Results 1 to 25 of 359

Thread: Chemtrails

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Poštovani Cika Dzo, za osobu koja se smatra objektivnom i ponešto naučnikom jako puno zaključujete napamet. Ajde, za ovo biste me vjerojatno isto tako hvatali za riječ i izvrtali, pa ćemo reći samo kvalitetnim diskutantom. Sa moje strane, molim lijepo da poštujete sugovornika o kojem ne znate ama baš ništa osim ovog rada u koje sam uložio svoje vrijeme i stručnost (moju stručnost možete isčitati iz rada, a diplome vam ne želim davati na uvid).

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    Dalje,što se mog creda tiče,stvari stoje oko toga malo drugačije.Ja nigdje ne zastupam ništa - a naročito mojih ruku djelo koje bi (recimo) moglo da promijeni mnogo toga.Samim tim,ja ne uzimam taj stepen lične i naučne odgovornosti kad kritikujem neki rad (u tome je valjda sva razlika između naučne kritike i nauke - tijesno spojenih oblasti od kojih u vezi sa razgovorom o ovom radu postoji samo jedna)
    Vaš credo, je što se mene tiče ovih par postova na ovoj temi u kojoj baš i niste informirani ni stručni ali eto temi koju sam i Vama uspio da približim i dovoljno Vas zaintrigirao da smislite jedan malo naivan ali ipak pokušaj osmišljavanja možebitnog dokazivanja "zaprašivanja".

Naravno.I to potvrđuje spekulativnu prirodu 'rada' - odnosno članka.
    Da li bi takvo skladištenje supstanci narušilo aerodinamiku?
    Odgovorio bih Vam na ovo pitanje sa jednom riječi ali ću u ovom slučaju dopustiti da sami lako dođete do informacijana na bilo kom sajtu o amaterskoj aerodinamici ili popularnoj avijaciji.

Dalje,meni kao naučnom konzumentu jednog ovakvog rada stvarno nije stalo do toga da li neki link ima ';' na kraju,ili ne.
    Ali dokazuje Vašu površnost u kritici. Ne znam jeste li čuli u naučnim krugovima za tipfeler?

Što se tiče analogije sa violinistom - lijepo je što želiš sebi da pridaš toliko stvaralačke važnosti,ali moram sa žaljenjem da te obavijestim da...
    Ovdje isčitavam da je Vaša želja samo da mene uvrijedite, a ne da raspravljamo o zanimljivoj i nadasve zastrašujućoj tezi koja se dešava možda i iznad Vaše zemlje u kojoj Vam ja mogu pomoći sa dostupnim informacijama, jer sam usporedio violinistu sa svojim izvorima (živopisnog pseudonima), a ne sa sobom.

Poglavlje 5.2 je najproblematičnije u čitavom radu,jer je čitavo zasnovano na pogrešnim logičkim zaključcima iz prethodno pobrojanih pogrešnih logičkih pretpostavki izvedenih iz prostog avionskog preleta nad jednom teritorijom.
    Zato i predlažem da to rade stručnjaci za pojedina područja (diplome na uvid) zajedno u slučaju da mi je nešto promaklo. A ovaj dio o pogrešnim zakljucima ponovo Vas diskreditira kao osobu koja se ne razumije u temu ćak niti po pitanju meteorologije. Morati ćete još malo da prošvrljate amaterskim sajtovima.

Na kraju,za problematiku (užu) sam manje zainteresovan nego za širu problematiku - širenje kontra-znanja i pseudonaučnih teorija za koje je najčvršći fizički dokaz estetska uređenost sajtova na kojima se te iste teorije oglašavaju.
    Bio bih Vam neizmjerno zahvalan kada bi ste znanstveno mogli objasniti dio o uočenim anomalijama. Jer ja sam razgovarao sa ljudima iz te struke, meteorolozima koji to nisu mogli. Čitao sam radove Ulricha Schumanna koji se bavi istraživanjem contraila koji to nije uspio, pa Vas još jednom molim, znanstveno srušite ovu pseudoznanost.

Dalje,da zaključim i ja moju partiju o tvom radu - da je tvoj rad zbilja tako kvalitetan,sigurno ga ja i starwalker ne bismo otkrili na internetu (to jest,on ga otkrio,a zatim prenio preko ovog foruma do mene) - o njemu bi bilo govora u naučnim krugovima,u kojima je ova teorija trenutno,što zbog nedostatka dokaza,što zbog sumnjivih naučnih biografija tipova koji se bave ovakvim temama - u krajnjoj nemilosti i odbacuje se kao puka spekulacija.
    I to bez ikakvih problema.
    Vjerovali ili ne, rad je u orginalu potpisan, predan relevantnim institucijama i o njemu se raspravlja u relevantnim krugovima, ali kako znam da je nepotpun, a ipak sadrži veliku količinu činjenica i dokaza, dalje sam nisam mogao, pa je rad objavljen na jednoj internet stranici novinara koji zna moje ime, prezime i credo i prenešen je dalje, s čime se otvara mogućnost da ako ipak negdje zapne da Netko vidi da je već dosta toga učinjeno i kaže: "ja sam kemičar/fizičar/.../ ja bih mogao učiniti to, to i to i utvrditi to, to ili to!"

Šta ćeš da učiniš,sem pisanja radova i zaključivanja da nema empirijskih podataka?
    U slučaju zaključka, malo sam se nespretno izrazio na djelu o indicijama. Indicije postoje samo iznad područja moje zemlje, ali chemtrails su dokazani preko nekoliko puta u raznim zemljama svijeta. Predlažem da rad pročitate još jednom pa će Vam biti jasnije.

Ja sam samo jedna osoba koja se poprilično razumije u neke aspekte ovog problema, nikako sve. Stvarno nemam nikakav interes osim ljudski da se angažiram na crnogorskom forumu ali to ćete mi morati vjerovati na riječ. U slučaju da nemate ništa pametno za dodati nego samo nastavite sa jeftinim napadima na mene kao osobu ili napada teme u koju se ne razumijte niti kroz ijedan aspekt fizike, kemije, psihologije ili vojne doktrine biti ću prisiljen prepostavljati da Vam je i ova tema samo jedna vrst razonode u kojoj možete sa pozicije intelektualnog snoba napadati manje žrtve. Ja to nisam, a do ove teme mi je previše stalo da bih dopustio njenu prostituciju. Ali u slučaju da želite raspravljati o pojedinim područjima koji Vam očigledno nisu jasna, biti će mi zadovoljstvo Vam pomoći u razjašnjavanju.

Do čitanja,
    pozdrav!
    Last edited by tezulja; 19-05-10 at 08:52.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks