Originally Posted by
El Re
Neću ti komentarisati tezu i procente jer svakako mislim da su daleko od života i stvarnosti. Poštujem tvoju uvjerenost mada, to moram reći, nikada mi neće biti jasan taj fenomen zbog čega se iskreni opozicionari tako često samoobmanjuju vjerujući da će baš ovog puta biti veličanstveni trijumf onih istih koji su na istoj platformi toliko puta bili poraženi . I taj delirijum nade i iščekivanja dostiže vrhunac što se bliži dan izbora. Ne radi se ovdje o tebi...Ovo često viđam. Žao mi je samo što samozavaravanje sužava sposobnost realnog rasuđivanja samo onog koji se samozavarava.
Da li ti to pišeš s namjerom da ohrabriš nekog drugog ko dolazi na ovaj forum u to neću da ulazim...Hoću da se nadam da ti to nije cilj. Ja lično o agitatorima i propagandistima imam zaista nisko mišljenje.
Šta ti hoću komentarisati...Hoću ti komentarisati ovu tezu o izlaznosti. Tu istu priču o tome da visoka izlaznost ide na ruku opoziciji slušao sam od njih istih u opoziciji još u maju 2006. Šta se dogodilo,..dogodila se tada upravo nevjerovatna izlaznost od čak 86,3% i ta visoka izlaznost, pokazalo se, išla je na ruku ne opoziciji već njihovim protivnicima. Tako da tim šarlatanima ništa ne vjerujem.
Ponoviću ono što sam davno i davno negdje napisao. DPS, tog ogromnog i moćnog Golijata, će u istoriju poslati samo onaj ko ga ne bude potcjenjivao i bude dovoljno strpljiv, kompetentan i posvećen da razumije kako isti funkcioniše i uspije da ga dovoljno udalji od naroda, novca i međunarodne podrške.
Ja vjerujem u Davida ali ne u praćke. Vjerujem da je DPS još od 2006. zreo za istoriju i da ga treba, da je poželjno i da ga se može pobijediti. No nigdje na horizontu ne vidim i nagovještaj ozbiljne političke snage makar u nastajanju koja bi zaista bila alternativa. Ova opozicija mi već duže od decenije izgleda, Bože me prosti, ko da ju je sam DPS stvorio kako bi imitirao demokratiju i sam sebi produžavao život.
Kakogod bilo, pozdraviću ko god dobije izbore i ne pada mi na pamet da ovdje navijam. Za mene će uvijek VOX POPULI biti VOX DEI. Ja drugog naroda nemam i neću ga se odricati bilo da me njegovi postupci ljute ili oduševljavaju.
Uze mi "post" iz tastature...taman htjedoh da napišem da ne znam odakle tolika oduševljenost ovakvim gubitnicima i vjera u mogućnost njihove pobjede, kad su bezbroj puta dosad dokazali da su sposobni samo da naprave smijuriju od svojih postizbornih opravdanja...jedva čekam da vidim što će ovaj put smisliti, a najinteresantnije je kad krenu jedan na drugoga
Mislim da nema šansi da se išta promijeni, eventualno će doći do promjene u nekim sitnim procentima koji ništa bitno neće promijeniti, a i inače, po meni, DPS nema alternativu, nažalost... da su mi iz oka ispali, nakon dvadeset godina ne bih imala obraza da kažem da treba još da budu tu, ali, svih ovih godina uz njih je ova ista opozicija, i dok je tako, DPS neće sići sa vlasti.
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Bookmarks