Page 9 of 24 FirstFirst ... 567891011121319 ... LastLast
Results 201 to 225 of 578

Thread: Heaven & Hell

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Али чекај,ако идемо твојом логиком онда у Курану има својеврсног омаловажавања Хришћанства и Јудаизма,али Куран је намијењен за Муслимане.

Кад смо већ овдје морамо поштовати људе.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    Ne čika Džo, kada je u pitanju obesmišljavanje Boga tada čovjek ne smije da sjedi miran. Zašto ti to ne radiš ? Jer da oni vrijeđaju lično mene to je nešto drugo, i tada bi i ti i Ihtus bili u pravu.
    Ko više obesmišljava Boga?
    Oni ili ti?
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Po tvojoj logici ja , ali po mojoj oni.

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Ovima koji se sprdaju svejedno dokazivao ti nešto ili ne dokazivao. Čekaj, hoćeš li to da mi kažeš da sa njima treba da postupim kao i sa razumnim ljudima? Kad oni ne žele ništa da čuju, samo hoće da obesmišljavaju.
    Oh, sweet, sweet irony.

Uzgred, ne moze niko da obesmisljava ono sto ionako nema smisla.

Sinane ateisti su najrazumniji ljudi. Sve sto ti citiras iz Kurana je samo rekla-kazala bez ijedne trunke dokaza i potpuno suprotno razumu. Ali ti ipak vjerujes. Znaci ti si taj koji nije razuman. Ja ti dajem priliku da ti lijepo dokazes da je tvoja vjera prava, da nam pruzis jedan pravi dokaz da Alah postoji. Sad te pitam mozes li to da uradis? I ako mozes, molim te izvoli i ja cu bespogovorno prec u Islam. Ustvari ne samo ja, nego cu i Ihtusa da vodim sa sobom u Islam. Ipak kad dokazes da tvoj bog postoji onda svi treba da ga pratimo zar ne?
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by ihtus777 View Post
    Али чекај,ако идемо твојом логиком онда у Курану има својеврсног омаловажавања Хришћанства и Јудаизма,али Куран је намијењен за Муслимане.

Кад смо већ овдје морамо поштовати људе.
    Au...ko mu kaže.

Nego...
    Jednog dana, u rane jutarnje sate navede me put daleko od doma. Idem putem i baš na jednu okuku koja zavija oko jednog šumarka stoji jedna prilika. Mjesečina je bila jaka i jasno sam vidio njegove obrise. Znao sam da je to pakleni demon. Prišao sam mu i stali smo se gledati. Ravno oči u oči. U njegovim očima sam vidio pakleni oganj i mržnju ovoga svijeta.
    Bez riječi smo se počeli boriti na život i smrt. Borba je trajala sve do zore, kada njegova snaga poče slabiti. Tada sam ga zgrabio i odnio do obližnjih stijena i bacio ga u ambis.
    Na tom mjestu nema više šumarka, ostala je golet i više ni travka neće tu da raste. Ljudi prozvaše to đavoljom glavicom, a one stijene odakle sam bacio demona 'pasje stijenje'. Dan danas u ranim jutarnjim satima kada stanete na vrh tih stijena možete čuti urlik demona dok je padao u ambis. Ponekad mi se čini da još uvijek pada.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Pročita li ti kako pokušavaju da se poigravaju sa Božijim riječima, a da ja ostanem miran ? Zar ovo što rade nije veliki grijeh ?
    Pa se posle cudis sto postoji antiislamska kampanja, i ljutis se kad vas nazivaju teroristima i fundametalistima. Ovdje si iskazao islamski fundametalisticki fasizam, moj ibn sinane
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kvarni, ja ovdje pokušavam tebi i sličnima da kažem da sa nekim stvarima se ne sprdate, jer je to veliki grijeh, a grijeh pada i na mene ako vas ne upozorim. Zbog toga me je to iritiralo. Ajet kaže: dovoljno je da kažu nešto ružno o Allahu i da se teško ogriješe. Čika Džo i Ihtus su bili u pravu, pretjerao sam...
    Last edited by Ibn Sinan; 17-05-10 at 20:36.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Stani, pa znaci li to da mi, iako smo ateisti, i ako ne vjerumeo, smo vjernici? Jer po ovoj logici, ja, ateist, ako kazem nesto protiv alaha, ja pravim grijeh, jel tako? Prema kome? Kad ja ne vjerujem? Za mene je to samo teorija. Jahve, bog, alah su samo likovi imaginarni, koji za mene ne postoje. I kako ja mogu onda napravit grijeh. Jer da bi napravio grijeh, moram prvo vjerovat, right?

I da se razumijemo, vise ja postujem tebe, zbog tvoga vjerovanja, nego ti mene zbog moga nevjerovanja, ma koliko god ti ovo zvucalo apsurdno. To je tvoj izbor, pozdravljam. Moj izbor je druga strana. Slobodna volja, sjecas se? Da li je data od boga, ili stecena evolucijom? Za mene stecena evolucijom...

I daleko od toga da se ja sprdam, kako ti kazes sa tim stvarima. Ako ti to tako dozivljavas, a ne bi trebao, onda ne znam sta da ti kazem.

Nedje sam davno rekao, da sam poceo da posjecujem ovaj pdf, da bi vidio da li ja mozda grijesim sto sam ateista, da li mi hvali nesto. I sto sam duze ovdje shvatam da nisam pogrijesio, i da sam u dubini sebe ateista. Jer ja sam racionalan covjek. A ovdje se sve vodi na neracionalno. Citava vjera. I takva, za mene je nepojmljiva.

EDIT

Cak stavise, vise vjerujem u teoriju kornjace i rozog slona, nego u bibliju, a pravoslavac sam, eto (nisam htio da kazem kuran, da ne pomislis da samo protiv njega imam nesto). Jer kornjaca postoji, slonovi postoje (doduse, ne rozi), i to su opipljive stvari, i svasta je moglo da se desi u proslosti. Da li je neka sila natjerala kornjacu i slona da se pobiju i naprave svijet. Ne znam. I sve dok mi se ne dokaze postojanje te sile. za mene je ovo samo teorija. Isto tako i hriscanstvo i islam, ako mi se dokaze postojanje sile koja je stvorila svijet, postacu vjernik
    Last edited by kvarni; 17-05-10 at 20:43.
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pazi, po tebi vjera je nešto imaginarno i Bog ne postoji, za mene je to živa stvarnost i sadržaj života. Ali kad kažeš nešto protiv Boga, a po meni Bog postoji to je veliki grijeh, i moje je da te upozorim. Vjerovao ti ili ne vjerovao to je grijeh veliki kao brdo, koji će ti biti dostavljen na računu na Sudnji dan, bez ako se pokaješ.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

A zamisli da sam ja toliki ateista, da cu tek sudnjeg dana, shvatiti da sam pogrijesio, i da li ce mi bit oprosteno, ako se tada pokajem?
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne možeš tad da se pokaješ, već za života.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

E nista onda, za zivota ja necu naci dokaz da bog postoji, tako da se necu moc ni pokajat, j
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne mora da znači- ima jedan hadis ( pojašnjenje Kurana ) od Božijeg poslanika koji kaže: Biće ljudi koji će čitavog života raditi djela Dženetlija, a na kraj života učiniti djela Džehememlija, i zaslužiti Džehenem, i obrnuto.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by assassinate View Post
    mene konkretno zanima ovo sto sam te pitao! mislio sam da ces mi dati neki 'opipljivi' dokaz a ne jos jedan citat iz kurana. nego ajde kad si spomenuo sto su napisali u kuran prije 1400 god. mozes li malo to da mi pojasnis? ne razumijem sto zelis da kazes dokazes sa ovim?
    tvoj odgovor a I svi oni odgovori koje sam cuo od drugih mi apsolutno nemaju smisla. ne postoji nikakav dokaz da je bog ista stvorio!
    Pa ima. Kada pogledaš neku zgradu vidiš da je neko morao napraviti i ako trenutno ne vidiš radnike. Isto tako kada pogledaš kosmos, planete, Zemlju i sve što je na njoj, vidiš da to samo od sebe nije moglo nastati. Isuviše je mudro da bi mogla biti slučajnost.
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kazem ja da ce da mi citira Kuran. Brate ako imas dokaz, daj dokaz. Ako nemas ne pravi budalu od sebe. Sto se tice boldovanog, moze da ga tumaci kako ko oce. Ocigledno da niko nece da pravi toliku budalu od sebe i da tumaci to bukvalno, pa onda samo prenese vodecu naucnu teoriju i kaze da se ovaj citat odnosi na to.
    Ne brate, ne pravim ja budalu od sebe, možda u tvojim očima to jesam, međutim kada sagledam tvoje bitisanje na ovom forumu, tvoji me zaključci ama baš ni malo ne tangiraju. Elem, svako ko imalo ima mozga zapitao bi se kako je moguće da jedan primitivni narod na primitivnom istoku zna i to prije 1400 godina da se nekada davno desio veliki prasak. To su stvari koje bi morale zaineresovati svakoga ko išta ima u svoju ćupu.
    Što se tiče tvog stanja, ja po hiljaditi put kažem da ste upravo ti i tebi slični ljudi dokazi postojanja Boga. Nije Bog s.w.t. ni vas u Njegovoj knjizi izostavio, rekao je:

Kad bismo njih radi kapiju na nebu otvorili i oni se kroz nju uspinjali, opet bi oni, zacijelo, rekli: ”Samo nam se pričinjava, mi smo ljudi opčinjeni!” (15, 14-15)

Zar ne vidiš sebe ovde? Evo ti još jedan dokaz da je Kur'an istina.
    Last edited by Mabus; 17-05-10 at 23:32.
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by mabus View Post
    zar ne vidiš sebe ovde? Evo ti još jedan dokaz da je kur'an istina.
    Доказ да Куран није истина је негирање распећа Христовог које се десило а које сведоче извори настали много прије Курана.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Ne brate, ne pravim ja budalu od sebe, možda u tvojim očima to jesam, međutim kada sagledam tvoje bitisanje na ovom forumu, tvoji me zaključci ama baš ni malo ne tangiraju. Elem, svako ko imalo ima mozga zapitao bi se kako je moguće da jedan primitivni narod na primitivnom istoku zna i to prije 1400 godina da se nekada davno desio veliki prasak. To su stvari koje bi morale zaineresovati svakoga ko išta ima u svoju ćupu.
    Što se tiče tvog stanja, ja po hiljaditi put kažem da ste upravo ti i tebi slični ljudi dokazi postojanja Boga. Nije Bog s.w.t. ni vas u Njegovoj knjizi izostavio, rekao je:

Kad bismo njih radi kapiju na nebu otvorili i oni se kroz nju uspinjali, opet bi oni, zacijelo, rekli: ”Samo nam se pričinjava, mi smo ljudi opčinjeni!” (15, 14-15)

Zar ne vidiš sebe ovde? Evo ti još jedan dokaz da je Kur'an istina.
    Доказ да Куран није истина је негирање распећа Христовог које се десило а које сведоче извори настали много прије Курана.
    Believers fight, believers fight, believers fight, believers fight
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

svako ko imalo ima mozga zapitao bi se kako je moguće da jedan primitivni narod na primitivnom istoku zna i to prije 1400 godina da se nekada davno desio veliki prasak
    Kao prvo, mnoge religije imaju neko vjerovanje po kojem je bog sve stvorio ni iz cega tako da ako to preneses na naucnu teoriju o velikom prasku neko zaslijepljen religijom moze te dvije stvari da poveze i shvati kao jedno te isto. A to nije jedno te isto.
    Uostalom, ko kaze da sam ja zagovornik velikog praska.
    Ti vjerujes da alah oduvijek postoji ja smatram da univerzum oduvijek postoji. Ne znamo ni koliki je, ne znamo ni 1% univerzuma a ti si nasao da se pravis pametan i kazes da znas kako je sve nastalo i jos ko je sve stvorio. To tvrdjenje ne samo da je glupo nego je ustvari mnogo bezobrazno. Sta bi radio da se jednog dana pojave vanzemaljci? Gdje bi onda tvoja religija posla? Ili mislis da bi i oni znali za Islam. Pa covjece vidis li koliko je razlicitih religija na ovome svijetu i svaka tvrdi nekakve gluposti, svi misle da su u pravu a nijedna ne moze do dana danasnjeg da pruzi jedan najmanji dokaz. To bi razumnoj osobi trebalo da govori nesto. Ili si zaboravio mozda kako je uopste nastala religija? Pa da te podsjetim, nastala je iz covjekovog neznanja i straha o svemu sto ga okruzuje.
    Ateizam je logicni korak naprijed. Konacno oslobodjenje od primitivizma i neznanja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja ipak vjerujem da su ti izvori slučajno pogrešni, ne namjerno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja ipak vjerujem da su ti izvori slučajno pogrešni, ne namjerno.

Ја ипак вјерујем да су ти извори старији и у праву важи једно правило:

priori tempore potior iure-пријашњи у времену јачи у праву.У овом случају priori tempore potior facti-пријашњи у времену јачи у фактима

Били погрешни или не Куран нема потврду историјску

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Ја ипак вјерујем да су ти извори старији и у праву важи једно правило:

priori tempore potior iure-пријашњи у времену јачи у праву.У овом случају priori tempore potior facti-пријашњи у времену јачи у фактима

Били погрешни или не Куран нема потврду историјску
    Ipak ne moze samo ko je prvi njemu djevojka (bolje ipak pricat "ponarodski" ). Ti fakti moraju zaista bit fakti a ne trabudjanje nepismenot naroda za koje ne znamo jesu li bili objektivni (ja pretpostavljam da nisu) ili da li su stvarno oni rekli to sto im se pripisuje. Ipak je to davno bilo a opisana desavanja se kose sa najosnovnijim zakonima prirode

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Наравно.Зато имамо критику коју много више волим од потврде Хришћанства јер се из критике учи :-)

А што се тиче кошења са законима природе,па ево и мошти Светог Василија итекако надјачавају природу ;-)

Горе сам погријешио:није facti него argumentum.

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Наравно.Зато имамо критику коју много више волим од потврде Хришћанства јер се из критике учи :-)

А што се тиче кошења са законима природе,па ево и мошти Светог Василија итекако надјачавају природу ;-)

Горе сам погријешио:није facti него argumentum.
    Uopste ne nadjacavaju prirodu. Postoji nekoliko tehnika ocuvanja posmrtnih ostataka.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by vanjatheman View Post
    uopste ne nadjacavaju prirodu. Postoji nekoliko tehnika ocuvanja posmrtnih ostataka.

Нема ту технике.Тијело од своје смрти је одложено у кивот.Имаш рецимо мошти СВетог Александра Свирског старе 500 година.Интересантно да је брада сачувана

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Нема ту технике.Тијело од своје смрти је одложено у кивот.Имаш рецимо мошти СВетог Александра Свирског старе 500 година.Интересантно да је брада сачувана
    I ti stvarno mislis da oni nista ne rade sa tim ostacima? Mislis da ih tako drze jednostavno? Nikad nisu posumnjao da rade nesto da bi te ostatke ocuvali? Ozbiljno? Razocarao si me...

Page 9 of 24 FirstFirst ... 567891011121319 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)