Moze jedno pitanje, cisto hipoteticki: evo na primjer, ja se odlucim da osnujem jednu partiju. Otprilike liberalno lijeve orijentacije, strogo protiv DPS i zaostavstine 90ih. Angazujem experte, domace, strane, Srbe, Crnogorce, nbt. Uglavnom, napravi se jedan dobar projekat razvoja CG, program integracija, ekonomije, sa veoma strucnim i neeksponiranim ljudima, uz ipak blagi akcenat na sansu za sve, rasvetljavanje zlocina, i pitanja ko se kako nasklapao novca. I tu su ljudi koji su glasali za zajednicu, glasali za nezavisnost... ali nas u sustini ta prica ne tice, jer gledamo prvo na neku malo ljepsu buducnost za sve nas u CG.
E sad... ja ne zelim da krijem da sam na referendumu glasao za zajednicu. I ne mislim da mi je zbog toga imalo manje stalo od nekog drugog do Crne Gore. Niti smatram da moja stranka treba da se zastupa neki revizionisticki stav prema referendumu. I, hipoteticki - sam na celu te stranke. Ta stranka je hipoteticki dobila na lokalnim izborima sansu da sa SDP gradi lokalnu vlast u Pg. Nudio bi im mjesto gradonacelnika, bilo sta...
Po tebi, koji bi bio dovoljno dobar "referendumski" izgovor za SDP da se ipak odluci za ponovnu koaliciju za DPS, a ne za moju stranku?

I sve to na lokalnim izborima...
Bookmarks