View Poll Results: 23. maja moj izbor će biti ...

Voters
205. You may not vote on this poll
  • Glasaću za DPS-SDP

51 24.88%
  • Glasaću za opoziciju

81 39.51%
  • Glasaću za neku treću (minornu) opciju, ako je bude

6 2.93%
  • Ne znam još, vagam

13 6.34%
  • Neću izaći

54 26.34%
Page 92 of 105 FirstFirst ... 4282888990919293949596102 ... LastLast
Results 2,276 to 2,300 of 2603

Thread: Izbori, 23. maj 2010.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Najjači argument vlasti je to što misle da ako opozicija pobijedi da ćemo se pridružit srbiji, spustit zastavu sa ist rivera, ukinut jezik, himnu i sve ostalo što nosi crnogorsko obilježje. I što je najgore, narod se pali na te priče, pa glasaju za vlast da bi svoj neki crnogorski identitet zaštitili. Ono kao 'nećemo glasati za opoziciju jer oni ni državu ne priznaju'. To je preglup argument.
    Opozicija ništa ne bi mogla da učini, ako za to nemaju podršku iz evrope, a za ono gore nikako nemaju. I oni su to shvatili, pa više ne potenciraju tu glupu pro-srpsku priču. Samo kad bi i narod uključio moždane vijuge i počeo zdravije da rezonuje.
    zar stvarno ocekujes da neko ko je glasao za nezavisnu crnu goru moze da glasa za one tri persone??? ja ne bi nikad mogao, jer jednostavno ne postuju je, niti himnu niti zastavu, i sta ocekuju da ce oni crnogorci koji su glasali za drzavu da ih ispostuju, ne lepe oci i bele kosulje, kaeko da ne
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!
    obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vrijeme pred nama će pokazati da rezultat opozicije uopše nije loš kako to izgleda.

U međuvremenu neka vas DIDI ubjeđuje kako su građani Andrijevice svojom slobodnom voljom i punim demokratskim kapacitetom shvatili kako su u stvari oduvijek bili protiv srpske čizme, ljubili nove državne simbole i tajno pjevali "Oj svijetla majska zoro".

Dakle DIDI, zar stvarno očekuješ da neko ko je glasao za zajedničku državu može da glasa za SDP i DPS, koji ih na svakom koraku njih označavaju za neprijatelje svoje države?
    Da (me) se ne mučiš, eto vidiš da može. Andrijevica koja je bila bastion srpstva je prešla u ruke DPS+SDP. Baš me interesuje kako ti tumačiš taj preokret?
    Na te Andrijevičane ste do sada gledali sa nipodaštavanjem i šta ćemo sad?
    Je li tvoj argument da su se nacionalno osvijestili i prihvatili simbole i otklon od Srbije, što vam je bila glavna nota one javne kampanje?
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

oce li mi samo neko objasnit zasto su sdp-ovci otvorili sampanjac?to se valjda radi kad dobijes izbore?
    http://nebojsacelebic.b0x.me/

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by DaySleeper View Post
    oce li mi samo neko objasnit zasto su sdp-ovci otvorili sampanjac?to se valjda radi kad dobijes izbore?
    pa DPS+SDP dobili izbore u pg, to jedino izgleda tebi i sinisam nije jasno
    AJMO CRNA GORO !!!

Thanks Thanks Given 
    3,400
    Thanks Thanks Received 
    1,723
    Thanked in
    945 Posts

Quote Originally Posted by DaySleeper View Post
    Oni su ih i dobili.
    Ucjenjivace obje strane a ice sa onima koji im najvise ponude.
    Kao pojedine zene.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

zato što se nadaju da će biti tas na vagi i da će odlučivati u opštinskom parlamentu PG....zaboravili su da je Mugi zwek i da ima da im kupi Mandića, ako treba, da glasa za njega...samo jedan jedini mandat je u pitanju...dvojica ne moraju da dodju, razbole se, zaglave u saobraćaju (a ovamo u džepove puno eurića) i Mugi je opet glavni
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by gatsbyy View Post
    pa DPS+SDP dobili izbore u pg, to jedino izgleda tebi i sinisam nije jasno
    ma ako cemo da gledamo formalno niko nije dobio izbore.ja nisam nista ocekiva od ovih izbora za razliku od sinise.ali ne razumijem zasto partija koja je dobila 5 mandata otvara sampanjac?mozda slave koje odbornicko mjesto vise koje ce dobit u skupstinu grada?

jos jedna stvar.zasto bi neko ko ima izbor izmedju dps-a i sdp-a glasao za sdp?da stvara sebi neku iluziju da je nekakav opozicionar?mugi je tu do kraja mandata i idemo opet.citava ta prica sdp-a je jos jedna obicna demagogija
    Last edited by DaySleeper; 23-05-10 at 23:39.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    Vrijeme pred nama će pokazati da rezultat opozicije uopše nije loš kako to izgleda.

U međuvremenu neka vas DIDI ubjeđuje kako su građani Andrijevice svojom slobodnom voljom i punim demokratskim kapacitetom shvatili kako su u stvari oduvijek bili protiv srpske čizme, ljubili nove državne simbole i tajno pjevali "Oj svijetla majska zoro".

Dakle DIDI, zar stvarno očekuješ da neko ko je glasao za zajedničku državu može da glasa za SDP i DPS, koji ih na svakom koraku njih označavaju za neprijatelje svoje države?
    Da (me) se ne mučiš, eto vidiš da može. Andrijevica koja je bila bastion srpstva je prešla u ruke DPS+SDP. Baš me interesuje kako ti tumačiš taj preokret?
    Na te Andrijevičane ste do sada gledali sa nipodaštavanjem i šta ćemo sad?
    Je li tvoj argument da su se nacionalno osvijestili i prihvatili simbole i otklon od Srbije, što vam je bila glavna nota one javne kampanje?
    kako tumacim, pa vide ljudi sto dps kaze tako i bude, a sto medo i kompanija kaze ostane na tome kazanom

pa naravno da moze da glasa neko ko je srbin za bilo koju stranku, jel znas zasto jer je referendum zavrsen odavno, a da su milic, medo i andrija ispostovali tu cg, tu zastavu, tu himnu mozda bi i imali jos glasova, al znajuci kako su sposobni dobro im je i ovo

i didi nikog ne ubjedjuje, samo mu je smijesno kako je opozicija nesposobna, ja sam svoje glasanje zavrsio na referendumu, i nikad vise necu izac na izbore
    Last edited by DIDI; 23-05-10 at 23:41.
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!
    obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Najjači argument vlasti je to što misle da ako opozicija pobijedi da ćemo se pridružit srbiji, spustit zastavu sa ist rivera, ukinut jezik, himnu i sve ostalo što nosi crnogorsko obilježje. I što je najgore, narod se pali na te priče, pa glasaju za vlast da bi svoj neki crnogorski identitet zaštitili. Ono kao 'nećemo glasati za opoziciju jer oni ni državu ne priznaju'. To je preglup argument.
    Opozicija ništa ne bi mogla da učini, ako za to nemaju podršku iz evrope, a za ono gore nikako nemaju. I oni su to shvatili, pa više ne potenciraju tu glupu pro-srpsku priču. Samo kad bi i narod uključio moždane vijuge i počeo zdravije da rezonuje.

Opozicija je sama kriva zbog toga sto takva argumentacija prolazi.Jednostavno,ne smije se ic u druge zemlje i pricat sve najgore o svojoj zemlji,pa sve da je to sto se prica potpuno tacno.Jednostvano ne smije!Vidim da mnogi pominju Srbiju i 5. oktobar,ali se prenebregava cinjenica da je srbijanska opozicija za to imala punu podrsku EU i SAD koje su SRJ cak nametnule sankcije.U takvim uslovima ta prica moze da prodje,a uz ovakvu podrsku koju CG ima u inostranstvu(svidjalo se to nekom ili ne)jednostavno ne moze i tacka.Ono sto je Medojevic pricao po inostranstvu tokom afere Saric pas maslom ne bi izio.Ja na ovim izborima nisam glasao jer iz nekih mojih principa ne zelim da zaokruzujem DPS,ali ovakvu opoziciju poslije Medojeviceve price ne bi za spas zivota glasao.Jos je Medojevic tu navodno covjek koji predstavlja suvereniste.To je druga stvar i Medojevic(za koga vjerujem da je intimno uvijek bio pristalica nezavisne CG) je na referendumu napravio tezak kiks jer je vjerovatno sa "visokih diplomatskih pozicija" imao informacije da ce opstat SCG,pa je ispalo da se prevario.Koliko god se lagali,tu nema povratka i on ne moze da bude predvodnik i zastitnik suverenista.
    Znaci,po mom misljenju,ako opozicija zeli da u buducnosti ima bilo kakve sanse na izborima mora:1.da prestane da se sa odusevljenjem "prima" na svaki natpis u "Novostima" ili bilo kojim drugim novinama koji narusava ugled Crne Gore,pa sve da u tome ima istine.Ako nece ne mora,ali ce time biti laka meta za DPS-ovu propagandu,2.mora da se razdvoji zdravi od nacionalistickog dijela opozicije.Ne znam da li ste svjesni kako mogucnost da se Mandic,Danilovic&co sjutra pitaju u drzavi utice na one koji su tu drzavu zeljeli.Znaci,NOVU,radilkale,srpske monarhisticke pokrete...moraju pustit niz vodu.Ako nece ne moraju,tim bolje za DPS,3.trebali bi malo oladit sa simbolima iz vec navedenih razloga i obavezno moraju prestat da daju informacije za koje ce sasvim sigurno koliko sjutra biti demantovani jer je to prilicno neozbiljno.
    Ako sve ovo uradit vjerovatno opet nece osvojit vlast na prvim narednim izborima,ali se stvara osnova za neku koaliciju koja u buducnosti mogla zajedno sa SDP da smijeniDPS.U suprotnom,20 godina ce se cinit kao kratak vremenski period.
    Sve u svemu,moraju se prilagodjavati situaciji,jer se situacija sasvim sigurno nece njima prilagodjavati.
    Last edited by GreatMontenegro; 23-05-10 at 23:50.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Zašto im onda davati podršku?
    Mazohizam.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Quote Originally Posted by Magenta_Rebel View Post
    ja ni ne tvrdim suprotno. samo, nakon sto su od drzave izmuzli "pocetni kapital", sada vec znaju jako dobro da prave novac i bez kradje.
    Tako sto iz drzavne kase srede burazu beskamatni kredit?! A zafali im jer kockaju redom po Maestralu i po inostranstvu(sto je jedno te isto jer pare iz Maestrala idu za Slo i onda smo mi prijateljske zemlje...), lijecenje kompleksa iz djetinjstva poprilicno je kostalo CG zadnjih 20ak godina.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Iako sam vagao do pocetka izbora, najrealnije je bilo glasat za DPS sto sam danas i uradio

Vidim da su po vecini tv programa bile ove emisije 'izborna noc' itd. kako su smorili

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by appelle moi View Post
    Iako sam vagao do pocetka izbora, najrealnije je bilo glasat za DPS sto sam danas i uradio

Vidim da su po vecini tv programa bile ove emisije 'izborna noc' itd. kako su smorili
    bitno je bit realan,a?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znaci, ovo sve neuspjeli glasaci opozicije??? Aoooooooooo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne majstore nego nismo realni.tu je problem.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    zato što se nadaju da će biti tas na vagi i da će odlučivati u opštinskom parlamentu PG....zaboravili su da je Mugi zwek i da ima da im kupi Mandića, ako treba, da glasa za njega...samo jedan jedini mandat je u pitanju...dvojica ne moraju da dodju, razbole se, zaglave u saobraćaju (a ovamo u džepove puno eurića) i Mugi je opet glavni
    Posto vidim da bi se mnogi radovali ovakvom scenariju, da tebe pitam (ili bilo kog ko podrzava taj scenarijo) zar mozes podrzat lidera koji se bavi koruptivnom radnjom tj. kupovinom odbornika i na taj nacin ostvaruje svoj cilj ?

Thanks Thanks Given 
    3,400
    Thanks Thanks Received 
    1,723
    Thanked in
    945 Posts

Neuspjeli?
    Ja sam uspio da glasam.
    A vjerujem i ostali opozicionari.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Quote Originally Posted by E-1 View Post
    Posto vidim da bi se mnogi radovali ovakvom scenariju, da tebe pitam (ili bilo kog ko podrzava taj scenarijo) zar mozes podrzat lidera koji se bavi koruptivnom radnjom tj. kupovinom odbornika i na taj nacin ostvaruje svoj cilj ?
    Gle demokratija je takva da ako vecina ljudi zeli korupciju (a izgleda da je zeli) tako ce i biti. Kome se ne svidja moze napolje...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nemoguce je pobjediti ovaj sistem vlasti u cg. jednostavno gaze, imaju medije, aktiviste, para, vrse terror nad gradjanima. evo mom bratu su dosla 2 poziva za glasanje a on ne zivi u cg vise od 5 godina... na proslim izborima u mjesnoj zajednici dje ja zivim pokradeni su vise od 100 glasova (cuvena afera). niko jos nije odgovarao. mogu zamislit sta su sve radili ove godine. ne znam ni ja vise sta da kazem, nemam snage... hvala bogu sto prodjose izbori jer mi se svaki put smuci zivot kad su oni aktuelni. kad vidim aktiviste dps-a sta rade sa ovim jadnim narodom... pozelim da odem nedje u pm da se ne vrcem nikad vise. a opet izbori prolaze, poslije 2-3 dana kao da nista nije bilo...

Jad, tuga, chemer. Tuzno je to... tužno je na sta se sve svodi.

Ima Boga, bice i pravde kad tad. Nichija nije do zore.
    Last edited by Spidey131; 24-05-10 at 00:33.

Thanks Thanks Given 
    3,400
    Thanks Thanks Received 
    1,723
    Thanked in
    945 Posts

Quote Originally Posted by Spidey131 View Post
    Nichija nije do zore.
    Podrzavam.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

prvo, smiješno je i presmiješno predstavljati ovakvo stanje na izborima kao nekakvi boljitak kad je opozicija u pitanju! Opozicija je opet pokazala koliko je sposobna!
    Drugo, zakulisne radnje nijesu nikad bile niti će bit nešto novo u politici! Ajde mi se ti zakuni da vjeruješ da su to stvari koje SAMO DPS radi?
    I na kraju, ako su odbornici potkupljivi, ko je tu kriv?!?!?!?!
    Onaj ko kupuje ili onaj ko je "jeftin"?
    Nema toga novca, E-1, a nije da sam imuna na njega, kojim bi ova i bilo koja opozicija (i DPS sa njima zajedno) mogla kupiti moj glas, naravno, govorim o situaciji da moram tim glasom ići na štetu mojoj državi ili mojoj ideji, svejedno!
    Samo slušam kako se pominje prodaja LK! Pa ko daje svoj glas i obraz za 50 eura i za vreću brašna?
    Ne, ne smatram ni korupciju, ni malverzacije, ni lopovluk normalnim načinom rada i srećna sam što ne znam koliko toga ima, ali se i ne zavaravam da neće svaka vlast kupiti ono što može da se kupi, a što je sladje od potkupljivog odbornika?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    prvo, smiješno je i presmiješno predstavljati ovakvo stanje na izborima kao nekakvi boljitak kad je opozicija u pitanju! Opozicija je opet pokazala koliko je sposobna!
    Drugo, zakulisne radnje nijesu nikad bile niti će bit nešto novo u politici! Ajde mi se ti zakuni da vjeruješ da su to stvari koje SAMO DPS radi?
    I na kraju, ako su odbornici potkupljivi, ko je tu kriv?!?!?!?!
    Onaj ko kupuje ili onaj ko je "jeftin"?
    Nema toga novca, E-1, a nije da sam imuna na njega, kojim bi ova i bilo koja opozicija (i DPS sa njima zajedno) mogla kupiti moj glas, naravno, govorim o situaciji da moram tim glasom ići na štetu mojoj državi ili mojoj ideji, svejedno!
    Samo slušam kako se pominje prodaja LK! Pa ko daje svoj glas i obraz za 50 eura i za vreću brašna?
    Ne, ne smatram ni korupciju, ni malverzacije, ni lopovluk normalnim načinom rada i srećna sam što ne znam koliko toga ima, ali se i ne zavaravam da neće svaka vlast kupiti ono što može da se kupi, a što je sladje od potkupljivog odbornika?
    DPS, SNP, Milo ,Momir politicki stavovi i ostale stvari su potpuno nebitne za pitanje koje sam postavio, koje je vise trebalo biti shvaceno u kontekstu moralnih vrijednosti iako politika ne zna za to.
    Sto se tice kupca - prodavca, za trgovinu su podjednako krivi, oboje su esencijalni za cin trgovine.
    Ja bi povukao tu paralelu sa prostitucijom dje su okarakterisani nemoralno i kupac i prodavac.
    Last edited by E-1; 24-05-10 at 01:04.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne bih ja pretjerivao sa tim "trgovina mandata" jer ako se pogleda da su u Kolasinu optuzivali Kanadjane da su se prodali i da su ko zna sta... a oni ladno na izborima samostalno osvojili te mandate.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A sta je fora sa Kanadjanima?

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

DPS, SNP, Milo ,Momir politicki stavovi i ostale stvari su potpuno nebitne za pitanje koje sam postavio, koje je vise trebalo biti shvaceno u kontekstu moralnih vrijednosti iako politika ne zna za to.
    Sto se tice kupca - prodavca, za trgovinu su podjednako krivi, oboje su esencijalni za cin trgovine.
    Ja bi povukao tu paralelu sa prostitucijom dje su okarakterisani nemoralno i kupac i prodavac.
    tako je! ne kaže se džabe da je politika qrva!
    ...ako me pitaš da li postoji ijedna nečasna radnja koju bih ja podržala u životu, a da znam da se radi nečasno, tvrdim ti da ne postoji novac kojim se može potkupiti nešto što ja smatram ispravnim (a nijesam mimo svijeta, no znam što valja i što je pošteno, a što nije)...sa moralnim načelima nema kalkulacija!
    Medjutim, u politici ništa od toga nije primjenjivo...samo jedno ću ti još reći...NIKAD ne bih mogla da se bavim politikom, ma kakvu korist od toga da mogu imati! Čak ni da "koketiram" sa njom. Samo sam posmatrač, a nepoštenja ima svuda oko nas, moj E-1, ne samo u politici, nažalost, prenijela je sve svoje najgore tekovine u sve pore društva!

Page 92 of 105 FirstFirst ... 4282888990919293949596102 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)