Page 41 of 44 FirstFirst ... 313738394041424344 LastLast
Results 1,001 to 1,025 of 1082

Thread: Waterpollo Euroleague 09/10

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by afi View Post
    A i ja cu uvijek navijat protiv srbije dok god postoji ova "prosrBska" histerija....
    Ela brate, nece ti u svakom slucaju biti lako, svako malo srpski klubovi i sportisti biljeze vrhunske rezultate..... Nije lako zlopatit se ka vi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    5 Posts

Stari on je pricao za odnos izbacaja 3- 2 za recco )
    Sudiju poslali doma??
    Please alowe me to introduce myself.......

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

preselite se na drugi forum, da vas zamolim, jer je ovdje tema vaterpolo.

on topic: cestitke primorcu i bestijama, i mislim da ipak ovaj rezultat u finalu nije realan odnos snaga. nazalost, nisam mogao da gledam utakmicu, u ovom raspalom hotelu nije bilo interneta, tako da sam izvjestaje dobija preko sms-a, pa ne mogu ni nesto da pricam o utakmici ni sudjenju, osim sto procitam od vas ovdje.

jedino sto mogu da kazem je da je sudjenje katastrofa, pogotovo ovo novo pravilo da se sude kontakti na vanjskim pozicijama (iskljucenja), jer sta jug da radi kad mu s. sukno ili boskovic dobiju 3 licne, sta primorac da radi kad mu stajnmec, azevedo ili neko dobije 3 licne, sta partizan da radi bez prlainovica...a sta recco moze? recco moze da ubacuje igrace jer ima klupu kao niko, tako da mi se cini da je i ovo pravilo njima u korist islo. ali ajde, ko ih j....kao sto je neko rekao, najbolji vaterpolo se igra u boki kotorskoj + dubrovnik (primorac, jadran i jug).
    <--- leuk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Kotoranin View Post
    Reco nije vodio ni u jednom trenutku 3:2,vodio je primorac 0-2,pa 2-2,pa 2-3 za nas i onda onaj nepostojeci gol za 3-3
    iako je hiper već ispravio, tu se govori o izbačajima, ne o rezultatu. da, koganova je lena izbacila s final4-a nakon sto je onako sudio.
    vaterpolski portal - www.dance.hr

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Upravo sam sad sa doceka Bestija
    Ne znam sto da kazem osim totalna ludnica kao da su osvojili prvo mjesto !
    Puna riva,baklje,sampanjac....i onda svi zajedno krug kroz stari grad Bice klipova !
    Život je borba,ne daj da te muči,ne ponavljaj greške,već na njima uči…

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Evo i ja dodjoh. Ovo se oduzilo isuvise, tako da cu u nekim svojim komentarima preskocit mnogo toga vrijedno pomena.

Svako od vas vaterpolo gleda iz navijackog ugla (pa i ja), ali ajde da ukrstimo argumente.

Nisam na snimku uspio vidjet (nije bio sudija u kadar a pistaljka se nije cula) onaj gol koji je Jugu ponisten. No, ne mogu a da ne kazem: koja je svrha da sudija ponisti nekome regularan gol, dat iz igre? Jedini moguci razlog je ako je i sam neposredno prije suta sviran nesto drugo. Dakle, tu dilema ne bi trebalo da bude. Isto tako je sa razlogom i Partizanov gol (protiv Recca) ponisten, a to se na snimku i vidi jasno.
    Pomenuste Sukna...Decko je na 2. iskljucenje tako reagovao da je zasluzio duzu suspenziju, a nije mi jasno kako dida nije vidjeo njegovo 3 iskljucenje. Pobogu, Azevedo je isao u kontru i imao vise od polovine duzine tijela prednosti, iskusno ga navukao i Sukno je sa pravom iskljucen. Poslje toga psuje sudiju i prska u njegovom pravcu, za sta dobija crveni karton (a vec mu bila 3. )
    O tome da li su njegova 2 prva iskljucenja bila opravdana, postavljam kontrapitanje: da li su sva 3 Stajmnecova (dosudjena na vanjskim pozicijama) bila opravdana?
    Dakle, bio je takav kriterijum. Sem toga, imati 4 peterca (po meni 2 opravdana) i to u rezultatskoj neizvjesnosti naspram 1 koji je imao protivnik - govori da Jug nije nista ostecen u 1/2 finalu!
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Finale.
    Utakmicu pocinjemo fantasticno. Poveli 2:0, na golu Radic skinuo 4-5 lopti (to je skoro sve sto je odbranio), odbranili 4 Reccove situacije sa igracem vise, dok su nam svirana 3 kontrafaula (2 u momentima kad su nasi centri imali poziciju i dobili loptu), Reccu nijedan.
    U drugoj cetvrtini odrzavamo prednost, sve do tog njihovog 3. gola (nisam gledao snimak, kazu da nije bio). Treba navesti da smo u prvih 12 minuta imali 8 iskljucenja, a Recco 4.
    U trecoj kod nas nastupa totalni raspad sistema, primamo redom golove i kod 3:6 promasujemo 5x igrac vise. Sama cinjenica da smo u toj cetvrtini imali duplo vise situacija sa igracem vise nego u 1/4 govori kako smo sudjenje imali.
    Recco je iskoristio nas slab nastup i u zadnjoj cetvrtini i dotukao nas.
    Prije svih Kiss je podbacio, ostalima ne bih puno zamjerao...

Moje razmisljanje je da je npr. Partizan u 1/2 finalu imao sve do pocetka 4/4 korektno sudjenje (vodio 5:3) i to je nekako bio znak sudijama da u finalu sa nama ne smiju toliko da cekaju. KRALI su nas od prvog minuta, sve do navedenih 3:6.
    Da li neko misli da bismo imali toliko igraca vise da smo se primakli na 4 ili 5:6? Naravno da ne...

I najiskrenije, lakse mi je palo ovo nego da su nas jedva dobili...kako god to zvucalo, iako je rezultat previsok.

Bestije su prica za sebe. Oko 350 ljudi u kop...svi na noge, skacu i navijaju, od klinca od 5 godina, do Radiceve majke (kao jedne od najstarijih tamo).
    Kradje zastava i ostalo... Glupo mi je raspravljat oko toga sa nenavijacima (simpatizerima ili kako god).
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by cattaro View Post
    Svako od vas vaterpolo gleda iz navijackog ugla (pa i ja), ali ajde da ukrstimo argumente.

Nisam na snimku uspio vidjet (nije bio sudija u kadar a pistaljka se nije cula) onaj gol koji je Jugu ponisten. No, ne mogu a da ne kazem: koja je svrha da sudija ponisti nekome regularan gol, dat iz igre? Jedini moguci razlog je ako je i sam neposredno prije suta sviran nesto drugo. Dakle, tu dilema ne bi trebalo da bude. Isto tako je sa razlogom i Partizanov gol (protiv Recca) ponisten, a to se na snimku i vidi jasno.
    Pomenuste Sukna...Decko je na 2. iskljucenje tako reagovao da je zasluzio duzu suspenziju, a nije mi jasno kako dida nije vidjeo njegovo 3 iskljucenje. Pobogu, Azevedo je isao u kontru i imao vise od polovine duzine tijela prednosti, iskusno ga navukao i Sukno je sa pravom iskljucen. Poslje toga psuje sudiju i prska u njegovom pravcu, za sta dobija crveni karton (a vec mu bila 3. )
    O tome da li su njegova 2 prva iskljucenja bila opravdana, postavljam kontrapitanje: da li su sva 3 Stajmnecova (dosudjena na vanjskim pozicijama) bila opravdana?
    Dakle, bio je takav kriterijum. Sem toga, imati 4 peterca (po meni 2 opravdana) i to u rezultatskoj neizvjesnosti naspram 1 koji je imao protivnik - govori da Jug nije nista ostecen u 1/2 finalu!
    nisam vidio 3. isključenje jer je bilo na drugom kraju bazena, kao uostalom i tebi.normalno da sam općenitu situaciju vidio tj da azevedo ide u kontru i da ga sukno stiže, a sad je li bilo ili nije to nisam mogo odovamo dobro vidjet.
    sudac mu je za reakciju dao isključenje s pravom zamjene jer sudac u toku igre ne može niti mora znat da mu je to već treći izbačaj, i zato mu je pokazao crveni jer to pravila nalažu.

ne mogu se sad sjetit 1 peterca, ali 3 su bila sigurno opravdana, a isto tako i onaj kad ste počeli bocama gađat suca.

i jug je oštećen i zato je i koganov poslan nazad u new york. kad je poništio gol sudio je dok je lopta bila u zraku isključenje na 2 metra. niti jedan igrač primorca nije dobio isključenje dok je držao obje ruke u zraku, za razliku od sukna i boškovića.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dakle, bio je takav kriterijum.
    to ti govorim, da nije ovog 'novog' sistema sudjenja, ne bi dolazilo do tih gluposti. a opet, to ide na pro reccov mlin jer imaju za svakog igraca po jednu jednaku, ili skoro jednaku zamjenu. tako npr u ekipi imaju tri vrhunska ljevaka (mi ih u CG imamo ukupno 3, ne vrhunska naravno), imaju 2 odlicna centra, bekove, itd itd.
    <--- leuk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Finale.
    Utakmicu pocinjemo fantasticno. Poveli 2:0, na golu Radic skinuo 4-5 lopti (to je skoro sve sto je odbranio), odbranili 4 Reccove situacije sa igracem vise, dok su nam svirana 3 kontrafaula (2 u momentima kad su nasi centri imali poziciju i dobili loptu), Reccu nijedan.
    U drugoj cetvrtini odrzavamo prednost, sve do tog njihovog 3. gola (nisam gledao snimak, kazu da nije bio). Treba navesti da smo u prvih 12 minuta imali 8 iskljucenja, a Recco 4.
    U trecoj kod nas nastupa totalni raspad sistema, primamo redom golove i kod 3:6 promasujemo 5x igrac vise. Sama cinjenica da smo u toj cetvrtini imali duplo vise situacija sa igracem vise nego u 1/4 govori kako smo sudjenje imali.
    Recco je iskoristio nas slab nastup i u zadnjoj cetvrtini i dotukao nas.
    Prije svih Kiss je podbacio, ostalima ne bih puno zamjerao...

Moje razmisljanje je da je npr. Partizan u 1/2 finalu imao sve do pocetka 4/4 korektno sudjenje (vodio 5:3) i to je nekako bio znak sudijama da u finalu sa nama ne smiju toliko da cekaju. KRALI su nas od prvog minuta, sve do navedenih 3:6.
    Da li neko misli da bismo imali toliko igraca vise da smo se primakli na 4 ili 5:6? Naravno da ne...

I najiskrenije, lakse mi je palo ovo nego da su nas jedva dobili...kako god to zvucalo, iako je rezultat previsok.

Bestije su prica za sebe. Oko 350 ljudi u kop...svi na noge, skacu i navijaju, od klinca od 5 godina, do Radiceve majke (kao jedne od najstarijih tamo).
    Kradje zastava i ostalo... Glupo mi je raspravljat oko toga sa nenavijacima (simpatizerima ili kako god).
    kad spominješ činjenice da te malo ispravim:
    nakraju prve četvrtine omjer kontrafaulovaje bio 3:1, dakle imao je i recco jedan (udovičić). u niti jednom trenutku omjer igrača više nije bio 8:4 pa tako ni u 12 minuti. npr na kraju 2. četvrtine kad je rez bio 3:3 bilo je 7 za recco i 6 za primorac. s tim da je kod jednog igrača više za primorac još bilo i obostrano isključenje pa je primorac imao puno povoljniju situaciju 5 na 4 umjesto 6 na 5, što je kiss iskoristio za zadnji gol primorca na utakmici.

to što ste imali u 3. četvrtini, kad se utakmica lomila, duplo više igrača više nego u prvoj četvrtini (tičnije 5 naprema 2) je dokaz kakvo ste suđenje imali??? sumnjam da si htio reć da je suđenje bilo vama u leđa pa ti ova rečenica nema nikakvog smisla.

da je partizan imao korektno suđenje ne bi prlainoviću izmislili barem 2 izbačaja. a vas u finalu nisu krali, ali da ste bili blizu ko partizan siguran sam da bi. suđenje s milion izbačaja na vanjskim pozicijama koje je navodno bio naputak sucima pred final4 je uvedeno jer to najviše reccu odgovara kojemu 11., 12. i 13. igrač kvalitetom puno manje zaostaje za prvih 7 nego svim ostalim ekipama. riješavao igrača više filipović, benedek ili madaras puno je manja razlika nego u juga sandro sukno ili brat mu i vranješ. tako i uostale 2 ekipe.

tebi je glupo raspravljat s nenavijačima oko krađe transparenata, a meni je glupo da me zbog komada tkanine udara neki lik u majici primorca i drugi u šorcu grobara.

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by dida122 View Post
    nisam vidio 3. isključenje jer je bilo na drugom kraju bazena, kao uostalom i tebi.normalno da sam općenitu situaciju vidio tj da azevedo ide u kontru i da ga sukno stiže, a sad je li bilo ili nije to nisam mogo odovamo dobro vidjet.
    sudac mu je za reakciju dao isključenje s pravom zamjene jer sudac u toku igre ne može niti mora znat da mu je to već treći izbačaj, i zato mu je pokazao crveni jer to pravila nalažu.

ne mogu se sad sjetit 1 peterca, ali 3 su bila sigurno opravdana, a isto tako i onaj kad ste počeli bocama gađat suca.

i jug je oštećen i zato je i koganov poslan nazad u new york. kad je poništio gol sudio je dok je lopta bila u zraku isključenje na 2 metra. niti jedan igrač primorca nije dobio isključenje dok je držao obje ruke u zraku, za razliku od sukna i boškovića.
    Da te podsjetim, prvi peterac je bio zato sto je Draskovic iskljucen i nije odma' izasao (zato sto glupi sudija nije pokazao Draskovicu da je iskljucen tako da on to vidi - kako ce vaterpolista napustit plivaliste ako mu je glava u vodi i ne zna da je iskljucen? Sudija to mora da ponovi prije nego dosudi peterac!)
    Kako ti je cist onaj peterac kad se vas igrac nasao izmedju nasa 2 i odglumio peterac? Sve i da jeste bio povucen, Brguljan (koji je stajao ispred njega!) je u zraku uhvatio cistu loptu! A tad se peterac ne sudi...

I volio bih da se provjeri ta info. da je Koganov zbog nepriznatog Jugovog gola poslan kuci.

I ne sjecam se da su Sukno i Buslje drzali ruke u vazduh kad su iskljuceni...pogledacu snimak, obavezno.

Jug je imao mec loptu (onaj promaseni shut sa krila), da ste vi dobili sad bi se sigurno nesto drugo pricalo! Iako ja, uprkos pobjedi u polufinalu, nisam zadovoljan kriterijumom sudjenja.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

kad spominješ činjenice da te malo ispravim:
    nakraju prve četvrtine omjer kontrafaulovaje bio 3:1, dakle imao je i recco jedan (udovičić). u niti jednom trenutku omjer igrača više nije bio 8:4 pa tako ni u 12 minuti. npr na kraju 2. četvrtine kad je rez bio 3:3 bilo je 7 za recco i 6 za primorac. s tim da je kod jednog igrača više za primorac još bilo i obostrano isključenje pa je primorac imao puno povoljniju situaciju 5 na 4 umjesto 6 na 5, što je kiss iskoristio za zadnji gol primorca na utakmici.

to što ste imali u 3. četvrtini, kad se utakmica lomila, duplo više igrača više nego u prvoj četvrtini (tičnije 5 naprema 2) je dokaz kakvo ste suđenje imali??? sumnjam da si htio reć da je suđenje bilo vama u leđa pa ti ova rečenica nema nikakvog smisla.

da je partizan imao korektno suđenje ne bi prlainoviću izmislili barem 2 izbačaja. a vas u finalu nisu krali, ali da ste bili blizu ko partizan siguran sam da bi. suđenje s milion izbačaja na vanjskim pozicijama koje je navodno bio naputak sucima pred final4 je uvedeno jer to najviše reccu odgovara kojemu 11., 12. i 13. igrač kvalitetom puno manje zaostaje za prvih 7 nego svim ostalim ekipama. riješavao igrača više filipović, benedek ili madaras puno je manja razlika nego u juga sandro sukno ili brat mu i vranješ. tako i uostale 2 ekipe.

tebi je glupo raspravljat s nenavijačima oko krađe transparenata, a meni je glupo da me zbog komada tkanine udara neki lik u majici primorca i drugi u šorcu grobara.
    Ovo boldovano nije tacno, no pogledacu jos jednom... O.K. za ispravku vezanu za kontrafaulove.
    I nije zastava, ni nacionalna, ni od neke navijacke grupe, komad tkanine! Vec predstavlja nekog! To sto vama ona sluzi za kicenje tribine - to je vasa stvar.

Oko kriterijuma sudjenja se slazem, ne i oko toga da nas nisu krali. Milic je poslje nepuna 3 minuta imao 2 licne.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

drašković nije izašao jer je ostao smetat da sam sidrun ne zabije gol, a sudac je dovoljno jasno pokazao ko je isključen, a peterac kad su poletile boce je bio čist ko suza jer je bez lopte naš igrač povučen zaruku, klasični peterac.

pogledaj snimku pa ćeš vidjet da sam u pravu što se tiče igrača više. evo baš sam pogledo opet svoje zapise pa sam vidio da sam zaboravio napisat da je recco u jednom napadu, prvi igrač više u drugoj četvrtini za recco, imo duplog igrača više (radić i brguljan)

znači kad je neka navijačka skupina u pitanju tebi je legitimno napadatzbog krađe transparenta. baš si mi neki veliki ultras, tifos ili kako se to već kaže. a drugo baš služi na čast tima koji su napali što su napali ljude od 50ak godina, pokazali su se. MNOGO SU JAKI.

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Jesi ti gledao snimak meca

Boca je polecela jer se nije moglo iscoolirat da se Jug petercima drzi u igri!
    Ja sam prvi bio lud u tim momentima...
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Cattaro simpatično je to kako braniš svoje i kad nisi u pravu.

Sva četiri peterca dosuđena za Jug čisti su ko suza. Drugo isključenje Sukna je smiješno, treće opravdano jer je omeo igrača u kontri (slučajno ili ne, nebitno). Koganov je poništo čisti gol da čistiji ne može biti, što je priznao i Gianni Lonzi pa je Koganova poslao kući, što je, koliko ja znam i koliko se sjećam, prvi takav potez u povijesti.

Svejedno, sad je sve gotovo pa nema kukanja nad prolivenim mlijekom, ali činjenice su činjenice i treba pogledati istini u oči.

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Cattaro simpatično je to kako braniš svoje i kad nisi u pravu.

Sva četiri peterca dosuđena za Jug čisti su ko suza. Drugo isključenje Sukna je smiješno, treće opravdano jer je omeo igrača u kontri (slučajno ili ne, nebitno). Koganov je poništo čisti gol da čistiji ne može biti, što je priznao i Gianni Lonzi pa je Koganova poslao kući, što je, koliko ja znam i koliko se sjećam, prvi takav potez u povijesti.

Svejedno, sad je sve gotovo pa nema kukanja nad prolivenim mlijekom, ali činjenice su činjenice i treba pogledati istini u oči.
    Ja branim svoje, a vidi tvoj post :lolblue:
    A ne rece mi, kad si tako objektivan, dje je bio Koganov kad ste onaj peterac izvodili sa nedozvoljenim kasnjenjem? Kad vam je dosudjen igrac vise nakon sto jedan od sudija u 2 navrata dosudjuje kontrafaul?

Ponavljam, imali ste mec loptu u vidu onog suta sa krila, poslje toga smo mi dali gol i potpuno zasluzeno pobijedili.
    Imate razloge da se bunite, ali imamo i mi.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Jov View Post
    Ela brate, nece ti u svakom slucaju biti lako, svako malo srpski klubovi i sportisti biljeze vrhunske rezultate..... Nije lako zlopatit se ka vi.
    Tebi nije lako vjeruj mi,jako si nesrecan covjek.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja branim svoje, a vidi tvoj post :lolblue:
    A ne rece mi, kad si tako objektivan, dje je bio Koganov kad ste onaj peterac izvodili sa nedozvoljenim kasnjenjem? Kad vam je dosudjen igrac vise nakon sto jedan od sudija u 2 navrata dosudjuje kontrafaul?

Ponavljam, imali ste mec loptu u vidu onog suta sa krila, poslje toga smo mi dali gol i potpuno zasluzeno pobijedili.
    Imate razloge da se bunite, ali imamo i mi.
    svatko svoje brani i ti i mi. uvijek je tako. onaj šut s krila nije bio meč lopta jer je bio previše u kutu i bila je lopta u vranješa. zato mi i jest žao da je sukno izbačen iz utakmice. petercima se nije jug držo u igri jer su postojali. slažem se da je joković neregularno izveo peterac, ali zbog suca koji je trebao ponovit izvođenje jer je on krivo dao znak. ali i kod prvog peterca čini mi se brguljan je udario nogom boškovića pri šutu jer ga suci nisu dovoljno odmaknuli. ni to nije regularno. za kontrafaul i izbačaj se slažem, to je greška, suci su kompezirali tada.

ajde kad stigneš pogledaj snimku finala pa mi javi koliko je bio omjer igrača više na kraju 2. četvrtine: po meni recco 2/7 (jedan s 2 igrača više kad je figlioli promašio gol iako je jedan od ta 2 bio radić), a primorac 2/6 a jedna situacija 5 na 4 zbog još jednog obostranog. a onda u 3. četvrtini kad se lomila utakmica 2/2 recco i 0/5 primorac s tim da je najmanje po 1 izbačaj za obje ekipe bio na postavljeni napad na vanjskoj poz bez lopte

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

svatko svoje brani i ti i mi. uvijek je tako. onaj šut s krila nije bio meč lopta jer je bio previše u kutu i bila je lopta u vranješa. zato mi i jest žao da je sukno izbačen iz utakmice. petercima se nije jug držo u igri jer su postojali. slažem se da je joković neregularno izveo peterac, ali zbog suca koji je trebao ponovit izvođenje jer je on krivo dao znak. ali i kod prvog peterca čini mi se brguljan je udario nogom boškovića pri šutu jer ga suci nisu dovoljno odmaknuli. ni to nije regularno. za kontrafaul i izbačaj se slažem, to je greška, suci su kompezirali tada.

ajde kad stigneš pogledaj snimku finala pa mi javi koliko je bio omjer igrača više na kraju 2. četvrtine: po meni recco 2/7 (jedan s 2 igrača više kad je figlioli promašio gol iako je jedan od ta 2 bio radić), a primorac 2/6 a jedna situacija 5 na 4 zbog još jednog obostranog. a onda u 3. četvrtini kad se lomila utakmica 2/2 recco i 0/5 primorac s tim da je najmanje po 1 izbačaj za obje ekipe bio na postavljeni napad na vanjskoj poz bez lopte
    a molimte mi objasni kako si to izveo...u ovom postu kao i jos jednom na prethodnoj stranici uporno pises kako je brguljan udario boskovica nogom ISPOD VODE i to si tako dobro vidio, a onda u nekom od postova pises kako nisi siguran zbog cega je sukno dobio 3. iskljucenje kada azavedo krenuo u kontru...e pa da te podsjetim obje situacije su bile na istoj strani bazena, cak ti je i ova koja se kako kazes nije vidjela radi daljine (izbacaj sukna) bila bliza jer se desila na 8-9m od gola i naravno IZNAD VODE ali ne ti to nisi uspio da vidis vec si vidio onu na 5m koja se desavala ISPOD VODE...

sto se tica vase zastave glupo mi je uopste da komentarisem...jer ako ste simpatizeri onda nemojte da nosite zastavu da ne biste dolazili u slicne situacije...inace to da je bio neki sa majcom primorca je izmisljotina, a postoji mogucnost i da si lose vidio majcu...jer 1 je bio u majci sa natpisom "grobari", 1 u majci sa natpisom "grobari macedonia" a taj koga si ti naveo da je bio u majci bestija je bio u majci "grobari niksic" koja naprijed ima konture ljude pa si je vjerovatno pobrkao sa nasom koja ima slicne takve konture ali i veliko "1986"...sve sam ih licno vidio kad su krenuli ka tamo a i kada su se vratili tako da ti ta prica kod nas ne pije vodu...

sto se tice sudjena na cjelokupnom turniru mogu da kazem da je bilo stelovanje sistema kako bi se reccu sve olaksalo...sudjenje na utakmicama pojedinacno ne zelim da komentarisem jer su svi pokradeni ko je koliko nije ni bitno...ali niko sem naravno recca nije imao svjestnu pomoc sudija...svi su imali svoje shase koje je neko znao da iskoristi a neko ne...jbg ne mozes da se opravdavas da ti nije mec lopta zato sto ti nije najbolji igrac/strijelac bio u toj prilici...pogotovo sto nije bio zatvoren u uglu koliko ti to navodis a s druge strane i da jeste s obzirom na kvalitet igraca ako zeli da igra finale mora da iskoristi ono sto mu se ukaze, a ovo sto je on imao gledao sam momke i da pogadjaju sa sebi nezgodne strane al jbg....vise srece iduce godine....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

lagano ću ti to objasnit. sukno je dolazio, zatvaro kontru sa vaše strane, a drugi igrač mi je zatvorio kvalitetniji pogled, a i kad netko dolazi na leđa čovjeku to se puno bolje vidi sastrane u toj ravnini.
    kad netko udara nogom paralalno s golom (bio je s moje strane u odnosu na boškovića) to se puno bolje vidi npr iza gola, ili sa dovoljnim kutom u odnosu na okomicu, dakle iz moje perspektive.

inače povlačenje u kontri se isto događa ispod vode

što ne kažeš, znači simpatizeri ne nose zastave. zamisli kakvi smo mi tudumi, došli u napulj malo vijorit tranparentom, a nismo doveli sa sobom polunormalne i potpuno nenormalne "navijače" koji bi nam čuvali transparent od napada istih takvih individua koji su hrabri samo u omjeru 10:1.

a na ulici i u podzemnoj sam sretao i pričao s nekoliko kotorana, beštija. bilo je raznih majica, od nekih očito prigodnih na kojima je pisalo nešto napoli i slično. do ovih s 1986. ova trojica što su došli nisu imali vidljivih obilježja grobara, osim jednoga na šorcu,a ovome što je ima majicu sličnu vašima je sigurno pisalo veliko P u nekakvom krugu na majici.

što se tiče vranješa,da to što on nije dovoljno kvalitetan šuter je jugov problem. isto tako je nepobitna činjenica da je jedino sudac koji je oštetio juga poslan doma u new york od svih sudaca ikad na final4-ovima.
    Last edited by dida122; 18-05-10 at 19:01.

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by G_A_L_I_O_T View Post

sto se tica vase zastave glupo mi je uopste da komentarisem...jer ako ste simpatizeri onda nemojte da nosite zastavu da ne biste dolazili u slicne situacije..
    Svasta li ce cheljade odje prochitati.
    Ako nijeste u grupi navijaca, ako nijeste spremni da se bijete, ni slucajno ne nositi zastavu ili transparent kluba za koji navijate. Ne daj boze da ste stariji covjek ili slucajno zena, ne drzati nista slicno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako nisi spreman da je branis,nemoj da je nosis.
    Tako je to u navijackom svetu.
    Ali niko ti ne brani da je nosis.

Thanks Thanks Given 
    9,652
    Thanks Thanks Received 
    6,003
    Thanked in
    2,289 Posts

Ako je to navijachki svijet znachi da je normalno to raditi...? Koliko sam ja upucen u navijachki svijet, ne napadaju se dekice i bakice da im se otimaju transparenti...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa ko kaze da su bile dekice i bakice?
    Jel bilo ljudi sa salovima torcida dubrvnik?
    A i na kraju krajeva,sta ce bakicama i dekicama zastave.....
    Last edited by Mikelandjelo; 18-05-10 at 19:39.

big giant head Guest

ludilo, sami su krivi... kao sto su i silovane zene krive za to sto im se desilo, sta ima da oblace mini suknje i dobro izgledaju.
    dzizs fakin krajst. toliko ste uzivljeni u te uloge navijaca da ne mozete makar toliko zdravog razuma da skupite i da kazete da je taj koji je napao te ljude idiot, kao sto jeste. pa bio u majici partizana, zvezde, primorca, juga, manchestera ili koga god.

Page 41 of 44 FirstFirst ... 313738394041424344 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)