View Poll Results: Koju listu podrzavte za SO Podgorica?

Voters
183. You may not vote on this poll
  • Koalicija za evropsku Podgoricu – dr Miomir Mugoša – DPS – LP - BS

37 20.22%
  • Lista za izbor odbornika za Skupštinu Podgorice „SDP čist izbor – prof. dr Vujica Lazović”

33 18.03%
  • Lista za izbor odbornika za Skupštinu Glavnog grada Stranke srpskih narodnjaka – Dobrilo Dedeić

3 1.64%
  • „Bolja Podgorica, bolja Crna Gora”, (SNP, Nova, PzP....

71 38.80%
  • Ne izlazim na glasanje

39 21.31%
Page 70 of 88 FirstFirst ... 206066676869707172737480 ... LastLast
Results 1,726 to 1,750 of 2198

Thread: Podgorica, izbori 23.05.2010. godine

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Podrzavam.
    Eto ne stigoh da odgovorim a odgovorio bi sve kao i ti.
    Kad bi postali partija za sve gradjane crne gore (ukljucujuci srbe koje izgleda zaista ne vole) onda bi mi bili ok partija. Ovako zajedno sa srpskim nacionalistima samo potpiruju mrznju u cg i to im izgleda uspijeva.

Nikakvu mrznju mi ne potpirujemo(kazem mi jer sam i sam clan SDP).Pogledaj jednostavno starosnu i intelektualnu strukturu SDP i NSD npr.Uocavas li nesto
    tu se sudaraju progres/buducnost/mladost i proslost/misticizam /starost.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Referee View Post
    Nikakvu mrznju mi ne potpirujemo(kazem mi jer sam i sam clan SDP).Pogledaj jednostavno starosnu i intelektualnu strukturu SDP i NSD npr.Uocavas li nesto
    tu se sudaraju progres/buducnost/mladost i proslost/mitologija /starost.

Izvinjavam se pogrijesio sam u prvom postu.Mislio sam naravno na mitologiju a ne misticizam.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Pirun View Post
    SDP antiratna i sa više nacija i vjera u svojim redovima.
    NSD proratna sa jednom jedinom nacijom i vjerom.

sve da si u pravu i da je SDP kriva za sve što navodiš ne može se nikako uporediti sa NSD. drukčija civilizacija. jedna buduća. druga za muzeje.
    Ja govorim ono što sam svojim ušima čuo. SDP i CPC su samo suprotni ekstremitet od NSD i SPC, ali su ekstremitet i jedni i drugi. I jedni i drugi prave podjele i razdor, samo što su jedni orjentisani prosrpski, a ovi drugi baziraju većinu svog političkog djelovanja na antagonizam prema Srbiji, na optuživanju Srbije za sve probleme i na lažnoj uzbuni o mogućnosti revizije rezultata referenduma prije 4 godine.
    A kad govoriš o multietničkoj slici, ta multietničnost u SDP-u je vještački stvorena i forsirana. Prava multietnička stranka prima u svoje redove progresivne ljude iz svih vjera i nacija, ali ne reguliše njihov broj i ne manipuliše nacionalnim ključem. Čitao sam prije 5 godina neki tekst o kandidatima za neke izbore koje je SDP predložio. Jedan Crnogorac pravoslavac li možda Srbini, jedan Crnogorac musliman ili Bošnjak ili Musliman, jedan Crnogorac katolik ili Hrvat, jedan Albanac katolik, jedan Rom i jedan Albanac-musliman, pa onda opet tako u krug. To je manipulisanje nacionalnim ključem kad ti planski gledaš da ti u stranci bude zastupljen podjednaki broj pripadnika svih naroda koji žive u ovoj republici.
    Pravi multikulturalizam je kad ti biraš kandidate za izbore prema njihovim sposobnostima i progresivnosti, a ne prema nacionalnom ključu. Pa neka bude svih 50 Albanaca ili svih 50 Crnogoraca, samo neka budu pošteni ljudi sa progresivnim idejama.
    "ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by Besmrtni monah View Post
    Ja govorim ono što sam svojim ušima čuo. SDP i CPC su samo suprotni ekstremitet od NSD i SPC, ali su ekstremitet i jedni i drugi. I jedni i drugi prave podjele i razdor, samo što su jedni orjentisani prosrpski, a ovi drugi baziraju većinu svog političkog djelovanja na antagonizam prema Srbiji, na optuživanju Srbije za sve probleme i na lažnoj uzbuni o mogućnosti revizije rezultata referenduma prije 4 godine.
    A kad govoriš o multietničkoj slici, ta multietničnost u SDP-u je vještački stvorena i forsirana. Prava multietnička stranka prima u svoje redove progresivne ljude iz svih vjera i nacija, ali ne reguliše njihov broj i ne manipuliše nacionalnim ključem. Čitao sam prije 5 godina neki tekst o kandidatima za neke izbore koje je SDP predložio. Jedan Crnogorac pravoslavac li možda Srbini, jedan Crnogorac musliman ili Bošnjak ili Musliman, jedan Crnogorac katolik ili Hrvat, jedan Albanac katolik, jedan Rom i jedan Albanac-musliman, pa onda opet tako u krug. To je manipulisanje nacionalnim ključem kad ti planski gledaš da ti u stranci bude zastupljen podjednaki broj pripadnika svih naroda koji žive u ovoj republici.
    Pravi multikulturalizam je kad ti biraš kandidate za izbore prema njihovim sposobnostima i progresivnosti, a ne prema nacionalnom ključu. Pa neka bude svih 50 Albanaca ili svih 50 Crnogoraca, samo neka budu pošteni ljudi sa progresivnim idejama.
    Besmrtni monase, kako ti i ime kaze, zivjeces vjesno

Podrzavam ovaj tvoj post, i mislim da si u pravu sve.

Ali ja i dalje ostajem pri teoriji da za Crnogorce nije demokratija, nego anarhija u najekstremnijem obliku jedno dva mjeseca, a onda posle nje uspostavljanje diktature, da zeljezo puca, eto.
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Da se ne pitaju ne bi imali ovih 10% u PG.
    SDP je i od DPS-a, ali i od opozicije često neopravdano potcjenjivan.
    Potcjenjivanje protivnika u bilo kojoj oblasti od sporta do politike je često vrlo jasna osnova za dobar poraz. Sjetite se stotina nadmenih izjava ljudi iz NOVE, SNP, PZP ali i NS, LP o tome kako je SDP kombi partiji, privezak, šaka jada i ostalog, pa pogledajte danas da je na svakih 4 opoziociona glasa u "opozicionoj" Podgorici "takva" SDP uzela 1.
    U ovih 5 opština smo ostvarili ono što nam je bio cilj...čvrsto treće mjesto i po broju glasova i po broju odbornika i veći priliv mlađih i obrazovanih članova...
    Može nekom bit mrzno, ali thats the way it is...Bez SDP nema vlasti u CG narednih 4 godine u slučaju da ne dođe do nekog političkog zemljotresa, a i da dođe do njega naša partija ostaje ona koja ima veće koalicioni kapacitet od mnogih na političkoj sceni i siguran izbor za međunarodnu zajednicu (ukoliko je to na kraju i bitno).
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

mugi se pita, i u njegovim je rukama i brava i kljuc...odmarajte do sledece godine
    :)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    SDP još jednom pokazuje koliko su ljigava partija.
    Aj ti o Boljoj, i kako vas ne podržava Beograd i kako ste se samo dogovorili...I pogledaj slobodno Meda na RTS1 koji noćas pravi specijalnu emisiju o tome kako su prošli izbori u Plužinama, Baru i ostalim stvarima koje ih, naravno, ne interesuju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Programski i po potezima koje vuce SDP jeste daleko od ultranacionalizma,ali,mora se priznati da je Krivokapicev performans na Lovcenu 21-og imao "ultranacionalisticku" scenografiju.

A nacionalisticka partija jesu,to je bez dvojbe.Pogledaj tekstove njihovog clana(i vrlo bitnog chovjeka za primorje u partiji) Novaka Adzica na portalu analitika(pogotovo onaj o cojstvu i junastvu crnogoraca).Chista nacionalisticka patetika.
    Ultranacionalistički je položiti vijenac na grob najvećeg pjesnika kojeg je ova zemlja imala na Dan nezavisnosti i to od strane predsjednika Skupštine Crne Gore?!
    A što treba da radi taj dan, života ti....da uživa u slobodnom danu jer je to uzgleda i smisao državnih praznika, kad bi tebe pitali ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Programski i po potezima koje vuce SDP jeste daleko od ultranacionalizma,ali,mora se priznati da je Krivokapicev performans na Lovcenu 21-og imao "ultranacionalisticku" scenografiju
    Jednog dana ćeš odrasti, pa ćeš shvatiti što je ultranacionalizam. Ne bi bilo loše da počneš da proučavaš Hitlerovo vladanje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

"S nama ovakvima, ni Bogu nije dovoljno sto je svemoguc".

"Kad se narod izmijesa sa stokom, ostaje neprimijecen".

"Ako ce oni u raj, dobrovoljac sam za pakao".

"Samari su ispali dobri kako su nam uzimali mjeru".

Sve je receno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Besmrtni monah View Post

Besmrtni monarše...i ti kao i većina onih koji su se priključili našoj maloj internet zajednici počinješ svoje pisanje na ovom dijelu foruma oštrim napadima na nekoga, vrlo često (kao u ovom slučaju) po sistemu "čitao sam" "čuo svojim ušima" (ada čime drugo!?) bez ijednog konkretnog dokaza.

Đe si to čuo da su na nekim izborima bili kanidati birani po nacionalnom ključu i to baš na taj način? Ja ću ti reći da će uvijek bit senzitivnosti pri izboru kanditata za neke funkcije glede njihove nacionalnosti (pogovoto za Hrvate i Albance kojih nema puno u CG), ali i rodne senzitivnosti (ubjedljivo najveći procenat žena na listama je ovaj put bio u SDP-u), generacijskog odnosa (preko 35% mlađih od 35 godina) i tako dalje.

Danas imamo pravu funkcionalnu multukonfesionalnu i multinacionalnu partiju koja promoviše državni patriotizam, a ne nacionalizam (jer bi u tom slučaju imali crnogorski etnički nacionalizam, sa krstašima i sličnom ideologijom), koji naravno smeta najviše onima koji svoj državni patriotizam (na žalost) ne vezuju za Crnu Goru no za neku drugu državu (nebitno jel u pitanju Srbija ili Francuska ili Venecuela).

Kad ti doživiš da ljudi is sela Bać u Rožajama nose sliku Giše Burzana sa natpisom "idem makar me tamo ubili" kad je otišao u Kaluđerski Laz u kojem su prije samo deset godina dragi evropejci ubijene đeca od 6 godina samo zato što su Albanci, onda možeš o tome kako je to "isforlirana" "neiskrena" "vještačka" i slična priča o multinacionalnoj partiji.

Eto toliko o tome...a ti možeš sad da nam, recimo, objasniš otkuda tako veliki broj Bošnjaka, Albanaca i Hrvata u SNP-u, NOVO-j, NS, DSS, SSR, OSS, SSN i tako dalje, pa da vidimo o kakvim se bastionima "građanske" svijesti radi...

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

OSCAR, jeis siguran da Mugi nece biti gradonacelnik ukoliko dobije podrsku od svoje partije?

PS: nadma se da znas da ovo pitanje tebi upuceno od mene nije provokacija
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kad procitam da neko pise kako je SDP nacionalisticka, sovinisticka... stranka valjam se od smijeha jer autor tog teksta pojma nema znacenje tih rijeci.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by komsija View Post
    OSCAR, jeis siguran da Mugi nece biti gradonacelnik ukoliko dobije podrsku od svoje partije?

PS: nadma se da znas da ovo pitanje tebi upuceno od mene nije provokacija
    Naravno da ne shvatam
    Mislim da postoje šanse da on bude gradonačelnik, i pored toga što ga SDP neće podržat, ma mi se čini da bi to bio prevelik zalogaj za njega, jer bi svaki put morao namicat tog jednog odborika više što nije baš lako...A ti znaš da nam je ovaj put u Podgorici prišao određen broj članova DPS-a koji nijesu baš zadovoljni kako Mugoša vodi grad, čak do te mjere da su promijenili partiju.

Ne bi valjalo da mu se desi neki sličan incident u PG parlamentu...Za njega je najbolje da uzme Suadovo ministarstvo za dvije godine i da odradi to u narednih godina dana poslije toga i na miru sačeka rasplet poslije izbora 2013...

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Naravno da ne shvatam
    Mislim da postoje šanse da on bude gradonačelnik, i pored toga što ga SDP neće podržat, ma mi se čini da bi to bio prevelik zalogaj za njega, jer bi svaki put morao namicat tog jednog odborika više što nije baš lako...A ti znaš da nam je ovaj put u Podgorici prišao određen broj članova DPS-a koji nijesu baš zadovoljni kako Mugoša vodi grad, čak do te mjere da su promijenili partiju.

Ne bi valjalo da mu se desi neki sličan incident u PG parlamentu...Za njega je najbolje da uzme Suadovo ministarstvo za dvije godine i da odradi to u narednih godina dana poslije toga i na miru sačeka rasplet poslije izbora 2013...
    ja prije vjerujem u mogucnost ako ne ostane za gradonacelnika da ce preuzeti Bobovo ministarstvo jer cuh da ce on u diplomate, mozda, mada mi je i to cudno da Bobo ide u diplomate umjesto da se posveti univerzitetskoj karijari..
    Mada opet mi nije jasno kao Igor preuzmevladu da Mugi radi u njegoovm timu, znajuci njihov odnos..
    a upravo ovo na sto mislimo, da 1 odbornika nije tasko obezbijediti, bi se moglo dogoditi, ali pod uslovom da prvo dobije podrsku partije koja je trenutno klimava..

prekinucu ovjde da me ne prozovu analiticarem
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Jada crnoga sto nas nadje od ove Evrope, sve je postalo evropsko nista crnogorsko ne ostade . . .

Ne mogu da vjerujem da su vam Vujica i partijica vrijedni toliko pisanja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by komsija View Post
    ja prije vjerujem u mogucnost ako ne ostane za gradonacelnika da ce preuzeti Bobovo ministarstvo jer cuh da ce on u diplomate, mozda, mada mi je i to cudno da Bobo ide u diplomate umjesto da se posveti univerzitetskoj karijari..
    Mada opet mi nije jasno kao Igor preuzmevladu da Mugi radi u njegoovm timu, znajuci njihov odnos..
    a upravo ovo na sto mislimo, da 1 odbornika nije tasko obezbijediti, bi se moglo dogoditi, ali pod uslovom da prvo dobije podrsku partije koja je trenutno klimava..

prekinucu ovjde da me ne prozovu analiticarem
    Ili insajderom

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Oscare,želim tvoj precizan odgovor jer znam da će se SDP naći pred velikom dilemom u septembru 2011 godine!
    Da li će te glasati da Vujica Lazović bude gradonačelnik jer će ga podržati i ,,Bolja Crna Gora" ili će te uraditi nešto još neviđeno-glasati protiv svog kandidata a za kandidata DPS-a?
    Ovo je potpuna realnost: Da li će te biti za sebe ili za DPS?
    Molim te samo konkretno!
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by opmne View Post
    Jada crnoga sto nas nadje od ove Evrope, sve je postalo evropsko nista crnogorsko ne ostade . . .

Ne mogu da vjerujem da su vam Vujica i partijica vrijedni toliko pisanja.

Evo ni ja, no što ćemo qkavci...dodaj na kraju mala partijca da pleonastički zvuči puno manje od ovih 10%, onda šolju varenike i zaspeš srećan i veseo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by sinisam View Post
    Oscare,želim tvoj precizan odgovor jer znam da će se SDP naći pred velikom dilemom u septembru 2011 godine!
    Da li će te glasati da Vujica Lazović bude gradonačelnik jer će ga podržati i ,,Bolja Crna Gora" ili će te uraditi nešto još neviđeno-glasati protiv svog kandidata a za kandidata DPS-a?
    Ovo je potpuna realnost: Da li će te biti za sebe ili za DPS?
    Molim te samo konkretno!
    Može da konkertnije ne može bit: Da bi neko bio kandidat za bilo koju poziciju mora da prihvati kandidaturu napismeno. To ide u obrazloženju predloga kandidature za mjesto gradonačelnika.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

SDP je , samo, dobro proučio i naučio pravila igre koja su na snazi na političkoj sceni CG.
    SDP će,naravno, izabrati koaliranje sa DPS-om, za njih provjereno funkcionirajuću kombinaciju u kojoj nema previše stresa glede njihovih političkih interesa.Uostalom i sam bih to isto napravio da sam u njihovoj poziciji.
    Medojevićev poziv je sinoć bio poziv očajnika koji ne zna što reći i koji još uvijek nema petlju dati ostavku na svoju političku funkciju pa onda šara pozivima za koalicijama kao da mitraljira na Ljubinom grobu.Nakon svega stigao je još naravno da se posere nad ostatkom biračkog tijela koji ga nije glasao,što mu je već postao kao neki TRADE MARK.

Najviše , od svega u kampanji, me se dojmila strategija koju su javno iznijeli čelnici koalicije za zavrnute rukave bijelih košulja , a koja glasi doslovce ovako ; NE TREBAJU NAM GLASOVI DPS GLASAČA, SAMO DA OSVOJIMO OVE "NAŠE"...

Matematiku im je očito predavao neki pijanac, bivši nastavnik OTPR-a.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Može da konkertnije ne može bit: Da bi neko bio kandidat za bilo koju poziciju mora da prihvati kandidaturu napismeno. To ide u obrazloženju predloga kandidature za mjesto gradonačelnika.
    ``ukra`` si mi rijeci iz usta...

e ne mogu da vjerujem da oni vec smisljaju i evo su smislili ``zamnku`` a da nijesu ni procitali zakon o lokalnoj samoupravi i izboru gradonacelnika

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Evo ni ja, no što ćemo qkavci...dodaj na kraju mala partijca da pleonastički zvuči puno manje od ovih 10%, onda šolju varenike i zaspeš srećan i veseo

Da se razumijemo vi ste mi kao neki patrioti i otvarate sampanjac jer ste osvojili 10 posto glasova, a osvjedoceni neprijetelji svega crnogorskog i ljudskog Mandic i Danilovic osvoje vise glasova od vas i to smatraju neuspjehom. I sta sad neko treba da vas racuna u ozbiljne partije . . . samo pazite da se ne precijenite jer Mugosa umije i da samara pa cete vidjeti jeste li partijica i kolika ste partijica.

A ja sam vam poklonio i previse paznje, koje naravno nijeste dostojni. Tako da cu te ostaviti da uzivas u toj vasoj "velicini"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

[QUOTE=opmne;1653222]Da se razumijemo vi ste mi kao neki patrioti i otvarate sampanjac jer ste osvojili 10 posto glasova, a osvjedoceni neprijetelji svega crnogorskog i ljudskog Mandic i Danilovic osvoje vise glasova od vas i to smatraju neuspjehom. I sta sad neko treba da vas racuna u ozbiljne partije . . . samo pazite da se ne precijenite jer Mugosa umije i da samara pa cete vidjeti jeste li partijica i kolika ste partijica.

A ja sam vam poklonio i previse paznje, koje naravno nijeste dostojni. Tako da cu te ostaviti da uzivas u toj vasoj "velicini" [/ QUOTE]

Hvala, hvala, evo sam se zavalio i uživam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Za dobrim konjem se prasina dize.

Page 70 of 88 FirstFirst ... 206066676869707172737480 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)