, Biblijski pisci su došli do jedne sjajne ideje a to je rodoslov Isusa Hrista. U tom rodoslovu otac mu je Josif, pa se dodaje u nastavku MUŽ MARIJIN.
    Prosto, zar ne? Bitno je bilo da se imaju odgovori na pitanja, a ako se nešto ne može shvatiti, onda postoje dva odgovora. Jedan je da Boga ne možemo shvatiti a drugi je veoma misteriozan gdje kažu TO JE SVETA TAJNA.
    Last edited by Mabus; 31-05-10 at 12:09.
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U Kuranu je prikazana logika na dva načina, na polju vidljivog i materijalnog, i na polju nevidljivog i nematerijalnog. Obadvije logike imaju svoje polje u kojem funkcionišu. Prva se obraća čovjekovom razumu i logički je dokaziva, a druga se obraća čovjekovom vjerovanju i govori o budućim događajima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Apstraktnost i nejasnost je upravo i glavni adut hrišćanskih klerika u izbjegavanju raznih zamki u debatama protiv teologa iz drugih vjera. Uvijek oni u Bibliji mogu protumačiti neke stihove kao podršku njihovoj tvrdnju, a postoje i po 2 protivurječna stiha, od kojih oni u svako vrijeme mogu izvaditi jedan ili pobiti jedan drugim. Imamo recimo "ne kradi", ali isto tako imamo "ne sudi, da ti ne bi sudili", koji praktički zabranjuje ljudima da sude drugom čovjeku. Ako sveštenik recimo bude uhvaćen u krađi, on se uvijek može pozvati na ovaj stih i reći "SAMO BOG SMIJE SUDITI ČOVJEKU, A NIKAKO ČOVJEK ČOVJEKU" i proći nekažnjeno. Biblija je jako široko štivo, a uključujući još i književna djela hiljada i hiljada hrišćanskih klerika i filozofa duž zadnjih 1900 godina, hrišćanski teolozi praktički mogu iz svega toga izvući željeni arsenal informacija pomoću kojih bi mogli konstruisati verbalno oružje u debatama.

Recimo, pojam svete Trojice. Taj sam pojam je nejasan, a i različite škole ga donekle tumače drugačije. Ta nejasnost, ali i raznolikost, daje Ihtusu sposobnost da se u debatama sa ateistima(Ronin), muslimanima(Sinan i Mabus) i običnim vjernicima u Boga(Ja lično) uvijek može izvlačiti iz bilo koje zamke pomoću mnoštva pasusa iz klerikalne literature koje je pročitao, jer je Ihtus jedan jako načitan i inteligentan čovjek, iako je mlad. To mnoštvo literature ga spašava da ne upadne u ćorsokak i da ne prizna da nije u pravu za nešto.
    "ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by mabus View Post
    ne, za boga ne važe zakoni jer ga biblija opisuje neshvatljivo. To bi bio pravi odgovor. Imamo misteriju trojstva, pa sad još jednu po meni veću misteriju, tj. Da je isus imao dva oca, boga i josifa. Kako čovjek može imati dva oca istovremeno takođe je misterija. Još je veća misterija kako je josif mogao biti otac isusov ako je marija bila djevica. Neshvatljivo je da isus kao božiji sin ima rodoslov u kome mu je otac josif. Kako je sve ovo nastalo i zbog čega? Naravno, da kur'an ima odgovor:

i zbog nevjerovanja njihova (jevreja) i zbog iznošenja teških kleveta protiv merjeme (marije) en-nisa: 156.
    Што се тиче Библије:БОГУ хвала што Библија описује БОГА нејасно јер кад би у Библији стајао тачан опис БОГА ја бих Библију бацио у смеће јер не може обична књижурина да опише нешто/Некога Ко Је бесконачан.

Кренимо од исламског учења:како ви доказујете да је Аллах описан јасно у Курану или хадисима или некој другој литератури коју признајете?

Е овако:не можеш да разумијеш врло просту ствар која се тиче законског брака.Законски брак је склопљен по неком закону и те особе су у браку,брачној заједници.Нигдје не пише да те особе морају да имају односе.Топло ти препоручујем римско право од Обрада Станојевића.

Исти је случај са Христом:Његов законски отац је Јосиф,муж Богородице.Његов прави Отац је БОГ.Ако овдје има нека нелогичност волио бих да ме неко оповргне.
    Last edited by ihtus777; 31-05-10 at 15:21.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U islamu je sve kristalno jasno. Na primjer Muhamed a.s kaže: Allaha niko nije vidio jer je njegovo prekrivalište čista svjetlost. Hrišćani govore o Božijoj nespoznatljivosti, a oni ga vidješe, čuše i spoznaše u Isusu. To je karakteristika Hrišćana, da u svemu pretjeruju.( MONAŠTVO-ISKUPLJENJE-VINO KAO KRV-GREŠNA PRIRODA ZBOG ADAMA I EVE, OBOŽAVANJE IKONA I SVETACA) Prvi hrišćani su vjerovali u Isusa kao čovjeka. Ali oni zabluđeli rekli su Božiji sin. Karakteristika jevreja je da omalovažavaju, pa su kazali za Isusa: Kopile od majke bludnice.( Da ih Allah kazni zbog ovakvih kleveta) Jedino muslimani imaju pravo učenje o Isusu , jer ga opisuju kao čovjeka preko koga je Allah djelovao svojim moćima. Poput Mojsija, koji je po meni veća čuda činio ali ga ne nazvaše Bogom, nego Božijim poslanikom.
    Last edited by Ibn Sinan; 31-05-10 at 15:43.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ronn|3 View Post
    znači bog može učiniti da isto vrijeme važi a i ne-a? I može i ne može ga podići?

Zanima me još nekoliko stvari. Može li bog napraviti još jednog boga? Može li bog učiniti da ne postoji? Ima li kakvih implikacija u knjigama?
    Велики патролог и теолог и професор са Аристотеловог инсититута,Панајотис Христу,у свом дјелу ``Тајна БОГА и тајна човјека``говори,парафразирам,да посматрајући из људске перспективе БОГ не чини ништа супротно Себи.Он то објашњава тиме што ми људи не ожемо одредити шта је у складу са нечим а шта је супротно нечему.Христу поставља питање:Да ли БОГ може да чини зло?Не,јер све што БОГ чини је добро у смислу да је БОГ мјерило свега а не човјек.

Quote Originally Posted by besmrtni monah View Post
    apstraktnost i nejasnost je upravo i glavni adut hrišćanskih klerika u izbjegavanju raznih zamki u debatama protiv teologa iz drugih vjera. Uvijek oni u bibliji mogu protumačiti neke stihove kao podršku njihovoj tvrdnju, a postoje i po 2 protivurječna stiha, od kojih oni u svako vrijeme mogu izvaditi jedan ili pobiti jedan drugim. Imamo recimo "ne kradi", ali isto tako imamo "ne sudi, da ti ne bi sudili", koji praktički zabranjuje ljudima da sude drugom čovjeku. Ako sveštenik recimo bude uhvaćen u krađi, on se uvijek može pozvati na ovaj stih i reći "samo bog smije suditi Čovjeku, a nikako Čovjek Čovjeku" i proći nekažnjeno. Biblija je jako široko štivo, a uključujući još i književna djela hiljada i hiljada hrišćanskih klerika i filozofa duž zadnjih 1900 godina, hrišćanski teolozi praktički mogu iz svega toga izvući željeni arsenal informacija pomoću kojih bi mogli konstruisati verbalno oružje u debatama.
    Да напоменем:није Библија ни основ наше вјере.Основ је Васкрсење и Црква.Библија је један мали дио који се ето,из поштовања према Апостолима нашао у том зборнику текстова.

Ја могу да ти наводим примјере из живота,тачније из права,и да користећи исту логику којом си рекао да у Библији постоје противречности нађеш исте и у законима.Међутим није тако.Постоји екстензивно и рестриктивно тумачење,језичко,логичко,синтаксичко,семантичко,ис торијско,правно,тумачење по аналогији,по дедукцији,судски силогизам,по индукцији тумачење...Сва ова тумачења треба уклопити.Не можемо узети тумачење по дедукцији а одбацити језичко тумачење.Тако је и са Библијом.Када Библија каже ``Не убиј``не односи се то на свако могуће стање и ситуацију јер Тора и даљи стихови у Тори показују да се та заповијест примјерњује једино кад БОГ није Јеврејима одобрио да иду у рат.

То се у праву зове правило законског тумачења.Сама Тора тумачи саму себе.

Кад се каже ``Не осуђуј јер ће ти бити суђено`` истовремено се каже``Дух све испитује``.Шта то значи?БОГ није БОГ нереда него реда.Ако нема суда нема реда и одосмо сви у анархију и онда ће законодавац да одговара пред БОГОМ.Знамо да је Соломон био судија и био је познат по праведности и мудрости а по благослову БОЖИЈЕМ је судио народу.То значи да се горенаведена норма не односи на сваку ситуацију него на посебне ситуације а односи се на нас кад осуђујемо некога за неки гријех.То можемо да сазнамо из онога што је рекао Христос:За сваку ријеч ћете одговарати.

Quote Originally Posted by besmrtni monah View Post
    recimo, pojam svete trojice. Taj sam pojam je nejasan, a i različite škole ga donekle tumače drugačije. Ta nejasnost, ali i raznolikost, daje ihtusu sposobnost da se u debatama sa ateistima(ronin), muslimanima(sinan i mabus) i običnim vjernicima u boga(ja lično) uvijek može izvlačiti iz bilo koje zamke pomoću mnoštva pasusa iz klerikalne literature koje je pročitao, jer je ihtus jedan jako načitan i inteligentan čovjek, iako je mlad. To mnoštvo literature ga spašava da ne upadne u ćorsokak i da ne prizna da nije u pravu za nešto.
    Христо Јанарас,велики грчки философ и теолог,у свом дјелу Азбучник вере у првој реченици назначава да је језик немоћан да изрази суштину.

Ево да те питам:кад ти кажеш човјек,јеси ли сигуран да си изрази суштину човјека?

Пођимо од етимологије ријечи човјек.Она вуче коријене од старословенске ријечи ``чело``предњи дио лобање и ``в(ј)ек``што би означавало да је човјек биће које стреми напријед,челом иде напријед кроз вријеме.А сад размисли да ли та ријеч одражава суштину човјековог бића?

Сад само ово примијени на БОГА.

Ја сам става да ми ниједном ријечју не можемо изразити суштину нечега.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    U islamu je sve kristalno jasno. Na primjer Muhamed a.s kaže: Allaha niko nije vidio jer je njegovo prekrivalište čista svjetlost. Hrišćani govore o Božijoj nespoznatljivosti, a oni ga vidješe, čuše i spoznaše u Isusu. To je karakteristika Hrišćana, da u svemu pretjeruju.
    Не,ми нисмо видјели БОГА у свој Његовој слави.Ми смо видјели БОГА који Се оваплотио,постао је човјек.Тако говори Свети Јован у јеванђељу:И Логос постаде тијело.

БОГ је исти снисходио или неснисходио.Дакле,видјели смо БОГА онако како нам се Он приказао да би нама било лакше да Га преципирамо.

( MONAŠTVO-ISKUPLJENJE-VINO KAO KRV-GREŠNA PRIRODA ZBOG ADAMA I EVE, OBOŽAVANJE IKONA I SVETACA)
    Монаштво се тек појавило у четвртом вијеку после последњег систематског прогона Хришћана,године 311.Тај ти аргумент за монаштво не стоји.

Обожавање икона и светитеља не постоји-то само ја мислим апсолвирали.

Свето Причешће је установио Христос на Тајној Вечери и оно је ради нашег спасења а не ради пале природе или адамовске природе.

Prvi hrišćani su vjerovali u Isusa kao čovjeka.
    И као БОГА

Ali oni zabluđeli rekli su Božiji sin.
    Свети Јован Јеванђелист је био ученик Христов и живио је у првом вијеку.Дакле,чуо је и видио и опипао Христа и Свети Јован говори да је Христос јединородни БОГ у јеванђељу 1:18.Јединородни БОГ Који Је у наручју Очевом,Он Га објави.

Тако пише Свети Јован Богослов из првог вијека и његово је сведочанство релевантно за разлику од онога што стоји у Курану јер је Куран настао 600 година касније.У праву постоји правило:

Prior in tempore, potior in iure-Ранији у времену јачи у праву.Јеванђеље по Јовану је старије па је самим тим и релевантније од Курана када се говори о Христу.

Karakteristika jevreja je da omalovažavaju, pa su kazali za Isusa: Kopile od majke bludnice.( Da ih Allah kazni zbog ovakvih kleveta) Jedino muslimani imaju pravo učenje o Isusu , jer ga opisuju kao čovjeka preko koga je Allah djelovao svojim moćima. Poput Mojsija, koji je po meni veća čuda činio ali ga ne nazvaše Bogom, nego Božijim poslanikom.

Мојсије није већа чуда чинио јер Мојсије није васкрсао
    Христос је васкрсао

Да муслимани имају исправно учење о Христу је нетачно из разлога који сам горе навео.Један од стубова Ислама је Куран који је настао 600 година после Христа и не може Куран знати боље од савременика Христових.За примјер имамо Светог Јована Јеванђелисту који је говорио да је Христос БОГ.

И овдје важи правило:

Prior in tempore, potior in iure-Ранији у времену јачи у праву

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da li zna bolje Jovan ili Bog koji je objavio Kuran ? Hahahahaha. 5. BLAGOSLOV MOJSIJEV (Pon. Zakon 33)
    "Dođe Gospod sa Sinaja,
    Sa Seira im se pokaza,
    I zasja sa gore Paran,
    I dođe on sa deset hiljada svetih,
    Iz desnice njegove izađe žestok zakon za njih,
    Da, volio je ljude;
    I njegovi sveti bili su u tvojim rukama:
    I oni su sjeli kod tvojih nogu:
    Svi će primiti tvoje riječi.
    čak i nasliljeđe skupa Jakovljevog"
    BRAĆA PO VJERI, A NE BRAĆA (P. Zakon 18:18,19)
    MOJSIJEVO PROROČANSTVO

"Ja ću podići proroka između njihove braće (po vjeri) kao ti i staviću svoje riječi u njegova usta i on će im govoriti sve što mu Ja naredim."

3. AHMED...TJEŠITELJ.... BRANITELJ (Ivan 14:15-18,25 i 26, 29 i 30)
    PROCLETE ILI PROCLYTOS
    "Ako me volite vršite moje zapovjesti i ja ću moliti Oca i On će vam dati drugog Branitelja, koji će ostati s vama zauvjek. ...Ove stvari sam vam govorio dok sam bio s vama. Ali Branitelj, koji je Sveti Duh, kojeg će Otac poslati u moje ime, on će vas poučiti sve stvari i da bi vas podsjetio svega šta sam vam rekao. Otac je veći od mene. I sad sam vam rekao, prije nego se desi, da vjerujete. Odsad s vama više neću mnogo govoriti jer princ ovog svijeta dolazi i nema ništa u meni.

Postanak 49:1 do 11)
    Jakov sazva sinove i reče: "Sakupite se da vam kažem šta će vam se desiti u zadnjim danima.
    Judo! Tvoja braća slaviće te,
    Tvoja ruka biće na vratu tvojih dušmana,
    Djeca oca tvog će se klanjati pred tobom,
    Juda je lavlje mladunče,
    Žezlo se od Jude odvojiti neće,
    Ni zakonodavac od nogu njegovih dok ŠILOH ne dođe..."

Nap: ŠILOH = MIR = ISLAM

7. VIZIJA ISAIJINA (Isija 21:7)
    "On je vidio dva jahača, jedan od njih bio je jahač na magarcu, a drugi je bio na kamili, on je mnogo pazio pažnjom napetom."
    Nap: Riječi su uzete iz famozne Vulgata Biblije.

8. ISUS JE BIO OBEĆANI JAHAČ NA MAGARCU (Ivan 12:14,16)
    "I Isus, kad je našao magarca, sjede na njega kako je zapisano.... Ove stvari nisu razumjeli njegovi učenici odmah: ali kad je on proslavljen, oni se sjetiše da su ove stvari o njemu zapisane."

9. DRUGA VARIJANTA KOJA PODUPIRE GORNJU (Matej 12:4-11 ?)
    I ovo je učinjeno da bi se ispunilo što je rečeno od proroka:
    Reci kćeri sionskoj,
    Gle, tvoj kralj dolazi tebi,
    Sjedeći na magarcu,
    I mladunče od magareta
    I učenici odoše i učiniše kao što im Isus naredi i dovede magare i mladunče i stavi na njih njihove haljine i oni ga posadiše na njih.
    I kad on dođe u Jeruslalem, čitav grad se uzbuni i reče: "Ko je ovo?" A mnoštvo reče: "Ovo je Isus, prorok iz Nazareta galilejskog".

KO JE OBEĆANI JAHAČ NA DEVI? (Isaija 42:1 do 4, 11)
    1. "Evo sluge Mog kojeg podupirem, mog izabranika, miljenika duše moje; na njega sam stavio duh svoj: on će donijeti sud za pagane. On neće vikati niti dizati glasa, niti će se glas njegov čuti na ulici. On neće slomiti napuknutu trsku, niti ugasiti stijenj što tinja: On će donijeti sud istini. On neće mašiti niti se obeshrabriti dok na zemlji ne uspostavi sud: i otoci će čekati na njegov zakon.
    Nek pustinja i gradovi dignu glas, sela koja Kedar nastanjuju:
    Neka stanovnici stijene pjevaju, nek kliču s gorskih vrhova!
    Nek daju slavu Gospodu, i hvalu mu navještaju na otocima!"
    MOJSIJEVO PROROČANSTVO

"Ja ću podići proroka između njihove braće (po vjeri) kao ti i staviću svoje riječi u njegova usta i on će im govoriti sve što mu Ja naredim."

PROCLETE ILI PROCLYTOS

"Ako me volite vršite moje zapovjesti i ja ću moliti Oca i On će vam dati drugog Branitelja, koji će ostati s vama zauvjek. ...Ove stvari sam vam govorio dok sam bio s vama. Ali Branitelj, koji je Sveti Duh, kojeg će Otac poslati u moje ime, on će vas poučiti sve stvari i da bi vas podsjetio svega šta sam vam rekao. Otac je veći od mene. I sad sam vam rekao, prije nego se desi, da vjerujete. Odsad s vama više neću mnogo govoriti jer princ ovog svijeta dolazi i nema ništa u meni. Princ ovoga svijeta je došao Hvala Allahu.
    Last edited by Ibn Sinan; 31-05-10 at 19:24.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

U Kuranu je prikazana logika na dva načina, na polju vidljivog i materijalnog, i na polju nevidljivog i nematerijalnog. Obadvije logike imaju svoje polje u kojem funkcionišu. Prva se obraća čovjekovom razumu i logički je dokaziva, a druga se obraća čovjekovom vjerovanju i govori o budućim događajima.
    AHAHAHAHAHA

Life is bigger
    It's bigger than you
    And you are not me
    The lengths that I will go to
    The distance in your eyes
    Oh no I've said too much
    I set it up

That's me in the corner
    That's me in the spotlight
    Losing my religion
    Trying to keep up with you
    And I don't know if I can do it
    Oh no I've said too much
    I haven't said enough
    I thought that I heard you laughing
    I thought that I heard you sing
    I think I thought I saw you try

Every whisper
    Of every waking hour I'm
    Choosing my confessions
    Trying to keep an eye on you
    Like a hurt lost and blinded fool
    Oh no I've said too much
    I set it up

Consider this
    The hint of the century
    Consider this
    The slip that brought me
    To my knees failed
    What if all these fantasies
    Come flailing around
    Now I've said too much
    I thought that I heard you laughing
    I thought that I heard you sing
    I think I thought I saw you try

But that was just a dream
    That was just a dream

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

OtiĐi u vc, kad se smijeŠ.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Када Библија каже ``Не убиј``не односи се то на свако могуће стање и ситуацију јер Тора и даљи стихови у Тори показују да се та заповијест примјерњује једино кад БОГ није Јеврејима одобрио да иду у рат.
    Ali zato kad kaže ubij, onda dolazi do teških ratnih zločina i krvoprolića. Žene se siluju, djeca na sisi ubijaju, ubija se i stoka, kuće se pale, pa čak i drveće i priroda nisu ostavljeni na miru i oni se spaljuju.
    U svim tim zločinima, dijele se između ratnika zarobljene žene koje nisu poznale muškarce, pa je tako dio od 32 žene pripao Bogu.
    Šta je sa njima uradio Biblijski Bog, ne znamo, ali ako uzmemo u obzir da se rvao sa Jakovom sve je moguće.
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da li zna bolje Jovan ili Bog koji je objavio Kuran ? Hahahahaha.
    Ако тај ``БОГ``говори супротно историји онда то није БОГ већ неко други.

5. BLAGOSLOV MOJSIJEV (Pon. Zakon 33)
    "Dođe Gospod sa Sinaja,
    Sa Seira im se pokaza,
    I zasja sa gore Paran,
    I dođe on sa deset hiljada svetih,
    Iz desnice njegove izađe žestok zakon za njih,
    Da, volio je ljude;
    I njegovi sveti bili su u tvojim rukama:
    I oni su sjeli kod tvojih nogu:
    Svi će primiti tvoje riječi.
    čak i nasliljeđe skupa Jakovljevog"
    MOJSIJEVO PROROČANSTVO

Да видимо шта пише у стиху број 15:

15. Proroka usred tebe, između braće tvoje, kao što sam ja, podignuće ti Gospod Bog tvoj; njega slušajte,5. Mojsijeva, glava 18

Дакле,Мојсије пише да ће БОГ подићи из Израиља пророка јер се каже:``пророка усред тебе``.Израиљ је тада био посебан ентитет и кад се каже да ће пророк бити из средине Израиља то се никако не може односити Арапе или нека друга племена која су била паганска јер Израиљу пагани нису били браћа.Мухамед је био паганин тако да се ово не може односити на њега.

Даље,у Поновљеним Законима се каже да ће пророка бити из средина Израиља што значи да ће пророк бити Израиљац.Мухамед није био Израиљац тако да се то не може односити на Мухамеда.

PROCLETE ILI PROCLYTOS
    "Ako me volite vršite moje zapovjesti i ja ću moliti Oca i On će vam dati drugog Branitelja, koji će ostati s vama zauvjek. ...Ove stvari sam vam govorio dok sam bio s vama. Ali Branitelj, koji je Sveti Duh, kojeg će Otac poslati u moje ime, on će vas poučiti sve stvari i da bi vas podsjetio svega šta sam vam rekao. Otac je veći od mene. I sad sam vam rekao, prije nego se desi, da vjerujete. Odsad s vama više neću mnogo govoriti jer princ ovog svijeta dolazi i nema ništa u meni.
    Ух,опет трањава и траљава транскрипција.Јел` бре Ибн Синане,одакле копираш ово,види се да је неки нестручњак радио.

Елем,ево стихова :

καγω ερωτήσω τόν πτέρα και αλλον παράκλητον δώσει ύμίν ίνα μεθ΄υμών είς τον αιώνα ή-Умолићу Оца и другог утјешитеља даће вам да са вама буде увијек

Утјешитељ је параклитос а не како си ти навео ``PROCLETE ILI PROCLYTOS``.То не значи ништа на грчком.

Стихове сам навео из Нестле-Аланд верзије и односе се на Јеванђеље по Јовану 14:16.

Исто стоји и у Тишендорфовом издању

http://t8.biblos.com/john/14.htm

Е сад да се осврнем и да покажем зашто је немогуће да се ово односи на Мухамеда.

Погледајмо шта кажу стихови:

I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek:

Христос ово говори апостолима јер треба да се вазнесе и охрабрује их да ће им послати Духа истине:

17. Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.

Ако се ово односи на Мухамеда онда морате доказати да је Мухамед живио од Христовог вазнесења,то је негдје око 34. године па до данас.Међутим Мухамед је рођен у шестом вијеку.

Шта каже седамнаести стих:
    Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.

