Page 9 of 1279 FirstFirst ... 567891011121319591095091009 ... LastLast
Results 201 to 225 of 31971

Thread: ++ Informacije o internet kupovini

Thanks Thanks Given 
    54
    Thanks Thanks Received 
    321
    Thanked in
    81 Posts

a kako stojite sa trackingom porucenih stvari.

ja imam jednu stvar iz hong konga i na njihovom sajtu kad je pratim pise samo da je napustila prije 7-8 dana hong kong i to je to...
    jel moguce da jos nije stigla nigdje?
    the World's leading dance event
    Sensation

Thanks Thanks Given 
    16
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    2 Posts

da ne bih pretresala 876543 postova, bilo bi lijepo kad bi mi neko odgovorio na sledeća pitanja:
    1. šiping do 150eura je besplatan ?
    2. da li bi neko od vas, kad bi naručivao kakvu sitnicu, naručio i jedan punjač za mac laptop, jer je ovdje 120 eura novi, a u usa je oko 50$ ?

Thanks Thanks Given 
    4,278
    Thanks Thanks Received 
    8,266
    Thanked in
    3,144 Posts

Quote Originally Posted by Incognito View Post
    Prva opcija je da uneses broj svoje Visa ili Master kartice, i billing address mora da bude ona adresa na koju ti je izdata ta kartica... Mozes staviti drugu adresu za dostavu... Mislim da ti je jednostavnije ovo sa kreditnom, nego da se zezas sa PayPal-om...
    Okej. Samo da vidim kako funkcionišu banke tamo u US,kako da sredim za kreditnu ili debitnu karticu.

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Quote Originally Posted by NikolaPGcity View Post
    a kako stojite sa trackingom porucenih stvari.

ja imam jednu stvar iz hong konga i na njihovom sajtu kad je pratim pise samo da je napustila prije 7-8 dana hong kong i to je to...
    jel moguce da jos nije stigla nigdje?
    Pa stigla je negdje, samo sto sve zavisi od vrste tracking-a... Neki tracking samo pokaze kad je stvar napustila maticnu zemlju, a neki i kada stigne blizu odredista... Meni je npr 5. maja iz Amerike krenuo Priority Mail-om neki externi HDD i evo na tracking-u je dodato da je 12. maja (prekjuce) stigao u Srbiju... Stvari iz Hong Kong-a obicnom postom putuju oko mjesec dana do nas... E sad ako je neka pracena i brza posta, i u zavisnosti jel koverat ili paket, mozda ce nesto brze stici, al u svakom slucaju ispod 20 dana tesko... Najnapredniji tracking imaju UPS i DHL al te stvari su dosta skupe za sitnice koje kupujemo do 150 eura...
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Quote Originally Posted by Babel Fish View Post
    da ne bih pretresala 876543 postova, bilo bi lijepo kad bi mi neko odgovorio na sledeća pitanja:
    1. šiping do 150eura je besplatan ?
    2. da li bi neko od vas, kad bi naručivao kakvu sitnicu, naručio i jedan punjač za mac laptop, jer je ovdje 120 eura novi, a u usa je oko 50$ ?
    1. Da, tj. ne placa se carina na cijenu + shiping proizvoda do 150 eura vrijednosti. Medjutim, iako kupis nesto sto je vrijedosti do 200 eura, ili tuda negdje, zamoli prodavca ako moze da ti smanji malko cijenu na fakturi, da izbjegnes carinu.

2. Ja imam MacBook Pro, i definitivno sve djelove i komponente kupujem preko net-a... Uglavnom za oko 50% (i vise) mozes naci jeftinije originalne proizvode u USA, ili Velikoj Britaniji... Ugl, prvo potrazi ima li originalni punjac u Britaniji za neku normalnu cijenu (jer stvari iz Britanije duplo brze stizu, mada u zadnjih mjesec malo je to bilo poremeceno zbog vulkana), a onda vidi i u USA... U USA vjerovatno ima povoljnih, samo kod svakog obrati paznju na cijenu shippinga, jer mislim da se ne isplati dati 40-50 dolara na Express Mail. Gledaj samo originalne stvari, i izbjegavaj Hong Kong i Kinu, jer prave samo kopije za veoma nisku cijenu, a i treba oko mjesec da stigne proizvod...

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Okej. Samo da vidim kako funkcionišu banke tamo u US,kako da sredim za kreditnu ili debitnu karticu.
    Ne razumijem kakve veze ima funkcionisanje banaka tamo... Jednostavno ovdje izvadish Visu Electron, i platis njom... Samo vidi sa bankom koja ti je tacno billing adresa da je upises tamo na sajtu za kupovinu...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

meni je zadnji paket iz hong konga stigao posle mjesec ipo..kad narucujes iz HK nikad ne znas kad ce stici( od 15-40 dana )..

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

Meni iz hong konga za 10dana

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Pa kazem, zavisi od velicine posiljke... Ako je nesto sitno sto staje u kovertu, ide brze... Ako je malo veci paketic, ide oko 30 dana... Isto zavisi dal je obicna ili malo brza posta itd... Mada rekoh, u zadnjih 30 dana, posiljke su sporije putovale, zbog vulkanske frke...

Thanks Thanks Given 
    16
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    2 Posts

1. Da, tj. ne placa se carina na cijenu + shiping proizvoda do 150 eura vrijednosti. Medjutim, iako kupis nesto sto je vrijedosti do 200 eura, ili tuda negdje, zamoli prodavca ako moze da ti smanji malko cijenu na fakturi, da izbjegnes carinu.

2. Ja imam MacBook Pro, i definitivno sve djelove i komponente kupujem preko net-a... Uglavnom za oko 50% (i vise) mozes naci jeftinije originalne proizvode u USA, ili Velikoj Britaniji... Ugl, prvo potrazi ima li originalni punjac u Britaniji za neku normalnu cijenu (jer stvari iz Britanije duplo brze stizu, mada u zadnjih mjesec malo je to bilo poremeceno zbog vulkana), a onda vidi i u USA... U USA vjerovatno ima povoljnih, samo kod svakog obrati paznju na cijenu shippinga, jer mislim da se ne isplati dati 40-50 dolara na Express Mail. Gledaj samo originalne stvari, i izbjegavaj Hong Kong i Kinu, jer prave samo kopije za veoma nisku cijenu, a i treba oko mjesec da stigne proizvod...
    E, ovo je mnogo lijepo objašnjeno. Blagodarim!
    Sinoć sam gledala cijene direktno kod proizvođača. Iznenadila sam se koliko je to jeftinije (čak više od 50% !).
    Isto sam negdje našla cijene punjača, ali po 25$, što mi je malo nerealno.. ne znam o čemu se tu radi
    Probaćemo da naručimo to čudo, pa kad stigne-stigne
    i nije mi (drugarici :mrgreen, tolika preša za punjačem, tako da se može sačekati i 20 dana.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

Pa kazem, zavisi od velicine posiljke... Ako je nesto sitno sto staje u kovertu, ide brze... Ako je malo veci paketic, ide oko 30 dana... Isto zavisi dal je obicna ili malo brza posta itd... Mada rekoh, u zadnjih 30 dana, posiljke su sporije putovale, zbog vulkanske frke...
    QQ sad narucih par nekih proizvoda odjednom, nadam se da necu cekat mjesec dana. Cini mi se da je poslato sa hong kong air mail. A cudno ali bas za dane kad je taj vulkan bio aktivan ja porucio laser i eto ga za 10dana.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

uf, evo jednog loseg iskustva sa ckb vizom i google checkout servisom. naime prije 12 dana sam platio nesto za forwardit, i javilo i meni i njemu da je transakcija uspjesno izvrsena. medjutim poslije 7 dana (10.05) stize mail od gugla da poslije vise uzastopnih pokusaja nisu supjeli da skinu sredstva sa kartice i da kontaktiram moju banku. u banci su mi objasnili da nije problem do njih vec do gugla(nisu im poslali clearing). kontaktiram gugl-odgovaraju da nije do njih vec do moje banke-ne odobravaju transakciju... i tako redom, pravi ping pong.
    ne bi bio to problem nego su mi sredstva blokirana, stoje na rezervaciji. ovi iz banke nece nista da urade dok im google ne posalje mail da nece obaviti transakciju a gugl boli dupe. tako da ja sad moram da cekam 2 mjeseca da mi ckb oslobodi 200e. prelijepo.

naravno, ugasio sam google checkout, a ovih dana cu i vizu od ckb, cim dodjem do mog novca. a morace mi odblokirati ukoliko misle da zive od mojih poziva i mailova, jer to je moj novac! a proslijedio sam im odgovore od gugla, kao i screenshot moje otkazane porudzbine, ali njih to ne tangira.

bas me zanima da li im je danas sve jedno kad zbog ovakve gluposti izgube dugogodisnjeg klijenta

a inace sam vec izgubio oko 11e na padu eura, prije 14 dana je to bilo 194e, a danas je 205

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by alien View Post
    uf, evo jednog loseg iskustva sa ckb vizom i google checkout servisom. naime prije 12 dana sam platio nesto za forwardit, i javilo i meni i njemu da je transakcija uspjesno izvrsena. medjutim poslije 7 dana (10.05) stize mail od gugla da poslije vise uzastopnih pokusaja nisu supjeli da skinu sredstva sa kartice i da kontaktiram moju banku. u banci su mi objasnili da nije problem do njih vec do gugla(nisu im poslali clearing). kontaktiram gugl-odgovaraju da nije do njih vec do moje banke-ne odobravaju transakciju... i tako redom, pravi ping pong.
    ne bi bio to problem nego su mi sredstva blokirana, stoje na rezervaciji. ovi iz banke nece nista da urade dok im google ne posalje mail da nece obaviti transakciju a gugl boli dupe. tako da ja sad moram da cekam 2 mjeseca da mi ckb oslobodi 200e. prelijepo.

naravno, ugasio sam google checkout, a ovih dana cu i vizu od ckb, cim dodjem do mog novca. a morace mi odblokirati ukoliko misle da zive od mojih poziva i mailova, jer to je moj novac! a proslijedio sam im odgovore od gugla, kao i screenshot moje otkazane porudzbine, ali njih to ne tangira.

bas me zanima da li im je danas sve jedno kad zbog ovakve gluposti izgube dugogodisnjeg klijenta

a inace sam vec izgubio oko 11e na padu eura, prije 14 dana je to bilo 194e, a danas je 205
    hahaha i have same problem, naime cekam vec mjesec dana da mi se oko 400 i nesto eura vrati na karticu, kupio sam nesto preko apple sajta i oni su to odbili da prodaju, pa su stavili novac na autorizaciju - medjutim (atlas banka) evo mjesec dana govori da im nije stigao zahtjev za autorizaciju i ne mogu pare da podignem...kao rekli su posle 40 dana automatski se radi autorizacija i pare se vracu na karticu.... zvao 5-6 puta apple, preko 10 puta banku i dzabe....sramota da cekam vec mjesec dana na povrat novca

Thanks Thanks Given 
    4,278
    Thanks Thanks Received 
    8,266
    Thanked in
    3,144 Posts

Ne razumijem kakve veze ima funkcionisanje banaka tamo... Jednostavno ovdje izvadish Visu Electron, i platis njom... Samo vidi sa bankom koja ti je tacno billing adresa da je upises tamo na sajtu za kupovinu...
    Ja namjeravam da kad budem tamo tokom par mjeseci polažem novac na račun američke banke koja mi bude najviše odgovarala, pa onda njihovom karticom da plaćam to što kupim.
    Pošto ne mogu iz US da stavljam novac na moj račun, recimo u CKB, komplikovanije bi mi bilo sve, i bilo bi tih provizija i čuda.

Thanks Thanks Given 
    250
    Thanks Thanks Received 
    248
    Thanked in
    144 Posts

Upravo kupih neku loptu sa Visa Elektron karticom Hypo Alpe banke..Interesuje me moze li se kako pratit taj paket preko USPS-a ili cu znat nesto vise tek kad dodje/ako dodje u CG..
    Last edited by B3lv3d3r; 14-05-10 at 22:52.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

mozes preko uspsa da pratis - znaci dobijes info prvo da su primili elektronsku potvrdu pa onda u mom slicaju direktno international dispatch - sto znaci da ti je paket izasao iz usa...

Thanks Thanks Given 
    250
    Thanks Thanks Received 
    248
    Thanked in
    144 Posts

Ako mozes malo preciznije da mi objasnis bio bih zahvalan Dobih samo mail paypala da je uplata izvrsena...Treba li jos sto?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://www.usps.com/ - desno imas track&confirm - tu ces ukucati neke brojeve i slova koje ce ti vjerovatno uskoro poslati i mocices da pratis posiljku...

Thanks Thanks Given 
    250
    Thanks Thanks Received 
    248
    Thanked in
    144 Posts

e da tako sam i mislio, nego nisam znao dje je taj broj...znaci poslace mi ga...ok, hvala

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Incognito, svaka čast na tutorijalu, da znaš da si me zagrejao za ovo (sve što mi treba ne može se naći u CG a BG mi je daleko da svaki čas putujem). Nego, bune me neke stvari (neke su čak i smešne ):

1. Registrovao sam se na PayPal sa zemljom porekla Slovenija. Stavio sam svoju pravu adresu u Budvi i provincija: Montenegro. Je l' pametnije da stavim da sam iz Ljubljane (i lupim adresu) ili da zadržim ovako kako je?

2. Treba da povežem svoju karticu sa PayPal-om. Imam Visa Electron i Maestro kartice izdate u Atlas banci. U opcijama za kartice ne nalazim Visa Electron nego samo Visa. Pretpostavio sam da je to jedno isto pa sam probao preko te opcije da povežem karticu ali mi PayPal izbacuje poruku da mi je kartica već registrovana i traži mi da ponovo ukucam broj kartice. Ima li kakve šanse da zaobiđem ovo?

Pozdrav.
    *shrugs*

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Quote Originally Posted by Babel Fish View Post
    E, ovo je mnogo lijepo objašnjeno. Blagodarim!
    Sinoć sam gledala cijene direktno kod proizvođača. Iznenadila sam se koliko je to jeftinije (čak više od 50% !).
    Isto sam negdje našla cijene punjača, ali po 25$, što mi je malo nerealno.. ne znam o čemu se tu radi
    Probaćemo da naručimo to čudo, pa kad stigne-stigne
    i nije mi (drugarici :mrgreen, tolika preša za punjačem, tako da se može sačekati i 20 dana.
    Evo i ja sam pogledao, i krecu se tako oko 50 dolara (85W MagSafe). Uglavnom trazi nesto npr. "Apple MagSafe 85W genuine", samo vidi jel njoj treba 85W, ili 60W, zavisi za koji Mac, i cekiraj "Show only items - Available to Montenegro" u Advanced Search... Mislim da se sa shippingom moze naci pravi punjach za oko 60$... I naravno, trebace joj nas utikac, koji vjerovatno vec ima, a ako nema neka uzme nesto slico ovome: http://cgi.ebay.com/AC-Adapter-EU-Pl...item27b1986564

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Quote Originally Posted by B3lv3d3r View Post
    Upravo kupih neku loptu sa Visa Elektron karticom Hypo Alpe banke..Interesuje me moze li se kako pratit taj paket preko USPS-a ili cu znat nesto vise tek kad dodje/ako dodje u CG..
    Mogu sa pratiti samo oni paketi poslati USPS Priority ili Express Mail-om za koje ti prodavac da tracking number... Dakle, pogledaj kojom vrstom salje... Ako pise USPS First Class International ili nesto "Standard Intl..." onda je to obicna avionska posiljka bez tracking-a... Al ne brini, svakako ce da ti stigne

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Quote Originally Posted by hacker_aca View Post
    Incognito, svaka čast na tutorijalu, da znaš da si me zagrejao za ovo (sve što mi treba ne može se naći u CG a BG mi je daleko da svaki čas putujem). Nego, bune me neke stvari (neke su čak i smešne ):

1. Registrovao sam se na PayPal sa zemljom porekla Slovenija. Stavio sam svoju pravu adresu u Budvi i provincija: Montenegro. Je l' pametnije da stavim da sam iz Ljubljane (i lupim adresu) ili da zadržim ovako kako je?

2. Treba da povežem svoju karticu sa PayPal-om. Imam Visa Electron i Maestro kartice izdate u Atlas banci. U opcijama za kartice ne nalazim Visa Electron nego samo Visa. Pretpostavio sam da je to jedno isto pa sam probao preko te opcije da povežem karticu ali mi PayPal izbacuje poruku da mi je kartica već registrovana i traži mi da ponovo ukucam broj kartice. Ima li kakve šanse da zaobiđem ovo?

Pozdrav.
    1. Ne, bolje je da tako ostavis, dakle tvoja prava adresa, i provincija - Montenegro. To iz razloga ako ti neki prodavac greskom posalje na tvoju PayPal adresu, koja je u Sloveniji, onda ce vjerovatno Slovenacka posta proslijediti to za CG. U svakom slucaju, pogledaj u mom prvom postu kako da stavis na eBay primarnu shipping adresu, i uvijek kontaktiraj prodavca da potvrdis adresu u Crnoj Gori.

2. Desava se nekim ljudima da im PayPal jednostavno odbija Visa kraticu izdatu u nekoj banci u CG. Znam sigurno da kombinacija Slovenije i CKB Vise Electron gotovo uvijek prolazi. Uglavnom tesko ces to zaobici, jednostavno moras unijeti neku kreditnu karticu na PayPal, putem koje ces placati stvari koje kupujes. Ako nikako ne mozes da uneses svoju Visu (svejedno je sto ne pise Electron), jednostavno probaj da otvoris racun kod CKB i da ti oni izdaju njihove kartice (odrzavanje kartica ti je 1 euro mjesecno kod njih).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Meni je jednom stigo paket iz Amerike sa adresom : ime prezime, ulica grad(tacno) a pored kao drzava Macedonia, Yugoslavia al opet mi je stiglo...

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Pa zato i kazem, i ako prodavac lose adresira posiljku, obliznje drzave obicno je proslijede na pravu adresu.

Page 9 of 1279 FirstFirst ... 567891011121319591095091009 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)