Ja sam siguran da se nikad necemo slozit, jer ovo je vaterpolo...
Isto tako, mislim da je na nepopularnost vaterpola najvise uticalo ono ''sudimo po pravilima''. Kako cete danas zainteresovat nekoga za ovaj sport ako mu ne mozete objasnit zbog cega je dosudjen kontrafaul a ne iskljucenje (a pogotovo kad se desi da je faul sviran onome koji je u tom momentu bio pod vodom

)?
Zasto ovo pisem?
Zato sto, diskutujuci odje, redovno koristim frazu ''to se sudi'' ili ''to se ne sudi'', pozivajuci se na odredjenu sudijsku praksu zadnjih godina.
Konkretno, sudija Koganov je ponistio taj gol, postupajuci po pravilima (ko ne prati vaterpolo: 1 sudija gleda desavanja na liniji od 2m ili dalje zavisno kako su postavljeni igraci, a drugi na vanjskim pozicijama), a ne po praksi. To je ovaj put pomoglo nama, a sto da je sut isao van gola? (Jug bi imao novi napad i mi bismo se sad zalili)
Da li se hrvati sjecaju kad sam, s ovim u vezi, govorio da se nikada ne sudi peterac kakav su oni dobili par sekundi prije kraja protiv nas na (cini mi se) evropskom prvenstvu u Malagi (par sekundi prije kraja utakmice, tim percom su pobijedili)? Tada su se pozivali na pravila...
Dakle, dadoh primjer...
P.S.
Jugasi su u mec usli mnogo prenervozno, vidjelo se to na igracima van i unutar bazena. Zato i govorim da su petercima drzali prikljucak...
Bookmarks