http://www.skysports.com/football/wo...149298,00.html
Ahahahahah, owned.![]()
Na stranu i Španci i Brazilci, meni će bit zanimljivo šta će radit Englezi. Pogotovo ako ne budu imali problema sa povredama. Zanima me kako će Kapelo da igra za trofej u reprezentativnim uslovima igre. Italiju smislit ne mogu, ali se i taj Lipi pokazao kao odličan trener. Uvijek mogu odigrat na neriješen rezultat i proć na penale. I na Evropskom nisu izgubili od fenomenalne Španije. Sve do penala.
Najveće iznenađenje će mi bit ako Argentina bude igrala dobro.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
http://www.skysports.com/football/wo...149298,00.html
Ahahahahah, owned.![]()
PWNED!!!
BANJA mi je!!!
If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.
Ponekad se pitam kako je moguće da veliki igrač može biti tako loš trener / selektor. Prvo ime koje mi pada na pamet je Marco Van Basten. Čovjek koji je igrao fantastično i sigurno jedan od najboljih napadača svih vremena. Ostaje veliki žal što je karijeru završio dok je bio u životnoj formi. Sa 29 godina. Ko zna što smo mi mogli od njega još vidjeti. Vjerovatno makar 4 vrhunske godine što dokazuju i revijalne utakmice koje igra. Sa visinom 188 cm, nevjerovatnom tehnikom, brzinom, skokom i osjećajem za gol. Velika šteta što još nijesmo mogli da uživamo u njegovoj igri. Nažalost imali smo priliku vidjeti ga petnaestak godina kasnije kao selektora. Sa jednogodišnjim stažom trenera mlađih karegorija Ajaxa direktno na klupu Holandije. I to četiri pune godine. Zamislite čovjeka koji se odriče Clarencea Seedorfa (Klarensa Sejdorfa) dok je ovaj bio u životnoj formi. Mislim da komentar nije potreban. Osim možda da se poslije toga nije proslavio kao trener Ajaxa. Srećom rekao je da nije zainteresovan za klupu Milana inače bi se tada Milan sigurno grčevito borio za opstanak.
A Maradona? Suvišno je govoriti kakav je bio igrač. Dobro, nije bio neki čovjek, naprotiv. Ali on je bio pola ekipe. I ako malo bolje sagledate stvari vidjećete da se uspjesi Argentine isključivo vežu za njega. Ako isključimo prvo svjetsko prvenstvo koje su osvojili 1978. kod kuće i uz obilatu pomoć sudija. Zamislite Argentinu 78. godine. Nemoguće je bilo da ga ne osvoje. To se nije smjelo dogoditi. Ko je gledao preglede zna o čemu pričam. I onda dolazi na red era Maradone. 1982-e je još bio mlad. Ali 1986. je bila njegova godina. Zanemarujući gol rukom protiv Engleske, ipak su bili najbolji i to sve zbog njega. I to je taj drugi argentinski mundijal. Malo je falilo da se istorija ponovi i 1990. I pored puno sreće koja ih je pratila do finala (Brazil, Italija, Jugoslavija) sudija je protiv Njemaca izmislio penal za Njemce i onemogućio ih da ponove uspjeh sa prošlog svjetskog. Ipak je Argentina bila vicešampion na čelu sa Maradonom. Zatim 1994. i prvenstvo u Americi. Maradona više nije onaj stari ali i dalje alfa i omega u reprezentaciji i na njegovim krilima Argentina ruši sve pred sobom. Onda stari Diego odluči da malo zakomplikuje stvari i uzima efedrin te biva dikvalifikovan. Od tog momenta se nižu samo neuspjesi argentinske reprezentacije. Odmah u osmini finala kartu za Buenos Ajres u jednom pravcu im rezerviše Rumunija (?!) i to potpuno zasluženo. Batistuta i čitava plejada sjajnih igrača nijesu dovoljni da zakamufliraju potpuno rasulo u igri bez Maradone. 1998. godine u Francuskoj i pored odlične ekipe ih posprema Bergkamp. 2002. u Japanu i Koreji nijesu sposobni da prođu ni grupu, dok 2006. ih izbaca igrački osjetno slabiji domaćin Njemačka. I što sve ovo znači? Da se istorija Argentinske reprezentacije svodi uglavnom na Maradonin period. Džaba bili konji vranii sjajni igrači i što je glavno ogroman izbor kvalitetnih igrača kad na terenu izgledaju kao grupa građana. Vjerovatno svjesni te činjenice (jer mi drugo izgleda nemoguće) argentinska fudbalska federacija odlučuje da unajmi kao selektora čovjeka koji se isključivo veže za nacionalne uspjehe. Kažem, nemoguće mi je da neko pomisli da Maradona koji nikad nije bio neka pamet a uz to i povremeni narkoman može nekome izgledati kao dobar selektor već da je postavljen iz čistog sujevjerja. Ukoliko je, ipak, ovo prvo onda čelnicima argentinske fudbalske federacije stvarno nije dobro. Jedva, na sto muka, u zadnjim trenucima mečeva, preko sedam mora i sedam gora su uspjeli da se kvalifikuju. I kad je neko pomislio da je ovoj tragikomediji kraj dešava se ova sprdnja sa selekcijom. Ne zvati Zanettija? Niko mi to ne može objasnit. Ajde za Cambiassa ali Zanettija koji je oličenje profesionalizma a uz to i kvalitetan i iskusan igrač. Dobro, možda ne daje golove rukom kao nekad njegov selektor ali kad on igra ekipa je puno sigurnija. I plus nije fer prema ovakvom igraču. Ne omogućiti mu da svoju karijeru nadogradi ovim mundijalom. Ne zbog nekih starih zaskluga već zato što čitave godine igra u vrhunskoj formi. Najgore je to što mislim da ni to nije sve. Pretpostavljam da će sa šireg spiska prije ispasti Millito, Iguain ili Messi nego stari Veron i Palermo. Ukoliko pod ovakvim vođstvom Argentina nešto napravi onda će to biti novo svjetsko čudo. A ovo je velika šansa jer i dalje imaju sjajne igrače. Neću, da se razumijemo, ja navijati za njih već za Holandiju i Italiju ali je greota što čovjek radi.
Dick Laurent is dead!
Igraj žvajzbol i izaberi Hrvatsku :lolblue:
http://www.svetskoprvenstvo.com/zabava/zvajzbol.html
što im čine Slovenci...
Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga
pa zna se zasto su mu sigurni Bolatti i Palermo. on je odmah na kraju kvalifikacija rekao da su mu oni uz Mascherana jedini sigurni putnici za afriku, jer su dali odlucujuce golove :mrgreen: kakav car, bar nece biti dosadno gledati argentinu. mislim da je vec i odredio sastav za prvu utakmicu
Za prvu? DO finalaKoliko je lud i u nekoj sestoj brzini na kakvom koksu, sigurno pravi sve moguce kombinacije od toga ko ce mu izvodit aut, korner i penal, pa do toga sa kim ce igrat u nokaut fazi.
Lud je Maradona, a bio bi mi simpatican da je pozvao ove koji su zasluzili poziv. Ajvan.
da ne ispadne da ga sad nesto opravdavam ili dalekobilo mislim da je u pravu, ali cini mi se da Cambiassa on uopste nije ni zvao u zadnjih godinu za kvalifikacije, mozda i vise. Izgleda da ga je davno prekrizio, i to je to. A Javier mu je igrao sve do zadnje 2 utakmice kad je smislio da ni njega ne treba da zovne. Onda mu je logika sigurno bila: Nema Zanettija ----> mi prosli bez njega ----> a najjace da cu ga zvat' onda!
PRECRTANI
Frey (FRA) - Javier Zanetti (ARG), Nesta (ITA), Alex (BRA), Marcelo (BRA) - Diego (BRA), Cambiasso (ARG), Totti (ITA), Ronaldinho (BRA) - Benzema (FRA), Pato (BRA)
Ovaj tim bi se prošetao na svjestkoI nevjerovatno kako je izbalansiran. Tu bi još moga i Mexes upast na mjesto Alexa, još bi tim jači bio.
http://www.goal.com/en/news/10/italy...urgery-will-be
Mikoli možda zbog ovoga nije pozvan...
Ne može Zlatko prije Robija nikako.![]()
Maradona ili sabotira mesija ili oce da napravi od njega najveceg svih vremena... Ne postoji drugi razlg za ovakav izbor tima...
#fakenews
**** Zanetti and Cambiasso, we got cocaine.
![]()
Mislim da ce Brazil,Italija i Njemachka bit najveca razocharenja prvenstva...
Italija ne moze biti razocarenje s ovakvom ekipom, jer se od ovakvog sastava sigurno ne moze traziti veliki rezultat...Oni ako sitgnu do cetvrtfinala uradili su dosta...
Zvati Pacinija i Djilardina prije Totija, Kasana, Mikolija, pa cak i Balotelija ne da je greska nego velika glupost. Da ima Italija ovu cetvoricu u sastavu moglo bi se reci da su jako opasni i da bi svakog stavili na velike muke. Ovako, jedino da se uzdaju u odbranu, sto je skroz bezveze...Ali i pored svega ipak se navija za Italiju![]()
Ja bih prije zvao Pacinija nego Totija, Mikolija ili Balotelija. Napad bi mi bio Pacini i Kasano. Dobri su obojica, znaju se dobro, ali Lipi nije zvao Kasana, što je baš čudno. Jes da je klošar mali, ali igra odlično.
di natale-pacini-mikoli (kasano)![]()
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks