View Poll Results: Koju listu podrzavte za SO Podgorica?

Voters
183. You may not vote on this poll
  • Koalicija za evropsku Podgoricu – dr Miomir Mugoša – DPS – LP - BS

37 20.22%
  • Lista za izbor odbornika za Skupštinu Podgorice „SDP čist izbor – prof. dr Vujica Lazović”

33 18.03%
  • Lista za izbor odbornika za Skupštinu Glavnog grada Stranke srpskih narodnjaka – Dobrilo Dedeić

3 1.64%
  • „Bolja Podgorica, bolja Crna Gora”, (SNP, Nova, PzP....

71 38.80%
  • Ne izlazim na glasanje

39 21.31%
Page 74 of 88 FirstFirst ... 246470717273747576777884 ... LastLast
Results 1,826 to 1,850 of 2198

Thread: Podgorica, izbori 23.05.2010. godine

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Evo tek sad ugrabih da vidim što ste pisali...Neki od nas moraju i radit za život. Blago vama kad možete od ranog jutra nać vremena za forum. Iskreno zavidim...Ajmo redom...

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Ti si sigurno potparol Pivljana,odusevljavaju me tipovi kao ti koji lako generalizuju stvari.Vecinom su tamo staracka domacinstva,a njihovi potomci sasvim drugacije misle..........
    Ali posto je je ovaj forum bastion pravomozgica ujedinjenog naroda,uzivajte u iluzijama
    Minjo kako si mi ti?...Mislim, je'l sve u redu privatno i poslovno?...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by getaway blues View Post
    Moram ovo da prokomentarisem, posto vidim da se dosta prica zadnjih dana, narocito o Andrijevici...

Andrijevica je varosh gdje je iseljavanje mnooogo izrazenije nego u Pluzinama. Gdje nista, ali apsolutno nista ne radi, gdje su prije 5-6 god sa malo para uletjeli Mashanovici - perjanice tamosnjeg DPS, i nesto ljudi je zaposleno... Za 15ak god tamo opoziciona vlast apsolutno nista nije uradila, niti je imala potpore da uradi bilo sta... Andrijevichani poslom i svakako gravitiraju prema Beranama, a Berane su jasan primjer zadnjih godina svijesti "mogu biti i Srbin, i glasati DPS, da bi se makar nesto radilo"...
    U Pluzinama radi hidrocentrala i fabrika elektroda, i tu su solidne plate, i to je razlika... Velika vecina obrazovanijih ljudi je u opoziciji, dps bukvalno nema kadar koji bi iznio neke ideje tamo... Veliki broj ljudi je navikao da funkcionise sa poslom u Nk, a i dalje zivi tamo, narocito iz sela blizih Nk... I da - tradicionalna vezanost Pivljana za Hercegovinu i trgovinske veze sa BiH je jos jedan faktor.
    A pricu oko eventualnog politicki-motivisanog nacionalnog izjaznjavanja mislim da treba zaobici... Na kraju krajeva - procentualno se vise ljudi na popisu izjasnilo kao Srbi u Andrijevici, nego u Pluzinama, opozicija je zbirno u Pluzinama dobila vise glasova nego sto ima procentualno Srba po popisu, tako da...
    Geteway,

neću ti komentarisati post već ću ti dati jednu korisniju sugestiju. I tebi i svakom iskrenom opozicionaru...Ako budete tražili razloge samo zato što želite opravdati gubitak jednog mjesta i opštine na kraju će te završiti shvatajući da ste postali tek puki hroničari agonije onih koje podržavate.
    Ne treba racionalizovati gubitak Andrijevice (ili bilo kog drugog mjesta) na taj način već se pogledati u ogledalo i vidjeti kako da se problem rješava a ne iznova traži razumijevanje za one koji vam otkazuju povjerenje.
    Stari prijatelju ovo ti krajnje dobronamjerno govorim.
    Čak i sportski gledano ovo sve s izborima (bilo kojim) više postaje tako predvidljivo i dosadno. DPS je sve ubjedljiviji i ubjedljiviji i ako ne što drugo, lijepo bi bilo da makar opozicija pokuša da da iskreno sve od sebe da ovo malo učini neizvjesnijim. Ili nek se ugasi i ne izlazi na izbore. Ako je Andrijevica pala onda svaku (ali baš svaku opštinu) DPS može uzeti samo ako se podigne sa stolice. Sve drugo je nepristajanje da se suoči sa stvarnošću i sve u korist svoje (i samo svoje) štete.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Evo tek sad ugrabih da vidim što ste pisali...Neki od nas moraju i radit za život. Blago vama kad možete od ranog jutra nać vremena za forum. Iskreno zavidim...Ajmo redom...

Minjo kako si mi ti?...Mislim, je'l sve u redu privatno i poslovno?...
    samo da ve pozdravim

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by minjo View Post
    samo da ve pozdravim
    Neka si ne pozdravio...Ljijepo je njegovati kulturu na visokom nivou...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Omega View Post
    Zasto je dobio SNP u Pivi? Evo par razloga:

1. Oko 15 % ljudi glasa putem pisma, na ovim izborima na 4 mjesta nije dozvoljeno ni DPSovim ni clanovima Srpske liste da idu u kontrolu. Na proslim izociborima su cak isli i u drugu drzavu i nosili njihovim ljudima koji su na spisku a zive u Foci i Gacku.
    2. U SO Pluzine ne radi, niti moze da se zaposli niko ko nije clan SNP
    3. Tamo gdje SO postavlja direktora ne moze da se zaposli niko ko nije clan SNP
    4. U firmama koje su u poslovnim vezama sa predsjednikom (Albona, Plus komerc, ) ne moze da se zaposli niko ko nije clan SNP
    5. Od elektroprivrede dobijaju 2 miliona godisnje na racun potopljenog zemljista
    6. Po selima se asfaltira samo do kuca gdje zive clanovi SNP
    7. Zimi se ciste seoski putevi koji vode do kuca gdje zive clanovi SNP
    8. Cuveni doktor Žule - nosilac liste SNPa, u koga se babe kunu, na radnom mjestu javno propagira svoju politicku partiju i da, posto je direktor doma zdravlja tamo takodje nema clanova DPS-SDP-a
    9. U elektroprivredu, carine, skolu nekom magijom posao uvijek dobiju Clanovi SNP

SUMA:
    Ako zivite u Pluzinama i ne radite vec u Elektrani ili mup-u, nemate mnogo izbora

P.S. Zaboravih da pomenem Predsjednikovu kucu od barem 500 kvadrata, sagradjenu bez dozvole u samom centru Pluzina. Ekvivalent bi bio da Mugosa sagradi istu na trgu Slobode
    Sve ti potpisujem osim 9. stavke!
    Evo da pojasnim. Ne bih se složio za to u vezi Elektroprivrede. Naime, HE Piva je kontra-teg SO Plužine, oni zapošljavaju samo simpatizere DPS-a. (pogriješio si i za školu, direktorica je član DPS-a, ali školi se stvarno nema šta prigovoriti).
    Dobro si istakao ove "poslovne veze", jer šta god treba da se radi posao nekim čudom dobije jedna firma (Bast), koja to onda otaljava godinama.
    Nijesam znao za Debelog.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    DPS 46%
    Bolja i ljepša 42%
    SDP 11%
    SSN 0.5%
    LzM 0.5%

Evo da počnem moju kraću analizu ovih izbora u PG bezobraznim citiranjem svoje prognoze koja se, eto, ko mnogo puta do sada pokazala najbližom realnom rezultatu. No zato ja i jedem ovaj političarski hljeb

Sve u svemu, pokazalo se da opozicija ne može postići sinergetski efekat zbog prevelike pizme i zavisti među i liderima i članovima partije. Nije tajna da bi SNP ugasio NOVU i PZP d može, ka što postoje antagonizmi između drugih partija, koji su veći nego njihovi antagonizmi sa DPS-om ili SDP-om pojedinačno.

Dok ne nauče matematiku nema pobjede. I još jednu bitnu stvar...ako na Karabuškom Polju ukupno ima upisanih 656 birača, nije realna priča da će Bošnjačka demokratska partija sa sjedištem u BP dobiti "siguran" mandat u PG, ako na tom biračkom mjestu uzmu (ni manje ni više) 1.500 glasova!!! Uzeli su preko 15 čini mi se, ali dobro sad, ko će ulazit u brojanje nula i slične gluposti.

Jedine partije koje su pored 3 velike zasluživale poziv u koaliciju su NS, DC i albanska koalicija iz Tuzi i tačka. Čistiji izbor, bez Stamatovića i ostalih budaletina.

Čak ni lideri ovih manjih partija nijesu uspjeli ni jednom da se pojave u predizbornom ciklusu, danas se javljaju i Peco i Batrićević, ka da im je neko branio do prije 5 dana...

Nijesu uspjeli da dođu do svakog birača...naravno kad su od 70 dana kampanje 50 potrošili na to koju agenciju iz Srbije da angažuju da im kaže ovo za košulje, "jer sigurno tako dobijaju izbore".

Mediji, posebno 2 štampana nijesu im ovaj put bili nenaklonjeni, čak su Vijesti kao najuticajnija medijska grupa imale feljton na 2 strani o podbačajima vlasti u svakoj opštini u zadnjih 15 dana izbora...O Danu da i ne pričam.

Uspjeli su da izgube And, Žabljak i slične gradove u kojima ne živi, recimo, niti jedan pripadnik nacionalnih manjina, pošto su ođe pojedini lamentirali kako im iz Tuzi odučuju ko će bit vlast u PG. Da nije bilo Tuzi i učešća ovih iz DS,AA,GI na izborima, možda bi DPS uzeo lagano vlast na nivou Podgorice.

Nedostatak lokalnih lidera i prepoznatljivih mladih ljudi u opoziciji je svakako donio svoje...To što im je šef izbornog štaba bio Velizar vjeovatno nije motivisalo mnoge da se uključe u kampanju opozicije.

Morali bi jasnije građanima pričati, što tačno hoće da rade u PG, a ne što ne valja... U svakom gradu na planeti bi građani mogli 2 dana pričati o tome što ne valja u njemu.

Predviđam da će ostat zajedno taman koliko i mački muž

DPS se pokazala kao ozbiljna partija koja na svojim leđima može iznijet i 50 glasova u CG. Da im je baš frka bila dobili bi oni i ovog 29-tok u PG, taman ka i 3-ćeg ili 17-tog.

Priča tipa: veća izlaznost-veći broj glasova za opoziciju se pokazala do nivoa gađenja netačnom. Da je potrajalo glasanje još 20 minuta u PG, DPS bi dobio 30 odbornika. I ne očekuju valjda da će neko iz Andrijevice povjerovat u tu priču jer ih tamo glasa "samo" 80% na loklanim izborima, kao i u Pljevljima i slično.

Za nas je najveća tragedija što nijesmo uspjeli da smijenimo DPS sa vlasti u Rožajama, a za to nam je falilo (vjerovali ilii ne!) 4 glasa na 13.000 izašlih birača.

PZP je tamo sa svojim epic fail-om (što bi rekao Rekordare pred izbore za očekivani rezultat SDP-a, not to going to be forgoten) i sa osvojenih 90 glasova onemogućio da SNP-NOVA-NS-DSS-SSR uzmu taj jedan mrčni mandat i sruše Kalića poslije 22 godine. Tako se na efikasan način radi za Mila & co. Da ne pominjem da je lista od 34 ljudi jedne mainstream CG partije u gradu đe je glasalo toliko ljudi dobila 0.7% glasova, ili 3 glasa po kandidatu.

Uspjeli smo da dobijemo blizu 1.000 albanskih glasova u Ulcinju i Tuzima i siguran sad da ćemo se utemeljit kao značajna građanska partija u tom biračkom tijelu u narednom periodu. Dokaz za tu tvrdnju vidim u tome da je preko 70% naših glasača u tim sredinama imalo manje od 30 godina.

Eto toliko od mene za sad, pozdravljam vas sve zajedno
    Last edited by OSCAR; 26-05-10 at 16:40.
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Ima li đe na internetu sajt sa tačnim rezultatima izbora? Ili čak da se vidi kako se glasalo na svim glasačkim mjestima?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Evo da počnem moju kraću analizu ovih izbora u PG bezobraznim citiranjem svoje prognoze koja se, eto, ko mnogo puta do sada pokazala najbližom realnom rezultatu. No zato ja i jedem ovaj političarski hljeb

Sve u svemu,...it, itd...
    Vrlo, vrlo fino...Sve lijepo rečeno...Najinteresantnije su mi bile dvije stvari:
    1. saznanje da je SDP-u falilo 4 glasa da uzmu vlast u RO. Zaista razlog za tugu o kom god da je bila riječ...Život je majstor drame. Zbog takvih stvari i volim politiku. Ipak, ko zna zašto je to dobro i za sam SDP...
    2. apsolutno mi je bliska tvoja prognoza da će se koalicija "Bolja CG" brzo raspasti upravo zato što previše govore o tome da treba da ostanu zajedno kao da traže nekog da prebace krivicu što gotovo svi žele da se izvuku iz te priče.
    Nisam ovo htio reći ranije jer znam da bi me saletjeli neki dežurni aktivisti da posumnjaju u moje namjere.

Što se tiče SDP-a, kao neko ko vas je podržao (iako zaista ne tražim medalju za to kao što je nisam tražio ni drugima koje sam nekad znao podržati) volio bih da vas ovaj rezultat ne pomami. SDP ima golem zadatak pred sobom da uistinu integriše i sačuva sve one koji su mu prišli ovih izbora i to neće biti tek tako lako, zato što mi se čini da su većina onih koji su vam izgurali ovaj rezultat glasači poput mene. Tj., oni koji su željeli glasati protiv ove opozicije a da to ako ikako bude moglo ne bude direktno glasanje za (blago je reći) problematični DPS.
    Puno je u tom broju, dragi Oscar, onih koji su zakleti suverenisti a ne entuzijasti SDP-a i kako smo vam prišli tako možemo već na sljedećim izborima i otići.
    Ako smatraš da pretjerujem i da je glas za vas bio zapravo juriš u zagrljaj SDP-u ja ne bih onda da vam kvarim idilu. Uživajte i otvarajte šampanjce.

Philadelphia, Pennsylvania, United States
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Geteway,

neću ti komentarisati post već ću ti dati jednu korisniju sugestiju. I tebi i svakom iskrenom opozicionaru...Ako budete tražili razloge samo zato što želite opravdati gubitak jednog mjesta i opštine na kraju će te završiti shvatajući da ste postali tek puki hroničari agonije onih koje podržavate.
    Ne treba racionalizovati gubitak Andrijevice (ili bilo kog drugog mjesta) na taj način već se pogledati u ogledalo i vidjeti kako da se problem rješava a ne iznova traži razumijevanje za one koji vam otkazuju povjerenje.
    Stari prijatelju ovo ti krajnje dobronamjerno govorim.
    Čak i sportski gledano ovo sve s izborima (bilo kojim) više postaje tako predvidljivo i dosadno. DPS je sve ubjedljiviji i ubjedljiviji i ako ne što drugo, lijepo bi bilo da makar opozicija pokuša da da iskreno sve od sebe da ovo malo učini neizvjesnijim. Ili nek se ugasi i ne izlazi na izbore. Ako je Andrijevica pala onda svaku (ali baš svaku opštinu) DPS može uzeti samo ako se podigne sa stolice. Sve drugo je nepristajanje da se suoči sa stvarnošću i sve u korist svoje (i samo svoje) štete.

Mislim da me nijesi shvatio... Nijesam uporedjivao Pluzine i Andrijevicu da bi opravdao bilo koga - vec zbog toga sto mi se ucinilo da se kroz raniju raspravu o rezultatima u Andrijevici provlaci prica "nijesu ti Srbi bas toliko Srbi koliko se to vidjelo na popisu, cak su vjerovatno cisti nacionalni Crnogorci, doslo im najzad". A ta prica mi je malo iskreno neukusna. Mislim da bi za DPS bilo mnooogo vise kool da forsiraju pricu "eto, sticemo i povjerenje dijela srpskih biraca", nego "glasase nas, znaci nijesu oni Srbi". Zelio sam samo da kazem da je narod u Pivi ipak maaalo manje beznadezan od onog u dijelu Vasojevica oko Andrijevice svih ovih godina, i da je to rezultiralo ipak manjim padom povjerenja u opoziciju. Nista drugo. Ja bi iskreno bio sretan i da su izgubili i Pljevlja i Pluzine... Mozda bi se onda neko u te 3 partije ipak sjetio da im treba kolektivni (politicki) harakiri.

Prije izbora sam predvidjao, a mozda cak i prizeljkivao, i gori rezultat opozicije - upravo da bi se nesto mijenjalo u njoj. Sustinski. Oscar je evo sasvim lijepo sumirao najbitnije zakljucke posle izbora, krajnje racionalno i pragmaticno... Tu nemam sta da dodam.
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bravo GTWB.

Nego, mi sve oko Andrijevice, a u Plavu, ROžajama i Ulcinju skoro pa dramatično?
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    Bravo GTWB.

Nego, mi sve oko Andrijevice, a u Plavu, ROžajama i Ulcinju skoro pa dramatično?
    U Plavu je dogovorena koalicija sinoć...tako da je već manje dramatično
    Rožaje čeka prebrojavanje glasova, mislim da će se naći ta 4 listića koja nam fale, pogotovo jer smo na nekim izbornim mjestima dobili tek par procenata iako smo na opštinskom nivou na oko 25, tako da je bilo možda i nekih namjernih križanja.

Zanimljivo za Andrijevicu može bit i to, da je dosta naših ili DPS-ovih glasača, zaokruživalo obje liste, misleći da tako glasaju za koaliciju ...toliko o tome ko sve odlučuje o našim životima...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U Plavu je dogovorena koalicija sinoć...tako da je već manje dramatično
    Rožaje čeka prebrojavanje glasova, mislim da će se naći ta 4 listića koja nam fale, pogotovo jer smo na nekim izbornim mjestima dobili tek par procenata iako smo na opštinskom nivou na oko 25, tako da je bilo možda i nekih namjernih križanja.

Zanimljivo za Andrijevicu može bit i to, da je dosta naših ili DPS-ovih glasača, zaokruživalo obje liste, misleći da tako glasaju za koaliciju ...toliko o tome ko sve odlučuje o našim životima...
    Koalicija u Palvu će potrajati jedno godinu dana maksimum, a za Rožaje vam želim svu sreću, iskreno

Ne znam šta je trebala biti poenta za ove nevažeće, alimi se nikako ne sviđa rečenica.
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koalicija u Palvu će potrajati jedno godinu dana maksimum, a za Rožaje vam želim svu sreću, iskreno

Ne znam šta je trebala biti poenta za ove nevažeće, alimi se nikako ne sviđa rečenica.
    Poenta je bila da poslije 20 godina od uvođenja parlamentarnog sistema, i bar toliko izbora još uvijek postoje ljudi koji ne umiju da ispune glasački listić. I ovo nema veze sa Andrijevicom, slično je bilo i na izborima u Mojkovcu 26.12.2005.

U Plavu na klupi za rezerve već sjede 2 odbornika Partije za Gusinje, tako da se ne brinem za vlast tamo.

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Poenta je bila da poslije 20 godina od uvođenja parlamentarnog sistema, i bar toliko izbora još uvijek postoje ljudi koji ne umiju da ispune glasački listić. I ovo nema veze sa Andrijevicom, slično je bilo i na izborima u Mojkovcu 26.12.2005.

U Plavu na klupi za rezerve već sjede 2 odbornika Partije za Gusinje, tako da se ne brinem za vlast tamo.
    Na mom birackom mjestu, u sirem centru Niksica, uvijek postoji 15ak tako popunjenih, "multiple choice" listica . Od izaslih 900 biraca... Oko toga se uvijek prave poshalice. Tako da, nije to bas tako rijetka pojava... Cesto je povezuju i sa "placenim licnim kartama", i raznim malverzacijama, e sad, da li je to, ili neznanje biraca, ne bi ti znao rec'... ; )
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by getaway blues View Post
    Mislim da me nijesi shvatio... Nijesam uporedjivao Pluzine i Andrijevicu da bi opravdao bilo koga - vec zbog toga sto mi se ucinilo da se kroz raniju raspravu o rezultatima u Andrijevici provlaci prica "nijesu ti Srbi bas toliko Srbi koliko se to vidjelo na popisu, cak su vjerovatno cisti nacionalni Crnogorci, doslo im najzad". A ta prica mi je malo iskreno neukusna. Mislim da bi za DPS bilo mnooogo vise kool da forsiraju pricu "eto, sticemo i povjerenje dijela srpskih biraca", nego "glasase nas, znaci nijesu oni Srbi". Zelio sam samo da kazem da je narod u Pivi ipak maaalo manje beznadezan od onog u dijelu Vasojevica oko Andrijevice svih ovih godina, i da je to rezultiralo ipak manjim padom povjerenja u opoziciju. Nista drugo. Ja bi iskreno bio sretan i da su izgubili i Pljevlja i Pluzine... Mozda bi se onda neko u te 3 partije ipak sjetio da im treba kolektivni (politicki) harakiri.

Prije izbora sam predvidjao, a mozda cak i prizeljkivao, i gori rezultat opozicije - upravo da bi se nesto mijenjalo u njoj. Sustinski. Oscar je evo sasvim lijepo sumirao najbitnije zakljucke posle izbora, krajnje racionalno i pragmaticno... Tu nemam sta da dodam.

Evo da ti otpišem pa da ti posle MonterO na tvoju repliku da još jedno "bravo"...

Ja ne znam o kojoj vi beznadežnosti u Andrijevici pričate a koja je veća od one u Plužinama? Rekao bi čovjek ko da ne živimo u istoj zemlji...Dozvolite makar meni kao Vasojeviću da i ja ponešto znam o životu Vasojevića iako ne živim u AN.
    To jesu li Crnogorci ili Srbi ostvićemo popisu sljedećem da utvrdi i u kojoj mjeri je sve ovo irelevantno na nacionalnu sliku CG. Apsolutno mi ne smeta da se svi do jednog u AN izjasne kao Srbi već je samo dovoljno da su lojalni. Ali to je manje važno za sad...
    Getaway kako ne razumiješ da nije problem u toj trojici lidera personalno već u onome što nude. Narod (koliko god to "narod" zvučalo bljutavo) već toliki broj puta kaže opoziciji - NE! I dalje ima onih koji misle da je problem u izvođačima radova a ne samoj ideji.
    I za kraj...Ja smatram da je za opoziciju mnogo ljekovitije da kažu "ovo je katastrofa" i "ovo traži drastičnu promjenu kursa" a ne "Andrijevičani su morali jer su bili beznadežni"...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Bravo GTWB.

Možda bi najbolje bilo da ne pominjemo uopšte Andrijevicu? Da recimo pričamo samo o Tuzima, Rožaju i Ulcinju?...Pošto su Srbi odbranili stameno svoje gradove ali su druge manjine podbacile pa je rezultat za opoziciju izostao...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Možda bi najbolje bilo da ne pominjemo uopšte Andrijevicu? Da recimo pričamo samo o Tuzima, Rožaju i Ulcinju?...Pošto su Srbi odbranili stameno svoje gradove ali su druge manjine podbacile pa je rezultat za opoziciju izostao...
    Treba zaista biti politicki diletant pa one ljude koji su ih godinama glasali sad vrijedjaju da su se "prodali za vreću mekinja." Dok to rade crnogorske snajke i oni koji pojma nemaju o nasem mentalitetu i neke jade, ali oni koji su tu rodjeni i koji znaju (valjda znaju) nas narod to je politicko samoubistvo. Trazi glas od onoga koji je "prodana dusa" da nije istina bilo bi smijesno.
    Kad i osoba koja se voli najvise na svijet kaze da smetas onda nemas izbora nego da se sklonis, a ne da se prasta nekom politicaru koji ne samo sto nista ne uradi za taj narod vec jednom u 3-4 godine dodje za njihov glas pa ih jos i vrijedja. To je odradjivanje nekih sljedećih izbora cijim ce se rezultatima opet cuditi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Treba zaista biti politicki diletant pa one ljude koji su ih godinama glasali sad vrijedjaju da su se "prodali za vreću mekinja." Dok to rade crnogorske snajke i oni koji pojma nemaju o nasem mentalitetu i neke jade, ali oni koji su tu rodjeni i koji znaju (valjda znaju) nas narod to je politicko samoubistvo. Trazi glas od onoga koji je "prodana dusa" da nije istina bilo bi smijesno.
    Kad i osoba koja se voli najvise na svijet kaze da smetas onda nemas izbora nego da se sklonis, a ne da se prasta nekom politicaru koji ne samo sto nista ne uradi za taj narod vec jednom u 3-4 godine dodje za njihov glas pa ih jos i vrijedja. To je odradjivanje nekih sljedećih izbora cijim ce se rezultatima opet cuditi.
    Potpis i pečat.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A i ti se raspisao Kralju, ko da mi ostali ne moramo da "pravimo leba".

Ja ovaj forum ne doživljavam kao arenu političkih stranaka, nego razmjenu mišljenja pojedinaca. Milo mi je kad čujem Oscara jer jedini neskriveni član partije/stranke..

Plav, Rožaje i Ulcinj sam pomenuo iz drugog razloga, koji nije etnički, već matematički motivisan.
    UBR, hvala za malu istoriju Plava, naučio sam dosta novoga, a i neke kockice su mi se poklopile.

Elem, za ove tri opštine imam utisak da su od strane DPS procijenjene kao manje rizične i time im se manje pažnje poklonilo u terenskoj kampanji. Za razliku. Čini se da je DPS zaigrao na kartu "iznenađenja" (za nas pored malih ekrana), ali sa ovakvim rezultatima u "sigurnim" opštinama, već može da se postavi pitanje koliki front mogu da pokriju. Počelo je da curi, nema sumnje.

Da li će se ubuduće DPS fokusirati na Srbe, moguće je, jer u ovakvoj podjeli snaga, mogu računati na podršku manjinskih stranaka u svim bitnim pitanjima..
    Sad je još jednom pitanje kapaciteta DPS da prihvati novu tendenciju. Nažalost, vrijeme iza nas nam goori da taj kapacitet nikad nije dolazio u pitanje. Ipak..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Neven Gosovic poziva Vujicu Lazovica da razgovaraju o mogucoj post-izbornoj koaliciji, nakon sto su prakticno svi vodeci ljudi iz SDP-a odbacili tu mogucnost, a u medjuvremenu Nova srpska demokratija (vazda mi osmijeh izmami kretenski naziv ove partije), DSS i NS vele da nemaju pojma o cemu se radi i da se s njima niko nije konsultovao.

O cemu se radi? Ko je glup?

Thanks Thanks Given 
    3,188
    Thanks Thanks Received 
    3,227
    Thanked in
    1,562 Posts

Niko nije glup, pozorište samo nastavlja sa predstavom.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne, ne. Neko je definitivno glup.
    Ne iskljucujem ni mogucnost da sam to ja. Mozda ne razumijem ove visoke politike koje se ovuda sprovode...

- edit

I naravno da ne zaboravimo najveci hit - covjek koji je izdigao nosenje bijele kosulje na jedan do sad nevidjeni nivo Milic, koji je docekao rezultate istorijskih (po ko zna koji put) izbora nedje iznad Kirgistana. Koja ozbiljnost, profesionalizam i vjera u svoju koaliciju.

Mozda je posa kod Kineza da mu otkriju tajne priredjivanja sletova da ih posalje mailom u centralu, pa da ga docekaju sa spektaklom na aerodrom kad se trijumfalno vrati u Podgoricu odjeven u bijeli kimono s percinom.
    Last edited by Nikollaki; 26-05-10 at 21:09.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Ja ne mogu prezalit sto SNP nije izasao samostalno na izbore... Radije vidjeti DPS sa njima u koaliciji no sa ovim "odborashkim" profiterima iz SDP-a.

Hvala Lepo

"Neutralni" forumas "Maja" se ziva pojede zbog jedne partijice i njenog rezultata na izborima. Ne valja posao nervozno da se obavlja, posto ti je rad na ovom forumu ocigledno to. Od vas iz DPS-a me ne bi cudilo i da se udruzite sa kompletnom opozicijom samo da Mugi moze jos da bije i da zgradi zgrade sa prijateljima.

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Evo da ti otpišem pa da ti posle MonterO na tvoju repliku da još jedno "bravo"...

Ja ne znam o kojoj vi beznadežnosti u Andrijevici pričate a koja je veća od one u Plužinama? Rekao bi čovjek ko da ne živimo u istoj zemlji...Dozvolite makar meni kao Vasojeviću da i ja ponešto znam o životu Vasojevića iako ne živim u AN.
    To jesu li Crnogorci ili Srbi ostvićemo popisu sljedećem da utvrdi i u kojoj mjeri je sve ovo irelevantno na nacionalnu sliku CG. Apsolutno mi ne smeta da se svi do jednog u AN izjasne kao Srbi već je samo dovoljno da su lojalni. Ali to je manje važno za sad...
    Getaway kako ne razumiješ da nije problem u toj trojici lidera personalno već u onome što nude. Narod (koliko god to "narod" zvučalo bljutavo) već toliki broj puta kaže opoziciji - NE! I dalje ima onih koji misle da je problem u izvođačima radova a ne samoj ideji.
    I za kraj...Ja smatram da je za opoziciju mnogo ljekovitije da kažu "ovo je katastrofa" i "ovo traži drastičnu promjenu kursa" a ne "Andrijevičani su morali jer su bili beznadežni"...
    Apsolutno se slazemo, nema spora nikakvog... I ja, kada sam pricao o promjenama u opoziciji, nijesam mislio primarno na personalne, nego prije svega sustinske - program, ozbiljne ponude, realne, pragmaticne, pomirljive. Tu nema spora! ↲ a sva prica oko Andrijevice i Pluzina... Neki razlog za to sto su jedni glasali ovako, a drugi onako... mora postojati, i ostajem pri svom misljenju o uzrocima toga... U An bivsa vlast apsolutno nije imala sta ponuditi, u Pl ipak...
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Nikollaki View Post

I naravno da ne zaboravimo najveci hit - covjek koji je izdigao nosenje bijele kosulje na jedan do sad nevidjeni nivo Milic, koji je docekao rezultate istorijskih (po ko zna koji put) izbora nedje iznad Kirgistana. Koja ozbiljnost, profesionalizam i vjera u svoju koaliciju.

.
    Ti si prvi koga čujem da je ovome pridao značaj jer sam se već počeo pitati jesam li ja lud jer imam isti stav o tome još od neđelje kad sam to čuo...Vidim niko to ne pominje a to što je Milić učinio je vrhunac neozbiljnosti i neprofesionalizma i moram reći da me on lično time jako iznenadio a da su to uradila ova druga dvojica ne bi bio takav šok.
    Mislim zaista, šta je bilo toliko važno u Šangaju da je to bilo preče od izbornog štaba koji je predvodio na sam izborni dan u trenutku navodno istorijskih izbora?!
    Ali ako ne smeta njihovim biračima, ne smeta ni meni...
    Last edited by El Re; 26-05-10 at 21:22.

Page 74 of 88 FirstFirst ... 246470717273747576777884 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)