Да се ово не односи на Мухамеда видимо да Христос говори апостолима да они познају Духа истине и да тај Дух стоји у апостолима.То се никако не може односити на Мухамеда јер Апостоли нити су знали Мухамеда нити је Мухамед стајао у њима.

Дакле,ти стиххови немају везе са Мухамедом већ са Трећим Лицем Свете Тројице,Духом Светим.

Postanak 49:1 do 11)
    Jakov sazva sinove i reče: "Sakupite se da vam kažem šta će vam se desiti u zadnjim danima.
    Judo! Tvoja braća slaviće te,
    Tvoja ruka biće na vratu tvojih dušmana,
    Djeca oca tvog će se klanjati pred tobom,
    Juda je lavlje mladunče,
    Žezlo se od Jude odvojiti neće,
    Ni zakonodavac od nogu njegovih dok ŠILOH ne dođe..."
    Не знам какве везе имају ови стихови са Исламом.Управо си цитирао стих који се односи на Христа:

10. Palica vladalačka neće se odvojiti od Jude niti od nogu njegovih onaj koji postavlja zakon, dokle ne dođe Onaj kome pripada, i Njemu će se pokoravati narodi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nap: ŠILOH = MIR = ISLAM
    Не разумијем.Мир на хебрејском је веШалом.Види,кад цитираш са других сајтова гледај да цитат буде ваљан јер ово што си цитирао не постоји у Библији.

Ево ти па провјери:

http://www.scripture4all.org/OnlineI...Tpdf/gen49.pdf

7. VIZIJA ISAIJINA (Isija 21:7)
    "On je vidio dva jahača, jedan od njih bio je jahač na magarcu, a drugi je bio na kamili, on je mnogo pazio pažnjom napetom."
    Из Вулгате нису никако могле бити узете јер овако стоји у Вулгати:

et vidit currum duorum equitum ascensorem asini et ascensorem cameli et contemplatus est diligenter multo intuitu

И видјех два реда коњаника(На латинском је equs-еквус коњ.Овдје је еквитум-коњаника) са магарећим колима и камиљим колима и слушаху великом пажњом.

Ријеч контемплатус је преведена ``пажаху``али по мени је боље превести је са слушаху и бијаху у молитви са великом пажњом.

Ајд` сад ти реци нама какве ово има везе са Исламом?Ако си мислио на Мухамеда,да има везе са тим што је Мухамед јахао на магарцу опет ниси у праву јер се овдје каже:два реда коњаника.

8. ISUS JE BIO OBEĆANI JAHAČ NA MAGARCU (Ivan 12:14,16)
    "I Isus, kad je našao magarca, sjede na njega kako je zapisano.... Ove stvari nisu razumjeli njegovi učenici odmah: ali kad je on proslavljen, oni se sjetiše da su ove stvari o njemu zapisane."
    14. A Isus našavši magare usede na nj, kao što je pisano:
    15. Ne boj se kćeri Sionova, evo car tvoj ide sedeći na magaretu
    16. Ali ovo učenici Njegovi ne razumeše pre: nego kad se proslavi Isus onda se opomenuše da ovo beše za Njega pisano, i ovo Mu učiniše.Jovan, glava 12

Ово је написано код пророка Захарије,глава 9:

9. Raduj se mnogo, kćeri sionska, podvikuj, kćeri jerusalimska; evo, Car tvoj ide k tebi, pravedan je i spasava, krotak i jaše na magarcu, i na magaretu, mladetu magaričinom.

9. DRUGA VARIJANTA KOJA PODUPIRE GORNJU (Matej 12:4-11 ?)
    I ovo je učinjeno da bi se ispunilo što je rečeno od proroka:
    Reci kćeri sionskoj,
    Gle, tvoj kralj dolazi tebi,
    Sjedeći na magarcu,
    I mladunče od magareta
    I učenici odoše i učiniše kao što im Isus naredi i dovede magare i mladunče i stavi na njih njihove haljine i oni ga posadiše na njih.
    I kad on dođe u Jeruslalem, čitav grad se uzbuni i reče: "Ko je ovo?" A mnoštvo reče: "Ovo je Isus, prorok iz Nazareta galilejskog".
    Хвала ти што потврђујеш пророчанство о Господу Христу

KO JE OBEĆANI JAHAČ NA DEVI? (Isaija 42:1 do 4, 11)
    1. "Evo sluge Mog kojeg podupirem, mog izabranika, miljenika duše moje; na njega sam stavio duh svoj: on će donijeti sud za pagane. On neće vikati niti dizati glasa, niti će se glas njegov čuti na ulici. On neće slomiti napuknutu trsku, niti ugasiti stijenj što tinja: On će donijeti sud istini. On neće mašiti niti se obeshrabriti dok na zemlji ne uspostavi sud: i otoci će čekati na njegov zakon.
    Nek pustinja i gradovi dignu glas, sela koja Kedar nastanjuju:
    Neka stanovnici stijene pjevaju, nek kliču s gorskih vrhova!
    Nek daju slavu Gospodu, i hvalu mu navještaju na otocima!"
    MOJSIJEVO PROROČANSTVO
    Можеш ли да цитираш тачно шта пише јер овога нема у Библији.

Исаија глава 42:
    1. Umuknite preda mnom, ostrva; i narodi neka se potkrepe, neka pristupe, i tada neka kažu: Hajdemo da se sudimo.

А гледај шта теби пише у првом стиху.

Ово се не односи на Мухамеда јер Мухамед није био Израиљац а у глави 18 стиху 15 Мојсије каже да ће подићи пророка из средине Израиља.Мухамед као рођени паганин и као неизраиљац не може да буде најављен у овом стиху.Ово се односи на Христа који је био главом и брадом Израиљац.

PROCLETE ILI PROCLYTOS

"Ako me volite vršite moje zapovjesti i ja ću moliti Oca i On će vam dati drugog Branitelja, koji će ostati s vama zauvjek. ...Ove stvari sam vam govorio dok sam bio s vama. Ali Branitelj, koji je Sveti Duh, kojeg će Otac poslati u moje ime, on će vas poučiti sve stvari i da bi vas podsjetio svega šta sam vam rekao. Otac je veći od mene. I sad sam vam rekao, prije nego se desi, da vjerujete. Odsad s vama više neću mnogo govoriti jer princ ovog svijeta dolazi i nema ništa u meni. Princ ovoga svijeta je došao Hvala Allahu.

Христос ово говори апостолима јер треба да се вазнесе и охрабрује их да ће им послати Духа истине:

17. Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.

Ако се ово односи на Мухамеда онда морате доказати да је Мухамед живио од Христовог вазнесења,то је негдје око 34. године па до данас.Међутим Мухамед је рођен у шестом вијеку.

Шта каже седамнаести стих:
    Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.

Да се ово не односи на Мухамеда видимо да Христос говори апостолима да они познају Духа истине и да тај Дух стоји у апостолима.То се никако не може односити на Мухамеда јер Апостоли нити су знали Мухамеда нити је Мухамед стајао у њима.

Дакле,ти стиххови немају везе са Мухамедом већ са Трећим Лицем Свете Тројице,Духом Светим.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by mabus View Post
    ali zato kad kaže ubij, onda dolazi do teških ratnih zločina i krvoprolića. Žene se siluju, djeca na sisi ubijaju, ubija se i stoka, kuće se pale, pa čak i drveće i priroda nisu ostavljeni na miru i oni se spaljuju.
    U svim tim zločinima, dijele se između ratnika zarobljene žene koje nisu poznale muškarce, pa je tako dio od 32 žene pripao bogu.
    Šta je sa njima uradio biblijski bog, ne znamo, ali ako uzmemo u obzir da se rvao sa jakovom sve je moguće.

Наравно.Ко зна колико пута је БОГ опомињао народе над којим је извршена казна.

Ми видимо из Старог Завјета како је БОГ кажњавао Израиљ,изабрани народ,кад је био у непослушности.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Наравно.Ко зна колико пута је БОГ опомињао народе над којим је извршена казна.

Ми видимо из Старог Завјета како је БОГ кажњавао Израиљ,изабрани народ,кад је био у непослушности.
    Ako je Bog takav kakvim ga Jevreji i hrišćani opisuju, tj. ako siluje, pali, kolje i ubija malu djecu, onda je Lucifer jedna dobra dušica pri njemu.
    "ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

То је јеврејско схватање БОГА.Тадашња свијест Јевреја је БОГА схватала као неког судију који бичује и кажњава а ми Хришћани га схватамо као БОГА љубави.А то је опет исти БОГ само га је јеврејска свијест тако разумјела и схватала јер није достигла степен духовности као Хришћани.Јеврејима да је дата заповијест да љубе ближње своје а Хришћанима је дата заповијест да љубе и своје непријатеље.

Рећи Јеврејину прије 3000 година да треба да воли Мисирце или Филистејце је било лудо јер је племенска свијест Јевреја била борбена и ратничка.Зато и говори пророк Осија кад савјетује Јевреје какав им је био праотац чак се и са БОГОМ рвао.То показује да у бити јеврејског народа стоји борба.Ево,цијелу своју историју они ратују.Молитва и рат то је мото Јевреја.

Не знам да ли знаш да Јевреји знају да се уморе од молитве,практично да падну у несвијест после молитве колико се јако моле.Везују око руке уже и то јако стегну да зауставе крв да не би одвлачили пажњу молитви и клањају напријед назад и после сати сати молитве Јеврејин једноставно падне.А погледај историју Јевреја:сад што говоре да они држе САД и Европску унију,да су они изазивали револуције и да су они најбогатији људи свијета,има ту истине,али то показује колико је то борбен и јак народ и колико је способан.После 1878 година борбе они су вратили своје парче земље под небом.Уопште не улазим како су га вратили,страшне злочине су чинили,али је Бен Гурион био јасан кад је поручио Арапима:Лакше нам је поднијети борбу са Арапима него трпјети прогон Европљана.И ето их,и дан данас су као острво у океану арапском и опстају :-)

Врло је тешко том народу промијенити свијест о БОГУ јер он БОГА држи као саборца,кад они ратују БОГ је њихов генерал и војсковођа.Тако га доживљавају и тако су пренијели у Старом Завјету схватање.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

U islamu je sve kristalno jasno. Na primjer Muhamed a.s kaže: Allaha niko nije vidio jer je njegovo prekrivalište čista svjetlost.
    OMG! Ima li kraja tvojom paradoksima AHAHAHA :dring:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

GAULČIĆU popićeš još koju čašicu vatrene vode, vidim da ti prija. A za IHTUSA: 3. BOG JE REKAO ABRAHIMU O JIŠMAELU (Postanak 17:20,21)
    "I za Jišmaela te uslišah; gle blagoslovio sam ga i učinio rodnim i silno ću ga razmnožiti, dvanaest prinčeva će poroditi i Ja ću ga učiniti velikim narodom".
    VIZIJA ISAIJINA (Isija 21:7)

ISUS JE BIO OBEĆANI JAHAČ NA MAGARCU (Ivan 12:14,16)

PRAVO PRVOROĐENOG (Pon. Zakon 21:15 do 17)
    "Ako čovjek ima dvije žene: jednu koja mu je draga, a drugu koja mu je mrska, i ako prvorođenac bude od one koja mu je mrska, onda kad trebadne podijeliti svoju imovinu među svoje sinove, ne smije postupati prema prvorođencu od drage na štetu sina od mrske, koji je doista prvi rođen, nego mora za prvorođenca priznati sina od mrske i njemu dati dvostruk dio od svega što ima. jer on je prvina njegove snage - njemu pripada pravo prvorodstva.
    Nap: Ismail je imao 14 godina kad se Ishak rodio.
    MOJSIJEVO PROROČANSTVO

AHMED...TJEŠITELJ.... BRANITELJ (Ivan 14:15-18,25 i 26, 29 i 30)
    PROCLETE ILI PROCLYTOS

NAPOMENA:
    a) Priznaje se da ako je ispravna riječ "praclete", onda ona znači AHMED, od korjena H.M.D.
    b) Nakon stoljeća prijevod se izmjenio u "proclyte". Drži se da prevod ove grčke riječi znači "Tješitelj" ili "Branitelj". Ipak se ne shvata da su oba izraza nazivi za poslanika Muhammeda.
    - TJEŠITELJ = Rahmetunlil alemin, što znači Tješitelj ovog i budućeg svijeta. - BRANITELJ = Šafiul muznibin, što znači Branitelj grešnika.
    c) Prevodioci su načinili još jednu izmjenu kad su umetnuli riječi "koji je Duh Sveti" nakon riječi Tješitelj. Ovo je predstavilo neke nove teškoće vezane za:
    - mi ne znamo riječi koje je Isus stvarno izgovario, ali u ranom periodu kršćanske istorije bilo je kršćana koji su imali pred sobom i hebrejsku i grčku Bibliju. U ovom periodu nalazimo nekoliko svetih koji tvrde da su oni obećani Tješitelj. Neki su vjerovali u njih, a neki ne. Ali, nikad niko nije rekao da obećani Tješitelj ne bi mogao biti čovjek, jer on je Duh Sveti.
    - Ako prihvatimo da je Sveti Duh obećan Tješitelj onda ćemo morati zaključiti da Sveti Duh za kojeg se tvrdi da je jedan iz Trojstva, nije postajao.
    - "Drugi Tješitelj" bi značilo da postoji izvjestan broj svetih duhova, a drugi je bio obećan od strane Isusa da će biti poslat ovom svijetu.

DA SUMIRAMO:
    Prork posije Isusa trebao je biti:
    a) Jahač na kamili,
    b) Božji sluga (AbduHu),
    c) Božji odabranik (Mustafa),
    d) Stanovnik sela princa Kedara, sin Jišmaelov,
    e) Njegova vjera će biti poznata kao Šiloh = Mir = Islam,
    f) Njegovo svjetlo će zasjati s Farona,
    g) Žezlo Judino daće se njemu,
    h) Bog će svoje riječi staviti u njegova usta,
    i) On neće omašiti niti prekršiti,
    j) Biće poznat kao Ahmed, Tješitelj, ili Branitelj.
    Last edited by Ibn Sinan; 01-06-10 at 15:38.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ибн Синане,одговорићу ти на овај пост али опет погрешно цитираш Вулгату.Човјече,копираш ми текст неког ко је био тотално нестручан.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako pogrešno, evo je kod mene ???

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ај аплодуј је да видимо.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To je knjiga, nemam je na računaru.

Page 55 of 108 FirstFirst ... 54551525354555657585965105 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks