koje su to vase usluge? nesto nisam informisan da crna gora nastupa na evropskom i svetskom trzistu sa bilo kakvim uslugama?
ajde budi dobar pa mi izlozi i elaboriraj koje su to usluge u pitanju.
sto se tice turizma i novca kojeg od njega zaradjujete on vam je razvijen odprilike kao turisticka ponuda mozambika ili angole.
sto se tice same ekonomije crne gore ona je najnerazvijenija ekonomija u evropi , ne racunajuci kosovo, sobzirom da vam je pokrivenost uvoza izvozom manje od 25%
cak i srbija koja je takodje veoma losa, stoji daleko bolje od vas i ima pokrivenost uvoza izvozom od 50%
zvanicni podaci:
http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Montenegro
Exports €599,02 million (2007 CBCG data) Main export partners Serbia 28.3, Italy 27.4%, Greece 12.3%, Hungary 11.6% (2006[update]) Imports €2.134,38 million (2007 CBCG data) Main import partners Serbia 29.9%, Germany 10.0%, Italy 9.8%, Croatia 3.9% (2006[update])
sto se tice vasih "ekonomskih rezultata" oni su losi sobzirom da vam je GDP u 2009 godini pao za vise od 4%
svi makroekonomski parametri su vam katastrofalni - nemate gotovo nikakvu proizvodnju , izvoz mizeran uvoz veoma visok, veoma visok spoljotrgovinski deficit i po svim zakonima ekonomije crna gora je odavno trebala da bankrotira
naravno to se nije desilo jer se veliki novac vrti u tzv sivoj fazi ekonomije preko sverca tj tranzita heroina i kokaina preko teritorije crne gore.
ljudi koji nesto znaju, znaju da je crna gora glavna tranzitna zemlja sto za sverc heroina iz turske preko bugarske makedonije albanije pa dalje na zapad kao i za sverc kokaina do skora iz juzne amerike koji je isao preko africkih luka do luke bar u crnoj gori zatim dalje u luke u spaniji i italiji....
neki sarici su kazu zaradili 5 milijardi na tome, a ne sumnjam da su se i mnogi drugi tu veoma dobro ovajdili
Hm, ja od tebe ocekujem da pricas o crnogorskoj ekonomiji a ne da polemises clancima koji nemaju nikakve veze sa ovom temom. Uspjesne privatizacije ove vlasti:
Kosuta, Obod, Radoje Dakic, Boksiti, Tehnostil, Crnagoraput... ja ne znam, ovoga Mila bi suvim zlatom rusi platili da ga kako mogu u Ameriku instalirat da propane za 10 godina sva. I podijeli se krvnicki.... Toliko je sposoban da nije umio ni telekom dobro da udomi no ga je poklonio, isto kao i elektrodistribuciju. Ostale su ove Plantaze a one ce ubrzo na dobos nekom evropejcu.
taj isti Saric je svo svoje bogatstvo stekao u Srbiji, tako da su uzaludni svi pokusaji Srbiji da ga "prilijepi" Crnoj Gori.Tako da ne treba sumnjati da su se i vasi tu malo "ovajdili"
PS juce poginuse neka 3 momka u Boliviji, dobri momci...bjehu li ono Crnogorci?
saric je u srbiji prao pare zaradjene od sverca kokaina a bogatstvo je stekao svercujuci kokain za evropu preko crne gore.
nisam ja pustao tone i tone kokaina da prolaze preko luke bar vec je to cinila aktuelna vlast.
tacnije preko luke bar.
preko srbije nije mogao sve da je i hteo jer srbija nema morsku luku....
Last edited by Global Warming; 17-05-10 at 21:22.
"Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson
Think different!
nije svako ko vidi istinu medojevic. nego sad vam pukla kombinacija preko sarica , a parice se brzo trose kad se nista ne zaradjuje. sta li ce biti dalje sta predvidjas?
vidim u crnoj gori strajkovi na sve strane radnici se neki zatvaraju po rudnicima sve propada, gde ce ti ljudi iz propalih firmi naci posao sta mislis?
ma ljudi makroekonomija kaze da je crnogorski izvoz 4-5 puta manji od uvoza samim tim jasno je da crna gora ne proizvodi nista i zivi od nekih drugih sredstava a to je naravno sverc narkotika.
Dosadilo mi je da se raspravljam sa ljudima kojima je citava ekonomija "nema srece dok fabricki dimnjak ne zadimi".Malko je to kompleksnije od toga.Ti i slicni to nikad necete razumjet,pa cete se zbog toga uvijek iscudjavat kako je moguce...i izvaljivat gluposti o drogi kao glavnom izvoru prihoda(ne zapitas kako u tome imamo podrsku zapada i radimo te stvari pod nadzorom EU?Ili je to jos jedna vatikansko-jevrejsko-masonska zavjera?Ma mi smo cudomudovista kad nam to uspijeva).Da ne pricamo o tome da je crnogorska "mafija" za srbijansku(beogradsku) mala djeca.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks